B niet gehaald, wat nu doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Tsja, was te verwachten aangezien ik ziek en niet lekker in mn vel zit en Nouri daar in een groep heel sterk op reageert. Ook waren het onbekende honden omdat we in de Her zaten (nouri kon het echte examen niet ivm kennelhoest) 

ahgoed, hier de lijst, die verder op de onvoldoendes na wel goed is!


Volgen los onvoldoende vond ik niet terecht, alleen maar omdat ik mn lijn gebruikte als rammeltje..

Nouja goed, B nog een keer doe ik Nouri geen plezier mee, iemand enig idee wat nu te doen? Ik dacht zelf aan sport en spel, denk dat Nouri en ik dat wel leuk vinden..

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Prima lijst toch? Voor zo'n jonge hond.... Je moet ook niet meer vragen dan hij aankan. En dit vind ik al heel wat! Toppie!


Speuren? Jachttraining? Ik denk dat hij dat wel heel leuk vind.

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Ja dat is ook zo Rebecca!:-D als je het zo ziet hebben we het eigenlijk heel goed gedaanO-) Ik ben net zo ongeduldig als nouri en dan is 2 min. af en zit wel veel hoor!

Speuren lijkt me heel leuk en denk dat nouri het ook geweldig vind, dan moet ik alleen opzoek naar iets hier in de buurt aangezien ze dat bij ons niet doen.. maar ff zoeken dus!

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Mooie lijst, toch vind ik examens belachelijk voor honden. Het is een pure moment opname en je hond kan het uitstekend doen op dat moment of juist helemaal niet.

Waar ik op cursus zit, is het ook uit den boze om een examen te doen. Zij vinden dat de cursus een leuke bezigheid zijn en geen stress moet veroorzaken om alleen dat ene papiertje te halen.

Ik ga als ik met Maylo met deze cursus klaar ben behendigheid doen. Hij vind het zo leuk om door de tunnel heen te razen en over dingen te springen. In zijn stamboom lijn zitten ook geweldige agility kampoeien waaronder zijn vader. Dus ben benieuwd :-D

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Ja dat is ook zo! eigenlijk moeten ze het geheel zien en geen moment..

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

eens, op de hondenscholen waar ik ben geweest, gelukkig nooit een examen.. ik vind dat zo onnozel..dat zijn momentopnames...en als ik dan wel eens hoor waar een hond op kan zakken zo ken ik bijv. een chi die gezakt is omdat hij niet met zn buik op de koude/natte grond wou gaan liggen (terwijl hij het thuis en met droog weer keurig doet in de lessen).. en een handdoekje mocht niet gebruikt worden.. Dan denk ik..waar zijn we mee bezig. Ik vind het belangrijk dat een hond goed leert meelopen aan de lijn, dat er aandacht voor de baas is en dat ie 'hier' kan komen.. En zelfs al gaat dat niet altijd perfect..moet je daarom zakken? Is daar een examen voor nodig? Ik vind het al lang prima als mensen er aan werken, hun best doen om een hond iets te leren.. 
Die examen geven in mijn ogen vaak alleen maar veel teveel stress aan zowel hond als baas..en dat zou niet zo moeten zijn..hondentraining moet leuk zijn..en niet draaien om punten of beoordelingen..maar om plezier, socialiseren, een band creeeren en terloops ook nog hier en daar wat opsteken ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Netjes hoor! :-) Stom gedoe, die gehoorzaamheid. Evy en ik moeten er ook weer aan geloven en ik heb er echt totaal geen zin in. Moet wel, anders mogen we niet gaan sporten.. We hebben nu twee gehoorzaamheidscursussen gehad en moeten nog de derde.

Even klein detail, ik zou de foto even afknippen of bewerken. Je achternaam staat er namelijk op. ;-)

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

Ik zie het, thnx!O-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

He.. nou ben ik vergeten je achternaam op te slaan! ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Tja...jammer dan, zou ik denken. Ik heb een paar lessen voor B gedaan, en ben toen gestopt.
Bruce vond het niet leuk en stressvol voor hem, zelf werd ik er ook niet vrolijk van. 
Ik ben gestopt en heb er geen spijt van gehad. Ik heb een hond die, voor een boxer, redelijk goed luistert. In het bos, in de polder en beneden langs de dijk kan hij goed loslopen. Hij blijft bij me en rent niet meer op andere honden af. Lelijk doen tegen andere honden doet hij zelden.
Hij loopt netjes naast me aan de riem, dat is voor mij voldoende. Ik kan hem op afstand laten zitten en blijven. Voor mij hoeft hij niet te gaan liggen. De basisvaardigheden zijn belangrijk, dat papiertje vind ik bijzaak. Gewoon iets gaan doen wat je leuk vind, dus :-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik moet persoonlijk zeggen dat ik het kunnen van A naar B meteen wel heel groot vond, Gaya is voor haar B ook met vlag en wimpel gezakt O-). Veel te veel druk op een jonge hond. Daarom ga ik ook met Rebecca mee hoor, ik vind de puntenlijst niet eens zo slecht voor de leeftijd waarin Nouri zich bevind. 

Gewoon gaan kijken wat jullie leuk vinden en wat bij jullie past er zijn zoveel mogelijkheden ... Speuren, jachtttraining, waterwerk, Ik ben met Gaya ook niet meer terug gegaan, ze had er ook totaal geen lol meer in. We starten deze maand met begin van de jachttraining, eens zien of ze dat leuk vind. Past ook veel meer in dr straatje dan saai rondje volgen op een veld ':-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Ik vind t een heel mooie lijst!
Heb met Storm afgelopen zaterdag eerste les gehad,
ben benieuwd of het volgende keer beter gaat...
anders word t niks met het "examen" hahaha!

Volgende forumvraag: Flyball vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^