Hoe gaat het er aan toe met je hond op hotel ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Ik zit zo eens te kijken naar leuke plekjes om met je hond op weekend te gaan.
Aangezien ik best een luxe kip ben vind ik het zelf fijn om te kiezen voor een hotel, b&b , herberg , etc...
Maar hoe gaat dat er nu aan toe op plaatsen waar honden welkom zijn ?
Ergens boezemt het me angst in voor het onbekende.
Stel je gaat ontbijten s'ochtends mag de hond dan mee naar het ontbijt ? Neem je hem dan mee ? Of net niet.
Idem wanneer je wil gaan uit eten. Is het vooral onpraktisch om met je hond op vakantie te gaan ?
Mij lijkt het juist erg leuk . Maar misschien romantiseer ik het teveel.

honden page profiel elleselles

honden foto van elles

OOOOWWW jeetje neeeeej je romantiseert helemaal niks te veel haha op vakantie gaan met je hondjes is helemaal geweldig als je je eigen er maar een beetje op voorbereid ik heb me eigen helemaal suf voor je gezocht maar ik kan verdorie de naam van het huisje waar ik vorig jaar met mijn 3 hondjes op vakantie ben geweest niet voor je vinden het was ergens in loenen met allemaal vakantie huisjes in het bos ....wat hebben wij genoten daar zeg ...en de hondjes al helemaal. het was zeer hond vriendelijk ontbijten kun je ook in je huisje dat regel je helemaal zelf lekker en wil je gaan eten savonds ook dat kan in je huisje wij zijn 1 x gewoon naar het restaurant gegaan en hebben de hondjes even een half uurtje in het huisje gelaten je kunt ze leren dat als je weg gaat je ook weer zo terug komt laat ze niet meteen alleen ze zijn immers in een vreemde omgeving en papa of mama gaan weg .....maar loop even naar buiten kijk wat je hond doet gaat hij of zij huilen dan kun je meteen terug gaan om hem/haar gerust te stellen ...maaaaaarrrr haha je kunt ook uren lekker met je woeffie het bos in gaan lekker wandelen en dan moet je eens kijken hoe moe hij/zij is en er weinig interesse voor toont of je weg gaat lekker zn/haar eigen mandje mee nemen en zelf ook een beetje minder zorgen hebben om de angst die hij/zij heeft als je weg gaat wij hadden onze vakantie speciaal voor de hondjes geboekt 5 dagen omdat we zelf op vakantie waren geweest (2 weken) en wij vonden dat ze dat verdiende als je echt wilt weten waar we geweest zijn in loenen wil ik dat met alle liefde voor je opzoeken en vergeet niet wees niet te... en romantisch oowwjeetje dat is het zeker niks is zo vrolijk en plezierig als je hond .....;-)

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

Nee hoor lekker je hondjes mee nemen op vakantie.
Wij zijn wel met 4 honden in hotel geweest, ze mogen uiteraard niet in de eetzaal.
Benches meenemen is altijd handig.
En er zijn best wel veel hotels waar honden meemogen.
Wij hebben er nu teveel voor een hotel, dus gaan ze mee naar een vakantiehuisje.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

meestal mogen honden niet mee de ontbijtzaal in, zo 's ochtends vind ik het zelf ook wel lekker om zonder hond ff te ontbijten.

in restaurants in de buurt mogen vaak wel honden mee... ik ben eigenlijk nog nooit een cafe/restaurant tegengekomen waar het niet mocht.... O-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Wij zijn een paar keer naar hotels geweest met onze hond (toen hadden we één hond) We hebben haar zelfs mee gehad naar het Crowne Plaza in Brussel (4 sterren). Ook diverse keren naar Novotel in Brugge. Ze mocht niet in de ontbijtzaal van deze twee hotels. Bij Novotel mocht ze wel in de buitentuin van het zwembad, maar hier knepen ze een oogje toe, omdat het al een hele oude rustige dame was. Zij was een heel makkelijke hond, zou ook nooit blaffen als ze alleen op de kamer was. Onze tweede bull, was een ander verhaal, die blafte alles bij elkaar als ze alleen op de kamer was. Voor haar hebben we toen een familiehotelletje in Vijlen (Zuid-Limburg) gezocht en daar mocht ze wel in het restaurant en bar. En als we 's avonds ergens uit eten gingen, eerst even informeren of de hond mee naar binnen mocht. Er zijn best veel gelegenheden, waar ze daar niet moeilijk overdoen. Nu was onze tweede hond als ze met ons mee was, erg rustig. Ging gewoon onder tafel liggen en je hoorde haar niet meer. Als ze maar mee mocht. Kan me voorstellen als je een heel drukke hond hebt, dat ze niet op je zitten te wachten in een hotel(overmatig blaffen in de hotelkamer) of restaurant

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik ging en ga graag naar Van der Valk hotels.
Het beleid is daar per hotel verschillend. Meestal mag de hond op een beperkt aantal kamertypes (niet in de suites....:'().
In sommige hotels + restaurants zijn honden niet welkom, in andere wel.
Soms mag de hond niet mee naar het restaurant, soms wel, omdat hij niet alleen op de kamer mag blijven.
Ook de prijs van een overnachting verschilt per hotel, soms gratis, en soms wel € 25 per nacht!

Natuurlijk moet je hond geen overlast voor andere gasten veroorzaken. Ik neem ook altijd zijn eigen kussen mee  voor in de kamer.

Op de website  van 'valk' kun je uitzoeken waar de hond welkom is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zelf vind het heerlijk om met Bamse op vakantie te gaan, afgelopen maart een huisje gehuurd op Ameland.

overal mocht ze in de horica gelegenheden komen, op het terrein van de huisjes hadden ze een grote verblijfplaats waar je koffie kon drinken en een apart restaurant, waar de hond welkom is.

stranden , horica overal mocht ze komen, geen enkel probleem daar.

volgend jaar ? zeker als het gaat ga ik er weer naar toe, ik neem de maand maart omdat dat heel goedkoop is, een week lang genieten samen van je hond, een mooi huisje met alles erop en eraan, luxe. en niet duur in die maand.

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

wij zijn deze zomer met lady in een 4 sterren hotel geweest, lady was zelfs in de rui, bakken met haar verloor ze maar geen enkel probleem daar in dat hotel, de eerste dagen zijn we wel apart gaan eten maar daarna gingen we samen, we hebben lady nooit gehoord en dat terwijl er daar heel wat honen blafte in de kamer,ze heeft er wel van geprofiteerd om op de bedden te liggen als we niet in de kamer waren maar ja hoe zou je zelf zijn:-D

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

" ik zelf vind het heerlijk om met Bamse op vakantie te gaan, afgelopen maart een huisje gehuurd op Ameland.

overal mocht ze in de horica gelegenheden komen, op het terrein van de huisjes hadden ze een grote verblijfplaats waar je koffie kon drinken en een apart restaurant, waar de hond welkom is.

stranden , horica overal mocht ze komen, geen enkel probleem daar.

volgend jaar ? zeker als het gaat ga ik er weer naar toe, ik neem de maand maart omdat dat heel goedkoop is, een week lang genieten samen van je hond, een mooi huisje met alles erop en eraan, luxe. en niet duur in die maand. "


Ben benieuwd waar jij zat met de hond op Ameland.
Wij zaten in Ballum in een huisje uit de jaren 1759, heel schattig huisje heel kompleet, afgezette tuin en vlakbij restaurant en winkel.

.

Volgende forumvraag: Inlognaam *modjes help*
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^