Ervaringen met orthopedisch bed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik vroeg me af of jullie ervaringen hebben met een orthopedisch hondenbed? 

Ik heb een tijd terug een groot hondenbed voor Punk gewonnen, maar heb nog steeds geen kussen gekocht voor erin, er liggen vooralsnog twee oude dekbedden in. Maar in mijn zoektocht kwam ik dit orthopedisch hondenkussen tegen, en volgens de omschrijving is dat geschikt voor o.a. seniorenhonden en honden met gewrichtsproblemen. Punk heeft artrose en wordt zo af en toe vrij stijf wakker. 

Zou zoiets fijner voor haar zijn dan een gewoon kussen? Of is dit een "gebakken lucht" product?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ach, arme Punk!
Memory foam... Daar heb je toch ook matrassen voor mensen voor? Ik kan er even niet op komen, maar het heeft een andere naam. Misschien is er ook een waterbed voor honden?
Ik heb er geen ervaring mee. Ik heb wel meerdere oude honden gehad, maar nooit een speciaal kussen. Wel heb ik ooit een mand hoger gezet en er een dubbeldik kussen ingelegd. Zo kon hij wel makkelijker eruit komen.
Zou een dik stuk schuim i.d.v.v. een oud bank kussen of een deel van een oud matras een idee zijn? In ieder geval goedkoper.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ja klopt, je hebt inderdaad ook zulke matrassen. Mijn moeder werkt in een linnenzaak dus ik ben een semi-expert in kussen, dekbedden en matrassen, hihi. Een waterbed zou ik eng vinden, Punk en Cosmic slopen op zich niet maar ze zullen maar eens een gekke bui krijgen en aan het kussen beginnen, haha! Heb ze ook nog nooit gezien, trouwens.

Het hondenbed wat ze nu heeft staat wel op pootjes dus is hoger dan een gewoon kussen/mand. Er liggen nu twee éénpersoonsdekbedden in, maar ze moeten eigenlijk weer vervangen worden. Ze zijn behoorlijk vies aan het worden en dusdanig gebruikt dat wassen eigenlijk zonde is van mijn tijd O-)

Misschien is het inderdaad een goed plan om een stuk schuim van een bank of matras te vinden, dat moet niet moeilijk zijn. Ik ga eens even kijken of ik daaraan kan komen! :-D

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Voor zover ik weet zijn er wel een soort gel/water bedden voor koeien, maar voor honden? Zal wel aardig duur worden dan! Ik moet er wel bij zeggen dat het niet voor niks is dat mijn honden eigenlijk het liefst op de bank liggen, en waarschijnlijk vanwege het dikke kussen...:-D Succes!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Op de markt staat nog wel eens iemand die schuim verkoopt. En dan bedoel ik bank/kussen/matras schuim.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ja! Nu is Max nog maar 16 maanden. Maar hij is er dol op.... (Hij niet alleen, zelfs de kat en IK.....)
Nu kan ik je dus niet vertellen of Max makkelijker loopt of opstaat. Maar, het is echt een geweldig ding :-D

honden page profiel greetgreet 3 doggies

honden foto van greet

ik heb ze ook pas gekocht en hier vinden ze het heerlijk.
ook de katten vinden het lekker.
ik moet kussen voor in het hondenbed en dacht laat ik deze eens nemen ik ben er heel tevreden over.
groetjes greet

honden page profiel Bugs   **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs   **Taz**Zoals je ziet heeft Taz ook een orthopedisch bed. Hij vind het heerlijk!!!
Ik vind het fijne ervan dat Taz er makkelijk van op kan staan. Sommige kussens zijn zo zacht dat hij er niet uit op kan staan. Bij dit bed, heeft hij er totaal geen last van.
Ik merk veel verschil. Heb het bed nu een jaar en het werkt perfect. Wel heb ik er normaal een deken overheen, omdat het lastig te wassen is anders.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Deze heeft Max ook :-)

honden page profiel Rita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en DokyoRita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo 3 doggies

honden foto van Rita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ook ik heb goede ervaringen met orthopedisch hondenbedden.
Jong en oud liggen er hier heel graag op :-D ;-)

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Hier ook goede ervaring :-D zowel van onze 8 jarige hond en onze van 16 maanden oude hond. heerlijk dat het bed hoog is,ze liggen niet hard en koud op de vloer. ook is het opstaan veel makkelijker.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb zojuist helaas het budget van deze maand gespendeerd, haha. Geeft me wel weer een maandje om verder te twijfelen, of inderdaad een goedkopere oplossing zoeken :-D

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Memory foam... Daar heb je toch ook matrassen voor mensen voor? Ik kan er even niet op komen, maar het heeft een andere naam. "


Bedoel je misschien Tempur? wat wel een merknaam is (denk ik).
Ik heb een hoofdkussen daarvan gehad, 2 x het verschot in mijn nek van gekregen. Als het koud is, wordt het hard, als het warm is zacht. Ik heb het in de winter gekocht en dat was een ware ramp, telkens ik me omdraaide lag ik op een blok beton, met als gevolg na een paar dagen verschot in mijn  nek.
Ik dacht me ook zo'n matras te kopen, heb ik gelukkig niet gedaan O-)
Als die orthopedische bedden voor honden op dezelfde manier werken, ben ik niet geneigd dat aan te schaffen...

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

De één wil nooit meer anders, de ander gooit het het raam uit.
Ik heb een kussen gehad van M-line, dat lijkt op Tempur. Als het niet beviel mocht ik het terug brengen en heb daar heel blij gebruik van gemaakt. Daarna heb ik Tempur Millenium kussen gekocht. De mogelijkheid om te proefslapen heb ik geen gebruik van gemaakt omdat dat maar voor 1 nacht mogelijk was. Dat is veel te kort. De eerste 2 weken had ik SPIJT !! Ik heb op alle mogelijke manieren op het kussen geslapen maar mijn hoofd en nek bleven aanvoelen alsof ik onder een trein had gelegen. Dat bleek achteraf een kwestie van wennen. Nu, 5 jaar later, wil ik niets anders meer. Rond deze tijd van het jaar heeft Tempur altijd een kortingsactie, tweede kussen halve prijs. Ik slaap op mijn tweede kussen, de derde staat in de kast. In de winter is het kussen inderdaad heel hard, zelfs met een waterbed. Als je er op gaat liggen vormt het zich snel naar je nek en hoofd. Een Tempur matras hoef ik niet. Ik ben altijd koud, vandaar een waterbed, dus een Tempur matras zal zich niet vormen naar mijn lijf.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ja, dat bedoelde ik! Het klopt wat je zegt. Ik heb ook eens gedacht zo'n matras te kopen, maar de verkoper adviseerde dan de verwarming aan te laten. Beneden de 15 graden functioneert het schuim nl. niet meer en wordt keihard!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola heeft dezelfde als Taz, ik heb die gekocht toen ze last van haar schouder leek te hebben, en moeilijk leek op te staan. Ik heb tegelijkertijd met wat supplementen dus dit bed gekocht en eerst durfde ze er niet op maar nu vindt ze het heerlijk, ook de schouderklachten zijn verdwenen.

Die verhoging vindt Lola ook heel fijn, ze ligt er altijd met haar hoofd op.

honden page profiel Miepje en Keetje.Miepje en Keetje.goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Miepje en Keetje.

Wij hebben er sinds een jaar ook een gekocht en onze herder ligt er heel graag op.
En makkelijk met een all-weather hoes die ook zo in de wasmachine kan en toch goed waterdicht blijft.
Zo gaat het binnenkussen heel lang mee.

Zijn ideaal voor oudere honden of voor honden met gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie (HD) of elleboogdysplasie (ED).

De orthopedische hondenbedden zijn gemaakt van schuimrubber met daarop een speciale laag vertragende schuimrubber wat ook bekend is als Memory Foam of Traagschuim. Traagschuim is een high-tech materiaal dat zich aanpast aan de eigenschappen van het lichaam. Het zorgt voor een optimale drukontlasting van de wervelkolom en de gewrichten van de hond. Traagschuim komt altijd weer terug in z'n oorspronkelijke vorm.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Wat ook iets kan zijn: zo'n ronde "worst". Dan kan een oude hond zijn kop goed op laten rusten. Of een zachte rand aan de mand kan natuurlijk ook.
Ik zou idd een goede hoes eromheen zoeken. Zo een die, wanneer er op gespuugd wordt, het niet doorlaat op het kussen.

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

Ik heb ook zo'n bed als Taz Maniën Devil. Hier vinden ze het ook heerlijk.

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

Goed! Mits je geen sloper hebt, want dan is het zonde... :-)

Femke Keizer (Gast)

Ik zie dat het alweer een tijdje geleden is dat er een reactie is geweest. Een orthopedisch hondenbed is ontzettend prettig om te gebruiken als je hond klachten heeft óf op leeftijd is. Ik heb zojuist een website gevonden waar je ontzettend veel orthopedische hondenbedden met elkaar kunt vergelijken op prijs. Erg handig! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik zie dat het alweer een tijdje geleden is dat er een reactie is geweest. Een orthopedisch hondenbed is ontzettend prettig om te gebruiken als je hond klachten heeft óf op leeftijd is. Ik heb zojuist een website gevonden waar je ontzettend veel orthopedische hondenbedden met elkaar kunt vergelijken op prijs. Erg handig!  "

 Wat handig dat jij dat "gevonden" hebt.  Maar je weet toch dat heel het internet letterlijk vol staat met hondenspullen en zelfs de grootste digibeet wel weet hoe die hondenspullen online kan kopen anno 2016. Waarom o waarom loop jij dan een topic omhoog te trappen uit 2013(!) om een specifieke site te spammen hier.   Ja, waarom is dat toch hmm? 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Deze van zooplus.........Orthopedische Hondenkussen Vierkant  Dit orthopedische hondenkussen met memory foam is ideaal voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen. Het hondenbed past vormt zich naar de vorm van uw hond. Bekleding wasbaar op 30° C. Levertijd 1-2 werkdagen. Info........geen gebakken lucht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Sorry, zie dat het een oud topic is, maareen orthopedisch bed matras of wat dan ook voor de oudere hond is echt prettig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Niet boos worden, knuffelbeer, ik zag ook niet dat het een oud topic is.....

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"  Wat handig dat jij dat "gevonden" hebt.  Maar je weet toch dat heel het internet letterlijk vol staat met hondenspullen en zelfs de grootste digibeet wel weet hoe die hondenspullen online kan kopen anno 2016. Waarom o waarom loop jij dan een topic omhoog te trappen uit 2013(!) om een specifieke site te spammen hier.   Ja, waarom is dat toch hmm? 
  "

 Nou ja zeg.....

Super aardig voor deze gast.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Beticht je mij ook ? Nee toch, ik zag de vraag en dacht, zal het voor je opzoeken, ik keek ook niet naar de datum...toch niet erg dat er gereageerd wordt, ik heb geen aandelen bij..Zooplus, maar noemde ook deze site.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Beticht je mij ook ? Nee toch, ik zag de vraag en dacht, zal het voor je opzoeken, ik keek ook niet naar de datum...toch niet erg dat er gereageerd wordt, ik heb geen aandelen bij..Zooplus, maar noemde ook deze site. "

 Nee Willemijn maar ik vind de reactie van Obi nou niet echt vriendelijk te noemen.

Via google kom je gewoon oude topics tegen en daar kun je op reageren maar om dan zoiets terug te melden....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

"  Nee Willemijn maar ik vind de reactie van Obi nou niet echt vriendelijk te noemen.
Via google kom je gewoon oude topics tegen en daar kun je op reageren maar om dan zoiets terug te melden.... "

 Was niet voor jou bedoeld hoor......

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"  Was niet voor jou bedoeld hoor...... "

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Op 1 dag oud geworden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^