Onhandelbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou als het mijn pup was even kijken naar mijn eigen houding en stem, is die altijd rustig en kalm en niet te bedreigend. Harde stemmen, naar de pup toelopen, over hem heenhangen kan allemaal al teveel zijn.

"Nee" of "Foei" zou ik zeker niet zeggen, het zorgt alleen voor meer opwinding en stress en geeft geen oplossing.
Dit zou ik bij een drukke "onhandelbare" pup zeker niet gebruiken.

Het is denk ik belangrijk dat je het gedrag voor bent, zorgen dat hij niet in de fout kan gaan zodat het ook niet nodig is om te foeien of nee te zeggen. Het allerbelangrijkste is dat de pup gaat leren dat jullie mensen zijn die hij kan vertrouwen.
Zorg voor goede ervaringen en een balans tussen rust en aktiviteiten, sommige pups hebben veel tijd nodig om alle indrukken te verwerken, doe leuke kleine oefeningetjes, zoek_ en denkspelletjes, laat de pup weten dat hij geliefd is.


nogmaals de link (heb nog niet gehoord hoe je hierover denkt)

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

Het boekje kalmerende signalen van deelfde schrijfster is al genoemd en echt de moeite waard, een basis om je hond  te leren begrijpen.

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Nina was ook een bijtertje en happen in broekspijpen, jurken en rokken was na handen, voeten en neuzen favoriet nr. 1.

Het happen in kleding werd vanzelf een trekspelletje. Ook hier gold: voorkomen was gemakkelijker dan genezen. Broekspijpen werden in de sokken gedaan, en jurken en rokken deed ik wanneer ik thuis kwam meteen uit. Zo doorbrak ik het patroon en was dat na 2 weken weg.

Hoe reageren jullie wanneer hij bijt in handen en voeten? Bij ons werkte negeren en de bench in. Sommige gingen wegduwen (= spelletje), gillen (werd ze alleen maar wilder van). Ik heb de eerste 6 weken echt onder de krassen gezeten. Je schrijft een minuutje op de gang en dat de hond daarna 10 minuten rustiger is. Schijnbaar werkt rust. Ik zou hem met een koekje in de bench leggen, en je zult zien dat hij in slaap valt.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik weet niet hoeveel jullie pup slaapt maar ik adviseer altijd 18 uur slapen per 24 uur (etmaal).

Daarnaast kun je als leidraad aanhouden: 1 uur wakker = 2 uren rust. Veel puppen kunnen niet goed aangeven dat ze moe zijn en dan mogen wij gaan beslissen dat ze rust nodig hebben.

En met rust dan bedoel ik echt slapen.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Kan je zijn eten in de kong gaan aanbieden?
Op momenten dat hij een drifbui heeft, buig je het gedrag om door hem met een kong op zijn plaats te leggen.
Als hij daar dan netjes blijft met de kong is hij een hele knapperd.

Ian Dunbar heeft een seminar gegeven en op www.dogadvice.nl staat hierover een kort verslag:

Chewtoytraining
Hoe kun je een Chewtoy (of gewoon Kong of gelijkwaardig in het Nederlands) inzetten om het toekomstig gedrag van je pup positief te beïnvloeden? Je kunt het op allerlei manieren inzetten. Je geeft de pup een Kong. De pup kauwt op de Kong en er komt voedsel uit:
–> Dit is een directe beloning voor het kauwen op het juiste voorwerp
–> Dit beloont het liggen van een pup: om het voedsel uit de kong te krijgen moet je er een poot op leggen. En om er een poot op te kunnen leggen moet de pup liggen…
–> Dit beloont het NIET-blaffen: een pup die op een Kong kauwt blaft niet. Dat gaat nl niet samen
–> Dit geeft de hond wat te doen, hij heeft een hobby, verveelt zich niet en gaat niet knagen aan andere dingen (komt van pas als je hond alleen thuis moet zijn)
Ian is een groot fan van Kongs. En hij gebruikt ze dan ook voor veel doeleinden. Bv het leren ‘naar plaats gaan’. Simpelweg door een kong op de ligplaats te leggen (wel vastgemaakt zodat hij ook OP de ligplaats blijft) Hij vraagt de hond om op zijn plaats te gaan, dit zegt em nog niks, dus hij begeleidt de hond naar de plaats. Hond vindt chewtoy, hond gaat op plaats liggen, en hond blijft op plaats liggen want heeft tijd nodig om zijn eten uit de toy te halen. Dit hoef je maar een paar keer te herhalen en de plaats wordt een geweldige plek voor je pup.

Niet dat ik hem nu enorm aanhang ofzo maar ik vind dit wel logisch klinken en je kan er niet veel fout mee doen. Hopelijk heb je er iets aan. Privéles is ook een hele goede, hier krijg je vast een hoop inzichten waar je anders nooit op was gekomen. Mits een goede instructeur/deskundige die op de juiste manier te werk gaat. Misschien kunnen we je iemand adviseren? Waar woon je in de buurt?

Verder wil ik niet zeggen dat het iets medisch is maar dit kan je beter eerste uitsluiten, oorontsteking, of ergens anders pijn? Er is ook best een lijstje met erfelijke afwijkingen bij de cocker, zijn deze door de ouders te testen allen uitgesloten? Heb je de stamboom onderzocht of er ergens ziektes voorkomen? Ik bedoel je kan nog zo je best doen het gedrag te corrigeren/om te buigen...als het beestje pijn heeft schiet je er niets mee op.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Misschien een hele rare gedachte en het hoeft ook helemaal niks te betekenen, maar kan het zijn dat hij een (milde) vorm heeft van het 'Rage syndroom'? Dat schijnt veel voor te komen bij Engelse Cockers. Ik heb er verder geen ervaring mee en de dingen die je schrijft kan ik niet helemaal stroken met wat in de link staat maar misschien is het toch goed om het in het achterhoofd te houden.

Link:http://en.wikipedia.org/wiki/Rage_syndrome

honden page profiel FredericFrederic

Dobry, ik moet de link nog bekijken, zo weinig tijd met die kleine rakker in huis. Enkel s'morgens voor het werk kan ik vlug eens op de computer. Ik probeer nu jouw tips op te volgen en de neen en de foei een beetje meer te laten, en ik merk dat er wel beterschap is. Hij is nu vaker flink aan het spelen, beloon hem dan door een aai. Kan ik dus ook al eens meer doen, hem aaien. Dan gaat hij vlug op zijn rugje liggen met de pootjes in de lucht terwijl hij op zijn speeltje kauwt. Is het dan de bedoeling dat je over zijn buikje wrijft? Ergens ooit eens gelezen dat ze dat niet echt willen, dat ze dan liever geaaid worden over de rug ofzo.

Bij mij gaat het dus redelijk. Maar bij mijn vriendin? Hij valt haar constant aan. Dus ik denk ook niet dat het dat raging syndroom is, gezien het nauwelijks bij mij is. Gisteren had hij haar vinger vast, ze heeft hem er echt moeten uitsleuren en zijn kaken moeten openduwen. Als ze dan zijn beetje geeft waar hij doorgaans met speelt, dan bijt hij nog in haar hand.

Donderdag privé les, schijnt een heel goeie te zijn. Ben eens benieuwd. Ik heb alvast veel gehad aan de tips hier. En die kong, we hebben iets soortgelijks. Een soort van rubber bal waar je eten kan in stoppen. Dat vind hij leuk hoor!

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Gelukkig heb je al veel tips gekregen, en morgen een afspraak met een gt.

Ben wel een beetje benieuwd wat voor kleur de pup is? Ze zeggen dat de 1 kleur vaak pittiger zijn dan de meer kleurige( schimmels). Ik ken zelfs fokker die 1 kleurige niet verkopen aan families met kleine kinderen....
Mijn cocker is gelukkig een hele makkelijker pup geweest...maar onze vorige hond was echt een draak, dus begrijp wel hoe je en vooral je vriendin zich voelt.

Als jullie even een week time out willen, breng je hem maar naar mij... ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik lees dat jullie 2x per dag gaan wandelen en jullie hebben geen tuin...

Dat vind ik toch Weinig hoor. Je pup verveelt zich dood..
En dat fysiek corrigeren zou ik ook laten.

Als Max beet zei ik luid Aa  draaide ik mij om en liep ik weg. 
Een pup Wil aandacht van zijn baasjes of dit negatief is of niet hij wil die aandacht. Dus als hij weet dat hij bij het bijten een respons krijgt zal hij dit blijven doen. 

Na de wandeling zou ik hem laten slapen want blijkbaar wordt je pup overprikkeld. 

Veel succes op de puppyklas!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Probeer je pup ook eens geestelijk uit te putten, door de pup eens mee te nemen naar een station een kinderboerderij, winkel centrum, probeer de pup bloot te stellen aan diverse prikkels en niet elke dag het zelfde blokje, dat gaat echt vervelen en gaan ze de uitdaging ergens anders in zoeken en dat is op dit moment je vriendin.
Inderdaad er wat vaker uit.
het hangen in kleding i know the feeling, zou bijna zeggen welke pup eigenaar niet, vooral wapperende kleding is the bomb voor ze. probeer te ruilen dus als de pup ergens in bijt wat je niet wilt, bied datgene aan waar de pup wel in mag bijten of heeft hij bijv je schoen in zijn bek, ruilen voor het speeltje waar ze in mogen bijten en beloon ook dat gedrag als ze het doen. Zeker positief gedrag wat de pup wel vertoond prijs dat de hemel in, dat wordt vaak vergeten omdat ja goed is goed, maar ze hebben wel die bevestiging nodig :-)
Belangrijkste, heb geduld geduld en nog eens geduld
heel veel succes

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Frederic, 
Terug naar de basis; rust en regelmaat. Dit is paniekvoetbal. 
Wij hadden ook zo'n pup en het is op te lossen..
Het is al eerder gezegd (alhoewel ik wel het idee heb dat je eroverheen leest/ of het niet echt goed doordringt)....maar je pup heeft rust nodig!
Sommige pups kunnen zelf geen/ te weinig rust nemen en jij hebt er zo eentje....eventjes een uurtje slapen uit zichzelf is niet genoeg voor je pup. Is te weinig als je nagaat dat ze 18 uur per 24 uur slaap nodig hebben. 
Het gedrag is namelijk precies hetzelfde als wat wij hebben gehad. Je moet je pup helpen door verplicht rust aan te bieden... Begin met 1 uur wakker en 1 uur in bench..en niet nog meer gaan ondernemen met de pup, 1 uitje per dag naast de wandelingen. 
De eerste 2 dagen gaat je hondje mopperen want die wil niet in de bench maar na 2 dagen ben je daar doorheen. 
Na 1 week heb je een andere pup.

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Je zit nu in een negatieve spiraal en je komt er gewoon niet meer uit. Nu blijf je namelijk nee zeggen en in dit stadium werkt negeren gewoon niet meer. 
Ik heb daar ook in gezeten, kon geen stap verzetten want had een 'blok' aan mn been. Kleren kapot, handen en voeten vol met tandgaatjes.

honden page profiel FredericFrederic

Saartje, bedankt voor het aanbod, zeker dat je zoveel puppy geweld aan kan? ;-) T'is inderdaad een rood/bruine cocker.

Max, valt wel mee hoor. In het weekend gaat hij zowiezo mee op uitstap, dat is dan over algemeen in de grote tuin van ons ouders rondlopen. Bij mijn vriendin hebben ze een golden retriever en bij mij thuis een cavalier, dan spelen ze een hele tijd in de tuin of wat doen wat apporteer spelletjes. 2 wandelingen lijken ook te voldoen, s'avonds is hij nu vooral rustig. Hij deed vervelend, maar dat was eerder ons fout. Als wij op een goede manier omgaan met de hond dan ligt hij s'avonds gewoon rustig te slapen aan ons voeten.

Claudia, inderdaad, proberen we zoveel mogelijk te doen, die hond meenemen naar vanalles en nog wat. Het in de kledij hangen... daar moeten we nog aan merken.

Kat&Co, de privé les heeft de negatieve spiraal wat doorbroken. Bij mij was die zowiezo al doorbroken omdat ik al vooruitgang had geboekt met de tips hier. Bij mij is hij nu flink s'morgens, nu is hij met zijn bal aan het spelen. Hij heeft een paar keer zitten bijten op iets dat niet mag, maar gewoon genegeerd en dan stopt hij redelijk snel. Merkte wel dat hij af en toe zat te loeren naar mij... precies van 'en, gaat hij afkomen ja??'. Hij ligt al weer te knorren nu.

De belangrijkste tips van de privé les:

Geen aandacht geven! Mijn vriendin praatte nogal veel tegen de hond, ook wanneer je dat beter niet doet... Hij had ook als tip om de hond in een puppy ren te zetten als we bijvoorbeeld op de pc bezig zijn, of aan het koken zijn, of wassen/strijken of tv kijken... Maar hij zei ook de pup geen aandacht te geven als hij flink is, omdat dat normaal gedrag is en je dat niet moet belonen. Als ik het goed begrepen heb zouden we alleen aandacht mogen geven tijdens een spelmoment of als we hem een kauwding geven => eens een aaitje geven en een woordje en hem laten kauwen.

Om te straffen, hij had kleine kettingen die hij er naar smeet. Nuja, wel eerst alle prikkels weghalen zodat er niks meer is waar hij kan op kauwen. Had ik al gedaan gezien dat hier een tip is. En als hij dan toch nog bijt op de stoel ofzo, er iets naar toe werpen. De fysieke straffen zoals nekvel nijpen ofzo zijn uit de boze. Deed ik zowiezo al niet meer gezien dat hier ook afgeraden werd.

Voornaamste was dus wel op te letten met aandacht geven.

Gisterenavond zoveel mogelijk toegepast en een fijne rustige avond gehad! Hij heeft wel even geprobeerd van reactie uit te lokken, maar t'is niet gelukt. Hij heeft dan een paar keer een zeurig geluidje gemaakt en beginnen slapen aan de voeten.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Ik heb meegelezen en ben blij dat er vooruitgang in zit!

Hou dit vol!

En neem je pup mee naar drukke winkelstraten, stations, de markt, het terras etcetc.
Dit put de pup geestelijk uit en het hoort bij de socialisatie!
Succes!

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Fijn dat er verbetering is.
Al ben ik zelf geen fan van dingen naar honden gooien.
Hoeft maar 1x fout aan te komen en een beginnende angst is ontstaan.
Wel blijf ik er ook bij dat 2 wandelingen erg weinig zijn.
Het gaat niet alleen om de beweging, maar ook om de ontwikkeling en de socialisatie.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze Sadi nu 3mnd en 5 dagen doet het nu redelijk. Betreft bijterigheid e.d..
ZWe bieden haar afgewisseld verschillende speeltjes aan dus niet steeds dezelfde en ook niet beschikking over alles.
We streven er naar om elke dag naar een losloop gebied te gaan regelmatig wechelerveld andere keren een losloopveld dichter in de buurt. Als Sadi lekker heeft kunnen ravotten en gewoon elke dag haar energie kwijt kan (tijdsgebonden) na een 10 a 15 minuten stoppen we het spel. (in verband met extreem snelle groei van haar zware botten) 


Ze reageert hier heel goed op, tevreden, thuis krijgt ze dan haar rust en als ze die niet lijkt te nemen soms nog even wat te kauwen dan valt ze vanzelf in slaap. 
Je zit nu precies in de wissel periode dus ze heeft genoeg dingen nodig ook om op te kauwen. 

Als ze gaat happen en na aanbieden van speeltjes e.d. toch steeds terugkeert passen wij kalmerende signalen van Turid Rugaas toe. Soms moeten we ze een paar keer herhalen maar dan druipt ze af om elders te gaan liggen.
Happerigheid word versterkt door verveling, en door overprikkeling, het is dus zoeken naar de juiste balans die bij jou pup past en dat is even zoeken maar wel heel belangrijk.

Edit: Sadi krijgt 4x per dag eten en vanaf 6 maand krijgt ze 3x per dag, Sadi blijven we wegens risico op maagtorsie 3x daags haar eten geven.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik heb niet alles heel precies gelezen....

Zelf merk(te) ik bij Pooh dat hij 's avonds ging vervelen als we niet begin van de avond nog eens met hem gingen wandelen... 
Ik hoop dat jullie nu wat meer gaan lopen met de pup, niet alleen in het weekend. Als je pup nu dan ongeveer 4 maanden is, hoef je echt niet langer dan 20 minuutjes per keer (maar 10 minuutjes kan ook hoor) met m te lopen... Ik zou dat toch zeker 4 keer per dag proberen...
In een tuin spelen is toch anders dan wandelen, want daar verschillen de geuren minder. Tijdens wandelen ruikt hij veel meer en dat is belangrijk. Evenals verschillende honden tegen komen (en voetgangers, fietsers, auto's noem maar op) het maakt hier echt veel uit in het gedrag van Pooh (ook toen hij nog jonger was)

Dat happen naar je vriendin... Als hij met zijn billen omhoog staat, kan het ook uitdagen tot spelen zijn hè...
Als ik eerlijk ben, lees ik uit alles dat jullie nog niet zoveel weten over puppies enzo... Ik zou écht gewoon naar een hondenschool gaan en daar, in een groep met andere hondjes, op puppieles gaan...
Heb ik bij mijn eerste hond gedaan....... En bij de tweede ook, en verdomd, de tweede keer leer je nog steeds weer heel veel! Want namelijk, je eigen ene hond is ook weer anders dan de andere...

Veel succes!

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Fijn dat het beter gaat!

honden page profiel FredericFrederic

Vele beter!!

Alles valt wat meer in zijn plooi, door gewoon te negeren en enkel aandacht te geven als we dat zelf willen. Nu zit hij meer in zijn mandje of in de kennel te spelen met een speeltje ofwel doet hij een tukje. Dat rusten kom nu ook vele meer vanzelf. S'avonds naar tv kijken is ook geen probleem meer, dan legt hij zich neer aan ons voeten. T'is nu ook gemakkelijker om hem eens te strelen... Spelen is ook vele fijner, hij is ook gelukkiger als we met hem spelen.

Wat wel een beetje vreemd is, die kan s'morgens een enorme hoop bijeen kakken. Ik sta daar nogal van versteld. Dat lijkt meer te zijn dan het eten dat wij hem geven? :-D Misschien heeft hij ergens een geheime voorraad eten.

Grappige gebeurtenis, daarnet is hij dus op het terras van de buren geraakt (terras loopt door, is afscheiden door panelen maar zitten serieuze spleten tussen). Hij zich tussen de afscheiding gewurmd en voila... Efkes schrik dat hij daar zijn gigantische berg stront ging placeren! :-D

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Ha, ha, Frederic. Ik kan je er niet bij helpen maar ik moet wel erg lachen om je bericht!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ook aaien kan al heel spannend zijn, maar beetje mosterd na de maaltijd lees ik. Het gaat dus veel beter al.Als hij zich prima gedraagt hoeft hij ook niet perse beloond te worden dat vind ik ook. Het moet allemaal op een natuurlijke manier gaan.

Zelf zou ik niet met rammelende dingen gaan smijten als de pup iets doet wat hij niet mag doen, dit zorgt niet voor rust in de pup. Probeer ongewenst gedrag liever te voorkomen of de pup gewoon rustig zonder mopperen uit de situatie te halen.

De grote berg poep kan komen doordat hij niet het goede voer krijgt wat voor hem geschikt is.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^