Leeftijd hond : Zou dit waar zijn ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Website met verzameling studies over levensduur honden
Laatst is het broertje van Chenak overleden; 16 jaar, een van zijn andere broers is op zijn vijftiende overleden. 
Zijn vader heb ik nog gezien toen die 18 was, die liep nog stukjes mee naast de fiets, ik weet niet hoe oud hij uiteindelijk geworden is. 
Janouk is helaas maar 10 (bijna elf) geworden maar twee van zijn broertjes leven zeker nog, die zijn nu dus 12. Een loopt er nog in een sledehondenteam, van de andere weet ik dat niet zeker. 
Een halfbroertje van hem is nu 13 en 'still going strong' wat grijzer maar niet minder actief. 

Overigens is 'lange levensduur" ook een eigenschap waar je op zou kunnen fokken, alleen gebeurt dat volgens mij niet zo vaak. Ik heb onze fokker ook niet gevraagd hoe oud de honden in de stamboom van Shad en Spt gemiddeld geworden zijn.. Terwijl ik het toch heeeeel belangrijk vind dat ze zo oud mogelijk worden (daarom 'Pukka's promise, the quest for longer lived dogs' verslonden :-) )

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

@ Femke.. Ja hoor 13 is al heel wat. In dit topic hebben we het over honden met uitzonderlijk hoge leeftijden... en liefst nog met levenskwaliteit ! :-)

7 is natuurlijk nog jong.. te jong als je de gemiddelden ziet. En heel triest dat het een tumor bij het hart was. Ik hoop wel dat Sumo daar niet zijn hele leventje aan geleden heeft. Hopelijk ook goede jaren gehad. Soms kun je een kwaal niet wegnemen, maar dan is het toch belangrijk dat zo'n hondje bij liefdevolle baasjes mag zijn.

@ Slapende Husky... Als het in een relatief "goede" gezondheid en met plezier in het leven kan... Hoe langer hoe liever :-)

Zoveel dingen spelen een rol.. Maar 18 en nog stukjes lopen naast de fiets... met 12 in een sledeteam... toch mooi om lezen :-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Nee gelukkig was het iets waar hij de laatste week ineens veel last van kreeg en toen ging het hard...
hij heeft een goed leven gehad!

Dendy is daarna ineens zo snel achteruit gegaan, denk dat ze het geklier van haar maatje miste!

Hoge leeftijden... de yorkshire terrier van mijn oma werd 18 ;-)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier een hondje ooit uit het asiel gehaald en die is 22 jaar geworden.
Wij haalde haar (pasja) met 11 jaar uit het asiel en bij haar advertentie stond wie geeft Pasja nog een paar fijne jaartjes niet wetend dat ze eigenlijk pas op de helft was. Wel fijn

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn meiden aan de muur...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^