Tanden poetsen nodig naast botjes en kauw dingen die goed voor de tanden zijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Bij Beauty heb ik het destijds geprobeert maar zij dulde het niet bang ons zeer te doen, bij de pup zouden we bijvoorbeeld eens per week tanden poetsen kunnen aanleren. is het naast botten kauwen e.d. echt nodig om de tanden te poetsen? raden jullie het aan?

Bij een pup is het prima aan te leren en als het raadzaam is zal ik dat zeker aan nemen, maar er wordt ook genoeg aangesmeerd dat eigenlijk niet nodig is en in de natuur hadden ze ook genoeg aan kauw materiaal.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Als ze echt iedere dag scheuren met hun tanden is het niet zo nodig, maar dan moet je denk ik echt BARFen. Doe je dat niet, dan is het in mijn mening wel echt nodig.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Ligt van hond tot hond. Hier eten ze vers inclusief botten, maar tanden poetsen is wel nodig.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb het nog nooit gedaan en hier altijd perfect schone tanden. Granen voer ik niet. Granen zorgen voor tandplak. Verder idd genoeg knaaggerij geven.
1x per week een bot zou al voldoende moeten zijn.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Alvast dank voor jullie reactie, ik wacht uiteraard nog meer reacties af. 

Maar een goed gebit goed en gezond houden vind ik alzo erg belangrijk. 
Sadi zal vaker als eens per week botten krijgen ;-) 

Barf is hier geen optie, omdat ik geen hoeveelheden kan inschatten en ik in voren al weet dat er te korten en overvloeden zouden ontstaan en dat ik wil ik absoluut niet voor d'r.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Snap ik hoor, hier het zelfde. Ik voer KVV, toch iets beter voor de tanden. En ze krijgt iedere dag wel iets te kauwen. Verder probeer ik 2 keer per week tanden te poetsen, ik wil eigenlijk iets vaker. Zit er aan te denken om spul te kopen (dat natuurlijk is) voor over het voer, dagelijks, zodat dat een beetje helpt tegen tandplak.

Op brok of met graan heb ik gelezen dat poetsen iedere dag moet.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik poets Saffira haar tanden 1 keer per week. Ik geef af en toe een botje. Vroeger gaf ik ook Dentastix, maar toen heeft iemand me verteld dat er granen inzitten die juist voor tandplak zorgen. En aangezien Saffira het te snel opeet werkt het dus alleen nadelig voor haar. Dus ze krijgt geen Dentastix meer. Blackie krijgt ze nog wel omdat zij er wel lang mee bezig is, en botjes kan ze toch niet meer bijten (niet veel tandjes meer).
Als ik Saffira haar tanden poets mag ze als afsluiter de overige tandpasta van de tandenborstel likken. De tandpasta die ik heb heeft een smaakje, dus dat vindt ze lekker en ondertussen wordt haar tong ook gepoetst :-D Win-win situatie dus. Saffira heeft haar beloning (want een snoepje krijgt ze dan natuurlijk niet meer) en ik heb een hond met propere tanden! :-D

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Nadat hij heeft gegeten, krijgt Nero een stuk ossenstaart om te kauwen ( een tip van de dames waar ik zijn vlees haal )
Zijn tanden zijn schoon en hij ruikt niet uit zijn bek.
Hun eigen honden krijgen dat ook, soort van tandenpoetsen zeg maar ;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ze hebben hier van die natuurlijke zeewier kauw dingen voor de tandjes op dit moment krijgt ze regelmatig buffelhuid en runderoor (alleen als we er bij zijn en niet afgeleid zijn door de computer)) en als ze de tandjes gewisseld heeft gaan we ook de normale botten geven, maar voor zover ik weet is dat voor het wisselen nog niet verstandig.

Volgende forumvraag: Potverdorie WEER vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^