Een ras dat lang alleen kan blijven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

eerlijk gezegd moest ik direct denken aan een mops :-) qua beweging mindrr intensief als de golden en ook handig qua formaat om mee te nemen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik eigenlijk ook, maar zei het niet omdat ze liever geen jack russel formaat hadden...

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

die uren weg dat is geen punt.. persoonlijk vind ik twee keer per dag wandelen veel te weinig. Of zit de hond in een grote tuin tussendoor? Dan is het geen punt natuurlijk.. mits je een goed stuk loopt die twee rondes.

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ik snap heel goed dat jullie het liefst een pup willen.....
Maar elke hond is een individu en zijn geen rasomschrijving.
Een rasomschrijving is er zodat je een beetje kunt inschatten hoe een ras grove lijnen is, waarvoor het gefokt is, wat het doel van de hond was of is, en waar het in grote lijnen behoefte aan heeft.... maar het is geen hond.... het is vooral theorie.
Er bestaat geen enkel ras waarbij je de garantie krijgt dat je pup/hond meerdere uren alleen kan blijven! Dus probeer het ook zo niet te lezen..... pin je er niet aanvast, want je kan ook een hond treffen die helemaal niet alleen kan blijven en uren lang gaat zitten huilen en blaffen en dan? Dan zul je daar toch samen uit moeten gaan komen!

De praktijk laat vaak een iets minder rooskleurig beeld zien.... het is gewoon keihard werken voor de mens als de hond om samen een stabiel leven te krijgen. Check hier bijv de topics onder opvoeding pup maar eens.....

Een pup moet zindelijk gemaakt en ook leren om alleen te blijven... vergelijk dit maar met een baby... je begint met oefenen van het alleen blijven in minuten.... je begint met zindelijkheidstraining met elke uur naar buiten dag en NACHT, als dat goed gaat, ga je langzaam de tijd opbouwen... Je begint met je rondjes wandelen in minuten met een max aantal minuten achter elkaar van het aantal weken dat de pup oud is... is je pup 8 weken zal het max 8 minuten mogen wandelen tijdens het rondje 2 a 3 daags en daarnaast dus elk uur wat opgebouwd gaat worden naar buiten voor een plas.... een pup mag geen traplopen (het eerste jaar) mag niet te veel rennen en draaien met/ achter een bal (de eerste maanden)... Een moet nog ontzettend veel slapen, zeker 18 uur per dag... maar in kleine stukjes achter elkaar, want het zal na elke keer dat het even heeft geslapen naar buiten moeten voor een plas..... Een pup heeft meerdere voedingen per dag nodig.... en na elke maaltijd naar buiten voor een plas.... Een half uurtje wakker geweest, staat weer een uurtje slapen tegenover.... Je bent dus de hele dag vol in de weer met je pup! Als je geen vrij kunt krijgen, zal een pup simpel weg geen optie zijn, als je geen oppas aan huis kunt vinden, die in jullie aanpak en opvoeding de tijden dat jullie weg zijn, kan overbruggen!

Ga er maar vanuit dat je het eerste jaar gewoon keihard aan het trainen bent... van baby tot de volwassenheid van je pup... want tegen de tijd dat je pup een halfjaar oud is en alles lijkt goed op de rit en onder controle.... komt het in de pubertijd en begin je min of meer opnieuw... alles wat toen goed ging, zal mogelijk weer in de war komen.... ook begin je dan vaak bepaald "probleem" gedrag bij je hond te zien, zeker als het dus niet voldoende opgevoed en getraind is geweest... denk aan: gaan slopen, verlatingsangst, voernijt, jou uit laten inplaats van jij de hond (gewoon je mee slepen aan de lijn), verveling, opgekropte energie, baldadig, met wat pech onzindelijkheid... hij/zij zal je weer helemaal opnieuw gaan "uitproberen" waar de grenzen en regels liggen of dan pas gedrag gaan laten zien omdat het dingen gemist heeft in zijn socialisatie periode.....

Pas na een maand of 18 zal de hond steeds stabieler worden... dan is de pubertijd voorbij en kun je mogelijk wat adem gaan halen, dat je pup/puberfase hebt overleeft.....

Ik zou je aanraden om eerst een naar de bieb ofzo te gaan en alle boeken over pups halen en goed gaan doorlezen.... bereid je goed voor je en kijk dan naar je situatie of daar een pup bij past.... zoja kijk dan eens naar rassen die zowel bij jullie als gezin passen met wat jullie te bieden hebben aan de hond en wat de hond te bieden heeft binnen jullie gezin.....

2 a 3 keer uitgaan per dag met wandelingetje van 15 minuten en een groot ras.... daar wordt volgens mij geen enkele jong volwassen hond gelukkig van..... maar goed, ik denk als jullie je goed voorbereiden,  je deze conclusie zelf ook wel gaan trekken.

Ik zeg niet dat jullie geen hond moeten nemen... maar kijk niet naar hoe een buurman/vrouw het doet.... kijk naar jullie zelf, jullie eigen situatie en wensen en wat jullie te bieden hebben, er voor op willen geven..... met een goede voorbereiding, ben je pas op de helft....

Edit:
Dit is misschien voor jullie ook wel een interessant topic om eens door te kijken en bedenk daarbij dat TS (topic starter) van dat topic nog maar 14 jaar is maar het wel snapt wat ze in huis wilt gaan halen en hoe ze daar al mee bezig is!
http://www.hondenpage.com/hondenforum/165021/welk-ras?.php

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

het lijkt mij een heel goed idee als jullie een honden-enceclopedie kopen.... en goed gaan kijken naar ras-eigenschappen.. ik heb dit topic helemaal doorgelezen... en een conclusie getrokken (wellicht ontercht.... correct me if I'm wrong)... maar jullie zoeken geen werkhond en geen jachthond (beide erg baasgericht en je moet er echt iets mee doen)... een erf-hond zou wellicht een optie zjjn (mits jullie echt een erf hebben)... een terriër... nee... dan is je bankstel echt binnen  de korste keren aan gort.... 

ras eigenschappen zijn alleen geen garantie voor een individuele pup... en al koop je de pup uit een ras waarvan de eigenschappen helemaal aansluiten bij jullie wensen... hoe dan ook zal de pup getrained moeten worden... alleen zijn, zindelijkheid, etc etc... en dat is niet een kwestie van 2 weken... dat is een kwestie van totdat ze helemaal volwassen zijn (veel plezier tijdens de pubertijd)...

wil je en hond die al veel kan.... neem dan een volwassen herplaatser (ook hierbij eerst naar de ras-eigenschapnpen kijken en dan pas op zoek gaan)... dan heb je de puppy en puber tijd al achter de rug en weet je meer over wat je krijgt.... 

even tussendoor... ik lees hierboven veel over Golden Retrievers als mogelijke optie... ik ken er heel veel (volwassen)... de helft is super braaf... de andere helft is werkelijk een brok onstuitbare energie.... laat je die onstuitbaren hun gang gaan... weg bankstel, weg stoelen, weg stukwerk... weg huis.... dus vergis je niet... iedere hond moet getrained worden.... ongeacht het ras.... en dat kost tijd en energie..... neem dus svp geen hond als je niet bereid of in de mogelijkheid bent om dat te geven.... 

succes met je zoektocht ':-)

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Hier een herplaats Golden die normaal gesproken meerdere dagen per week zeker 5 uur alleen zit, met een onderbreking van een half uur wandelen, soms een uur.

Je titel is misschien wat misleidend, maar ik vind sommige reacties wel jammer.
De ene Golden is de ander niet, dus er is geen standaard eigenschap bij welke hond dan ook.
Ik weet niet waar alles van bekostigd wordt bij sommige mensen, maar ik moet ook gewoon gaan werken hoor.

Santa heeft voordat ik ga werken een uur lang door de bossen gestruind, elke ochtend, en kan er dan prima tegen. Tussen de middag een half uur en aan het eind van de middag weer een uur om samen te wandelen en weer te spelen met andere honden.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Dan kom ik wel op 3-4 uur beweging per dag, dat is iets anders dan 2 of 3 keer 20 minuten of hooguit een half uurtje.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

" Ja, het foto'tje van de speelgoedhond vond ik aan de flauwe kant. Ts is een volwassen vrouw met kinderen,, geen kleuter die advies zoekt over een speelgoedhondje op batterijen.

Menig ander topic starter was al afgehaakt na het lezen van zoveel cynisme in de reacties..

Ik wil nog wel even met klem benadrukken dat de gemiddelde Golden inderdaad zachtaardig en rustig is. Maar pas op, een Golden die zich verveeld, te lang alleen is of veelste weinig activiteit en uitdaging aangeboden krijgt, kan echt in ware 'huiselijke terrorist' veranderen. 

Geen meubelstuk zal veilig zijn voor een verveelde Golden, ook de tuin zullen ze omploegen tot een landbouwakker!

Goldens willen zwemmen en graven, apporteren vinden ze vaak geweldig. Bedenk of je dit de hond dagelijks kunt bieden... dan zullen de uren alleen prima te behappen zijn voor de hond! "


Ja sorry, het staat nogal zelfingenomen jezelf te quoten, maar ik wilde mijn tekst gewoon onderaanstaand hebben, en dit ging niet helemaal goed.

Sanne, no hard feelings.. ik las dat jij je al lang verontschuldigd hebt voor het speelgoedhondje.

Het gaat mij in deze even om wat er op volgt. Ts, nogmaals: Goldens zijn super lief... maar onderschat ze niet, afijn, zoals ik in bovenstaand al geschreven had.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ja klopt, het was nogal flauw en dat heb ik inderdaad toegegeven. Achterliggende gedachte met die knuffel was wel dat je Stichting Hulphond kunt sponsoren en op die manier wel min of meer een hond hebt, alleen dan op afstand. Ik had niet zo snel conclusies moeten trekken en mijn bericht wat beter moeten uitleggen.
Maar goed, nu plaats ik weer van alles dubbel. :p

Ik ben het volledig met je eens. Een verveelde Golden is echt geen leuke hond om in huis te hebben. Ze gaan hun intelligentie genadeloos tegen je in zetten om zo zichzelf te kunnen vermaken. Niets is veilig. Bovendien, als de TS voor een pup gaat, komt er ook nog een heel stuk opvoeding bij kijken om ze zo lief te krijgen. Natuurlijk zit er een deel in het ras, maar alleen bij de juiste eigenaar en genoeg uitdaging/beweging komt dat ook volledig naar boven.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Vermits ik jullie en je situatie niet ken kan ik er weinig van zeggen. Ga eens bij jezelf te rade. Wat doen jullie nu na het werk ? Het huishouden ? Inkopen ? De tuin ? Iets ondernemen ? Tv kijken of achter de pc ?

Als de hond er is, is er dan genoeg tijd voor aandacht en ook de wil om die aandacht te geven naast de andere "taken"... "schoolopdrachten" "hobby's" ? Ook na de eerste weken als het nieuwe eraf is ?

Hoe gaan je kinderen om met aandacht voor een huisdier ? Je hebt al enig idee door het konijn in het hok. Wie voert en hoe graag en hoe lang is er gezelschap bij het konijn ?

Wijsheid en succes gewenst.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Leuk dat jullie over een hond  nadenken.

Denk je er wel aan dat de meeste honden meer nodig hebben dan alleen 2/3 keer per dag uitgelaten te worden?
Ook een Golden heeft veel beweging nodig.

Veel succes met de keuze die jullie gaan maken. Verdiep je goed in de vele rassen die er zijn. Lees boeken, haal info van internet, fora etc etc.

Ik was iets te snel met reageren, na het lezen van pagina 2 heb ik gereageerd en later zag ik dat er nog twee pagina's aan reacties waren.

Wij zitten net als jullie te denken aan een pup, wij zijn een gezin met twee kids (9 en bijna 6 jaar)wij zijn inmiddels zover dat we weten dat we een Golden Retriever willen en wij willen ook heel graag een puppie, maar daar moet je echt heel veel tijd voor vrij maken. Ik werk parttime maar ga, als het zover is, eerst vakantie opnemen (nu al uren aan het sparen) en dan ga ik (omdat dat kan) eerst thuis werken en langzaam opbouwen (eerst alleen de ochtend naar kantoor en steeds iets langer).
Daarnaast gaan wij puptraining doen (lijkt me wel een aanrader ook voor jullie) en daarna willen we iets van jachttraining ofzo gaan doen, eerst maar eens kijken wat de hond tegen die tijd leuk vind.

Genoeg nog om over na te denken, je moet voor jezelf bedenken of je dat allemaal ziet zitten.
Neem je tijd voor dat proces, ik ben inmiddels ruim een jaar bezig met oriënteren. Eerst begint het met bedenken of je tijd hebt/wilt maken voor een hond, past een hond in je leven, daarna ga je kijken wel ras het beste bij je past (wat kan je een hond bieden) en dan vooral heel veel lezen en zoals je nu doet op fora informatie inwinnen.
;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Goed verwoord Nanette. ;-) 


Voor de TS. Een Golden heeft inderdaad minstens 5 wandelingen perdag nodig. Van minstens een half uur :-)

honden page profiel D&DD&D

honden foto van D&D

Ik kan (nog niet) waarderen maar het antwoord van Sanne Evy en de katjes, vind ik echt een super antwoord voor het moment waar ze het geplaatst heeft.

Verder denk ik dat in jullie situatie best een hond past, maar lees goed over de hond die je hebben wil.

Een Chi lijkt makkelijk, maar moet ook beweging hebben buiten.
Een Golden is lief, maar heeft veel beweging nodig.
Een Jack russel is klein, maar een stuiterbal...
zo kan je nog even doorgaan met rassen.

Dus je moet je echt inlezen in dingen die je verwacht van een hond :-)

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

En elke hond kun je meerdere uren alleen laten.
We hebben een herder die eigenlijk maar 4x een half uur alleen zit per dag.
En op zondag zit ze een uur of 4 alleen en die gaat prima ,maar elke dag 5 uur zou ik niet doen.
Als je perse toch een hond wil zou ik voor een her plaatser gaan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow zit ook elke dag (ma - vr) 5 uur alleen, soms 4,5 uur.
Er moet toch ook geld binnen komen en 5 uur alleen vind ik persoonlijk wel meevallen (mits het goed is aangeleerd en de hond ook niet de hele straat bij elkaar blaft).

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" ik heb hier ook een konijn van nu ongeveer 6a7 jaar en die zit ook 24/7 in zijn uppie buiten in het hok, en hij heeft het daar prima naar zijn zin.
en ik heb hier ook al een aantal keer een ander konijn/cavia(mannetjes) bij proberen te zetten maar hij begint op alles te rijden dus dat ging niet eens lukken. "


Dat is heel normaal hoor ;-) mijn vrouwtje doet dat ook nog regelmatig bij m'n mannetje, want zij is de baas. Het koppelen van konijnen kan weken duren, ze kunnen elkaar in het begin aanvliegen maar daarna toch nog heel gelukkig met elkaar worden. Konijnen horen samen, dat is ook de reden dat de knaagdierenopvang zelf al gaat koppelen en alleen koppels verkoopt of konijnen voor een vriendje thuis (die ook mee moet naar de opvang om te kijken of het klikt). Daarnaast moet er bij jouw mannetje een vrouwtje. Normaal gesproken wordt het mannetje geholpen omdat dit minder ingrijpend is. Vrouwtje + vrouwtje en mannetje + mannetje is geen goed idee. Ik zou toch aanraden een vriendinnetje voor je konijn te halen bij een opvang. Je zal het verschil aan je konijn echt merken :-)

Sorry voor off topic...

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Correct me if I'm wrong.. maar ik krijg hier echt een bepaald beeld bij; kinderen wouden eerst een konijn, die zit buiten in het hok. Nu is het konijn waarschijnlijk minder leuk en moet er een hond komen.
'Die ene persoon' die dan tussen de middag een uurtje thuis is waarschijnlijk één van de kinderen dan. Nou zijn niet alle kinderen hetzelfde maar zodra het plenst is de lol er al snel vanaf (zie ook: konijn).. voor de rest lees ik alleen maar eisen naar de hond toe en datgene wat jullie wel te bieden hebben is bar weinig. 2-3 keer een kwartiertje lopen?
Maaaarrrr in het weekend of laten we het op zondag houden, dan word er waarschijnlijk een lange wandeling in het bos mee gemaakt.

Nou ja, eentje op batterijen vind ik helemaal geen slecht idee.
Of inderdaad een Jack Russell, ben je misschien het snelst genezen van een "modelhond" zonder al te veel moeite.

Maar als ik het inderdaad bij het verkeerde eind heb; waarom willen jullie een hond?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

ben het er mee eens dat een golden veel beweging nodig heeft,echter zijn er mensen die fulltime werken en toch soms beter zorgen voor hun hond dan anderen. mijn zus geeft haar hondje 2 wandelingen per dag en de hond gaat met haar overal naartoe,naar feestjes,op reis,op bezoek,enz... de hond is dit gewoon en wordt supergoed verzorgd.in het weekend en op vrye momenten wandelen ze heel veel.

ze komt over de middag wel thuis om haar uit te laten in de tuin,en de hond zit dan een 4u alleen in de voormiddag,en in de namiddag een uurtje of 3.het is maar wat ze gewend zijn ook.maar als pup oet dit zeker een ander schema zijn.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" - De haren van de hond moeten lang zijn maar niet heel lang
- Groot of middel
- We willen hem gewoon als normale huishond
- We willen hem dan wel op puppycursus en misschien ook wel een vervolg cursus doen
- Geen sporten
- Niet heel druk in ieder geval
- Iets meer afwachtend dan open "


Een golden is eigenlijk heel open, en als puber vaak enorm druk, heeft absoluut sporten nodig en vind het vaak erg leuk om veel meer dan een puppycursus en vervolgcursus te doen. Dus, ik denk dat je dat idee beter kunt laten gaan. Misschien kun je het idee van een grote hond sowieso beter laten gaan, gezien jullie daar eigenlijk gewoon weg geen tijd voor hebben. Wat vinden jullie van een franse bulldog? Totaal iets anders, maar die kan door zijn (ongezonde) bouw niet ontzettend ver lopen, en zou prima met jullie schema mee kunnen. Het is echt een ideale gezinshond. én ook nog eens gemakkelijk mee te nemen, wat wil je nog meer? :-D
.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hoop dat de TS nog gaat reageren, vind het echt heel erg hoe mensen hier soms zo bot kunnen reageren ;-) .

Vertelde me een paar jaar geleden dat een hond zoveel nodig had, en ik had jou niet geloofd...gelukkig heb ik toen advies gekregen van mensen, die me op een duidelijke manier uitgelegd hebben hoe en wat...

Inmiddels weet ik ook wel beter, en kan ik nu ook nog niet bieden voor wat 'ik' vind dat een dier nodig heeft.Er is geen algemene 'zo moet je het doen' net zoals bij kinderen opvoeden veronderstel ik?Iedereen doet naar goeddunken, en probeert op te voeden hoe men denkt dat het beste zal zijn voor het specifieke individu. Wie zijn wij dat wij zomaar kunnen oordelen hierover?Wij kunnen richtlijnen geven, en de TS kan doen of laten wat hij/zij wilt.

Misschien moet de TS inderdaad even een schema opstellen zodat zij/hij weet hoeveel tijd er daadwerkelijk overschiet voor een hond, en wat voor ras daar dan bij past.

Maar op deze manier, zou ik me zelf ook terugtrekken en er het mijne van denken en mijn zin doen...misschien moeten we gewoon even nadenken hoe we zelf in het begin waren (zonder veel voorkennis) en dan advies geven?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als er in de middag gewandeld wordt en na het werk (3u) met de hond getraind (incl. Wandelen) wordt en de nodige aandacht krijgt vind ik dat dit moet lukken.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" ik wil niet veel zeggen hoor anny . maar ik werk langer dan zij doen en die van mij zitten ook alleen thuis dan .en mijn honden zijn ook niet mishandeld en ongelukkig. die zitten prima in hun vel . "


Rode husky jij vergeet een ding jij hebt meerhonden.
Die houden elkaar bezig. en ts geeft aan een golden retriever wel wat te vinden arme pup.
verder is het vaak zo dat de intentie goed is even een uurtje voor de hond ,maar hoe vaak schiet dat er bij in eerstnog een boodschap doen ,helaas maar een kassa open en een lange rij al gauw sluipt dit er in. hond gaat blaffen en janken en buren klagen dan staat vanwege delieve vrede de pup in de aanbieding en dat kan en mag toch niet de bedoeling zijn? een golden retriever is een echte gezinshond die wil mensen om hem heen. groeten Hein.dit geld voor de meeste honden.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

een hond paar uurtjes alleen thuis is geen probleem. Maar de hond moet het wel aangeleerd krijgen. En niet elke hond kan echt alleen thuis zijn. Sommige honden kunnen dit echt niet. Als je te lang alleen laat in het begin kunnen ze verlatingsangst krijgen.
Ik zou hier zeker wel met een erkende fokker over praten. Met een pup moet je er van uit gaan dat het wel tot de 6 maanden kan duren voordat ze ook echt 4 uur alleen thuis kunnen zijn.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een hond vraagt natuurlijk wel ook tijd en aandacht en verzorging, is daar tijd voor als een hond zoveel alleen moet zitten? 

Persoonlijk zou ik als ik zoveel weg zou zijn ervoor kiezen om in de vakantie een hond op te vangen als de baasjes met vakantie gaan. Dan heeft ook iedereen er echt wat aan. Maar ik heb makkelijk praten omdat ik vrijwel altijd thuis ben voor de hond. En bij bijna alles de hond mee neem op tandarts huisarts en ziekenhuis bezoek na. En wekelijkse boodschappen als Tjaard en ik die samen doen.

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Toen ik de topic titel las dacht ik neem een speelgoedhond, maar
naar alles even gelezen te hebben.. denk ik voor een pup zou ik persoonlijk niet kiezen
in jullie situatie. Vooral omdat je die nog zindelijk moet maken en ook nog moet leren om alleen te zijn, ze komen natuurlijk zo bij moeders en broertjes en zusjes vandaan en je word er echt niet blij van als t kleine ding een heel concert gaat afgeven en je buren denk ik ook niet..  Maar de uren dat de hond alleen zit lijkt me voor een volwassen hond niet zo`n probleem mits aangeleerd! 
Jullie vonden de golden erg leuk,  ik zou zeggen bel wat fokkers, vraag info op, vraag wat hun er van vinden en vraag hun evt naar een herplaatser,.. soms hebben ze leuke jonge honden zitten die wegens omstandigheden terug moesten.. Dan heb je toch een jonge hond maar is het zindelijk maken en alleen zijn al aangeleerd.. 
Succes!

honden page profiel Monique SnijdersMonique Snijders

honden foto van Monique Snijders

Zoooooo wat eeen heftige reacties allemaal. Ik heb me een paar dagen geleden pas aangemeld hier, om meer feedback over kvv te krijgen.
En die heb ik ook gekregen. Heel fijne reacties.

Maar de reacties op dit topic vind ik wel heel heftig. En HEEL erg jammer. Ze melden zich op een hondenforum voor meer informatie en BAM!!!!
Alle hoop vervlogen, hondenliefhebbers die met modder en rotte eieren naar elkaar gaan gooien. Ik zou heel hard wegrennen als dit mijn vraag was geweest.

Ze willen informatie, dat betekend toch dat ze niet over 1 nacht ijs willen gaan?

Ineens ontstaat er zelfs een kleine wedstrijd over wie er nou het gelukkigste konijn heeft.
Mag ik als nieuwkomer even melden dat we toch in de eerste plaats allemaal van honden in het algemeen houden. Dat een ieder weet hoe hij zijn of haar ras het best kan verzorgen en/of trainen daar ben ik heilig van overtuigd.

Mochten jullie nog graag wat gewone informatie willen, dan ben ik wel geneigd om er met jullie over te praten. Ongeacht het ras dat jullie in gedachten hadden.

Heel veel succes

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

Dat kan je natuurlijk nooit zo zwart/wit zeggen dat dit ras 5 uur alleen kan blijven.
Verschilt heel erg per hond en zijn karakter lijkt me.
Bij een pup moet je het sowieso langzaam opbouwen en ook dat verschilt per hondje hoe snel dat dat gaat werken.

honden page profiel RosaRosa

honden foto van Rosa

weet ook dat pups in t begin niet alleen gelaten kunnne worden, wat je evt ook kan overwegen is een hondendag opvang

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" één van ons is vanaf half 9 tot 12 uur weg en kan dan een uur thuis zijn en dan weer vanaf kwart voor 1 tot 3 uur. Dus dat valt onder de 4 uur alleen zijn. We willen het heel graag en hebben ook al gelezen dat er sommige hondenrassen zijn die 6 uur lang alleen kunnen blijven en dat je dat ook kunt aanleren. "


Is dit iedere dag of ene paar x in de week..?
Kijk als het 2 of 3 x zou zijn,is dat wel in te passen,er moet tenslotte gewerkt worden! :-)
Wel is het noodzakelijk om dit een pup op een goede manier aan te leren/rustig op te bouwen,dit kost dus wel wat tijd,energie en inzet!
Het is daarom ook verstandig om bv de eerste 3 weken vrij te zijn wanneer de pup er is!
en eventueel de eerste 2,3 weken wanneer jullie weer werken,iemand toch even de pup uit te laten,pups moeten meestal wel nog om de 2 uur (gemiddeld genomen) plassen.
Wanneer je voor het aanleren ruim de tijd neemt,en daar energie in steekt,heb je straks des te meer een fijne hond die goed even alleen kan zijn! ;-)

Maar is dit hoe de situatie dagelijks is,lijkt het me toch niet zo verstandig om voor een pup te gaan!

En een hele belangrijke vraag;
waarom willen jullie graag een hond?
Hoe zie je het voor je,wat kunnen jullie de hond bieden,wat gaan jullie ondernemen met de hond?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik wil ook nog even inhaken op die quote.
Van half 9 tot 12 en van kwart voor 1 tot 3 uur valt onder 4 uur (?) Als ik ga tellen komt ik toch echt op bijna 6 uur. Omdat het zou moeten kunnen kan het. Zo star kun je niet denken over een levend wezen. Van 9 tot 12 uur, van 13 tot 16 uur, van 17 tot 20 uur en van 21 tot 24 uur is echt 12 uur en valt niet onder 3 uur.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Helaas, het is niet goed gegaan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^