Beginnersvraagje... Hond eet geen vis en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik lees al een hele poos (mee) over KVV en ben daar vorige maand mee begonnen. Ik heb 18verschillende smaken gekocht van degomeat (de enkelvoudige versies). En dat gaat prima, ze eten het heel graag en hebben goede ontlasting. Verder nog te kort om andere verschillen te zien denk ik.

Maar goed nu mijn vraag. Het afwisselen van de diersoorten gaat goed, ze eten ze allemaal graag. Maar Lara (de Jack Russell van 11,5jaar) wil geen vis eten. Ik heb al witte vis, makreel en zalm geprobeerd. Maar ze hapt er een paar keer in met lange tanden, maar eet het niet. Ik heb het bakje laten staan maar dan haalt ze naar een paar minuten de vis uit haar bakje en gooit het op de keukenvloer om er vervolgens in te willen gaan rollen;-). Als ik dan het bakje weg pak en er brokjes in doe (TOTW) eet ze deze wel meteen op. Ze heeft dus wel honger.

Maar wat nu? Moet ik dan een voedingssupplement geven met omega of zo? Wie weet raad?

Alvast bedankt!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je hoeft maar 5 tot 10 % van je weekmenu aan vette vis te geven. In jouw geval zou ik die 5% aanhouden en mengen door 2 of 3 maaltijden. Begin met hele kleine beetjes en geef dan steeds meer. Uiteindelijk willen ze het dan 9 van de 10 keer wel eten. Maar voor een hond die niet graag vis eet is 5% van je weekmenu voldoende.

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Dank je wel voor je snelle antwoord! We gaan het vanavond opnieuw proberen!

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa 3 doggies

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Ik heb dat ook gehad met mijn hond. Heb toen visolie gekocht en dit opgebouwd naar een paar druppeltjes per dag door haar Kvv. Een paar maanden opnieuw vis aangeboden en nu eet ze het wel.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

" Ik heb dat ook gehad met mijn hond. Heb toen visolie gekocht en dit opgebouwd naar een paar druppeltjes per dag door haar Kvv. Een paar maanden opnieuw vis aangeboden en nu eet ze het wel. "


Zo zou ik t ook aanpakken.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Hier ging vis er ook niet goed in bij mijn oude dametje.
Renske vers Vis was de oplossing haha. Ze word helemaal wild, incl de pup.
misschien ook een optie voor jou?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer honden op latere leeftijd vis eten, niet vanaf pup zijnde, dan weten ze niet goed wat het is, de meeste honden vinden het niets, en moeten het leren eten.

makreel, stukje, sardientjes, garnaaltjes, tonijn, zalm, kleine beetjes, voor het lekkere eerst, geef als traktatie, en niet eerst als voeding. langzaam opvoeren.

wanneer je hond voldoende afwisseling krijgt is vis niet nodig, zalmolie een paar druppels door het eten, is ook goed.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Ik ga binnenkort weer naar de Jumper en zal dan zalmolie meenemen.

Edit: bedankt voor het meedenken

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als je aan zalmolie/visolie begint, let dan op dat je wel gezuiverde visolie neemt. Ik nam om die rede de visolie van glucosamine.com. De toxinen in vis bevinden zich vooral in het vet. Je kunt je dus voorstellen dat als je ongezuiverde visolie neemt, je onwijs veel toxinen voert. Dat is alles behalve gezond..

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Als je aan zalmolie/visolie begint, let dan op dat je wel gezuiverde visolie neemt. Ik nam om die rede de visolie van glucosamine.com. De toxinen in vis bevinden zich vooral in het vet. Je kunt je dus voorstellen dat als je ongezuiverde visolie neemt, je onwijs veel toxinen voert. Dat is alles behalve gezond.. "


Is dat dan de omega 3?

Ken je toevallig excellent wilde Schotse zalmolie, deze verkopen ze waar ik mijn KVV ophaal. Ik kan niet vinden of deze gezuiverd of ongezuiverd is.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Zo ver ik weet maken die toxinen geen onderscheidt in vetzuren ;-)

Dat merk ken ik niet. Ik ken zowiezo maar weinig merken en weet niet van al die merken of ze gezuiverd worden of niet. Zo ver ben ik er niet op in gegaan :-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel 3 doggies

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hier ook twee slechte viseters. Ik heb ook verschillende mixen geprobeerd, maar nee ze willen het niet. Kyra begint zelfs als ik de vis meng met andere KVV, de andere KVV er tussenuit te eten. En Angel eet het alleen als ik het heel goed meng. Nou jammer voor de vis, van mij krijgen ze geen vis meer. Ze vinden het niet lekker en ik ga niet constant enorm veel moeite doen om ze dat toch te geven. Bij Kyra heb ik het al een aantal maanden geprobeerd en ze wil het heel af en toe maar eet het met moeite op en laat meestal veel staan. Kyra valt heel snel af omdat ze behoorlijk wat beweging krijgt en dat is ook een reden dat ik het niet meer geef. Ik geef ze meestal over andere KVV gewoon wat zalmolie meestal twee a drie keer per week wat druppels per keer. Zelf ben ik ook geen vis mens, en vind die lucht echt te smerig, en ben dan ook blij dat zij het niet willen eten.

Volgende forumvraag: merk vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^