Nadenken over wat na de puppycursus?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Ik ben aan het nadenken over wat ik met Lola wil gaan doen na de puppycursus.. Wil ik de pubercursus doen of stap ik over na een andere hondenschool en ga ik daar gehoorzaamheid en daarna Angillity of speuren of iets doen..

Wie heeft er tips??

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Up

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Wat houd die pubercursus in? Wij doen gelijk EG na de puppycursus.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Gehoorzaamheid zou ik zeker doen tot de hond volwassen is. De puberteit doorkomen, consequent leren blijven hond goed laten uitgroeien. Evt gg traingen. Agility kan pas over een jaar en kan nog heel lang daarna. Eerst een stabiele basis opbouwen. Ik heb ook agility gedaan erg leuk. Speuren leek me leuk maar dit is veel kostbaarder, op zaterdag ( moet ik werken ) en vel verder weg, daarom dus agility voor mij.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Puber cursus is het vervolg van de puppycursus zodat als de hond in de puberteit zit hij toch blijft leren en je zelf consequent blijft. Die cursus wordt nu voor onze les gegeven erg leuk om te zien. Als ik overstap naar een andere hondenschool moeten we sowieso eerst eg 1 halen om agility te mogen doen. 
In Geleen zit een hondenschool die zowel speuren als agility als gehoorzaamheid aanbied denk dat ik daar maar eens ga kijken. Lola vind het zo leuk om te doen :-) en ik ook dus we gaan zeker samen nog veel doen ;-)

honden page profiel RosaRosa 3 doggies

honden foto van Rosa

bij mijn hondenschool heb je puppy, basis, gevorderden 1,2,3. Bij gevordenden ga je verder met gehoormzaamheid en je gaat ze ook speuren,apporteren, behendigheid. Dit is allemaal spelenderwijs.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Bij ons alleen de puppy en puber cursus helaas want ze traint ook honden die gaan begeleiden en heeft dus niet alle tijd voor cursussen

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

behendigheid is denk ik sowieso voor latere orde, omdat je pup daar nog te jong voor is. Ik heb zelf bewust gekozen om na de puppycursus eerst nog wat verdere gehoorzaamheid te doen. Dit is voor alle opvolgende cursussen die je zou willen volgen heel erg handig. Wanneer je hond dan ouder is kun je een keuze gaan maken. Een goed idee is om dan een aantal proeflessen te gaan volgen zodat je kan zien welke cursus of sport het beste bij jullie past.
Er zijn soms ook van die funcursussen, daarmee heb je een heel cursusblok en doe je daarin veel verschillende soorten hondensporten. Dit is ook erg leuk om te kijken wat jullie leuk vinden.

honden page profiel RosaRosa 2 doggies

honden foto van Rosa

Behendigheid is inderdaad voor later leeftijd alleen is de cursus die ik dan ga doen, heel licht. Je hebt dan bv een hoepel waar de hond doorheen moet en dat is ter de hoogte van een colabikje en ach af en toe door een tunnel hobbelen lijkt me ook niet zo erg.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou gewoon die pubercursus doen.
Bij ons heet het de jongen honden cursus.
Te oud voor puppycursus en te jong voor de sporten.

Bij ons was het meer een een herhaling van de puppycursus.
Er werden natuurlijk wel nieuwe dingen geleerd maar ook veel herhaald van de puppycursus. Even opfrissen :-)

Ik zou daarna pas gaan kijken in wat voor sporten je hond interesse heeft.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Sporten wacht ik ook zeker mee. Zo af en toe doen we al speuren in de tuin en dat vind ze geweldig :-)

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Zou gehoorzaamheid 1 en 2 zowieso doen, is ook leuk voor de hond en de band wordt alleen maar sterker met je hond. Lkeer veel ondernemen !

Volgende forumvraag: Ik heb een vraag..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^