Zijn hier mensen met doofgeboren honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DirkDirk

Wij denken erover een dove Dogo Argentino pup te adopteren, zijn er hier mensen met ervaring met doof geboren hondjes?
We hebben al twee Dogo's en één Lagotto Romagnolo en willen nu graag een doof pupje een goede thuis geven. 
Ik wil erg graag ervaringen en gedachten horen over het begin van de opvoeding van hun pup.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Zelf geen dove pup/hond, maar bij de hondenschool waar ik meehelp zit in de puppengroep ook een dove pup. Deze kan gewoon meedraaien in de puppycursus, maar leert commando's aan d.m.v gebaren ipv woorden. Al merk ik dat de mensen daarbij ook nog steeds roepen en praten tegen hem alsof ie wel kan horen, haha.
Ik denk dat dingen waar je op moet letten zullen zijn dat loslopen misschien een lastige is, omdat 'hier' een moeilijk commando is, omdat de hond los en niet hoort en een gebaar niet altijd gezien word als ze lekker los aan het rennen en spelen zijn. Verder kan ik me voorstellen dat soms dove honden wat schrikachtig zijn, voor bijv. plotselinge bewegingen, gezien ze dat soort dingen verder niet aan horen komen..

Lisanne van dit forum heeft een dove hond, misschien kan je haar een privebericht sturen voor meer info?
http://www.hondenpage.com/baasjes/6496/Lisanne.php?v=v2&utm_expid=1508167-3.z4XWMVfuQeiwxOqO9_Yx7Q.2&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.hondenpage.com%2Fhondenforum%2F113798%2Fswiff-al-weer-8%2C5-maand!.php

Succes!

Edit; ik zie dat de link het niet doet, dus even kopieren en ik je zoekbalk plakken ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik weet dat Lisanne een dove hond heeft.. Maar weet niet of zij nog actief is op HP.

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Ik ken mensen die een dove hond hebben maar wel behendigheid deden en god dat was fascinerend om te zien zeg.
Zelf geen ervaring maar super zeg dat je het wilt overwegen.

honden page profiel DirkDirk

Het hangt af van de reactie van onze andere monsters :-)
Als die goed is, zal ze met ons mee naar huis gaan!  Ik hoop dat het lukt!

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

Hoi dirk

heb nog niet zo veel ervaring met honden, maar heb een doofgeboren kat gehad.
als ik haar aandacht wilde stampte ik op de vloer/grond, dan keek ze om zich heen en zag ze mij met gebaar of voerbsk.
Misschien heb je er wat aan.

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Toevallig is hier net een topic geopend over Vinzz... Misschien kan je haar vragen?

Verder zou ik zelf graag willen weten als ik jou was hoe andere honden reageren op een dove hond.. In contact met andere honden en gezien de roedel die je al hebt...

De hondenuniversiteit heeft zelfs een instructievideo "trainen met een dove hond", misschien heeft de auteur Monique Appels wel meer geschreven ...

Spannend! Ik ben benieuwd waar je toe besluit!

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

bij leuk hondenverhalen staat yentel, hij heeft 3 jaar geleden een doofgeboren pup gekregen en als je zijn verhaal leest zal je daar veel van leren, je kan hem ook pb-en, zijn tp noemt" even voorstellen, vinzz"

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Mijn ouders hebben 13 jaar genoten van hun dove blonde bouvier. Ook zij was doof vanaf haar geboorte.
Zij hebben altijd met gebaren gewerkt en dat ging uitstekend. Mijn ouders gingen in die tijd altijd naar een hondenspeelplaats en daar waren dan zo rond de 15 honden en zij was de best " luisterende" hond van de roedel.
Ook heeft ze nooit problemen met andere honden gehad door haar doofheid. Verder ging ze altijd mee op vakantie met de caravan en naar braderies en eigenlijk gewoon overal mee naar toe. Mensen benaderden haar altijd omdat ze er zo mooi uitzag en als ze dan hoorden dat ze doof was was iedereen in ongeloof omdat zij er niks van hadden gemerkt in gedrag van de hond.
Verder kan ik iemand met een dove hond die als de hond losloopt een trilband om heeft. Als ze te ver weg gaat trilt hij even en komt ze terug voor een beloning. 
Ik zie geen reden om het niet te doen. Je hebt zelf al een aardige roedel waardoor ze zich snel thuis zal voelen en gedrag zal gaan kopiëren van de andere honden. Als jij daar gebaren aan gaat koppelen zul je zien dat je hondje snel luistert.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

echt ervaring heb ik er niet mee,
maar de tante van een vriendin had een dove boxer,
de lieverd had altijd een Tril halsband om, en door middel van die halsband heeft ze hem verschillende commando's kunnen leren, waardoor hij ook lekker los kon, ook heeft ze hem verschillende ''hand- en lichaams -gebaren'' geleerd.
de boxer bleef sowieso wel altijd bij de andere hond van hun in de buurt.

Succes!

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow 3 doggies

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ik kwam zojuist  dit topic tegen zij heeft een doof geboren alaskan malamute
erg mooi verhaal

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ik denk dat zolang een hond zijn neus heeft en zicht heeft, de pup alles perfect kan! Het enige dat hij als "hond" niet kan is vocale signalen van andere honden opmerken. Maar honden geven vooral stille signalen aan elkaar, dus gaat perfect zo! 
Voor jullie natuurlijk even moeilijker dan een gewone hond want je moet zien dat hij zijn zicht gebruikt om zijn aandacht op jullie te vestigen, terwijl veel honden horen of hun aandacht gevraagd wordt. Je gaat dus veel als een gek mogen staan zwaaien haha!
Maar een hond kan perfect commando's op gebaar leren, gaat even gemakkelijk als op woord. Heb in het asiel een dove border collie zo heel snel zit, lig en wacht geleerd. Gewoon goed met je partner even op papier zetten of afspreken welke handgebaren jullie bij welk commando willen plakken.

Succes en jullie zijn geweldig deze pup een kans te geven! Hij zal zich snel thuis voelen in die mooie roedel.

honden page profiel DirkDirk

Dank je wel voor de reacties tot nog toe! 
Als alles goed gaat met onze twee witte monsters, wat ik wel verwacht, maar je weet nooit, zal Nala zaterdag bij ons zijn en dan kunnen we aan het werk ':-).
Ik hoop dus nog op ervaringen en tips van de eerste dagen thuis met een dove puppie.

honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukker

Hoi Dirk,
Ik heb 14 jaar lang een doof hondje gehad, Didi. EEn schat van een hond. Zij kwam als pup in huis waar ik op dat moment ook bouvier Reza had. De eerste paar nachten heb ik geprobeerd om haar bij Reza te laten slapen maar dan begon ze telkens heel hard te huilen. Ik heb haar toen in een doos naast mijn bed gezet en mevrouw sliep gelijk lekker door. Ik denk omdat ze mij niet kon horen, ze ook geen idee had waar ik was. Ze raakte daardoor in paniek die zelfs Reza niet kon wegnemen. Verder gedroeg ze zich als een hele normale pup. Samen met Reza ben ik haar gaan trainen. Ze deed alles na wat Reza deed en ik koppelde daar een gebaar aan. Ze leerde dit heel snel. Wel moet je heel goed in je achterhoofd houden dat jouw handen jouw communicatiemiddel vormen met je hond. Dus gebruik ze alleen voor leuke dingen. De aandacht van Didi in huis kreeg ik door b.v. te blazen, even op de grond te stampen of een windvlaag creëren met een deur. Je moet dit wel subtiel doen zodat je hond niet schrikt als hij ligt te slapen. Buiten wordt het wat lastiger. Vaak als ik Reza riep, kwam Didi ook wel mee. Zoniet dan ging ik hele grote gebaren maken. Oftewel: ik stond vaak als een idioot te springen en te zwaaien. In een later stadium toen Reza overleden was en ik Rottweiler Ado kreeg, heb ik Ado geleerd om Didi op te halen. Als je je maar goed verlpaatst in je dove hond kom je er allemaal wel uit hoe je dingen het beste kunt doen. En met Didi heb ik hele mooie en leuke jaren gehad. Succes met je pupje!!!!

Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^