allergie Atvantix?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baukjebaukje

honden foto van baukje

Een tijd geleden had ik een vraag gesteld waarop ik antwoord heb gekregen.Men adviseerde mij toen Flea-away (?)... Dit kan ik nergens vinden in de dierenwinkels wie weet er een ander middel wat ook goed helpt tegen TEKEN !? Want tegen een vlo kun je veel doen maar wat helpt ook effectief tegen teken??? Advantix hielp altijd goed maar mijn 2 Chihuahua's blijken hier beiden heel gevoelig voor (overmatig jeuk)Ik hoor steeds meer hondenbezitters hierover klagen.....Wie kan mijn vraag beantwoorden?

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Duke is ook heel erg allergisch voor Advantix. Ik ben uiteindelijk een natuurlijk middel gaan gebruiken: CDvet Vlo en Teek Exit. Dit zijn essentiële oliën van o.a. geranium, lavendel en tea tree. Ongedierte houdt niet van deze geur en blijft daardoor op afstand. Het is een volledig natuurlijk middel.

De eerste 3 weken doe je dagelijks 1 druppel op de huid tussen de schouderbladen en bij de staartaanzet. Na 3 weken is er een basisbescherming, en hoef je de druppels nog maar 2 keer per week te geven.

Bij ons werkt dit spul uitstekend. Ik gebruik het sinds maart dit jaar en heb nog geen enkel beestje gezien ;-) Sommige mensen hier op HP zeggen dat het niet werkt. Dat zal misschien per dier verschillen. Belangrijk voor de werking is in ieder geval dat je het consequent blijft geven, en niet overslaat. Maar ook chemische middelen werken alleen als je ze op tijd herhaalt.

Dit middel ben ik in de dierenwinkel helaas nog niet tegen gekomen. Dat is met veel middelen zo! Het is o.a. te krijgen bij www.deonlinedrogist.nl Let er op dat je de variant voor honden neemt. Ze hebben ook een variant voor katten, zonder tea tree. Ik heb me laten vertellen dat die minder sterk is. Koop dus voor je honden de variant die daarvoor is. Succes :-D

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Ik hoor echt vreselijk veel verhalen van overgevoeligheidsreacties op advantix. Daarheb heb ik het Buddy ook niet durven geven en ben ik gewoon op de advantage gebleven, krijgt hij af en toe karnemelk en controleer ik hem verder goed op teken.

Volgende forumvraag: Urine opvangen, tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^