Plast gewoon over andere hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een updatje:

Heb een mailtje gekregen van de fokker en dit stond er in:

Hoi Laura, als dit plassen een gevolg is van een (te) hoog testosterongehalte, dan werkt castreren inderdaad. Hoe jonger je hem dan laat castreren, hoe beter het resultaat. Het kan ook een optie zijn om hem chemisch te laten castreren: dat is een injectie en dan kun je zien of het enig nut heeft. Reageert hij een beetje op e chemische castratie, dan zal de reactie op een echte castratie veel sterker zijn.Het kan ook een ontwikkelingsfase zijn waar jullie samen doorheen moeten. Dat betekent dus wel dat je het gedrag moet aanpakken, dus niet toelaten als hij dat doet. Zo vlug hij zijn poot WIL optillen, meteen corrigeren en niet wachten totdat hij al bezig is, dan ben je te laat.Kijk ook eens of hij dat bij reuen of teven doet of bij allebei. Als het meer bij reuen is, dan kan het zijn dat hij zich wil bewijzen en dat past dan wel bij zijn geestelijke ontwikkeling. Hoop dat het een beetje duidelijk voor je is. Succes ermee.


Dus ik ga nu even meer opletten, wat zijn gedrag precies op dat moment is en bij wie hij het meer doet. Ik dacht zelf meer bij andere reutjes, hij heeft 1x tegen een teefje aangeplast de rest waren reuen.

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Nou, even Sherlock Holmessen dan maar! Succes!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

In mijn optiek is het puur met opzet.
Wat doen honden als ze ergens plassen?
Ze zoeken de plaats met grote zorg uit en ......... zetten hun geurspoor.
Dat doen ze bewust, dat is hoe ze leven.
Zo wisselen ze ongelofelijk veel info uit elkaar.

Wat doet een hond dus die opzettelijk (want ik geloof niet in perongeluk) over een andere hond heen plast....
Die zet zijn geur, op die van de ander........ tja, hoe duidelijk kan je zijn.

Ik denk niet dat Maylo zn poot tegen mijn hond zou op tillen, andersom........ hmm, zou om een statement te maken zomaar kunnen gebeuren.

Ik heb dit heel vaak zien gebeuren in een groep honden die ik lang heb uitgelaten, 2 wat onzekere teefjes staken met opzet hun kop onder de urine straal van de op dat moment krachtigste en stabielste reu, hij koos daar dus niet voor, zij kozen er bewust voor zijn geur te dragen. Het effect was natuurlijk dat zij echt bij hem hoorden en zich konden koesteren in zijn bescherming.

Wij doen in feite niet anders als we de hond heel intensief aaien, onze handen zijn 1 grote bron van geur, die zetten we dan op de hond over, de hond vindt dat fijn, voelt zich veilig.
Andersom komt ook voor, en kan een heel stuk minder wenselijk zijn: honden die volop zich aanschuren tegen mensen, soms zelfs met hun achterhand (hoeveel geuroverdacht wil je hebben.......) en die zijn dan niet bezig met affectie, maar echt met hun geur op de ander te zetten.

De motivatie......... das lastig, het kan een vorm van onzekerheid zijn en nog maar eens extra benadrukken van "kijk eens wie ik ben", het kan ook een hond zijn die gewoon zichzelf zo belangrijk vindt, dat hij vindt dat iedereen zijn geur maar moet dragen. Ik durf dus zeker niet te zeggen dat Maylo dit uit onzekerheid doet, dat hoeft helemaal niet, het kan ook een manier zijn geweest om een fysieke aanvaring te voorkomen, want zo maakt hij zijn punt ook. Het kan ook onzekerheid zijn over zijn status.

Ik zou het niet goed vinden, dit is alleen te tolereren binnen een vaste roedel, waar honden er loslopend zelf voor kiezen elkaars geur intensief over te nemen.

Castratie is natuurlijk onzin, het is geen gedragsprobleem, het is gewoon een gedragsUITING.
Het hoort bij honden, en als je veel met groepen loopt, zal je dit wel vaker zien gebeuren, maar nogmaals, je staat dan wel toe dat jouw hond een enorm punt maakt, ik vind dat niet nodig, tenzij het om honden gaat die zeer intensief met elkaar te maken hebben.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^