Pup mee in bed, wanneer volwassen in eigen mand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

"

.allemaal lid van de bond van vetklepjes ;-) "


Verkens zen et. Allemaol!;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Hahaha, precies!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"
Nee, regel 1 is: Als iets van de baas mag, dan mag het het. Zoniet, dan mag het niet. Niets persoonlijks, maar volgens mij doe je als baasje iets verkeerd als de hond gaat bepalen wanneer en of hij/ zij op de bank of op het bed mag...
. "


.ik denk er ook zo over, alleen lijkt het me lastiger om aangeleerd gedrag weer af te leren.
Gewoon niet aanleren lijkt me dan de makkelijkste weg.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou het zelf niet doen. Als je je toekomstige pup toch bij je wilt kun je hem ook in een mandje naast je bed laten slapen. Zo ligt ie toch dichtbij, maar hebben jullie wel beiden je eigen plek. Als je hem niet aanleert om in bed te slapen, hoef je het ook niet af te leren.

Lijkt me ook niet bevorderlijk voor een gezellig intiem samenzijn met je partner trouwens ;-)
Zo'n hond die d'r met z'n grote gok bovenop zit ;-)

Wij hebben Mellow ook nooit in bed laten slapen, ook niet op bed, überhaupt niet boven.
Beneden kan ze slapen, in haar mand, op de grote bank, op de kleine bank, op het kleed, plek zat ;-)
Poes Puk mocht heel af en toe wel eens boven logeren, lag dan wel altijd op mijn voeteneind of op mijn heup (waardoor ik de hele nacht niet durfde te bewegen, anders zou ze d'r af vallen en dat was zielig ;-)), maar die ging eerst een kwartier staan stampen, vervolgens heel hard liggen spinnen, midden in de nacht moest ze hoognodig een wasbeurt en o ja, kriebels, dus even lekker krabben. Om vervolgens om 6 uur 's morgens naast mijn hoofd te gaan zitten: "mauw"... *tikje tegen schouder*.

Als Mellow op bed zou slapen zou het zoiets worden:


Of zoiets:


We doen wel eens een middagdutje op de bank, waarbij ik soms word wakker gemaakt door een lange poot in mijn nek ofzo ;-)

Nee hoor, mijn bed is van mij, ik vind het al bloedirritant als mijn vriend met zijn been op mijn matras ligt of zijn arm onder mijn kussen. Laat staan een hond die af en toe wat laat waaien, last heeft van een lekkende anaalklier en deze moet uitslobberen, snurken, schoppen. Thanks, but no thanks ;-)

Overigens sliep Fleur van mijn ouders wel in bed. Onder het dekbed...
Dat mag nu niet meer, ze moest even wennen, maar slaapt keurig in d'r mandje naast het bed. Toen het erg onweerde laatst was ze stiekem op bed gekropen, maar ging er ook weer af toen mijn moeder dat zei.
Het kan dus wel, maar ik zou het risico niet nemen dat je de komende 15 jaar met een winderig, lekkend kalf je bed moet delen ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Misschien een hele stomme vraag, aangezien wij altijd de pup in een doos naast het bed lieten slapen voor 1 a 2 weken. Maaar.. Hoe laat je een pup in een mandje naast je slapen? Gaat die dan niet aan de wandel 's nachts en vind je opeens een plasje op je tapijt? 
Dat is de reden dat wij een doos gebruikten. 

Het samen zijn met partner terwijl er een hond in bed ligt is ook een van de redenen dat ik dus geen hond op bed wil.. Maar toen las ik dat puppy-op-bed een goede manier was om een pup te laten wennen, dus vandaar dat ik me bedacht om de pup de eerste weken wel op bed te laten. Maar dus wel met de intentie dat ze er later niet meer op mag. Vandaar dit topic.
Die plaatjes van jou bevestigen voor mij dat ik geen volgroeide hond in bed wil, hahah.Ik heb ook paar nachten met een kat op bed geslapen, ging inderdaad precies zoals jij het omschrijft. Ik draai me om. Kat kijkt op. "Oh, je bent wakker?" *Komt naar me toe lopen en geeft m'n neus kopjes" Hahah, weinig slaap gehad die nachten.

honden page profiel SkipSkip 3 doggies

honden foto van Skip

Skip is nu 14 weken en van het begin af aan heeft hij in de bench geslapen in de garage.
Dat gaat heel goed .
Ik moet er niet aan denken om hem in mijn bed te hebben met al die haren. 
Is ook te duur aan stroom als ik elke dag de lakens moet wassen. ':-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

"

Mijn toekomstige droomhond is een grote poedel, dus die verharen gelukkig niet en worden over het algemeen ook vaker gewassen dan andere rassen.
Het feit dat poedels niet verharen een van de redenen dat toekomstige pup een kans heeft om de eerste nachten in bed te mogen slapen, anders had vriendlief het sowieso niet toegestaan. O-)
En in de keuken slapen klinkt zo gek nog niet.. Daar zijn alle lekkere dingen te vinden. :-D "


.ja, wat dat betreft ligt hij op de beste plaats. ;-) 
Maar ik denk echt dat het de hond geen bal uitmaakt of hij bij jou ligt, of ergens anders, net wat hij gewend is. Ik woon split level, heb mijn keuken 7 treden lagen ligger dan de woonkamer. Hij komt wel in de woonkamer, maar het liefst wil hij toch gewoon in de keuken liggen. Hij wandelt rond in de woonkamer, komt een knuffel halen, maar sjouwt dan toch weer naar beneden. Zelfs als ik zijn mand in de woonkamer leg, is hij niet relaxed. Zijn plek is de keuken, en daar wil hij het liefst zijn. Maar dat moet iedereen voor zich zelf bepalen of je dat wel of niet wil.  Niet verharen scheelt al een hoop, maar dan nog...

honden page profiel --

honden foto van -

Het gaat inderdaad maar net om wat de hond gewent is. Rhowdy wil nergens anders slapen dan in haar bench in de woonkamer. Ligt er al een uur voordat het deurtje dichtgaat in.
Maar mijn vraag ging dus over een pup, die nog niets gewent is en net bij het nest en de moeder is weggehaald. En op bed nemen schijnt een goede manier te zijn om het beestje de eerste nachten door te lozen zonder gepiep (angst?). 

Ik merk dat sommige honden echt 'hun slaapplek' hebben, en andere honden overal en nergens liggen 's nachts. Als je een hond hebt van categorie #2, moet het geen probleem zijn om de pup uiteindelijk ergens anders te laten slapen. :-)

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

"

.ik denk er ook zo over, alleen lijkt het me lastiger om aangeleerd gedrag weer af te leren.
Gewoon niet aanleren lijkt me dan de makkelijkste weg. "

Dit is inderdaad helemaal waar. Maar als je duidelijk en met beleid te werk gaat, kan het best. De duidelijkheid bij mijn hond zit hem in het feit dat ik bepaal wat er wel of niet gebeurd. Natuurlijk kan ik alleen voor mijzelf en mijn hond spreken.O-) 
Misschien ook even ter verduidelijking: Mijn hond mag OP bed, niet IN bed. Er ligt er hier altijd een strandlaken over mijn dekbed heen. Gaat die van bed, dan mag mijn hond er ook niet op. Maar af en toe een vlek of smeer op mijn laken neem ik dan ook weer voor liefO-)

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

hahaha hier liggen ze alleen in bed als vriendlief overwerkt of stappen is O-)
*(als pup sliepen ze beide een paar dagen in een doos naast het bed, en gingen vervolgens naar beneden naar hun eigen plek)*
Maaaaaar dat hangt er wel vanaf wat de schatjes die dag gedaan hebben .. geloof me soms wil je ze echt niet naast je O-)
"Regel 1" geld hier eigenlijk niet.. als vriendlief weg is staan ze beide paraat om mee naar boven te gaan *(kijk dan meestal een film in bed, of ga lezen)* Maar als ik er geen zin in heb of ze zijn niet echt fris dan blijven ze toch echt gewoon beneden en is t jammer voor ze .. Ik beslis wanneer ze wel of niet in MIJN bed mogen ;-)
*(vriendlief wil ze echt niet in bed, de chi  gaat nog wel maar de dalmaat duwt hem t bed uit whahaha blijft m net zo lang met zn poten duwen tot ie op t randje ligt, kan vriendlief meestal niet waarderen *vreemd* )*

honden page profiel --

honden foto van -

Ohh dus het valt een hond goed aan te leren dat die sommige nachten wel, en anderen niet op bed mag? Tegen de tijd dat mijn vriend en ik kunnen samenwonen, is er grote kans dat hij vaak twee weken weg is. In die twee weken lijkt een hond in bed me geen probleem.. Dat valt ze dus aan te leren? Vriend thuis = eigen mand , vriend weg = in bed? :-D Lijkt me geweldige regeling, haha.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Normaal gesproken ben ik absoluut niet van de vergelijkingen maar ik vind puppy's wat dat betreft net baby's. Ze "evolueren" veel sneller maar de eerste weken moet je wel echt paraat staan vind ik. Tenzij je natuurlijk zo'n druif hebt die geen kick geeft en direct doorslaapt (ook een van gehad.) Anders naast of in je bed.

Dat kun je prima afbouwen is mijn ervaring.

Ik heb het zelfs met een volwassen hond met extreme verlatingsangst gedaan. Eerst lag ze in mijn bed stijf tegen me aan. Nu inmiddels gewoon in haar eigen bed, op de grond of in de hal. Heel soms als ze het heel spannend vindt gaat ze voor mijn bed staan en piepen. Dan mag ze er uiteraard gewoon bij. Dat is echter nog maar 2 keer voorgekomen en halverwege de nacht gaat ze alweer weg. (Ik schop haar zij mij niet O-)).

Sja ik verschoon desnoods mijn bed iedere dag. Mijn streven is dat mijn dieren zich veilig en prettig voelen. Of dat nu in de tuin of in mijn bed is.

honden page profiel --

honden foto van -

Super antwoord! :-D 
Dat veilig voelen is een van de redenen dat een pup in bed nemen mij een grote pré lijkt. Al onze pups hebben de eerste paar nachten in de bench gepiept, ookal sliepen ze 1 tot 2 weken in een doos naast het bed. 
De overgang is dan ook zo groot..

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko 3 doggies

honden foto van Marissa & Zuko

Wat leuk om al die ervaringen te lezen. 
Yesse sliep nooit op bed en al helemaal niet in bed.
Hij kon altijd heel goed in de modder rollen en ranzige dingen eten.
Likken was ook echt not done.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ons teefje heeft eigenlijk tot 7 maanden beneden in de bench gelegen, daarna boven in de bench bij ons op de slaapkamer. Ons reutje is gelijk boven in de slaapkamer in de bench gegaan. Ik ben zelf tegen een pup op bed nemen. Ik ben toch bang dat het een gewenning voor ze wordt. Dus dat hebben we nooit gedaan, wat absoluut geen garantie is, dat ze niet op en in je bed kruipen.
Als ik ga douchen, hebben ze dit nog wel is willen wagen. Dus tegenwoordig gaat de bench dicht tijdens de douchebeurt of ik zet ze buiten de slaapkamer en de deur dicht!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Whahaha, geweldig! Net een getrouwd stel, lepeltje lepeltje ;-)

honden page profiel Isabel - Luna en Simba (bellaroy)Isabel - Luna en Simba (bellaroy) 3 doggies

honden foto van Isabel - Luna en Simba (bellaroy)

Mijn ouders hebben mijn hond aangeleerd dat hij nu nog op bed mag slapen op een leeftijd van 10 jaar. Ik ben het totaal niet met hun eens maarja het is hun hond dus ik heb er weinig over te zeggen. Maar ik zou nog eerder mijn kat op mijn bed laten liggen dan mijn hond want mijn kat is tenminste altijd schoon haha :P Luna mag al op bed vanaf jongs af aan. Mevrouw ligt wel regelmatig op mijn bed maar van mij als ie op mijn kamer ligt is het van mijn bed af op de grond :P terwijl bij mijn ouders de hond op bed mag ( mijn pa disagreed met dat maarja mama is de baas) :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een hond die direkt naast het bed sliep op een vetbed, nimmer een probleem, nee op bed niet. altijd wel bij me geslapen, als het heel warm was in de badkamer,

nadat Bamse geopeerd was mocht ze de trap voorlopig niet op. geen enkel punt, een bedje gemaakt onderaan de trap, traphekje ervoor, en daar slaapt ze voortaan, geen probleem.

Bamse is volwassen , gesetteld in huis, het maakt niet uit meer waar ze slaapt. ze kan niet naar boven, en daar neemt ze gewoon genoegen mee. wel hoort ze mij en ik haar. :-D

als ik beneden zou slapen, zou ze altijd bij me mogen slapen, behalve in bed, ze is te groot, en een hond die verhaart als ze in de rui is ? of loops ? nee niet in of op bed, maar wel naast bed. of in de badkamer. maar ik heb een boven, en nu slaapt bamse mooi beneden en ik boven, geen enkel probleem. :-D

en ik slaap vannacht beneden bij dr, even, tot ze weer herstellende is, en dan slaapt ze zonder problemen toch gewoon beneden en ik boven. :-D

honden page profiel --

honden foto van -

Vond Bamse het niet lastig om de eerste nacht op een andere plek te liggen? Of was dat geen probleem omdat jij erbij was? :-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Wij hebben sinds een week een Mechelse herder pup in huis en ja, hij slaapt bij ons op bed.
Dokyo is één van de vijf honden hier in huis en allemaal hebben ze als pup bij ons in bed geslapen lekker warm en vertrouwd, versterkt ook het roedel gevoel van de pup, naar mate ze groeien en het warmer krijgen gaan ze vanzelf in hun eigen mand slapen.

Als wij boven komen gaat de pup ook in zijn eigen bedje, maar eenmaal klaar om te gaan slapen komt hij nog bij ons.

Ik heb hier nog nooit problemen mee gehad, het voor deel is inderdaad, dat je heel snel, eigenlijk gelijk al de nachten door kan slapen.
Hier dus geen vermoeidheid door slaap gebrek zoals je zoveel hoort.

honden page profiel --

honden foto van -

YES! Ik ben blij dat jij reageert! Ik geloof dat jij een van de reden was dat ik eens ben gaan googlen, toen ik jouw reactie op een oud topic las hoe jij het hebt gedaan, hahah.

Maar geen van jouw vijf honden heb je moeite mee gehad later op hun eigen bed te laten slapen? Bij jou is het dus ook de bedoeling dat ze enkel als pup op bed liggen?
Als ik het goed begrijp leg je uiteindelijk de pup in zijn eigen mand, en als hij dan op bed springt is hij welkom, tot hij de nacht doorslaapt in zijn eigen mand?
Slaapt er ooit een volwassen hond bij je, of hebben die er gewoon geen behoefte meer aan? :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Lobke kan zelf niet op bed springen. zaterdags nacht mag ze op bed dan til ik haar op en ligt ze op haar kleed in bed. zondags word het bed verschoond . lodewijk slaapt in de bench ook zaterdags nachts. de reden is dat ik een onzindelijke hond heb overgenomen , dus meneer slaapt in zijn mand in de bench.met het deurtje dicht en een extra musketon er op hij maakt anders de bench open. zo hou ik de kamer schoon geen poep meer .overdag kan ik opletten en gaat het redelijk goed ze mogen wel op de bank als er een kleed op lig zonder kleed blijven ze er af.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb Nala tot ze een maand of 6 was bij mij in bed laten slapen.
Toen ze 6 maanden was sprong ze steeds van bed af.
Heb haar toen beneden in de bench gezet en heb haar nooit horen piepen en ze slaapt nu elke nacht de hele nacht door. 
Simba heb ik de eerste weken bij me in bed gehad. 
Toen heb ik Nala en Simba samen in de bench gezet omdat Simba nogal een pieper is.
Nu dat Simba 4 maanden is slaap hij de hele nacht alleen in zijn bench.
Ben nooit op ze gaan liggen. 
Komt vast omdat ik een 2 persoonsbed heb en er nooit iemand naast me ligt.

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

hond mee in bed? neeee BAH ! weetje waar een hond allemaal komt... Op de bank is hier het enige dat ik toesta hoor ! en pas nadat ik haar lekker schoongemaakt heb (vacht met microvezeldoek "afstoffen").

En verder ben ik het met de rest eens: gewoon niet meer toestaan. Maar dan wel ook consequent zijn. dus elke dag hetzelfde liedje.

honden page profiel greetgreet 3 doggies

honden foto van greet

ik heb een pup nooit op bed om de hele nacht te slapen.
ze mogen altijd even knuffelen en dan in de mand of bench.
onze mika nu 9 maanden heeft eerst in de bench geslapen tot 7 maanden nu kan hij gewoon liggen waar hij zelf wil.
ze gaan wel mee naar de slaapkamer en hebben er hun mandje staan.
matcho onze oudste sheltie komt nooit op bed wilt hij ook niet.
mika wel die kom eerst even lekker tegen je aan liggen en gaat dan zelf naar zijn mandje.
onze teckel sliep ook in haar mandje maar als het erg koud was bv in de winter dan maakte ze me wakker en dan nam ik haar bij me.
de teckel had wel een lekker warm dekentje waar ik haar mee instopte als het koud was.
maar mijn bed verschoon ik dan maar wat vaker hoor en ze zijn altijd schoon gaan geregeld in bad en worden ook buikje en pootjes schoongemaakt.
er zullen bedden zijn die viezer zijn als mijn bed die ik 2 keer in de week verschoon.
je moet doen waar je jezelf goed bij voelt hoor en ik heb ook een herder gehad die kwam eigenlijk nooit op bed behalve als mijn man naar zijn werk ging dat was zo leuk keek hij om de hoek van de deur of hij er niet was kwam dan even lekker bij me liggen poot om me heen dat vond hij zo fijn.
joh ik denk het is je eigen hond ik ben zeer zeker niet vies van mijn eigen dieren hoor.
groetjes greet

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

helemaal eens met je hoor Greet ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben ook niet vies van Mellow, maar een druppende anaalklier vind ik toch niet echt lekker in mijn bed ;-)

En daarbij: 1 snurker die zijn ledematen onder mijn kussen propt vind ik al erg genoeg ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier dus wel op bed, resultaat, binnen een week zindelijk en hele nachten door slapen.
Ook daarvoor was het maar eenmaal per nacht er uit voor een plasje, werd dan wakker gemaakt met een likje, reageerde ik niet, een kleine hapje in mijn neus.

Hoor vaak verhalen dat men moe is met een pup in huis, heb er gelukkig geen last van, slaap heerlijk met ons puppenkind op mijn kussen boven mijn hoofd.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

fantastisch stel het me zo al voor.....':-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier doen we het andersom.....in het begin niet en als ze ouder zijn en de 'huisregels' door hebben wel.;-)

Als pup dus vanaf de eerste nacht op hun eigen plek (bed/mand/bench) en wij of alleen ik ernaast op de bank of matras. Bij Sasha onze eerste hond stond zijn mand op de slaapkamer maar had hij ook een hondenbed in de woonkamer staan. Hij mocht tijdens de wintermaanden altijd even een knuffel halen op bed maar vertrok uit zichzelf al snel genoeg naar zijn eigen slaapplaats. En die hond wist dat er tussen ons iets te gebeuren stond voor wij het zelf doorhaddenO-).....hij was dan al lang en breed uit de slaapkamer vertrokken daar hoefden wij geen instructies voor te geven. Naarmate hij ouder werd lag hij wel steeds vaker op bed als wij van huis waren. We legden toen dus ook bewust een extra laken/deken over het bed als we de deur uit gingen.

Ten sliep in het begin in zijn bench id woonkamer met mij op de bank. Ik zag het niet zitten om slaapdronken indien nodig met hem de trap op en af te zeulen. Loco sliep in de bench op de slaapkamer met Ten erbij in zijn mand (ander huis, gelijkvloers). Na ze 'op' en 'af' geleerd te hebben en dat ze alleen op de bank en op het bed mogen als een van hun spreien erop ligt, vertoeven ze tenzij de temperatuur hoog is vaker op die plekken. En ja eerlijk is eerlijk; mijn man en ik genieten er net zo van als zij doen. We hebben er afgelopen Kerst zelfs een extra groot bed voor aangeschaft....hahaha.....;-)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Myla
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^