Vieze oren, help? update

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ben benieuwd hoe je een hond gaat betermaken als je de da's in vraag stelt.
(dan heb ik het nog niet over gespecialiseerde klinieken, operaties en specifieke behandelingen die zonder 'gestudeerde' niet mogelijk zijn)

Natuurlijk is er zoiets als gerede twijfel van een baasje als de hond niet in z'n hum is en je er niet komt met een visie van een da, maar dan nog heb je recht op een second opinion en verder zoeken naar therapie die jou en je viervoeter wel liggen, maar met alles in vraag te stellen, kom je soms ook op een 'punt van no return'...

Om on topic te blijven; voorlopig is de hond nog niet gezien door de da en moet je dus gewoon zijn oordeelkundig advies eerst afwachten.

Om ts met andere zieke honden en misgelopen entingen nu te confronteren heeft mijns inziens dan ook niet veel zin.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Door een goede da te hebben, maar nogsteeds zelf logisch te blijven denken, medisch onderbouwd te zijn (niet 100% voor dieren, maar daardoor weet je wel meer als een gemiddeld iemand) en door zelf te verdiepen in bepaalde dingen.

Als ik 100% op da's af was gegaan met Rex, had ik hem met 7 jaar verloren aan diarree (ondanks meerdere second opinions). Door juist zelf mijn ogen open te houden en zelf heel veel te lezen heb ik hem gezond kunnen houden tot ik hem na een kort ziektebed van 2 weken plotseling moest laten gaan op 13 jarige leeftijd. Dankzij mijn kritische blik heeft hij dus wel bijna 2x zo lang (gezond) geleefd en daar ben ik trots op.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

En waarom zou je het dan 'oneens' zijn met mij?

honden page profiel Jan van der WalJan van der Wal 3 doggies

Ik heb sinds kort EarSolv gebruikt, het werkt uitstekend.
Het is een poeder in plaats van druppels.
Oren werden meteen helemaal schoon.
Ik kreeg die tip van iemand uit Engeland daar schijnt het al tijden te bestaan.
Dit is geen reclame hoor hahaha ik heb er gewoon goeie ervaringen mee met mijn Bearded Collie

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Als er na 3 dagen weer veel 'troep' inzit zou je het nu een paar dagen(3-5) achter elkaar schoon kunnen maken. En dan na een week eenmalig weer.

Ik gebruik als er nog geen sprake van een /ontsteking is, Epi-Otic van Virbac voor. Het oor echt goed vol laten lopen, goed masseren op de juiste plek(dan hoor je het oa. een beetje klotsen) even lekker uit laten schudden en het overtollig vuil id oorschelp er met bv. een pluisvrije wattenschijf verwijderen.

honden page profiel Jan van der WalJan van der Wal 3 doggies

Manuela bedankt voor je reactie.....ik ga het proberen.
Ik mag aannemen dat Epi-Otic gewoon te krijgen is.
Nogmaals bedankt.

honden page profiel --

honden foto van -

We staan nu zo'n 8 weken op Renske vers en voor in de voer bal etc zijn Renske brokken.

Het gaat een stuk beter met zijn oren, zijn veel minder vuil alleen heeft er nog steeds snel last van bijv na het zwemmen ondanks dat zijn oren goed gedroogd worden... Schijnt ook een flapoor probleem te zijn en het schijnt dat Goldens erg gevoelig ervoor zijn.
Nou zijn het geen ontstekingen hoor. Maar lichte irritatie/soms jeuk. Na een aantal dagen schoonmaken met kamille thee is het ook vaak weer over :-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kent iemand deze brok?? (Lavor)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^