wat doe jij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

hoi wat ik me afvraag;
wat doe jij als iemand in je omgeving histirisch reageert op jouw hond? :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat doe jij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

lachen.. en daarna zeggen 'stel je niet zo aan'.

Ik kan daar zo slecht tegen.. het is geen monster ofzo..
Het gebeurt hier met enige regelmaat. Mensen die gewoon wegvluchten of beginnen te gillen.
Ik kan daar gewoon boos van worden.
Biko snapt er niets van.. wordt er wat geirriteerd van na een paar keer. En dan kan ik weer met m gaan oefenen dat als mensen opzij springen hij ze niet terug mag drijven of mag blaffen wat hij normaal echt nooooooit doet (wat ik stiekem natuurlijk heel grappig vind)

De sprongen opzij en de het gegil werkt op mijn lachspieren en daarna raak ik super geirriteerd.
Het is geen wilde leeuw ofzo.. sjeeminee..

honden page profiel danielle danielle

honden foto van danielle

Met hysterisch bedoel je angstig?? Moet ik altijd een beetje om lachen omdat wij een heel klein hondje hebben. Maar als het echt is (of bij kinderen) dan probeer ik ze altijd uit te leggen dat hij echt niets doet en hou hem heel kort of ga bij hem op de grond zitten en probeer de kinderen uit te lokken om hem te komen aaien.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

soms zeg ik als ze echt overdreven reageren "pas op hoor het is een groot monster" en bij mensen die echt gemeend bang zijn hou ik het hoofdje vast zodat ze bv het lijfje kunnen aaien

honden page profiel ..

honden foto van .

het enige wat ik zeg is: pas op, hij bijt...

O-)

honden page profiel Inge & HektorInge & Hektor

honden foto van Inge & Hektor

Ik heb vaak dat mensen angstig reageren op Hektor. Hier in het dorpje waar ik woon, hebben de mensen vooral kleine hondjes. Dus Hektor lijkt voor hun heel erg groot ;-). Ze kunnen echt met een grote bocht om me heen lopen! Of tillen hun hondje op!

Ik praat nog niet genoeg Zweeds om te zeggen dat ze niet bang hoeven te zijn voor hem! Want hij is zo'n lieverd die niemand kwaad doet! Nu kijk ik de mensen alleen maar aan van; Doe toch niet zo gek!! ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn nichtje van 5 doet dat. Bij onze ouwe Chico (zelfde formaat) was ze ook bang, maar die bleef rustig liggen. Dobby is jong en wil spelen, maar dat heeft hij nog nooit gedaan.

Een paar weken terug had madame zich op de verwarming die achter de bank stond teruggetrokken. En vorige week toen ze bij ons was met lange uithalen in totale paniek huilen. We hebben Dobby toen in de keuken moeten zetten want het ging niet. Dobby kon toen wel de tuin in en als hij dan door de ramen naar achter naar binnen keek raakte dat kind weer in paniek. Want hij keek naar haar. Of als hij tegen de keukendeur opsprong, want hij kon toch niet naar binnen?!

Maar ja, bij een kind zo jong doe je daar weinig aan. Een volwassene kun je nog tegen zeggen "doe even normaal".

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

Tuurlijk, kinderen kunnen zo reageren maar heb het meer over de volwassenen,

kijk als het kinderen zijn;
ik liep met mylo toen hij net bij ons was over straat en wij wonen schuin tegenover een grote kleine kinder school en die gillen. dus hij hartstikke bang (mylo dus) dus ging ik naar een groep kinderen en vroeg of ze mylo wouden aaien, hij natuurlijk heel bang, dus gaf ik die kindjes stukjes koekjes en zei ik als jullie nou omstebeurt even Mielloooo roepen en als hij dan kijkt een koekje geeft dan ben ik geholpen nou zo gezegd zo gedaan paar keer herhaald en nu vindt hij kinderen ERG INTRESSANT want hij denkt dan dat ze koekjes hebben, zo had ik toen ook dat een klein kind hystirisch reageerde dus echt gillen en janken.
dus toen zei ik tegen dat meisje van hij doet niks hoor, aai hem maar, dus dan laat ik mylo af gaan en dan hou ik zijn kop vast en kunnen ze hem aaien, maar ze komen zelf de kinderen want ze zijn toch nieuwschierig. naja de meeste dan

de volwassen daarin tegen vind ik net als kinderen reageren afentoe, net als of hij bijt. dus dan kijk ik en zeg ik, er is niks engs aan hoor... kijk tuurlijk begrijp ik de angst die sommige hebben maar meestal is het de reden "hij is zo groot" logisch want als je een malthezer gewend bent........
maar goed dan zeg ik hij doet niets. maar dat zeggen de meeste honden bezitters omdat ze hun hond kennen natuurlijk

tjee wat typ ik weer veel,... afijn
goed om jullie reacties ook eens te lezen

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

ik zeg idd iets in de trand van "oooooeeeeehhhhhh" of "pas op hij bijt" of zoiets... Net hoe mijn pet staat... En anders kijk ik ze aan of ze gek zijn, begin dan hard te lachen, en loop gewoon door.. Soms met de woorden "kom, monster" of "kom, gevaarlijke hond".... gna... O-)

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Wij hebben hier 1 iemand in de familie die bang is van Joy :'( Van pup af aan al, omdat zij een rottweiler is... ZUCHT.
Hij(inderdaad hij) doet niet histerisch, maar Joy mag niet bij hem in de buurt komen. Joy aanhalen? ECHT NIET. Joy mag niet mee naar hun huis, want ze hebben 2 katten en dat kan natuurlijk niet! En ja gewoon erg jammer. :'(

Wij maken wel eens grapjes: Oh Joy hapt zo je voet eraf. Joy heeft mij bijna DOOD geknuffeld.... Dat soort dingen...

Liefs,

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

hihi, zo is de overbuurman van mijn vriendin ook gek. Mijn vriendin heeft een Rott, Jack. Haar buurman rijdt altijd belachelijk hard voorbij (over een landweggetje) en van de week schrok Jack daarvan, dus die deed een sprong, zo tegen die auto aan!!! Die man helemaal uit zijn slof want haar hond sprong tegen de auto aan om te narren, en dat doet ie ook tegen fietsers aan (zijn kinderen fietsen daar altijd voorbij) en hij is gevaarlijk en gemeen en hij bijt en gromt en straks bijt ie een kind, en bla bla bla... Maar die hond is zooooooooooooooo lief!!!!!! Gestoorde vent.....
Nu pest zij m ook met "kijk uit, gevaarlijke hond!" en dat soort pest-woordjes... gna ... O-)

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ja Joy is ook super lief!! Ze is ook erg enthousiast. Maar het vervelende vindt ik, al vanaf dat ze een PUP was! 'T broertje van Erik was ook bang voor Rottweilers, maar die kwam dus vaak bij ons langs om Joy te zien opgroeien.. En die vindt haar echt geweldig nu... Maarja zo is ieder weer anders, ik irriteer mij er alleen soms aan O-)

en zoals die overbuurman, zo praat je andere dus een angst aan.... ZUCHT

Liefs,

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Het ligt er maar aan hoe iemand reageerd. Als mijn schoonzus binnenkomt en de honden komen snuffelen en zij gaat als een gek staan gillen, dan moedig ik de doggies non verbaal zelfs aan en zeg tegen haar dat ze zich niet moet aanstellen. Ik heb haar al wel 20 X gezegd dat ze beter niet kan reageren. MAar ja daar trekt ze zich dus niets van aan. Eigen schuld dikke bult. Bovendien blijft ze dan ook niet zo lang O-)

Als ik zie dat mensen heel echt bang zijn en ik ken die mensen niet dan zorg ik ervoor dat de honden goed naast me komen lopen en voor mij aandacht hebben. Vaak zie je mensen dan goedkeurend en opgelucht kijken. Vind ik ook wel wat hebben. Ik heb al een paar keer mee gemaakt dat mensen me dan even aanspreken en een compliment geven. Vervolgens willen ze dan wat meer over de honden weten. Dat vind ik toch wel positief dan.

honden page profiel yvonneyvonne

honden foto van yvonne

Er zijn soms hondenbezitters die brokjes voeren aan de honden van anderen. Zo ook bij Stapper. Het gevolg is dat iedere wandelaar een potentiele brokjesdrager is. Stapper is dus vaak geintresseerd in wandelaars en niet iedere wandelaar is daar van gediend. Maar meestal zeg ik dan : als er ook maar enig kwaad bloed in haar zou zitten, denk je toch niet dat ik haar los zou laten lopen? Maar het wordt inderdaad niet altijd op prijs gesteld: een hond die netjes voor je gaat zitten wachten met de vraag : heb je nog wat voor mij? :-D
groetjes.
Yvone

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Nou ja Yvonne dat is toch beter dan opspringen ;-) Vind ik nog netjes hoor.

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

(uiteraard) tegen kindertjes: je mag ze best wel even aaien, want ze vinden je lief. :-D tana.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

Ik heb zo'n zwager: "niet het hondje aaien, ga maar weg daar. Anders gaat hij bijten"... Huh?! Ja echt!!! Tegen z'n dochter van bijna 3!!!! :'(

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ja met kinderen reageer ik meestal ook anders.
Laat ik Biko zwaaien of omrollen, dan ontdooien ze wel.
Maar als ze ook echt als een idioot staan te gillen en met die armen staan te maaien.. dan kan ik niet altijd heeeel vriendelijk blijven hoor..
Het is natuurlijk heel sneu als een kind zo bang is.. eigenlijk irriteer ik me dan meer aan de ouders die dan ook doen alsof er inderdaad een monster aan een lijntje loopt.
Er zijn ook ouders die het dan proberen te begeleiden, daar wil ik dan graag bij helpen door Biko te laten liggen of wat leuke dingetjes te laten doen.
Maar niet van dat hysterische..

Zijn hier inderdaad ook mensen die al hysterisch worden bij het zien van een pupje.
Sommige mensen weten het hier nog wel denk ik, maar ik had een paar dagen een dwergkeeshondje van ong. 6 a 7 maanden in huis. Heel heel klein dus. Die liep enthousiast op het losloopveld, ziet een kindje, sprint er naar toe en springt op.. kortom, zet dr pootjes tegen het kind dr enkels. Kind van een jaar of 9 denk ik. Die begint te gillen en te krijsen niet normaal. Ik schrok me echt rot. Vervolgens komen de ouders naar buiten die al beginnen met: ik schop die hond dood.. Toen was ik ook alle redelijkheid kwijt en dacht: bekijk jij het lekker..
Maar die ouders wilde mijn adres want ze gingen met hun dochter naar de huisarts die maandag. Dus ik vroeg of ze dan iets had: jaha: emotionele schade..
Ik dacht dat ik erin bleef. En was dus niet van plan om die idioten mijn adres te geven. Toen hebben ze de politie erbij gehaald... (echt gebeurt dit!!!)
Ik had Biko ook bij me, dus de agenten dachten in eerste instatie dat het om hem ging, totdat ik pluizenbolletje Sadie liet zien (die je in 1 hand vast kan houden). Volgens de ouders had het hondje hun kind aangevallen.. en wilde ik niet meewerken.
Sadie ondertussen hard kwispelent en krokkelend kroelen met die agenten..
Die waren dus behoorlijk kwaad dat ze hiervoor moesten komen. En raadde de vrouw aan om haar dochter erbij te halen en kennis te laten maken met Sadie zodat ze over haar angst kon komen. Dat wilde de ouders niet, want honden zijn gevaarlijk...
Die mensen hebben dus een waarschuwing gekregen om niet te bellen met: mijn kind is door een hond aangevallen en de eigenaar wil niet meewerken, als dat niet zo is...
En ik hoefde mijn adres niet te geven.
Gelukkig had ik dus agenten die 1. redelijk waren en 2. geen hekel aan honden hadden..

Ik ben nog steeds stomverbaad hoe achterlijk mensen kunnen reageren...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In mijn geval doen de ouders niet hysterisch. De tweelingbroer van dat meisje vind honden best intimiderend, maar is niet zo bang. De kleinste vind honden leuk. Dat komt dus niet van de ouders.

Ik ben er wel achter gekomen dat het meisje een keer achterover over een pup basset of iets dergelijks gestruikeld is, en toen op haar kont/ rug is beland. De pup die dacht "da's leuk!" en is toen boven op haar gesprongen. Maar dan nog, ik kan me niet voorstellen dat je naar aanleiding van een ongelukje met een pup helemaal panisch word van een dier.

Zelfs zo erg, als ze haar vriendinnetje thuis afzetten dan blijft dit meisje in de auto zitten want de hond van het vriendinnetje komt naar de deur.

We gingen met kerst altijd de hele dag naar mijn nicht toe, maar ik vermoed dat dat van nu af aan niet meer gaat gebeuren. En dan niet door Dobby, maar door de absurde reactie van dat meisje. Haar vader vond de extreme angst ook totaal abnormaal, en zei naar aanleiding van haar totale paniek dat als het zo erg is ze misschien wel therapie nodig heeft.

Dobby doet niets, maar als ze hem al door een ruit ziet is ze in paniek. Zoiets kan je later in het leven ook wel erg hinderen.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Met Lucky nooit gehad..
Tzal met Storm wel komen als hij dalijk groter is..
Maar kan het wel snappen hoor..
Als ik ergens kom en daar hebben ze een grote 'enge' hond vind ik het ook niet prettig..
Kwil wel altijd bevestiging dat hij niets doet zeg maar...maar kreageer dan niet hysterisch ofzo hoor ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Bij Raki zeg ik altijd 'Niet aaien!', maar ja, als ze angstig zijn, aaien ze hem toch niet ;-). En dan roep ik Raki bij me.
Bij Bodhi zeg ik: 'Hij doet nikssss, hij is alleen heeeeeeel blij!'... Maar niemand is bang voor Bodhi, alleen een keer gehad dat een jongen wegrende en dat Bodhi achter hem aan ging en toen werd het jongetje een beetje bang.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als kinderen hysterisch gaan gillen als ze Lola zien zeg ik boos, hou s op je maakt de hond bang als je zo gilt. Ik vind dat hysterische meer aandachtvragen dan echt bang zijn en raak daar dan ook echt van geirriteerd.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Als iemand oprecht bang is, reageer ik daar wel serieus op en houdt Bram erg kort.

Doen mensen lelijk, of expres rot tegen mijn hond. Dan kijk ik ze de grond in en zeg: "Pas maar op, want hij bijt ook nog!"

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

nou meestal word ik ook hysterisch omdat ik er niet tegen kan dat mensen geen respect voor honden hebben
als ik er geen zin in heb zal ik zeggen jaja ga maar lekker naar huis

maar meestal ga ik de confrontatie wel aan

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

o bang haha ik dacht boos lees voor t eerst eens niet verder pfoe

nou ja meestal probeer ik ze te kalmeren hij doet niets of iets dergelijks anders loop ik gewoon door

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hier zijn genoeg angstige mensen hoor...
Er roept vaak genoeg iemand al van een afstand: 'is ie gevaarlijk?' of: 'doet ie wat?'

Nou vraag ik je, ziet Mila er gevaarlijk uit?



Eng he? :-)

Wat ik dan doe? Van binnen lachen, en gewoon door lopen. Soms zeg ik weleens als ze echt dramatisch gaan doen 'Mila, denk erom he? niet bijten hoor.'

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je zou eigenlijk moeten zeggen "als hij bijt wil hij alleen even proeven". O-)

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Toen mijn hond nog een pupje was waren er ook veel mensen die bang waren. Een keer een hysterische vrouw meegemaakt. Ik schrok me rot. Hysterisch om een pup, nou ja zeg.

En nu merk ik ook dat heel veel mensen bang zijn. Gaan ze echt oversteken, terwijl mijn hond aan de lijn loopt. Net of het een monster is. Kinderen kan ik nog begrijpen, al vind ik het ook super irritant als ze hysterisch gaan krijsen.

honden page profiel TanjaWDDTanjaWDD

honden foto van TanjaWDD

Ik probeer altijd mensen gerust te stellen,ze ziet er "gevaarlijk" uit maar is ze totaal niet!
Een buurvrouw van mij waar ik goed mee omga is als de dood voor Luna!Ze is jaren geleden een paar keer gebeten door een "grote" hond(niet op dezelfde tijdstippen en ook niet door dezelfde hond) en heeft daar een angst van gekregen.
Als ze eens op de koffie bij mij komt moet Luna even naar buiten,zelfs het slot moet erop omdat ze bang is dat Luna zelf de deur openmaakt.We hebben er heel vaak gezegt dat Luna echt niets doet maar ze blijft bang!Haar kids mogen er wel bij in de buurt komen maar zijzelf blijft op grote afstand!
Op de camping is ze wel geweest,toen lag Luna er gewoon bij maar wel aangelijnd met een pin in de grond,we hadden de hoop dat ze zo zou zien dat er echt geen geintje kwaad in Luna zit maar helaas...blijft bang!Dus dat wordt geen koffie meer bij mij voorlopig...totdat het weer lekkerder is buiten en Luna buiten kan zitten even hahaha.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat doe jij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^