Grommen....waarschuwen of agressie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat moet ik hiermee ?
Lance gromt en snapt naar me als hij........
- op bed ligt te slapen en ik hem wil oppakken om in zijn mandje te leggen
- als hij slaapt op zetel en ik wil hem verleggen
Is dit slecht gedrag of moet ik hem respecteren dat hij wilt gerust gelaten worden ?
Ik vind nog altijd dat IK de baas ben en dus neem ik hem toch weg , maar dhij probeert of doet alsof hij wilt bijten . 
Voor de rest superlief maar ik vrees voor slecht gedrag en gewenning ? 
Naar mondeling bevel om zijn plaatske te verlaten luistert hij niks. Dan kijkt hij eens op en legt terug zijn kop neer, slaapt verder.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hij zie denk ik de stoel als zijn eigendom waar jij niet bij mag. Ik zou hem voorlopig even niet meer toelaten op die plekken, enkel in zijn mand of kussen

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

tja...genoeg mensen die zeggen dan moet je een stapje terug, of je houding veranderen, koekjes zwaaien...

maar ik vind, in zo'n situatie moet je hond luisteren, klaar...en grommen als ik hem van MIJN bed wil halen accepteer ik niet.
zetel liggen, en vooral op bed is een behoorlijk privilege voor een hond, vind ik..maar zo gauw ze er deze kant mee op gaan en hun de baas worden is het klaar, dan verdienen ze dat privilege niet.

ik zou hem dus gewoon het bed afmieteren niet letterlijk), en er niet meer op laten..
zelfde verhaal met de zetel..

probeer het een dag, of paar dagen later ofzo nog eens.

dit wel even er van uitgaand, dat je hond bv geen pijn of last heeft, omdat beide situaties die je beschrijft om oppakken, of verleggen gaan

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Bayley vind het ook niet fijn als je haar fysiek probeert te verplaatsen, misschien proberen hem met je stem eraf te krijgen ipv fysiek?

En verder ben ik het eens met wat Jeroen en Lianne zeggen.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Een hond die ligt te slapen met rust laten of roepen en eraf lokken/sturen!
Wanneer je onverwachts de hond benaderd of aanraakt,schrikt hij daarvan, helemaal als hij ligt te slapen en kan dan of zijn eigen manier reageren, grommen, happen oid, een hond kan niet praten en zeggen; he doe dat es nie,vind ik nie leuk! :-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik benader hem niet onverwachts. Ik verwittig ltijd dat hij weg moet van dat plaatske. Nu ga ik zoals gezegd wordt hem niet meer op bed laten  ( enkele dagen) proberen wat dat geeft. Ik vind ook dat een hond aan mij moet gehoorzamen. Ik denk dat zoals hij het met eten laten staan heeft geprobeerd,dat hij nu dit weer uitprobeert om baas te spelen.  Zo klein en zo doen....;-)
Daarnet probeerde hij me echt weg te duwen , wou hij persé naast me zich wringen , tussen mij en sofa. Heb hem in zijn mandje gezet. Hij is anders echt heel lief hoor. 
Ik zal eens proberen met snoepjes , maar op de duur moet ALLES met snoepjes gaan, vind ik ook feitelijk verkeerd . 
Bedankt voor de tips. ':-)

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Als een hond ligt te slapen en een mens pakt de hond dan ineens op is dat voor de hond plotseling,onverwachts en kan onprettig zijn!
Jij weet,ik loop nu naar de hond toe en ga hem oppakken maar de hond ligt te slapen en weet dus niet dat jij van plan bent hem op te gaan pakken,plotseling,onverwachts dus!

Misschien kun je eerst proberen hem te roepen,aanspreken,en hem dan naar een andere plek doen!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft dat ook een korte tijd gedaan. Onze bank, dus tabee! Toen heeft ze ook een hele tijd gewoon in haar mand gelegen.
Nu ligt ze (al heel lang) weer gewoon lekker waar ze wil, soms op de bank, maar ook vaak in haar mand.
Ze heeft wel de neiging om op mijn plek te gaan liggen als ik op sta, maar dan lok ik haar naar de andere kant of ik schuif haar opzij, geen probleem (en indien wel: dáár is je mand -> doei!)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

hij is inderdaad de bank/bed een beetje als zijn plek gaan zien, en probeert nu te kijken in hoeverre hij de baas kan spelen.

persoonlijk leer ik nieuwe commando's aan met snoepjes totdat ik zeker weet dat ze het goed kunnen, maar als 1 van mijn honden gewoon vertikt op te staan om te kijken hoever hij kan gaan, dan ligt hij binnen 1 seconde niet heel voorzichtig op de grond. ik ben meestal heel lief en aardig, maar dit is mijn huis, mijn bank en ik ben de baas! ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Een hond die ligt te slapen met rust laten of roepen en eraf lokken/sturen!
Wanneer je onverwachts de hond benaderd of aanraakt,schrikt hij daarvan, helemaal als hij ligt te slapen en kan dan of zijn eigen manier reageren, grommen, happen oid, een hond kan niet praten en zeggen; he doe dat es nie,vind ik nie leuk!   :-)

"


Uhm, sorry, maar mijn hond heeft het maar te accepteren als ik hem verschuif, en hij kan heel wat meer doen dan grommen of zelfs happen. Hij kan ook lippen likken, wegkijken, weglopen zelfs. Hij HOEFT de confrontatie niet aan te gaan als hij gewoon rustig benaderd wordt. Bij een volwassen herplaatser even aftasten, okay, maar Lance heeft ze al van pup af aan (toch), dan vind ik dit geen gewenst en geen normaal gedrag. 
Het kan zijn dat hij ergens last van heeft en daarom nu is gaan grommen of dat de grote kleine meneer even zijn grenzen af aan het tasten is. Ik zou persoonlijk, als de band met mijn hond goed is en ik niet bang hoef te zijn dat hij echt door gaat bijten, toch een tikkeltje boos worden en hem wegsturen. 
Bij Chenak was dat anders (onze volwassen herplaatser gromde in het begin als hij van zijn kussen moest) maar als Shadow of Spot zouden grommen? Dan giingen ze zonder pardon van die plek af en kregen ze ook nog een time out buiten (tenzij ik dus zou denken dat ze iets medisch hadden, maar eerlijk gezegd denk ik dat ik mijn honden wel zodanig goed ken dat ik dat onderscheid kan maken op de manier van reageren alleen al)

honden page profiel kitokito 3 doggies

honden foto van kito

Onze york deed dat vroeger ook altijd. Verder was het een lief beestje alleen hij lag zo graag warm ':-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Het is eigenlijk rete simpel,gromt en snapt je hond op dat soort momenten,dan doe JIJ iets wat voor hem te dreigend over komt.
En voor een hond is het gewoon lastig als ze de ene keer wel op de bank of op het bed mogen...en de volgende keer worden ze er met dwang en dreiging afgestuurd of zelfs zo hup vanaf gepakt.

Dat een hondje klein genoeg is om zo hup makkelijk te kunnen worden opgepakt(terwijl hij ook nog lekker ligt te tukken) wil niet zeggen dat hij het fijn vindt.

Verander je daar iets aan of neem je een andere aanpak,dan heb je dat niet.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

maar Lance toch, zoiets doe je niet ;-)
de meisjes vinden dat niet kunnen

ik denk dat zijn grommen gewoon veel geblablabla is, opscheppen en proberen
misschien schrikt basinneke als ik dat doe, dat zou makkelijk zijn, dan kan ik gewoon blijven liggen

dus niet op het bed, ofwel gewoon hem nemen en eraf zetten, ook al gromt hij, denk niet dat hij echt zal bijten
ik denk dat hij je grenzen aan het zoeken is, en hij probeert ze te verleggen, ze lagen wat kort volgens hem O-)
ik vind, jij bent de baas, jij beslist (zo zou ik het doen)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Naar mondeling bevel om zijn plaatske te verlaten luistert hij niks. Dan kijkt hij eens op en legt terug zijn kop neer, slaapt verder. "


Dat is meestal vrij streng uitgesproken.
Probeer je hond gewoon eens uitnodigend en leuk van je bed af te roepen...denk aan 'happy moments' i.p.v. 'ik moet nu op mijn bed kunnen,en jij zal gaan luisteren'..dan heb je namelijk gewoon een hele andere houding.

En wat ik net al zei,ook al zeg je het normaal tegen je hondje..dat hij van het bed af moet komen,waarom zou hij dat direct moeten snappen?
Hij ligt lekker te slapen en moet er af,dat is niet wat hij er van had verwacht,daarna til jij hem op,plaats hem in een positie die hij niet fijn vindt,en begint dan te communiceren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Soraya ik doe niks bedreigends, en hij mocht altijd een halfuuurtje mee op bed. Dan nestje in, naast bed. Nu slaapt hij dus al als ik hem wakker PRAAT en dan wil opnemen. Dan pas volgt dat grommen en knappen. Dus ik overval hem niet.
Ik vind ook dat IK nog altijd de baas moet zijn , al is misschien die theorie achterhaald ? Maar zo te horen van jullie zijn jullie het ook daarmee eens dat die vlieger niet opgaat. 
Dus ik ga kordaat moeten zijn .
 Maar hoe nu verder straks ? Mag hij even bij me liggen of niet of moet ik alle bedliggen verbieden? dan weet hij nu niet meer waarom hij er niet op mag. Laat ik hem straks even mee, en hij vertoont wéér dat slecht gedrag......wat dan? .....afleiden met snoepje of pardoes boos nestje in ?

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ik zou hem helemaal niet meer op bed of de bank houden, blijbaar voelt hij zichzelf helemaal het mannetje. Hij verplaatst zich gelijk of mischien wel hoger als jou. Jij vraagt hem eraf te komen en je krijgt een dikke vinger, mijn hond hoeft het nog niet eens te flikken om te grommen of te snappen. Ik zou als ik jou was lance niet meer op de bank of bed laten, lekker op de grond, in zijn eigen mandje.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wel zielig hoor:'( Maar inderdaad ik wil niet dat zijn karakter nu veranderd als ik niet reageer op de juiste manier.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik bedoel dit niet bot hoor:
maar kan je hond niet gewoon zelf naar zn mandje lopen?
ik weet niet of dit klopt, maar ik denk: het is jou bed... wrm zou jij hem eraf moeten tillen en in zn mandje moet leggen

ik denk dat je toch moet doorpakken
als je terugdeinst... is niet de baas zijn.
hij gromt denk ik eerder omdat hij dan weet dat jij hem met rust laat

(ik weet niet of dit klopt hoor!)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Wel zielig hoor:'( Maar inderdaad ik wil niet dat zijn karakter nu veranderd als ik niet reageer op de juiste manier. "


haha zielig? neeuhhh niet hoor!
mandje ligt lekker genoeg O-)
voor olly is soms de grond lekkerder dan de bank, dus maak je daar maar niet druk om dat honden zo denken O-)

honden page profiel CaroCaro 3 doggies

honden foto van Caro

Ik weet niet precies hoe je situatie in elkaar zit, maar ik zat je in ieder geval vertellen wat ik hier vanaf weet, misschien kun je er wat mee.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar over het algemeen gromt een hond om agressie te voorkomen. Hij zegt eigenlijk: ik vind het niet fijn wat je doet, maar ik geef je een kans om er nu mee op te houden, dus ik hou het voor nu bij een waarschuwing (grommen). Als je toch doorgaat komen er maatregelen.

Bij onderzoek naar puppies is gebleken dat vrijwel geen enkele puppy het fijn vindt om opgepakt te worden. Dat opgepakt worden iets goeds is moet je hem aanleren. Probeer je de situatie van zijn kant in te zien:
Je hond ligt lekker te slapen op een zacht bed ben jou naast je. Comfortabel en met gezelschap, precies wat hij wil. Maar dan stuur je hem weg, oftewel: iets dat hij niet wil. En wanneer hij gromt en jij terugdeinst, leert hij dat hij zijn krijgt als hij gromt. Hij heeft geleerd dat lekker op bed leggen fijn is, dus waarom zou hij daarmee willen ophouden?

Wat je hem dus moet leren is dat wanneer hij van het bed af moet dat iets goeds is. Dus beloon hem wanneer hij van je bed af gaat, of wanneer je hem eraf hebt getild. Zo leer hij dat opgetild worden en ergens anders neergezet worden nog leuker is dan op bed blijven liggen.
En misschien het allerbelangrijkste is dat je consequent bent. Als je ene keer ja zegt en de andere keer nee, weet hij niet wat hij moet verwachten en zal hij je grenzen testen.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

" Wel zielig hoor:'( Maar inderdaad ik wil niet dat zijn karakter nu veranderd als ik niet reageer op de juiste manier. "


het is zielig voor jou ja, ':-)
jij hebt hem graag op de bank bij je, jij hebt hem graag op het bed
maar Lance profiteert van jou goedheid

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou hem niet meer mee in bed nemen hij zet zich boven jou en dat mag niet.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Nee hoor, niet zielig. Hij heeft toch een mandje? Honden denken zo niet, dat doen wij gekke mensen haha;-)!

honden page profiel CaroCaro 3 doggies

honden foto van Caro

Ik ben het helemaal niet eens met Max. Ik ben niet zo'n paranoide persoon die meteen denkt dat een hond muiterij gaat plegen.

Als je wilt dat je hond doet wat jij wilt moet je voor twee dingen zorgen:

- Dat je duidelijk maakt dat jij de beslissingen neemt. Dit hoeft absoluut niet op een agressieve manier, en je hoeft al helemaal niet hem aan jou te onderwerpen puur om hem te onderwerpen. Maar je moet geen tegenspraak dulden.
- En daarnaast lijkt het me dat je ook wil dat je hond een leuk leven heeft. Dus je wilt dat er ook een voordeel aan zit voor je hond, dat je hem niet alleen iets afneemt, maar dat hij er ook iets leuks voor terug krijgt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb de snoepjes al klaargelegd op nachtkastje. ':-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Oei Lance, nu doe je het vrouwke even in de stress schieten manneken ;-) Neen, dit zou ik ook niet willen, een baas staat boven de hond en niet andersom. Toch even de regels weer wat strakker volgen, geen plekje op bed en niet in de zetel...gewoon laten merken dat jij het voor het zeggen hebt en zijn privileges dus wat inkorten. Natuurlijk, een lekker warm en zacht plekje naast ons Anny, plots ergens anders heen gestuurd worden...Lance pruttelt tegen... O-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik zelf pik dit soort gedrag niet en ik heb een soortgelijke "discussie" met mn reu gehad. Hij ging ook steeds een stap verder met het bed claimen. Op een gegeven moment lag hij met tanden ontbloot naar me te grommen als ik hem vriendelijk verzocht om het bed te verlaten. Ik heb toen luid vloekend een kussen gepakt en hem duidelijk gemaakt dat ik hem er persoonlijk af zou bonjouren als hij niet weg ging. Toen is hij direct door gelopen naar een verdieping lager en sindsdien is het nooit meer gebeurd.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

" Heb de snoepjes al klaargelegd op nachtkastje. ':-) "

en nu zijn jullie zeker samen in bed aan het genieten van de snoepjes ':-) (grapje)

hoe is het gegaan ? 
heb je de snoepjes moeten gebruiken of had Lance respect voor zijn lieve basinnetje die best nog plaats heeft voor hem in haar bed

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wat doet Lance als je zegt 'Er af'?

Maylo ligt ook af en toe op mijn bed of op een stoel, als ik zeg 'Er af of move' gaat hij meestal al. Of ik duw hem de richting op waar hij naartoe moet en laat hem dan er zelf afspringen.

Je zal eigenlijk het grommen en snappen negeren en gewoon Lance gewoon langzaam naar de zijkant duwen en 'zelf' er vanaf laten springen en dan een commando er aan binden 'Lance eraf' en dan belonen. Zo ga je verder en koppel je er uiteindelijk een gebaar bij, met gewoon wijzen en 'Er af'.


Als je een hond er afzet, veroorzaak je meestal toch wat meer stress + een hond snap echt dan niet van 'ow ik moet er vanaf als ze me optilt'.



Maylo mag best op mijn bed, maar als ik ga slapen of ik wil in die stoel zitten. Dan moet hij naar zijn 'eigen plek' en het moet niet zo zijn van 'O wacht Maylo ik ga wel in je mandje slapen anders is het zielig voor jouw'.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Soraya ik doe niks bedreigends, en hij mocht altijd een halfuuurtje mee op bed. Dan nestje in, naast bed. Nu slaapt hij dus al als ik hem wakker PRAAT en dan wil opnemen. Dan pas volgt dat grommen en knappen. Dus ik overval hem niet.
Ik vind ook dat IK nog altijd de baas moet zijn , al is misschien die theorie achterhaald ? Maar zo te horen van jullie zijn jullie het ook daarmee eens dat die vlieger niet opgaat. 
Dus ik ga kordaat moeten zijn .
 Maar hoe nu verder straks ? Mag hij even bij me liggen of niet of moet ik alle bedliggen verbieden? dan weet hij nu niet meer waarom hij er niet op mag. Laat ik hem straks even mee, en hij vertoont wéér dat slecht gedrag......wat dan? .....afleiden met snoepje of pardoes boos nestje in ? "


Maar als je niks verkeerd doet dan hoeft hij ook niet te communiceren naar je..snap je?

Maar goed,ik zie dat je aan de gang gaat met hem positief van het bed af te krijgen,toppie,dan krijgt hij goede ervaringen met van het bed af gaan/moeten ;-)

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^