Wat te doen ? - magere husky in de buurt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Wist niet waar het thuis hoort, dus zet ik het hier maar neer..
Ik zit met een probleem, bij mij in de buurt woont een gezin met iets wat op een husky lijkt, prachtige hond van bijna 1 jaar. Kom hem regelmatig tegen op het losloopveld, hij is reuze sociaal en zelfs Babs vindt hem leuk.

Nu zien mijn vriendin (waar ik altijd mee ga wandelen) en ik dat die hond steeds magerder wordt. Meestal loopt het buurmeisje van dat gezin ermee en omdat het zichtbaar niet goed gaat met die hond hebben we voorzichtig het gesprek met haar aangeknoopt.
Wat blijkt, die hond is altijd in de tuin, mag niet binnen (wat ik op zich niet zo'n probleem vind, hij zou makkelijk buiten moeten kunnen blijven met die lekker warme jas van hem), heeft wel een hok, maar volgens het buurmeisje ligt daar geen deken o.i.d. in. Het buurmeisje (schat haar 16-17 jaar) geeft die hond regelmatig eten, zijn bak is vaak leeg en als hij wel brokken krijgt, zijn het puppybrokken (blijkbaar heeft de persoon waar ze hem van hebben gezegd dat hij tot 1-1.5 jaar puppybrokjes moet eten). Hij eet schijnbaar erg slecht en wordt nu echt heel mager. Het meisje koopt zelfs van haar zakgeld eten voor hem, want ook zij ziet dat het niet goed gaat. De eigenaars van de hond willen naar niemand luisteren en doen er verder niet veel aan (denk ik, mag ik misschien niet zo snel over oordelen, ik ken ze niet zo goed)

Gisteravond heb ik hem onder het mom van aaien eens goed bevoeld, je kunt al zijn ribben met gemak voelen, zijn ruggegraat begint uit te steken en zelfs zijn heupbeenderen zijn zonder probleem voelbaar, zelfs door zijn dikke vacht heen! Het buurmeisje vertelde dat hij net 15 kg weegt.
Ik maak me serieus zorgen om deze hond, als hij zo af blijft vallen, ligt hij in een maand dood vrees ik. Ik heb het buurmeisje een flinke zak brokken gegeven, een kuipje hondenpate om er doorheen te doen, in de hoop dat hij dan wel wil eten en een klein blikje leverpastei ook voor de geur, in de hoop dat hij dan wat gaat eten. Ik weet ook niet of hij misschien iets mankeert, weet niet of ze met hem naar een DA geweest zijn, maar denk het eigenlijk niet.

Mocht hij de komende weken wat aankomen, of in ieder geval niet verder afvallen, dan kan hij zo de winter toch ook niet buiten blijven (husky kenners?) denk dat hij dood zal vriezen..

Ik kan dit echt niet aanzien, heb zelfs aan het buurmeisje gezegd dat als ze hem weg willen doen, ze hem anders maar bij mij moeten brengen. Volgens het buurmeisje waren ze wel bezig om hem ergens anders onder te brengen, maar dat ze er ook niet echt haast mee maken. Ze willen ook 300,- voor de hond hebben, dat kan (en wil) ik er niet voor betalen, ik wil niet perse een hond erbij, heb mijn handen redelijk vol aan Babs en Lotje, maar als ik zijn leven ermee zou kunnen redden is hij van harte welkom...

Ik weet eigenlijk niet goed wat ik nu moet doen, de dierenpolitie bellen? Als ze hem dan al in beslag nemen, gaat hij dan in zo'n 'depot'? Dat zou ik echt erg vinden, schijnt niet echt geweldig te zijn voor de honden..
Ik wil hem zo graag helpen, kan er slecht van slapen, er moet toch iets zijn wat ik voor hem kan doen, een hond voor je ogen dood zien verhongeren kan ik echt niet...

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Wat een vervelende situatie zeg. Weet niet of de dierenpolitie in beslag zou nemen zolang een hond een verblijf (het buiten hok) heeft en gewoon eten krijg.
Behept lijkt me inderdaad niet goed dat de hond maar blijft afvallen. Weer verder ook niet veel van husky's wat normaal gewicht is ofzo.
Kan jij hem niet tijdelijk in huis nemen en vanuit jou herplaatsen? Of het buurmeisje?
Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hij is van harte welkom, maar ik kan hem niet zomaar meenemen, hij blijft hun hond..
Het buurmeisje zou hem ook graag willen, maar dat mag niet van haar moeder..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dat zoiets aan je vreet kan ik best geloven.....toch zou ik proberen van eens op de een of andere manier met de eigenaars te gaan praten. Zo kan het toch ook niet verder dat ben ik met je eens. 
Weet je wat ik eens gedaan heb bij een verwaarloosde hond die altijd op balkonnetje zat.....ik ben gewoon gaan aanbellen , vreselijke vent, en heb gevraagd of ik al eens mocht wandelen ? en het mocht , was een schat van een hond. Nadien koppel uiteen, hond mee met vrouw......

Dus het is daneen eerste stap om gewoon even te kunnen praten en info te krijgen......
Je kan ook gaan zeggen dat je eten verkeerd ingekocht, wenst te geven ? Alle excuus zijn goed om te kunnen praten. 
Probeer eens......laat je ons iets weten ?

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley

honden foto van Michelle & Bentley

Je zou de dierenpolitie kunnen bellen. Weet niet of ze hem in beslag zullen nemen maar er is wel een kans dat er een inspecteur gaat kijken en die mensen misschien verder kunnen helpen. Niet geschoten is altijd mis ;-)

Ben heel erg benieuwd hoe dit afloopt.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

dieren politie bellen . daar krijgt hij in elk geval te eten . en medische zorg. 
deze hond wordt namelijk zichtbaar verwaarloosd. je moet dan dus ook de dierenpolitie bellen op het moment dat het meisje hem bij zich heeft. want dan kunnen ze de husky onder zoeken, en wegen bij een dierenarts en foto's maken als bewijs materiaal . 

een husky moet je niet dag in dag uit in de tuin laten . een paar uur is niet erg . maar huskies zijn echt roedelhonden . ze zijn graag bij hun familie. en kunnen echt wegteren als ze alleen moeten leven . als ik het zo hoor moet die hus minstens 6 kilo aan komen om de winter een beetje fatsoenlijk door te komen .

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Zou hij zo mager kunnen zijn, omdat hij nooit naar binnen mag en dus geen deel van de roedel uitmaakt?

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

dat is een optie. en in combinatie met veel te weinig eten zal die hus het niet lang meer volhouden als ik je verhaal zo lees.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou de dierenpolitie voor laatst houden, misschien valt er te spreken met de baasjes......dierenpolitie, de hond zal het bekopen vermoed ik en dan mag het buurmeisje er misschien ook niet meer mee weg.....zulk soort volk reageert heel agressief op politie denk ik

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

jusit de dierenpolitie bellen want die hond zal het in dit geval helemaal niet hoeven bekopen want de hond in kwestie heeft helemaal niks gedaan! 

de hond wordt opgelapt verzorgt en als hij weer gezond is in een asiel geplaatst.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Het is volgens mij geen agressief volk, maar mensen die gewoon niet weten (of willen weten) hoe ze voor een hond moeten zorgen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou me eerlijk gezegd enkel baseren op rechtstreekse info (dus van de eigenaars zelf) en niet op wat een buurmeisje verteld.
Er kan heel wat anders met deze hond aan de hand zijn: misschien maakt ie net een ziekte door, of heeft ie een schildklierprobleem. Misschien is ie van nature erg mager. Zeker jonge huskies kunnen erg schraal en benig zijn, maar zo gezond als een vis!
Ik zou een ander z'n hond ook nooit eten geven. Ik mag er niet aan denken dat iemand dit met mijn honden zou doen, achter m'n rug om brokken met pate gaan voeren... Want nogmaals: je weet niets van deze hond en zijn gezondheid af (allergieën, gevoeligheden, intoleranties, e.d.)
Begrijp me niet verkeerd, ik vind je bekommernis geweldig! Maar wil je echt weten wat er met deze hond aan de hand is, knoop dan een gesprek aan met de eigenaars. En als blijkt dat alle info vh buurmeisje klopt, kan je alsnog de dierenpolitie inschakelen.
Succes!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik snap dat je niet wil dat iemad anders je honden voert, ik zelf ook niet nl. heb een bulldog gehad met ernstige allergieen.
Deze hond krijgt al vanaf dag 1 eten van het buurmeisje. De eigenaars hebben (volgens haar) vaak niet eens in de gaten dat zijn bak al 2 dagen leeg is. Dat meisje probeert haar best te doen en ken de mensen van wie de hond is goed. Volgens haar vinden ze dat ze niets verkeerd doen met hem en dat hij nog puppybrokjes krijgt, dat had zijn fokker toch gezegd? Tja, dan kun je lullen als Brugman..

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

miss 144 bellen die kunnen dan gaan kijken en de situatie beoordelen?
Zelf kan je denk ik niet heel veel doen als die mensen het gevoel hebben dat ze het goed doen..

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

elk mens met een beetje verstand in zijn kop weet dat een hond er zo niet hoort uit te zien , en al helemaal als zo een beestje voor langere tijd zo extreem mager is. een husky jong of niet jong hoort niet zoooooooo mager te zijn .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb je gezien of de hond een zieke indruk maakt ?

honden van deze leeftijd zijn slungels, als puppy zo lekker mollig en op deze leeftijd naar alle kanten opgroeien, slungels, wij vinden gauw een hond te mager, maar de meeste honden zijn te dik.

wat Christel aangeeft, ga eens met deze mensen praten en geef geen voer als je niet weet wat er echt aan de hand is met de hond.

bel eens aan, vraag naar de hond zijn gezondheid, als ze het beste er mee voor hebben zullen ze je dat echt vertellen.

het is zomer, in het geheel niet erg dat een hond nu buiten vertoeft, en is het wel zo dat de hond 24 uur buiten zit, woon je er naast ? of er tegenover ? bel eens aan.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Tot gisteren maakte hij een gezonde indruk, mooie helder ogen, lekker rennen en ravotten met de andere honden. Had hem al een week of 2 niet gezien, maar gisteren wilde hij niet spelen en ging in de schaduw liggen. Het was erg warm gisteren, maar daar hebben ze zich de hele zomer niets van aangetrokken. Hij wilde ook niets drinken.
Ik vond hem gister echt een zielige indruk maken, alsof hij het aan het opgeven is.
Hij ligt altijd buiten, anders wordt het huis vies ;-)

Ik woon een paar straten verderop, wij hebben voor de hele wijk 1 losloopveld, vandaar dat we hem wel eens tegen komen.
Ik weet ook dat jonge honden slungelig kunnen zijn, maar dan kun je (volgens mij) nog niet de volledige contouren van zijn heupen voelen. Ik denk dat als hij kortharig geweest zou zijn, je echt zou schrikken.. Over het algemeen vind ik een hond snel dik hoor, maar dat je elk botje in zijn lijf kunt voelen is volgens mij gewoon mager..

Misschien idd eens tijd voor een gesprek met deze mensen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Misschien idd eens tijd voor een gesprek met deze mensen "


Je kan heel onschuldig beginnen met een: "hey, mijn hond vindt jullie hond leuk! Heb je es geen zin om samen te wandelen" en van daaruit zien waar het gesprek toe leidt. Als blijkt dat de situatie daar verontrustend is, kan je de dierenpolitie bellen...

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Het is overigens zo dat de eigenaars weten dat het buurmeisje hun hond voert.. Vinden ze volgens mij wel handig zo, maar wederom, nu oordeel ik misschien te snel..
Als ze al weten dat hij iets makeerd, zouden ze dat toch ook niet goed vinden?

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Probeer eerst zelf iets met de situatie te doen.
Een hond die in beslag genomen word heeft het niet zo leuk...

Als het wel een reden is om hem is beslag te nemen, dan heeft de hond het echt slecht thuis.


Je kan een paar dingen bekijken.
_ is de hond levendig? ( dus geen zieke indruk)
-kom hij vaak genoeg buiten?
- is hij sociaal?
zulk soort dingen

Maar praat met de eigenaar of kijk zelf. Op een oordeel van een ander afgaan en dan de politie bellen.....is geen goed idee dus zorg gewoon dat je zelf zicht heb op de situatie.

Tegenwoordig is de politie dol op husky's , herders en steffies lijkt wel, dus dat is het laatste redmiddel en niet het beste voor de hond.

honden page profiel --

honden foto van -

Je kan niet volhouden om voor iemands anders hond te gaan zorgen
Kan je niet beter de dierenpolitie/ambulance bellen?

Omdat t buurmeisje zo goed voor de hond zorgt.. probeert tenminste.... kan zij hem dan niet overnemen, zodat de hond niet in t asiel beland?

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Dat zou ze graag willen, maar dat vind haar moeder niet goed.

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

En nog iets.......geef nooit de hond van een ander eten, misschien heeftie wel een allergie, ga eerst met die mensen praten voordat je handelt.

succes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het enigste wat ik je aan kan raden is even bellen, precies wat Christel beschrijft, bel eens aan, vraag of er gewandeld wilt worden, samen met jouw hond, dan kan je zien of de hond levendig is, je beschrijft dat je de hond twee weken niet gezien hebt.

kom op, durf :-D bel aan, en vertel dat je het een leuke hond vind en of ze samen een wandelingentje wilt maken, zo kan je beter oordelen hoe de hond er aan toe is. :-D

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

COOL! ik kan waarderen iemand zei dat dat pas bij 400 doggies kon:-)
hmm helemaal of topic, maar ach :-)

Maar ga met die mensen praten ( had ik net ook al geschreven) of lekker wandelen wat willemijn zegt en christel

Volgende forumvraag: waterpret met tessa
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^