Wondzalfje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Vraagje!

Zo nu en dan dendert Cosmic bij het loslopen eens door de bosjes/struiken. Ze heeft een kale buik/liezen en soms komen hier dan krasjes op. Vervolgens gaat ze er enorm aan zitten likken, en ontstaat er een soort hotspot. In het begin heb ik hier vaseline en uierzalf opgesmeerd, maar dit zorgde er alleen maar voor dat ze nog meer ging likken. Toen heb ik een kap om gedaan, maar toen heeft ze de hele nacht liggen gillen. Mijn ervaring is dat het op den duur vanzelf over gaat, maar ik zou graag willen dat het sneller over gaat zodat ze er zo min mogelijk last van heeft.

Hebben jullie suggesties wat ik hier mee kan doen? Ik zat zelf te denken om naar de dierenarts te gaan en te kijken of ze een wondzalfje heeft of zo, maar ik geloof dat dit best naar spul is? Ik weet nog van het pension dat we hotspots in moesten smeren met plastic handschoentjes aan omdat de zalf huidkankerverwekkend zou zijn voor mensen? Zou het helpen om de boel te ontsmetten met betadine, en kan het kwaad als ze dit op likt? Ook heb ik zitten denken aan zo'n Medical Pet Shirt zodat ze niet meer kan likken, maar ik ben bang dat, omdat het dan geen buitenlucht krijgt, juist extra gaat lopen broeien en ontsteken?

Tips voor eventueel natuurlijke producten, of dingen waar ik nog niet aan gedacht heb? :-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik gebruik bij hot spots nooit van die enge hormoonzalfjes, nergens voor nodig.
Een Vertargil groene leemzalf of honingzalf voldoet hier prima voor kleine plekjes. Als je wilt sprayen, dan is dit een goed product:
http://shop.silverlinde.com/products/product/5/137/Wondspray.html
Werkt snel bij jeuk en huidherstel op grote oppervlakken. 
Inpakken zou ik niet doen. Er moet zuurstof bij komen, anders ontstaat er broei en maken pathogene bacteriën en gisten meer kans.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Thanks! Ik heb alleen liever een zalfje.. Cosmic is panisch voor spray-dingen :-)

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik gebruik voor onszelf en de honden Mesitran softgel(merk Klinion). Dit verkopen ze zowel bij de gewone drogist als de drogist voor dieren. Zelf bestel ik het altijd bij Farmaline (goed betrouwbaar bedrijf) Je kan het ook bestellen bij Medpets. Ik vind het echt een wonderzalf, het is op basis van medicinale honing

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ga even googlen, thanks!

honden page profiel LupiLupi

honden foto van Lupi

Hier calendula-zalf, een formule zelf gemaakt door de apotheek. Ik heb de tip gekregen van een dierenarts. Zij gebruikt het voor paarden, honden, maakt niet uit. Is echt een heel goed middel. Gebruik het voor mezelf ook bij wondjes, maar ook brandwonden bv.
Ik weet niet of deze specifieke formule van de apotheek zo super is, of alle apotheken dit kunnen bereiden? In elk geval wil de dierenarts van geen 'commercieel' merk weten, niet evenaart voor haar deze bereiding.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ik heb hier voor allerhande wonden, schaafplekken, hotspots e.d. standaard 3 dingen in huis.
- Vetramill honing wondzalf
- Calendulan spray
- Hypercal tinctuur

Ooit bij die mega hotspot aan zijn wang van de DA een fles Vetaderm gekregen, maar nooit gebruikt. Die Cortizone troep wil ik ook liever niet.

Dat Roof weer zo'n jeuk/lik/droog/krab/bijtplek heeft op zijn flank ben ik ook niet blije mee. Continu weer kapot en likken en dat resulteerd idd weer in een hotspot.
Die plek spuit ik eenmaal per 5 dagen in met Douxo Calm.
Ik heb daar de spray van, maar je hebt het ook in schuim/mouse vorm. Kalmeerd de huid en gaat de jeuk tegen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Acederm wondzalf en hotspot cream , waarvan de laatste geen hormonen bevat en voor hotspot de naam zegt het al, maar diverse andere aandoeningen te gebruiken is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^