Oude topics sluiten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Hallo modteam en andere forum gebruikers.

Ik zat te denken (maar misschien ben ik de enige) of het mogelijk is om oude topic (bijv na een bepaalde tijd) automatisch te sluiten... na bijv 6 maanden geen nieuwe reacties meer.

Het valt me op dat er soms ineens een heel oud topic omhoog gehaald word door iemand die dan een nieuwe vraag daarin stelt naar aanleiding van dat topic of er ineens een "ontopic" reactie in geeft met een advies ofzo... niet altijd goed door hebbende dat het om een heel oud topic gaat. 

Vandaar dat ik dus dacht of het handig zou zijn, als een topic gesloten wordt als het stil valt. Het hoeft dan niet verwijderd te worden, want de tips e.d. die in een topic geschreven worden, kunnen natuurlijk ook prima bruikbaar zijn voor iemand anders, maar dat er niet meer in gereageerd kan worden...
Dat mensen dan eventueel zelf een nieuw topic openen met hun eigen vraag met hun eigen situatie. Zeker nu er misschien weer de mogelijkheid komt dat gasten een topic kunnen openen en nu alweer kunnen reageren.

Maar misschien ben ik wel de enige bij wie dit opvalt.....

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Mee eens

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja volgens mij is dit al eens eerder besproken en was het niet te doen. Daarom worden enkel oude topics gesloten die na een tijdje weer bovenaan komen te staan omdat iemand er weer op heeft gereageerd.

Vandaag kwamen er inderdaad weer heel wat oude topics naar boven, maar volgens mij allemaal door dezelfde gast die reclame maakt voor 1 of ander bedrijf. lijkt me dus handiger om die ene gast aan te pakken dan.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Eens. Maar, ik dacht dat dat al in de forumregels stond? :O

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dit was toen een reactie van een modje:
----------------------------------------------------
Er zijn héél veel ''oude'' topics. Als wij zien dat een oud topic naar boven word gehaald dan sluiten wij deze en plaatsen die in het archief.

Via een modmelding kan je ons altijd wijzen op een oud topic.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Dit was toen een reactie van een modje:
----------------------------------------------------
Er zijn héél veel ''oude'' topics. Als wij zien dat een oud topic naar boven word gehaald dan sluiten wij deze en plaatsen die in het archief.

Via een modmelding kan je ons altijd wijzen op een oud topic. "


Thnx voor het opzoeken!
Ik vind het omhoog halen van een topic door iemand om "reclame" te maken,nog niet eens zo storend... daar kun je prima een modmelding van maken.

Maar ik vind het "sneu" als iemand een nieuwe vraag stelt ergens op pagina 3 of nog verder weg, in een heel oud topic en dat er dan reacties komen op de OP en niemand meer die "nieuwe vraag" ziet/leest of dat een oude discussie weer opnieuw er overheen gevoerd wordt naar aanleiding van de OP waardoor de nieuwe vraag verdwijnt in het niets of waardoor de nieuwe persoon meteen weer afhaakt, terwijl het geen reacties hoeven te zijn op zijn/haar vraag, toch ineens met pittige reacties te maken kan krijgen over een heel oud onderwerp van het OP....

Ook vind ik het "sneu" als iemand erg de moeite neemt om een topic helemaal te lezen en vervolgens met een advies komt en dan pas later ontdekt dat het om een heel oud topic gaat, die al een jaar stil ligt ofzo...

Ik denk dat het dan gaat om mensen zo'n topic vinden, via een google zoektocht en zo in dat topic terecht komen of misschien via de zoekmachine hier.

Ik dacht misschien het wel in te stellen door de makers van het forum omdat automatisch in te stellen dat topics gewoon gesloten worden na een bepaalde tijd... als niet alles handmatig hoeft....

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

tja. toch merk ik dat de meeste oude topics niet omhoog worden gehaald door iemand die zomaar een vraag stelt of alsnog advies geeft. De meeste topics worden omhoog gehaald door reclame-makers. Iets wat trouwens sowieso niet is toegestaan hier op het forum (gelukkig :-D)

maar als het automatisch zou kunnen zou het wel mooi zijn. Ik denk dat je dan beter naar Arjen een bericht kan sturen. Die is toch van het technische gedeelte ;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Helemaal mee eens. 
Moest Arjen het automatisch kunnen maken, bespaart dat wat werk voor de modjes.

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Oude topics worden ook automatisch gearchiveerd. Er zit alleen 1 groot nadeel aan, de informative die er aan hangt gaat verloren. Je weet dus niet meer in welke categorie deze hoort

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Maar de oude topics gaan niet op slot, want er kan nog steeds op gereageerd worden. Misschien handig om dat te automatiseren dan? Want daardoor wordt er steeds op gereageerd.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

" Maar de oude topics gaan niet op slot, want er kan nog steeds op gereageerd worden. Misschien handig om dat te automatiseren dan? Want daardoor wordt er steeds op gereageerd. "


Inderdaad Judith, dat is idd wat ik bedoel.
Als ze dan toch al het archief in gaan, is het misschien mogelijk om er een slotje op te zetten. Dan gaat de info in het topic niet verloren maar kan het niet meer omhoog gehaald worden of op gereageerd worden.
----
Sowieso wel fijn dat ik niet de enige ben, die dit ziet. Zeker nu het gasten deel weer op (beperkt) open is, zal het ophalen van oude topics ook weer veel vaker gaan voorkomen vermoed ik :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zou het wel jammer vinden dat oude topics verloren gaan, er is vaak toch informatie wat voor anderen belangrijk is.

archief, en daar dat je er bij kan als forumlid ?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Het archief stond vroeger onder op de 1e pagina met alle categorieën van het forum. Nu staat daaronder vreemd genoeg een tweede Categorie "Medisch"/behandeling, terwijl er hogerop in het forum al een categorie Medisch met onderverdeling staat.
 
Ik hoop wel dat het Archief ook meegenomen wordt in de zoekfunctie van HP en google-, bing bots etc. dit ook kunnen vinden.
 
Voor goede inhoudelijke topics is het jammer als deze in de grote vergaarbak van het archief van n.b. 504 pagina's belanden. Het Archief kent jammer genoeg geen onderverdeling.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Wat is precies het probleem als een ouder topic naar boven wordt gehaald?
Het lijkt me onzinniger om over een zelfde onderwerp een paar maanden later een nieuw topic te starten.

Zo was er enige tijd terug een topic over zelf halsbanden maken van paracord. Ik reageerde daarin en ben ondertussen bezig met het knopen van halsbanden voor bevriende honden. Ik kan me voorstellen dat ik het leuk vind dit topic weer naar boven te halen en wat foto's van gemaakte halsbanden te laten zien. Dit zal reacties opleveren van de anderen die waarschijnlijk ondertussen ook het één en ander af hebben. Leuk toch?

Ook was er onlangs een topic over een hond die terug bij de eigenaresse kwan na spijt van afstand doen. Wellicht wil iemand over twee maanden weten hoe het nu met de hond gaat. Anderen weten bij zo'n reactie in dit wat oudere topic gelijk over wat het ook al weer ging. prima toch?

Ik ben onlangs een topic gestart over moreel gedrag bij honden. Ik heb momenteel even weinig tijd maar zag dat er wel in gereageerd is. Ik zou het jammer vinden als dit topic inééns op slot staat als ik weer iets meer tijd heb

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^