Een ras dat lang alleen kan blijven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi  Leoski,

Je schrijft ergens 2/3 keer per dag uitlaten, daar moet je echt minstens 4 keer van maken en in totaal wel een uur of 2, zeker met een aktief ras als de golden.
Als een hond te weinig te doen krijgt, is de kans groot dat hij een andere hobby zoekt, zoals bij voorbeeld het verbouwen van het huis of het hinderen van de buren..........

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik mag zeggen dat ik oo tandarts, huusarts en indien nodig ziekenhuisbezoek wat maar weinig voorkomt en 1x per week wekelijkse boodschappen 24 uur per dag thuis if de hond is mee. Toevallig ga ik 19 september een dag weg maar is er de hele dag oppas. Dat geldt niet alleen nu met de pup maar was ook bij Beauty het geval.

Ik denk omdat ts aangeeft perse een pup te wilken belangrijk is dat duidelijk word hoeveel tijd werk aandachten concentratie je moet hebben. Er komt best heel veel bij kijken. Net als bij een rondkruipend kind heb je constant je ogen voor en achter nodig behalve als de pup slaapt.  

Een Golden Retriever is een energieke hond waar best wat mee ondernomen moet worden. Moet zekersweten zijn energie kwijt kunnen. Ookal staan ze bekend als honden die graag voor je werken, behulpzaam zijn etc. ook een golden die zijn energie niet kwijt kan kan gedragsproblemen gaan vertonen.  Eerst maar eens goed inlezen  in rassen wat ze nodigg hebben ;-) zou ik persoonlijk adviseren. Die vrienden met golden die 5 uur alleen kan zijn is niet vanzelfsprekend dat elke golden dat kan.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sorry voor de schrijffouten via tablet als het later lukt zal ik ze herstellen.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Ik ben huismoeder en dat treft voor de hond. Maar denk dat de meeste gaan werken. En je wil toch ook er wel eens een dagje tussen uit :-) Denk dat het geen probleem is voor een hond. Zolang je maar tijd genoeg maakt en geen 24u alleen zit en natuurlijk niet alle weken uitstapjes ! Ben wel van mening dat je een pup wil dat je beter de eerste weken vrij kunt maken. En een oudere hond is ook totaal niet slecht!

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Een golden lijkt me in jullie geval geen goed idee.

honden page profiel powerdogpowerdog

Ik zou zelf zeggen geen hond en als je het tog doet probeer de periodes van alleen zijn rustig op te bouwen

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Wij hebben een ridgeback die zeer goed alleen thuis kan zijn (in een bench).

Ik denk dat het belangrijk is om een hond te vinden die op zichzelf is, niet erg baasgericht. Niet dat ik dit wetenschappelijk kan onderbouwen maar ik heb het idee dat die beter alleen thuis kunnen zijn.

Hou er wel ook rekening mee, dat een zelfstandige hond (zoals de onze) ALTIJD een zelfstandige hond is. Hard werken dus aan loslopen etc, want hij doet graag zijn eigen ding.

Het heeft zo zijn voor en zijn nadelen ;-).

wel moet je er ook rekening mee houden dat het wel lang kan duren voordat je pup alleen kan blijven voor meerdere uren. Wij hebben denk ik al best mazzel gehad met onze pup, maar deze kon na 6 weken pas comfortabel alleen zijn voor 4 uur.
Nu zit hij maximaal 5 uur alleen. De opvang is hem een keer vergeten op te halen, en toen zat hij 8 uur alleen. Dit was ook geen probleem, maar dat hoeft niet, en willen we hem dus niet aan doen.

honden page profiel powerdogpowerdog

Ja je kan een hond idd trainen om lang alleen te blijven.
Naar mijn mening is dit toch manipulatie van het natuurlijke gedrag, omdat honden honden in groepsverband leven.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik merk aan de berichten van TS dat zij zich als gezin goed hebben verdiept in het nemen van een hond.
Ook zijn ze zich ervan bewust dat de hond een aantal uren per dag alleen is... Echter blijven de uren in de avond voor hen samen en de uren in het weekend.

Ik zou er wel voor zorgen dat je de eerste tijd, wanneer je de pup ophaalt er iemand thuis is... wissel elkaar bijvoorbeeld af.

Succes... ;-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Ja je kan een hond idd trainen om lang alleen te blijven.
Naar mijn mening is dit toch manipulatie van het natuurlijke gedrag, omdat honden honden in groepsverband leven. "


Dat is ook zo. Ontzettend veel dieren kunnen in een beperkte ruimte worden gehouden, neem bijvoorbeeld een parkiet in een kooitje, een konijn in een kooitje. 
Ze zijn het gewend en weten niet beter...
Al moet je jezelf wel altijd de vraag stellen in hoeverre je het diertje een waardig en aangenaam leven kunt bieden. Let wel, het diertje leeft immers in gevangenschap voor 'jouw' plezier en vermaak!
Dus welk dier je ook in huis haalt, bedenk altijd goed dat je daarmee de verplichting op je neemt om het dier 100% te verzorgen.. en dat houd uiteraard velen malen meer in dan voorzien van water, voedsel en een dak boven het hoofd.
Overdenk zaken als deze, zoek informatie, bespreek alles goed door en geef nooit op binnen enkele maanden... dan moet het lukken!

honden page profiel PieterPieter

Ik vind een hond nemen niet slim in die situatie als ik jouw was zou ik de eerste twee jaar heel veel tijd vrijmaken sol mijn som logeerhond kan prima alleen voor 7 uurtjes maar dit moest na een tijdje geleerd worden

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Het eerste jaar ben je echt superveel bezig met je hond,  denk aan 6 uur per dag en nog meer uren om bij hem te zijn als hij slaapt. Wij zijn het hele eerste jaar met hem naar de Martin Gaus school geweest om hem een goede basis te geven. Ik merk dat het veel heeft geholpen, hij mag nu eigenlijk overal mee naar toe.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Helaas, het is niet goed gegaan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^