Wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ow onze dierenarts kon ook de hond brengen naar het crematorium. Daar konden we voor kiezen, of via DA cremeren of destructie. Nee ik breng liever mijn eigen hond naar het crematorium en destructie wilde ik sowieso al helemaal niet.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Kosten cremeren en begraven bij DUC in amsterdam noord. Prijzen verschillen per bedrijf.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Bij ons kostte het niks om de hond achter te laten bij de DA. Ik weet dat individueel cremeren best duur kan zijn.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Valt mee ligt echt aan de grote van de hond. Ik vond 150 euro niet duur hij is individueel gecremeerd + opgebaard.

Hele goede begeleiding + de as werd echt een mooi busje gedaan en we kregen een soort van mooie nagedachtenis kaart met de datum waarop Ziko was overleden en gecremeerd.

Ik zou het zo weer doen

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Onze vorige hond Ziko is gecremeerd geworden en dan individueel. Wij hebben voor Roermond gekozen en daar zou ik echt weer terug naar gaan.

De begeleiding was er perfect, wij kwamen daar aan en ze stonden ons op te wachten. Namen gelijk Ziko over, die lag in zijn mandje in de auto. Zodat wij hem niet zelf hoefde te dragen, omdat dat best eng kan zijn als ze stijf zijn.

Wij werden meegenomen naar een ruimte en konden onze wensen uitspreken. Bijv. een pootafdruk, haren afknippen, extra fijn as voor in sieraden enz.

Ziko werd in de tussen tijd opgebaard en wij kregen wat te drinken. Toen mochten we afscheid nemen, in de ruimte waar hij opgebaard was.

Prachtige ruimte, waar af en toe het zonlicht naar binnen straalde. We mochten zo lang als we wilde afscheid nemen.

Toen konden we nog wat vragen stellen en moesten we even wachten. Omdat ze met de honden de gang over moest steken en zo werd je dan niet geconfronteerd met dat beeld. We werden gebeld als Ziko gecremeerd was, we mochten er zelfs bij zijn, maar dat wilde we niet.

Nou toen we de as gingen halen, stonden ze ons weer op te wachten en legde ze alles uit wat nog mogelijkheden waren kwa urn of sieraden.

Ik zou het zo weer doen...vond het zo netjes en begeleid. De vrouw die ons begeleide wist waar ze het over had en hield echt ziels van dieren, ze had 1 week ervoor haar eigen hond moeten laten cremeren.


Achterlaten bij de dierenarts...sorry ik zou het nooit doen. Je heb dan lief en leed gedeeld met je hond en dan laat je hem zo achter...gewoon alsof het niks is. Bah nee maar dat is mijn mening, dan zou ik hem nog liever begraven in de tuin.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Achterlaten bij de dierenarts...sorry ik zou het nooit doen. Je heb dan lief en leed gedeeld met je hond en dan laat je hem zo achter... "


Ik zie dat dan weer heel anders, merk ik. Als mijn diertje is overleden, dan ligt daar voor mij echt alleen nog maar de 'doos' van hun ziel. Nu klinkt dat misschien heel cru (is ook moeilijk om de toon goed over te brengen via het geschreven woord af en toe), maar dat is mijn lieverd dan echt niet meer. Wij hebben dieren in het verleden ook bij de dierenarts achter gelaten.

Wat niet wil zeggen dat ik de dingen die ik van ze heb niet koester. Van Ginny (overigens nog springlevend, even voor de goede orde) heb ik bijvoorbeeld al een pootafdrukje. Die zal ik ook altijd bewaren. Ik zal ook altijd een foto hebben staan. Maar toch echt het liefst dingetjes van toen ze nog echt in leven waren, en mij aan leuke tijden herinneren... Niet het afscheid en de tranen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik weet dat veel mensen dat ook zo zien...en daar heb ik respect voor.

Ik zou het echt niet kunnen. Ik wil nog iets hebben van mijn hond dus de as, zodat ik het bij me kan dragen. Ik heb Ziko's as ook in een hangertje aan mijn armband. Dat koester ik heel erg.

Maar ik snap je punt.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik die van jou ook hoor :-) Uiteindelijk gaat het er toch om hoe ieder voor zich het verlies een plek kan geven, dat zal voor niemand precies hetzelfde zijn.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

"

Zoals?....dan hebben ze het niet goed gedaan en zou ik mijn twijfels hebben over die dierencrematorium.... "


Zijn gecremeerd bij 2 verschillende crematoriums O-) maar ik vind het schokkend als je er nog stukjes bot in ziet zitten :'(

honden page profiel CairnCairn

honden foto van Cairn

Wat is distructie?

Www.watisdistructie.nl

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Wat is distructie?

Www.watisdistructie.nl "


pff ik schrik hier echt van als ik dit lees!! Dit mag echt niet met mijn diertjes gebeuren, ze zijn geen afval!! Mr ik snap t niet als een van mijn honden overlijd en ik m bij de dierenarts achterlaat staat dit hun dan te gebeuren?! Of moet de dierenarts hier toestemming aan mij voor vragen?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Destructie doe ik niet aan. In de tijd dat huisdieren nog tot veevoer werden vermalen... ik zou geen hap vlees meer durven te eten.

Nu doe ik groepscrematie. Zelfs voor mensen geef ik niet om as, een steen, een graf, en voor dieren ook niet. Maar het lichaam mag wel met méér respect dan bij destructie behandeld worden.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nee, de dierenarts geeft geen toestemming. En vergeet ook niet, "bij de dierenarts achterlaten" kan in veel gevallen ook voor transport naar een crematorium.

Ik heb Chico bij de dierenarts achtergelaten, en die ging gewoon naar het crematorium.

Maar je moet dus wel dóórvragen bij de dierenarts, zodat er geen fouten ontstaan.

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 1 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Mijn meisje is thuis ingeslapen en ze ligt bij ons in de voortuin, een speciaal plekje voor haar met viooltjes en steentjes. Wij hadden het er thuis wel eens over wat we met haar zouden gaan doen als ze kwam te overlijden, omdat ze al op leeftijd was.. Ik heb altijd gezegd dat ik haar nooit bij de dierenarts zou laten. Mijn vader wou haar eerst niet in de tuin maar kwam er later op terug, hij heeft zelfs haar kistje gepakt en haar begraven in de tuin. We hadden ook overwogen om haar in het bos te begraven maar ben blij dat we dat niet gedaan hebben. Ze is nu lekker dichtbij... Maar soms wel moeilijk, als je er langs loopt denk je er gelijk weer aan, dat ze daar ligt is wel een raar idee..  Maar ben blij dat het zo is gegaan.

honden page profiel CairnCairn

honden foto van Cairn

"

pff ik schrik hier echt van als ik dit lees!! Dit mag echt niet met mijn diertjes gebeuren, ze zijn geen afval!! Mr ik snap t niet als een van mijn honden overlijd en ik m bij de dierenarts achterlaat staat dit hun dan te gebeuren?! Of moet de dierenarts hier toestemming aan mij voor vragen? "


Een dierenarts overleg altijd wat je met het dier wil doen....cremeren of distructie.

honden page profiel CairnCairn

honden foto van Cairn

"

Zijn gecremeerd bij 2 verschillende crematoriums O-)maar ik vind het schokkend als je er nog stukjes bot in ziet zitten :'( "


Het as wordt altijd na de crematie in een soort machine nog extra fijn gemaakt (gebeurt bij de mens ook) zodat ook de laatste stukjes bot verdwenen zijn....

Jammer dat het daar niet gebeurd is.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

heb mijn honden steeds laten cremeren gewoon in groepsvorm ook de as is daar gebleven nee ik heb hun ziel in mijn hart ,ooit mijn oude kat Maup begraven in mijn tuineen enorm diep gat daarn aarde er over en een grindtegel er op gelegd toen nog flink wat aarde en er een struik boven op geplant.nooit meer begraaf ik zelf een dier. had nachtmerrie,s dat mijn drie honden toen de kat opgroeven nee heb hetgrafje steeds goed onder houden had er zelfs een mooi smeedijzeren hekwerk om heen. de honden mochten maanden lang niet in de tuin. maup heb ik 24jaar verzorgd en is minstens 26 jaar oud geworden het was een zwerver sliep voor mijn deur in een oud konijnenhok/de laatste jaren heb ik na mijn verhuizing hem binnen gelaten tot hij na drie maanden ontsnapte en in de tuin leefde wel kwam hij snachts in de keuken . maar wat je ook doet na hun dood doe het zoals je later zelf wil.Hein.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^