Herkennen jullie dit lieve, energieke en ontdeugende karakter in een Samojeed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Goku de SamojeedGoku de Samojeed

honden foto van Goku de Samojeed

Goku is een Samojeed pup van 11 maanden. Hij is 22,5 kilo. De dag dat hij voor het eerst in ons huis kwam, was een van de gelukkigste momenten van mijn leven. We zijn zo gelukkig met hem. Iedere ochtend als ik de woonkamer binnenloop, krijg ik een mega vrolijke begroeting, en start mijn dag meteen goed. Ik kan uren met hem bezig zijn, met borstelen, met spelen, met wandelen.

Ik ben benieuwd of andere mensen met een Samojeed bepaald gedrag herkennen! 

Goku is ontzettend lief, enorm energiek en heel ontdeugend.

- In de ochtend maakt hij veel geluidjes omdat hij zo blij is ons te zien.
- Hij vind het leuk om te zitten, en pootjes te geven als we hem wat lekkers geven.
- Als er mensen op bezoek komen, gaat hij heel hard blaffen omdat hij zo enthousiast is (en dan vooral de woewoewoe wat bij onze Goku vaak betekend dat hij iemand verwelkomt).
- Hij vind het heerlijk om een uur lang met zijn speeltje door de kamer te rennen, en is er heel druk mee.
- Hij brengt het speeltje altijd langs mij, omdat ik hem dan voor hem weg kan gooien of schudden.
- Soms vind hij een verdwaalde sok of sjaal, en pak hij deze en loopt heel trots naar ons om het te laten zien, en rent dan heel snel weer weg, en gaat dan onder de eettafel liggen. Als we het speeltje dan willen pakken, rent hij weer snel weg. Als ik hem probeer af te pakken, word hij een enkele keer een beetje bijdehand, en krijg ik een klein grommetje. Dan word ik boos, en pak ik hem bij zijn halsband zodat hij niet meer weg kan komen, en wacht ik totdat hij hem loslaat.
- Hij komt nooit op de bank, enkel als wij hem erop tillen, en dat is zeer zelden. Hij lijkt ook geen behoefte te hebben om op de bank te zitten.
- Hij is bijna nooit alleen thuis, aangezien mijn vriend hem mee kan nemen naar kantoor. Goku geniet hier enorm van, maar is soms zo enthousiast dat hij veel gaat blaffen. 
- Als we hem alleen thuis laten, wat nooit meer dan 4 uurtjes is, gaat hij gewoon lekker slapen.
- Tijdens het uitlaten trekt hij enorm veel. Zo veel dat ik hem soms bijna niet kan houden. 
- Als hij tijdens het uitlaten een andere hond ziet, staat hij eerst even helemaal stil om te kijken, en wil er daarna met 100 km per uur naartoe.
- Tijdens het snuffelen bij een andere hond doet hij zijn oortjes naar beneden en gaat hij kwispelen. 
- Soms vinden andere honden het vervelend dat Goku zo graag wilt snuffelen en spelen, en krijgt hij een snauw.
- Als ik hem in zijn eentje probeer te borstelen, wil hij de borstel van mij afpakken omdat hij denkt dat het spelen is.
- Als mijn vriend en ik hem samen borstelen, is hij poeslief (mijn vriend staat bovenaan in de rangorde).
- Mijn vriend gaat in de avond vaak met hem hardlopen, en dit vind Goku heerlijk.
- Hij probeert soms aan zijn haartjes te trekken onder zijn voetjes.
- Hij wil altijd HEEL graag mee in de auto.
- In het bos, als hij los loopt, rent hij vaak voor ons uit, maar blijft altijd in het zicht en draait zich om om te wachten totdat wij bij hem zijn.
- Hij houd van knuffelen. 

Zit hier typisch "Samojeed" gedrag in wat jullie ook herkennen? 

Groetjes, Kelli

Frans (Gast)

Prachtige omschrijving van de Samojeed die wij in 1965 kregen en 14 jaar mochten hebben.
Wij denken nog vaak met heimwee aan hem terug!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Zie dit topic nu pas en ik vind het leuk hier even op te reageren.Tybor is onze tweede samojeed en is een reu van nu twee en half jaar.Tybor is lief, enthousiast en heeft energie voor 5 samojeden. Hij heeft bepaalde rituelen zoals s,morgens de begroeting met mij, dan komt hij bij me zitten op de trap en wil geknuffeld worden, en doe ik dat niet lang genoeg dan pakt hij mijn hand en brengt hem weer naar zich toe.Ook is hij erg enthousiast als de voordeur bel gaat en weet dat er iemand binnen komt, ieder moet begroet worden alsof ze een jaar niet zijn geweest.Aan de verzorging van zijn vacht heeft hij een broertje dood, en dat laat hij ons merken door weg te lopen en te staan blaffen,maar helaas verliest hij het altijd en moet er toch aan geloven en dan is het ook goed.Hij rolt dan op commando netjes naar zijn andere zijde zodat we hem daar ook kunnen borstelen.Met spelen is hij bij ons een beetje wild ,te wild maar speelt hij met onze kleinkinderen dan is het een knuffelbeer.
Trekken aan de lijn heeft hij ook gedaan maar inmiddels past hij zich aan ,en loopt netjes naast.Uitgaan is feest en dan gaat hij er als een haas vandoor en blijft na een sprintje staan om te kijken waar wij blijven.Niet alle honden zijn favoriet ,andere reuen kan hij best wel problemen mee hebben,maar aan ons om dat op te lossen en Tybor weer met ons mee te krijgen.Gelukkig zijn er nog nooit echte knokpartijen ontstaan,maar meneer is voor niets bang.

Al met al vinden wij onze sam een super lieve knuffelbeer,met een pittig karakter.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^