welsh terriër en airedale terriër laten dekken, kan dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik weer heus wel wat ik doe en aan begin. "


Volgens mij niet eigenlijk. Natuurlijk goed dat je vragen komt stellen, maar je wilt ze helpen, je wilt grote reu op kleine teef plaatsen en wilt de dierenarts de honden laten goedkeuren. 
Dan heb je je dus, in mijn ogen, niet echt goed ingelezen.

Overigens ben ik niet anti-kruising, ik heb er zelf ook een (en ik heb geen idee wat er precies in zit ;-)), maar die komt uit het asiel.

Een kruising an sich is niet erg (vind ik), maar op deze manier gaat het niet helemaal geweldig.

Heb je al potentiële baasjes eigenlijk? Of kom je tussen een van de vele advertenties op een niet nader te noemen website te staan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb even een moderator geroepen ..

hoe onverantwoord kan je zijn ..?

een GROTE reu op een KLEINE teef..?

dan nog 2 rassen die enkel op elkaar lijken.

geen enkele test gedaan of de ouderdieren gezond zijn

geen contact met de fokker..


net het zelfde of ik zou een schippertje met een grote keeshond laten kruisen!!


lees je eerst in, laat je ouderdieren op alle erfelijke ziektes testen, zoek een mooie welsh reu voor je teefje, zoek eerst potentiele eigenaars (nen nee! niet via kapaza ofzo!)

en kom dan nog eens terug ..

en anders, ga eens kijken in de asielen hoeveel van die "bewuste" kruisingen er daar zitten..? is dat al niet erg genoeg dan? dat jij er nog wat meer wilt bij proppen..? ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Even in z'n algemeenheid: laten we TS nu niet wegjagen met onze berichten, daar heeft niemand wat aan. TS geeft aan dat ze het goed aan wil pakken en dat vind ik alleen maar te prijzen. Dat wij dan bepaalde keuzes niet acceptabel vinden hoeven we niet dusdanig neer te zetten dat we TS ermee wegjagen toch? Ik denk dat onze mening inmiddels wel gezegd is, we kunnen beter advies geven over wat eventuele verantwoorde opties zijn als TS echt een nestje wil met haar teefje.

Ts, zoals eerder gezegd: misschien kun je contact zoeken met de fokker en het haar voorleggen. Zij kan je verder helpen.

honden page profiel kk

honden foto van k

" Hallo allemaal,

Wij hebben een airedale terrier reu van net 4jaar, en een welsh terrier teef van 2.5 jaar.
Onze teef wordt binennkort loops, en ik wil erg graag een nestje met haar. 
We hebben haar bij goede welsh terrier fokkers gekocht.
Ik zat te denken om haar te laten dekken door onze airedale reu. Zou deze combinatie kunnen, of is dit af te raden?  Vanwege 'te grote puppy's'.Onze airedale komt ook van goede fokkers.  Uiteraard worden ze eerst allebei door een da goedgekeurd.


Alleen tijdens alle vorige keren van de loopsheid wilt onze airedale er meer niet dan wel op rijden. En als hij het doet, wordt ze wel vast gepakt, maar rijdt dan in de lucht.  Zouden we eventueel kunnen helpen of iets   dergelijks? Heeft er iemand nog tips voor mij? Alvast bedankt!
Groetjes! "


Als je een nestje wilt met je Welsch teefje, laat haar dan dekken door een Welsch reutje. Als je van je reu pups wilt, laat hem dan een Aerodale dekken. Als je "hormonale" problemen tussen jouw twee honden ondervindt laat er dan 1 castreren/ steriliseren. Als je ze toch helemaal laat testen, wat veel tijd en geld kost, begrijp ik niet waarom je dan niet dat kleine beetje extra tijd neemt om een geschikte partner te vinden en raszuiver te fokken.
Ik snap gewoon niet waarom jij je eigen honden met elkaar wilt kruisen? Dan heb je straks 4/ 6 / 8 pups, niet raszuiver en geen idee hoe ze op latere leeftijd uitpakken, anders dan "de ouders zijn gezond en lief". Vervolgens ga je die dan ergens via internet of familie/ vrienden wilt slijten? Welke mensen zitten daarop te wachten? Hoogstwaarschijnlijk alleen mensen die bij voorbaat al niet weten waar ze aan beginnen. Kijk verder dan je neus lang is, leuk voor jullie hoor, pups in huis en je teefje die voor het eerst moeder wordt. Je reu die aan zijn trekken komt. En ook nog geld verdienen aan de verkoop. Klinkt super... ;-)De toekomst van de pups en hun toekomstige eigenaar? Karaktereigenschappen? Ziektes? Dit ruikt erg naar korte termijn denken... niet het welzijn van beide rassen of de eigenschappen en ontwikkeling van je pups dan wel de gezondheid van je teef. Of ga je ze alle acht houden en uitvogelen wat voor een honden je eigenlijk op de wereld hebt gezet? Lijkt mij niet. Het argument: "Er zijn zoveel mensen die gezonde kruisingen/ bastaards hebben "gefokt"" , zou JUIST een reden moeten zijn om er zelf NIET mee te beginnen. Ik hoop dat je dit dan ook niet gaat doen.

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Ik zou ook zeggen "niet doen".

Ik kan 't me helemaal voorstellen dat 't leuk zou zijn 'n keer 'n nestje met haar te hebben
maar zoals je zelf al schrijft, komen jouw beide honden van 'n hele goede fokker en daar heb je neem ik aan ook heel bewust voor gekozen.

Misschien is 't inderdaad 'n idee om contact op te nemen met de fokker van jouw meisje en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Shows lopen, testen laten doen en alles wat er nog meer bij komt kijken en van daaruit de beslissing te nemen om het wel of niet te doen.

Ik zou 't risico zelf nooit nemen met deze kruising, er kan al genoeg mis gaan met elke zwangerschap en dit brengt nog veel meer risico met zich mee. De kans dat de pups veel te groot zijn en jouw meisje in de problemen brengt en zo zijn er nog 'n heleboel redenen meer.

Tuurlijk is alles uitzoeken en volgens de regels fokken 'n boel werk, maar dat is niet voor niks.
Hoe leuk 'n nestje misschien ook mag en kan zijn, het risico dat 't ten koste gaat van jouw teefje zou mij echt veel te groot zijn.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Alleen tijdens alle vorige keren van de loopsheid wilt onze airedale er meer niet dan wel op rijden. En als hij het doet, wordt ze wel vast gepakt, maar rijdt dan in de lucht.  


Tja... Dus alle onderzoeken en tests zijn allang gedaan? Want dat nest had er dus ook al lang kunnen zijn, als de reu maar wat beter z'n best had gedaan....?
Ik snap niet helemaal waarom je de vraag NU stelt (wel fijn DAT je m stelt) , maar, gezien wat al had kunnen gebeuren... Snap ik je reactie niet:
Mijn vraag was alleen, of het verantwoord is om een airedale een welsh te laten dekken. Jullie zeggen allemaal van niet. Dus gebeurt dit ook niet. 
Ik weer heus wel wat ik doe en aan begin. Ben geen idioot die zomaar een nestje wilt voor de lol zonder over enige informatie te beschikken. 
Voor je reageer.. lees even goed wat ik zeg.. wat jullie mij allmaal vertelde.. wist ik al. Maar toch bedankt voor de info.


Los daarvan, als ik Pooh zomaar op een teef zou zetten (hoe verantwoord gefokt enzobla allemaal dan ook) ik vrees dat ik de fokker van Pooh per direct achter me aan krijg... En terecht...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

HP staat voor verantwoorde fok. Gezien het feit dat TS genoeg meningen en adviezen ontvangen heeft waardoor ze kan beslissen wat ze gaat doen gaat dit topic op slot.

Met vriendelijke groet,
het Moderatorteam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^