Maag en darmklachten. Afspraak holistische DA. IBD/IBS?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik vertel alleen wat 2 zeer gerenomeerde ARTSEN ons adviseerden.

Ik pretendeer geen kennis te hebben.
Maar vertel over ervaring en verwijs naar een arts

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Een weetje over de aardappel dat ik ken, is dat indien gekookt hij eiwitten neutraliseert.
Mogelijk geeft dat een gunstig effect en word het daarom voorgeschreven.

Persoonlijk goede ervaringen mee.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

"

Waarom ben je terug op brok gestapt? Ging vlees niet goed? Hoe ging de overstap? "


Ik heb even dit topic nog eens teruggezocht: http://www.hondenpage.com/hondenforum/167407/kvv-voor-honden-met-graanallergie.php. Hij had eigenlijk op vers ook een deel van de klachten die hij nu heeft. Verder was hij toen hij KVV at steeds erg sloom, wilde niet graag wandelen, speelde niet meer. Hier heeft hij geen last van nu hij weer brok eet.

Je hebt me toen een lijstje gegeven met Degomeat die wel geschikt zou zijn voor honden met graanallergie. Ik heb hier thuis al gepolst, maar ze zien het niet zitten om hem weer over te schakelen op vers. Ze vinden dat ik al genoeg heb liggen uitproberen en zo Charlie alleen maar "zieker" maak..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

Ik heb even dit topic nog eens teruggezocht: http://www.hondenpage.com/hondenforum/167407/kvv-voor-honden-met-graanallergie.php. Hij had eigenlijk op vers ook een deel van de klachten die hij nu heeft. Verder was hij toen hij KVV at steeds erg sloom, wilde niet graag wandelen, speelde niet meer. Hier heeft hij geen last van nu hij weer brok eet.

Je hebt me toen een lijstje gegeven met Degomeat die wel geschikt zou zijn voor honden met graanallergie. Ik heb hier thuis al gepolst, maar ze zien het niet zitten om hem weer over te schakelen op vers. Ze vinden dat ik al genoeg heb liggen uitproberen en zo Charlie alleen maar "zieker" maak.. "


Ok, ja dan word het erg lastig als anderen uit het gezin niet willen..

Beterschap.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Het ging vanmiddag weer mis. Ineens weer diarree met gele slijmen. Vanochtend was zijn stoelgang nog heel goed. Ik schrijf nu al weer een paar dagen op wat hij eet, dus ik ben er zeker van dat hij niks heeft gekregen waar hij op zou kunnen reageren. Ook niets van straat ofzo geplukt. 

Er zit nu duidelijk een regelmaat in, het gaat zo'n 3-4 dagen goed (naar Charlie's normen dan) om dan weer helemaal om te slaan. Hopelijk komt er iets uit het onderzoek.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

We hebben de uitslag van Charlie's onderzoek bij Het Woud, alles is negatief, geen wormeitjes en geen giardia. Ik ben hier langs de ene kant erg blij mee want dat betekent dat hij voorlopig niet moet worden ontwormd, langs de andere had ik gehoopt dat het onderzoek wel iets zou uitwijzen,.. Hij heeft nog steeds klachten, iets minder wel want hij is weer een 200 gram aangekomen, maar hij poept nog steeds veel naar mijn gevoel en nog vaak slijmerig.. Ook had hij vanmorgen weer rommelbuik.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Toch wel goed dat de test negatief is.
Aan de andere kant ja, wat is het dan wel.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Het klinkt echt exact hetzelfde als bij Dino. Het is heel erg moeilijk om te achterhalen waarvan het komt.
Ik heb ondertussen bij Dino de rijst vervangen door boekweitvlokken, boekweit is geen graan. En hij is nu al een aantal weken diarree vrij. Hij krijgt ook een mulitvitamine bij. Dino is altijd heel mager geweest en is nu op een aantal weken 1,5kg bijgekomen, wat heel wat is voor een hondje van 5,5kg.

Je zou misschien Trovet Unique protein kunnen proberen? Met die voeding heb ik alles stabiel gekregen (plus multivitamine van dat merk) en dan stilletjesaan terug op vers.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

"

Makkelijk gemist vind ik een understatement...de manier van onderzoek, daar draait het om. Giardia en longwormonderzoek kennen een andere procedure dan enkel iets zichtbaars meten uit wat microscopisch onderzoek. Dan vind ik bijv. 't Woud betrouwbaarder met een snaptest die onzichtbare DNA deeltjes meet dan het resultaat van mijn eigen dierenarts. Volgens Het Woud (en dat is me toch een vrij kundige parasitoloog...) is het verzamelen van 3 dagen ontlasting achterhaald.
Volgens deze DA trouwens ook:
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/diarree.html
't Woud onderzoekt ook op verzoek op coccidia. Af en toe komt het voor dat deze parasiet toeslaat bij honden met een al verzwakte weerstand.

Verder vind ik de basis naar herstel een geschikte voeding, bij voorkeur vet-, soja- en graanvrij als geen vers gevoerd kan worden door omstandigheden. En zijn er aanvullende supplementen die het spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen. Er zijn veel organen betrokken bij de functie van het maag-/darmkanaal, waaronder een lever en een pancreas. Als het 1 stagneert, heeft dat zijn directe invloed op het verdere transport naar een ander orgaan door bloed en lymfe, de stagnerende rol van enzymen die weer aanvullende rollen spelen m.b.t. het metabolisme etc. Uiteindelijk kan spijsverteringsproblematiek ook weer zijn weerga hebben op een goede afweer. In het verleden heb ik je geloof ik al wat adviezen gegeven. 
Heb jij ooit overwogen om een bekwaam holistisch dierenarts te benaderen om je hond te ondersteunen, waarin regulier tekort schiet? "


.http://www.dierenklinieklemmer.nl/info_honden/pancreas/ 
Hier word door goldendelicious ook gesproken  over de pancreas en als je dat al niet hebt laten onderzoeken , zou het iets zijn waar ik onderzoek naar zou laten doen.
De link geeft je misschien meer info.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Naar aanleiding van de reactie van Eurasier Jongen:

Bij de Cavaliers komt chronische pancreatitis in hoge mate voor.
 
http://www.cavalierhealth.org/pancreatitis.htm
 
Zoals je op Cavalierhealth kunt lezen is de diagnose moeilijk te stellen.
 
Als dit nog niet bij Charlie is onderzocht, zou ik het zeker bij DA of specialist ter sprake brengen.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Inderdaad, de pancreas, ik dacht dat dat al gedaan was.

Bij Dino was ik na de giardia test die negatief was zo overtuigd dat het dan wel de pancreas moest zijn, maar ook alles ok.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

De pancreas test dat is inderdaad nog niet gedaan, doet elke DA deze test?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Er zijn verschillende methodes; zie de link die ik hier plaatste onder "diagnosis".

Vraag dit even aan je dierenarts/specialist.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Hoi allemaal,
Kort na de middag vertrekken we, om 14u30 afspraak bij een holistische DA. Charlie heeft nog steeds een aantal problemen, hopelijk levert dit wat op. Vanavond krijgen jullie een verslagje :-)

honden page profiel IngeInge 3 doggies

honden foto van Inge

We hebben veel moeilijkheden gehad bij onze boomer. Hij heeft slechte darmen. Wanneer hij varken kreeg, had hij gelijk diarree. Hij heeft veel onderzoeken gehad, van giardia tot scopie. Ze zagen alleen dat hij geirriteerde darmen had. Klachten waren hetzelfde als jullie hondje. 
Hij krijgt nu hypoallergeen brokken. Wanneer we zijn maag hoorde kreeg ik de tip om kamille thee te geven. In het begin gaven we hem sochtend smiddags en savonds een kopje en konden het langzamerhand afbouwen. Hij dronk het niet zomaar dus moest met de spuit in zijn bek gegeven worden. 

Onze Husky had giardia toen hij bij de fokker weg kwam. Hij had poepte wel 10 keer per dag. Alleen maar diarre. 1 of 2 dagen had hij weer rust. En daarna kwam het weer. Op een gegeven moment was het zo erg dat er bloed bij kwam. Ook het slijmerige had hij. 
Ik zou zeggen wacht de uitslag af!

honden page profiel Nicole de WalNicole de Wal 3 doggies

honden foto van Nicole de Wal

Mijn hond heeft ook giardia, heb een week panacur gegeven, weer van 3x poep ingeleverd en er zaten geen cystes meer in.
Maar mijn dierenarts heeft ook gezegd dat het niet uit te roeien is, alleen maar te verminderen.
Ze gaan tegen de darmwand aan zitten door middel van zuignapjes, wat af en toe pijn geeft en af en toe poep met slijm en /of diarree.
Mijn hond heeft IBD( irrtable bowl disease) is een verzamelnaam voor alles wat het maag/darm stelsel irriteert.
Immuunsysteem is niet meer goed!
Ze kon ook niet tegen rauw vlees, dus helaas nu op de commerciele brok/blik speciaal voor het darmstelsel.
En ik moet zeggen dat het beter gaat, in elk geval geen nachtelijke pijnaanvallen meer.
Succes met de onderzoeken

Groetjes
Nicole

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Oef, eindelijk tijd om iets te typen. :-)
Giardia was het niet hoor, dat wisten we al uit ontlastingsonderzoek door het Woud. ;-)

Wij zijn dus vanmiddag bij de holistisch DA geweest. De klachten die hij heeft zijn echt gebonden aan een slechte spijsvertering. Charlie eet momenteel brok en dat is te belastend voor zijn spijsvertering. We gaan het nu eens proberen met een zelfkook dieet, omdat Charlie slecht reageert op KVV. We koken nu vlees, aardappel en groenten voor hem. Eerst even puur dit dieet om te zien of hij nog misschien op bepaalde voedingsstoffen reageert, nadien eventueel aanvullen met chinese kruiden e.d. Ook accupunctuur zou een optie zijn voor hem. :-) 
Ik heb er momenteel best een goed gevoel over, ik zat er al langer over na te denken om zelf te koken voor Charlie maar wou hier niet aan beginnen zonder de begeleiding van een dierenarts. Ik heb net al eten gekookt voor twee dagen, Charlie kan morgen smullen. :-D

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

En, heeft Charlie lekker gegeten? :-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" En, heeft Charlie lekker gegeten? :-) "


Ja hoor, het smaakt hem heel goed. :-D

Ook al eet hij nog maar drie dagen dit zelf gekookt dieet, ik durf voorzichtig zeggen dat ik toch al een kleine verbetering zie. Zijn poep is al fel verminderd in hoeveelheid dus hij lijkt zijn eten toch beter te verteren. Ik ben benieuwd of hij al wat aangekomen is, ik schrok wel van zijn gewicht bij de DA (11,6 kg), augustus 2013 bij de DA woog hij nog 13 kg, dus toch wel meer afgevallen dan ik eerst dacht.
Zijn poep is iets steviger, wel nog steeds slijmerig. Zijn ochtendpoep is al bijna perfect. :-)

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hopelijk dat het langzaam aan verbeterd! Succes!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" Hopelijk dat het langzaam aan verbeterd! Succes! "


Dankjewel!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Nu maar hopen dat dit de oplossing is ;-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" Nu maar hopen dat dit de oplossing is ;-) "


Ik hoop het ook heel erg! Alles hebben we al geprobeerd, ik wil gewoon eens gaan genieten van hem zonder dat ik me steeds moet zorgen maken (want oei er zit weer een slijm bij zijn poep of oei zijn buik rommelt toch weer erg..). 
Hoe gaat het met Duke tegenwoordig? :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik hoop voor je dat dit de oplossing is. ;-)Wel een goed teken dat je nu al verschil ziet! Ik snap dat je zelf ook wilt dat het over gaat, het vreet toch aan je als je hondje niet lekker is. Als t goed gaat, zal hij ook wel weer op gewicht komen.
Ik duim voor jullie!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" Ik hoop voor je dat dit de oplossing is. ;-)Wel een goed teken dat je nu al verschil ziet! Ik snap dat je zelf ook wilt dat het over gaat, het vreet toch aan je als je hondje niet lekker is. Als t goed gaat, zal hij ook wel weer op gewicht komen.
Ik duim voor jullie! "


Dank je voor het duimen ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

gekookt eten is zo slecht nog niet! ;-)

hoop dat de verbetering doorzet!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Gekookt eten... Ik denk dat je bij mijn da bent geweest. Ik kreeg de tip om de groenten op te drijven  en rijst, pasta, aardappel etc bij te voeren. Karnemelk en yoghurt was ook goed, maar wifi verdraagt geen lactose. Wou niet te veel gluten voeren, dus da adviseerd meteen quinoa, is glutenvrij en havervlokken, laag in gluten.
Heb de pasta vervangen door quinoa en havervlokken, omdat die minder gluten bevatten en geef nu 100 g groenten per dag, naast haar 250 g kvv en 50 g quinoa of haver een paar keer per week.
Haar ontlasting is perfect.

Ik hoop dat het bij jullie ook lukt. Ik vind het een heel capabele dierenarts, die geen medicatie geeft als het anders ook kan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"
Heb de pasta vervangen door quinoa en havervlokken, omdat die minder gluten bevatten  "


.haver is glutenvrij, kan door waar het verbouwd wordt net als quinoa sporen van gluten bevatten. Als je geen coeliakie hebt zijn de sporen niet erg.
Wel een goede tip dit!  Ik heb coelikaie, vandaar deze info!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

" Hoe gaat het met Duke tegenwoordig? :-) "


.Duke doet het nu wel goed. Hij geeft niet meer over, en zijn ontlasting is prima. Wel heeft hij 's ochtends nog regelmatig een rommelbuik.

Het voer dat ik nu geef is bijna op. Ik denk erover om nu even Lukullus geperst te gaan geven. Geperste brokken zijn ongeveer het enige dat we nog niet geprobeerd hebben... Ik zou het fijn vinden als de rommelbuik ook verleden tijd werd :-) Ik houd je op de hoogte!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

.Duke doet het nu wel goed. Hij geeft niet  meer over, en zijn ontlasting is prima. Wel heeft hij 's ochtends nog regelmatig een rommelbuik.

Het voer dat ik nu geef is bijna op. Ik denk erover om nu even Lukullus geperst te gaan geven. Geperste brokken zijn ongeveer het enige dat we nog niet geprobeerd hebben... Ik zou het fijn vinden als de rommelbuik ook verleden tijd werd :-) Ik houd je op de hoogte! "

Wat bedoel je met een rommel buik? 
Wat een gepuzzel hè, als je hond problemen met voer heeft. Zo sneu voor een hondje! 
.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Help chihuahua loopt op 3 poten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^