Je hond leren drijven, waar en hoe doe je dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Bedankt voor je uitgebreide info. Super!
Ik heb idd gemaild naar fam. Proost na een tip van dit forum. Ik wacht nog even hun mailtje af :-)

Het is voor bijna 100 km enkele rit dus wel een eind zeg maar... en Ruby is nog behoorlijk nerveus in de auto, al gaat dat langzaam wel steeds beter.

Of Ruby talent heeft weet ik niet.... ik ben idd van mening dat het vooral om talent gaat en niet zozeer om training... net als speuren enz... elke hond kan dat wel leren, maar een echte getalenteerde speurhond is toch wel wat anders, dan een hond die even zijn neus gebruikt om een snoepje te vinden... ook agility is net zoiets... elke hond kun je leren door een tunnel te lopen of over een hindernis te gaan, maar als hij geen drift heeft wat het aan aandrijft, zal het met een parcour behoorlijk lastig worden. Het trainen zie ik mee voor mezelf... om je hond te sturen met de juiste aanwijzingen.... zo zal dat met schapendrijven niet anders zijn. De drift om het te willen zal uit de hond zelf moeten komen.

wat je ook schrijft dat het lastig is om te trainen buiten de schapen, leek mij al vrij logisch... je kan zo'n kudde en het kudde gedrag niet zomaar nabootsen met stilstaande objecten o.i.d. ik was dus al bang dat als je dit wilt gaan doen, je altijd dit moet doen in combinatie met een aantal schapen.

Het discrimineren was wel met een knipoog bedoeld hoor. Ik snap wel dat daar een denk en werkwijze achter zit.. het is alleen zo jammer dat er voor de border collie echt veel mogelijkheden zijn, landelijk en voor een niet border collie erg tegen valt een plekje te vinden.

Of het in het dagelijks leven zal bijdragen is gewoon afwachten. Ik lees daar verschillende dingen. De ene zegt dat het zeker kan helpen omdat je ook positief iets doet met de werkdrift... de andere ziet weinig tot geen verschil. Ik heb ook niet het idee dat ik vervolgens in het dagelijks leven verder niets meer hoef te doen hieraan :-) Ik hoop alleen dat het misschien iets positiefs bij draagt.

Het zelf schapen houden... dat zal er voorlopig echt niet in zitten. Ik ben idd net zo, als je aan een dier/dieren begint moet je daar ook 100% voorgaan... en dat kost een hoop extra werk erbij. Ik ben niet totaal vreemd met schapen... ik heb als kind mee geholpen op een grote schapen boerderij waar ik in de tijd van het lammeren vaak ging helpen met de geboortes en de schapen op de wei ging controleren te paard...(of er niet per ongeluk 1 op de rug lag enz) ook hebben wij thuis vroegen wat hobby geiten gehad, maar deze zijn ontruimd met MKZ daarna hebben wij geen nieuwe mee aangekocht.

Maar bedankt voor je tips en duidelijk uitleg, ben weer wat bevestigd in mijn vermoedens :-) ik wacht nu even op een reactie op mijn mailtje en wie weet.... dan is het ook nog afwachten of Ruby wel of geen aanleg blijkt te hebben... dus allemaal nog koffiedik kijken.... :-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Even een update van onze kant.
Ruby mag waarschijnlijk binnenkort gaan laten zien bij de schapen of zij wel of geen aanleg heeft. ik heb een hele leuke mail gekregen van een schaapherder (fam Proost) die mij heeft uitgenodigd om een keer te komen kijken met Ruby. Dit pak ik natuurlijk met beide handen aan, want het lijkt me echt heel erg leuk om te doen. En ja dan weet ik ook meer daarna, dan nu enkel denken dat ze misschien aanleg heeft. Dan weet ik het gewoon waar we aan toe zijn en of het zin heeft om ermee door te gaan ja of nee. 

Dus misschien binnenkort... Ruby het herderinnetje ;-)
Of Ruby het alles drijvertje behalve schapen O-)

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

honden foto van Triggered by the herd

;-) ;-)

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally


Ik ben echt zoooooo benieuwd. Het mailtje was echt super leuk (heb ook gelijk terug gemaild weer) Dus hopelijk kunnen we binnenkort terecht bij ze.

Zul je zien hoe meer zin ik erin krijg, dat Ruby straks helemaal niet naar de schapen om kijkt hihi.... maar goed... spannend!

Ik ben heel toevallig vandaag ook benaderd door een net nieuwe vereniging van de tibetaantje, of ik lid wil worden van hun vereniging! Toen ik hem toevallig vroeg hij adressen wist voor het schapendrijven, was zijn antwoord nee... hij kende niemand die met zijn TT-tje schapendrijft, maar hij was blij verrast, dat ik erna vroeg. En nu hebben ze alvast een plekje vrij in de nieuwsbrief voor volgende maand, want ze willen dit proces op de voet volgen hoe Ruby het gaat doen (ook als ze geen aanleg blijkt te hebben, willen ze heel graag mijn ervaring weten).... Ruby zal dan de eerste zijn die met schapen werkt/ aanleg test doet, hij is het nog niet eerder tegen gekomen en is altijd voorzitter geweest van de andere vereniging. De voorzitter heeft dan ook meer dan gepaste interesse in onze beleving. Ik heb zelf wel een ander tibetaantje gevonden (op de eerste pagina) die het wel kan, en tibetanen zijn duizenden jaren als herdershond gebruikt. Het zou dus echt in hun genen moeten zitten...

Het is een ras dat al 3000 jaar bestaat en 1 van de 14 hondenrassen die via uitslag van DNA het dichts bij de wolf zit.

Even een officiële quote:
De Tibetaanse terriër, minder bekend als Dhokhi Apso, is een van de oudste hondenrassen en men zegt dat dit ras al meer dan 3000 jaar bestaat. Op basis van een in 2004 uitgevoerd grootschalig DNA-onderzoek wordt de Tibetaanse Terriër ingedeeld bij de 'Ancient dog breeds', de 14 rassen die genetisch gezien het dichtst bij de wolf staan.
Einde quote.

Nog een onafhakelijk link":
http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_dog_breeds


Ik hoop dus echt dat wat ik zie in Ruby, ook gaat kloppen met de werkelijkheid :-)
Ik ben zo benieuwd.
.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Heel veel succes en niet bij de pakken neer gaan zitten als hij de eerste keer niet veel doet, alle andere sporten moeten ze ook leren.

Ik hou deze topic in de gaten misschien wat voor mij en Rudy.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Klein updateje
Ik heb nog steeds niets terug gehoord op mijn 2 mailtjes....:'(
Als ik vandaag nog geen berichtje krijg, ga ik ze morgen maar eens bellen.
Ik wil ook niet ongedurig zijn, maar vind het wachten nu wel lang duren.... O-)
Hopelijk kunnen Ruby en ik een aanleg test binnenkort komen doen bij ze.... nog even afwachten ':-)

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Andre en Helen hebben het echt heel erg druk, er komen daar veel mensen trainen!
En de vaste mensen die al kwamen gaan denk ik voor, wat ook wel te begrijpen is.

Beetje geduld :-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Flyball wedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^