Hoe kun je een pup beter aan je laten wennen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LadouchieLadouchie

Hoihoi
Wij hebben sinds 1 week een boxerpupje van nu 12 weken jong. Het is een reutje en echt een geweldig beestje. Zindelijkheid gaat al redelijk en hij heeft een relaxte inslag.

We hebben ook een vierjarig reutje. Ze doen het samen echt heel goed. Spelen leuk en er zijn geen problemen.
Nu is het zo dat Bas (zo heet onze baby) erg gek is op Scoop( de 4 jarige) We merken dat hij veel meer naar hem toe trekt als naar ons.

We nemen Bas regelmatig alleen mee om te gaan plassen, want hij moet nog veel vaker als Scoop.
Hij wil dan het liefst zsm naar huis, naar Scoop.

Kunnen wij nog dingen doen om de band met Bas te versterken. Ik weet dat hij pas een week bij ons is, maar zou graag horen of dat een kwestie is die tijd nodig heeft, of dat wij hier nog een extra rol in kunnen hebben?

Alvast bedankt voor het meedenken!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Gaan jullie ook naar puppycursus? Dat is namelijk een uitstekende manier om samen een band te krijgen. Je bent lekker samen met de pup bezig, even zonder Scoop.

honden page profiel LadouchieLadouchie

Ja wij starten 2 oktober met puppycursus bij de boxerkring groep. Denk idd dat dat al zal schelen, al is dat natuurlijk maar 1x in de week.
Het oefenen gedurende de week zal ik dan zonder scoop doen.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou niet alleen plas rondjes doen, maar ook leuke dingen, samen los wandelen, leuke commando's aanleren, etc. Ik heb gemerkt door dingen te ondernemen en samen dingen te doen dat ik nu een goede relatie heb met mijn pup van nu 6 maanden. Ik ben echt haar veilige puntje, ja ze trekt met sommige dingen wel naar de andere honden toe, maar met alles komt ze bij mij. Als ze slaapt, ligt ze bij mij (tenzij ze in de bench ligt) als er iets engs is komt ze bij mij, ze komt vaak lekker even knuffelen en kroelen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Het is een kwestie van tijd. Ik zou ook veel dingen met beide honden apart doen. (beetje rare zin :-) ) Hij mag zich best optrekken aan jullie oudere hond, dat is alleen maar goed, maar hij moet ook leren om dingen alleen te doen. Idd is een cursus heel leuk voor de band tussen baas en hond.
En het buitenlopen is nog gewoon heel spannend. Dat hij gelijk terug wilt is omdat hij nu na 1 week binnen al wat meer vertrouwd is. Daar kent hij het en buiten is nog gewoon wat onzeker. Dus ja, zo snel mogelijk terug naar huis waar het veilig is :-) Als hij meer op jullie als baas gaat vertrouwen dan wordt dit vanzelf minder.
(Mijn hond deed dit ook toen ze pup was, en ik heb geen andere hond)

Met 2 honden heb je wel de luxe dat je de oudere hond kan gebruiken om je pupje door spannende situaties heen te helpen. Als je pupje bijv. moeite heeft met een bepaalde route kun je deze route nemen met beide honden, zodat hij zich zekerder voelt om mee te lopen. Als je daarna met de pup alleen loopt kan dit een stuk beter gaan :-)

Maar jullie hebben hem pas 1 week en dat is gewoon nog heel kort. Geduld :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel LadouchieLadouchie

Ja ik weet dat jullie gelijk hebben.
Vind het alleen 'zielig" om Scoop dan thuis te laten, maar aan de andere kant ik ga iedere avond een heel end met Scoop en mijn zus met haar hond lopen, Bas is daar nog te klein voor, dus dan heb ik met Scoop ook een "alleen" momentje... O-)

Bedankt voor het meedenken!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Samen spelletjes doen, dingetjes leren inderdaad het lekker lopen en los lopen, je pup vertrouwen geven, dan krijgt ie dat ook in jou. Het met jou zijn leuk maken. Puppycursus zal zeker ook een bijdrage gaan leveren. 

Ik begrijp dat je het zielig vind om scoop alleen thuis te laten maar het is wel heel erg belangrijk, je pup moet zijn eigen identiteit ontwikkelen en dat doet ie niet als ie alleen maar achter een andere hond aan loopt want dan gaat ie alleen kopiëren.

Minimaal 1 liefs 2 keer per dag met de pup alleen een wandeling maken en lekker spelen, leuke dingen doen. Je pup de kans geven zichzelf te ontdekken. En gelijkertijd jullie band te versterken.

honden page profiel LadouchieLadouchie

Ja ik denk dat je daar gelijk in hebt.
Ga dat ook vanaf morgen doen (ben nu ah werk tot half 12 vanavond) En Zielig voor Scoop..het zal misschien maar een paar maandjes nodig zijn en wat zijn nou een paar maandjes op een hopelijk heel lang hondenleven?
:-D

Bedankt voor de reacties!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Laat je het wel weten hoe het verder gaat en of jullie progressie boeken, lijkt me leuk te lezen.

honden page profiel LadouchieLadouchie

Jazeker renate doe ik! Als ik er nu nog achter kan komen hoe ik foto's plaats... ;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als je naar je profiel gaat zie je een rij tabbladen, ga daar naar foto's.
Dan zie je staan:  tip:  Je kunt ook je eigen foto's  uploaden  of jouw  albums beheren
Klik op uploaden.

Klik op bestand kiezen om op je computer te bladeren naar een van de foto's die je wilt plaatsen (kan maar 1 per keer). Klik de foto aan die je wilt uploaden.
In het venstertje erboven kun je eventueel tekst toevoegen die komt er dan in je foto album bij te staan.

Onder het balkje bestand kiezen (die je net hebt gebruikt, staat een balkje met uploaden, klik daarop om je foto te uploaden naar je album (onder je profiel) bij hondenpage.

Ga daarna in je profiel terug naar foto's, daar staat je foto bij, klik 1 keer met de linker muisknop op de foto die je in een bericht wilt posten.
Dan 1x rechtsklik op de vergrote foto en je krijgt een menu klik daar op afbeeldings url kopieren.

ga nu naar de plek waar je een bericht met foto wil posten start je bericht.
Wanneer je je foto wil plaatsen  klik je op het vierkante afbeeldings icoontje boven het berichtschermpje. Klik dan 1xmet de rechter muisknop in het bovenste balkje dat je dan krijgt. 
Eventueel kun je bij wight of high bijvoorbeeld 450 of 500 zetten zodat je foto niet te groot in het scherm komt.

Klik erna op insert.

Als je dan onder je bericht op voorbeeld klikt kun je zien of je afbeelding goed zal worden weergegeven. (klik op het kruisje om het voorbeeld weer weg te doen).

Daarna gewoon op reageren en je bericht met foto is gepost. Op dezelfde manier kun je meerdere foto's posten alleen dan is het handig om even een tweede pagina te openen zodat je makkelijk kan switchen tussen je foto's en je bericht.

Daarnaast kun je ook nog bij Imageshack.us postimage en photobucket (bijvoorbeeld registreren en een album aanmaken dan kun je de directlink kopieren en op dezelfde wijze in het bericht zetten als hierboven beschreven.

Bij sommige zoals imageshack kun je meerdere foto's tegelijkertijd oploaden en ook meerdere directlinken tegelijkertijd kopieren dan moet je zorgen dat alle linken van je foto's tussen de code (zonder spaties  komen te staan, elke afbeelding tussen die code, dan ben je er ook.
Let dan wel met uploaden op dat je de foto's standaard wat verkleind want te grote foto's op een forum is behalve niet prettig vertraagt het ook de laadtijd van het forum.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Heel veel knuffelen :-)
Ik had twee pups tegelijk en een oudere hond, ze hadden allemaal hun dagelijkse kroel momentjes en de pups lagen regelmatig bij ons op schoot te slapen

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Geef het even tijd. Ik had alleen Bruce, maar ook bij hem heeft het even geduurd voor de band hechter werd. Komt vanzelf, hoor.

Volgende forumvraag: Max uit de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^