Een ras dat lang alleen kan blijven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat ook een optie is, is een pup nemen, maar dan bijvoorbeeld buren of familie inschakelen om tijdens de periode dat je gaat werken, de pup uit te laten(in de tuin of even blokje om) of eventueel een uitlaatdienst contacteren?

Op die manier kan het wel nog lukken indien je niet vrij kunt nemen.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Als ik lees wat jullie een pup kunnen bieden (of misschien beter gezegd niet kunnen bieden), ben ik bang dat het wel eens erg kan gaan tegenvallen.
Het is een hele klus om een hond te leren alleen te zijn en daarbij zijn er honden (ras maakt niet uit) die het echt heel moeilijk vinden om alleen te zijn een daar door gaan slopen of vreselijk blaffen.
Mocht je buren hebben........dan heb je al snel een probleem.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Wat denk je van de Leonberger, die past wel in jullie plaatje denk ik.

honden page profiel Myrthe & DirkMyrthe & Dirk

honden foto van Myrthe & Dirk

behalve dan dat ze het vreselijk vinden om alleen te zijn. Ze kunnen het wel, maar je doet ze er totaal geen plezier mee..

honden page profiel Monique SnijdersMonique Snijders

honden foto van Monique Snijders

Ik heb Yorkies gehad die wel ruim 6 uur achter elkaar konden blijven. En op het moment heb ik Chihuahua's en ook die maken van 6 uurtjes geen probleem. Zou er wel een week of 2 a 3 voor uittrekken om dat aan te leren.

Ik denk dat een herplaatser helemaal zo gek nog niet zou zijn.
Als de fokker eerlijk kan vertellen of de hond langer alleen kan zijn kun je na een weekend
wennen of maandag vaak gewoon al aan het werk hoor.

Pups hebben veel meer tijd en energie nodig om tot een bepaald niveau te komen. En dan begin je eerst nog eens met zindelijk maken, leren lopen aan de riem. Enz Enz Enz.

Maar goed................ik hoop dat jullie heel veel plezier gaan beleven met jullie toekomstige hond.  Suc6

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik zie dat ik te snel heb geoordeeld, sorry hiervoor.

Een Golden kan prima 5 uur per dag alleen thuis blijven, zolang er genoeg met hem/haar ondernomen wordt. Een Golden Retriever is van oorsprong een jachthond en heeft daardoor veel beweging en mentale uitdaging nodig. Als je dit geeft heb je er echt een super hond aan. Ze zijn voor van alles geschikt, zolang ze maar samen met de baas dingen mogen doen. Of dit nu samen op avontuur gaan tijdens een wandeling is of over behendigheidstoestellen heen springen maakt hen niet uit.
Je hebt bij de Golden helaas veel broodfokkers en verschillende minder goede fokkers. Bovendien heb je ook nog eens drie verschillende lijnen. De showlijn, de dual purpose lijn en de werklijn. Als je besluit om voor de Golden Retriever te gaan kun je het beste even uitzoeken in welke lijn jouw interesse heeft. Aan de hand daarvan kun je via de rasvereniging opzoek gaan naar een geschikte fokker.

Als je vragen hebt laat het mij maar weten. Ik ben beginnend met het fokken van de Golden Retriever en ken wel aardig wat kennels inmiddels. :-)

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje

honden foto van Wit wondertje

" Verder hebben wij nog een konijn maar die zit altijd buiten in zijn hok. "


Arm konijn. Konijnen zijn groepsdieren die zeer ongelukkig zijn zonder maatje, daarnaast hebben ze een grote bewegingsbehoefte en zullen we wegkwijnen eenzaam in een hok. Hopelijk ga je je net zo laten adviseren over deze dieren als over je toekomstige hond.. Neem bijv eens een kijkje op bunnybunch.nl

Sorry voor mijn off topic reactie, maar het steekt me zo vaak te moeten lezen hoe slecht t gesteld is met de konijnen in ons land :(.

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn konijn is 11 jaar geworden hoor :-) Buiten levend, 24/7 met een knuffel als vriendje. En ongelukkig? Echt niet, beter kon hij het niet krijgen!

honden page profiel Lisanne, Misha, Tessa&ArrowLisanne, Misha, Tessa&Arrow

honden foto van Lisanne, Misha, Tessa&Arrow

ik heb hier ook een konijn van nu ongeveer 6a7 jaar en die zit ook 24/7 in zijn uppie buiten in het hok, en hij heeft het daar prima naar zijn zin.
en ik heb hier ook al een aantal keer een ander konijn/cavia(mannetjes) bij proberen te zetten maar hij begint op alles te rijden dus dat ging niet eens lukken.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Hoe zie je dat een konijn gelukkig is? Ook in konijnen kan je je inlezen;-)
Een koppeling tussen twee (on)gecastreerde mannetjes gaat vaak niet werken.
Een cavia en konijn is ook geen goed idee...met een beetje pech word de cavia nog systematisch verkracht ook. Dit word echter nog veel te vaak bij elkaar gezet en ook door dierenwinkels geadviseerd...een cavia is geen konijn. Maar dat is dan makkelijker want hoeft niets gecastreerd te worden, echter de driften blijven aanwezig en er is maar 1 kandidaat om die op te botvieren...
Wij hebben nu al 2 keer succesvol gekoppeld tussen een gecastreerde ram en een voedster. Ze hebben het echt leuker samen, maar dat zie je pas als je het doet. En ook bij konijnen is het niet zomaar gedaan. Het vergt even wat inlezen, zoeken naar de juiste match (in opvang of asiel), tijd en geduld. Het is ook belangrijk genoeg ruimte te hebben zodat ze elkaar ook even uit de weg kunnen gaan.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Jeetje sorry hoor maar de negativiteit druipt over mijn scherm:'(

Ik denk dat ze best snapt dat alles opgebouwd moet worden en dat een pup het niet red met 2 tot 3x daags naar buiten. 
Maar goed ik vind persoonlijk alsje hond voor jezelf wil heel goed een herplaatser kan nemen ook die zijn je vaak zoooo ontzettend dankbaar. En het puppie gebeuren is leuk maar zo kort ook dat je denk ik beter uit ben met een herplaatser die vaak al zindelijk is al gewent is alleen te blijven en je daarbij zoveel liefde hebben te geven. Een pup is natuurlijk lief schattig schetig grappig noem het maar maar ook niet zindelijk slopen graag zijn nog niet gewent alleen te zijn en moeten ALLES  nog leren

honden page profiel --

honden foto van -

Een Golden zou opzich prima kunnen, maar je schema moet wel even aangepast worden op een pup natuurlijk :-)


Alleen blijven is niet ras gebonden, want de ene Golden Retriever kan 7 uur alleen zijn en de ander kan nog geen 4 minuten alleen zijn (bij wijze van spreken).


Max kan héél lang alleen zijn, maar langer als 4 uur is hij nooit alleen. Hij loopt minimaal 1,5 a 2 uur per dag, waarvan 1 wandeling sowieso 1 uur aansluitend is.
Hij zwemt (wanneer geen last van blauwalg etc.) 2 á 3 keer per week en we gaan sowieso 1 keer per week het bos in waar het rennen en rauzen is...


Als je een pup neemt, zou ik de aanschaf aansluiten op een vakantie. Zodat je minstens 6 á 8 weken kan uittrekken voor de pup, want alles moet aangeleerd worden. Een pup moet om het uur naar buiten om zijn plasje te kunnen doen, en na het eten, spelen en slapen net zo. Je moet er 's nachts ook uit voor je pup en hij kan natuurlijk nog niet alleen zijn.
Dit moet langzaam en goed opgebouwd worden, vaak beginnende bij 5 minuten.


Op zich past een Golden Retriever wel, maar ook een Golden is een échte gezelschapshond. Ik vind het verschrikkelijk om Max alleen te laten dus daarom stemmen we onze tijden op elkaar af. Probeer de hond zoveel mogelijk bij alles te betrekken. :-)

Ik heb geluk dat ik mijn hond mee naar school mag, en dat ga ik ook zeker doen wanneer ik die lessen heb. Ik heb hem het liefst de hele dag bij me..


Denk goed na voordat je de definitieve keuze maakt, je moet heel wat doen voor een hond en ál je vrijetijd moet je in de hond kunnen steken ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Mijn konijn is 11 jaar geworden hoor :-) Buiten levend, 24/7 met een knuffel als vriendje. En ongelukkig? Echt niet, beter kon hij het niet krijgen! "


jawel ;-) Met een konijnenvriendje ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Dat denk jij. ;-) Je had hem eens moeten zien, en een konijn wordt niet zomaar 11 ;-)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ook een ongelukkig konijn kan oud worden hoor.... 

Bah wat sneu.

Wij hadden er 2, toen 3, ging niet samen, dus een 4e gekocht. 2 aan 2 in een groot hok met daar onder een grote ren (als mens kon je er in gaan liggen zo ruim). DIE hebben het pas naar hun zin gehad.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Sorry Wit wonder ik ben het ook niet met je eens wanneer je konijn dagelijk zijn aandacht krijgt kan hij alleen heel gelukkig zijn zelf ook een gehad liep vaak los deed haar behoefte op de kattenbak maar was wel alleen zonder soort genoten.

Maar goed op de kattenbak hoort ook niet in huis hoort denk ik ook niet maar ow ze was zo happy om mee te hobbelen waar ik naar toe ging

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Dat dacht ik ook...tot ik een konijnenkoppel kreeg. Dan ben je echt om...één konijn is géén konijn.
En dit klinkt ook wel triest...altijd buiten alleen in zijn hokje...arm ding. Het maakt inderdaad al een heel verschil of hij ook los mag en aandacht krijgt. Maar toch niets kan een konijnenmaatje vervangen. En hoe vaak gebeurd het niet dat een konijntje in een veel te klein hokje weg kwijnt achter in de tuin..even wat bix erbij en klaar weer. Deze diertjes hebben levenslang. Oh ik zie het zo vaak gebeuren....persoonlijke frustratie zal ik het maar noemen.

honden page profiel --

honden foto van -

Hij had wel een hok ter beschikking waar je U tegen zegt ;-)

6 mtr (diameter, in de rondte) 2 nacht hokken, 1tje van 3mtr bij 70cm en 1 van 2,04 mtr bij 1,00mtr + een eigenboomstam :-)

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Van zo'n paradijs kan menig konijn alleen maar dromen...;-)
Toch is alleen ook maar alleen, al woon je in een villa...

honden page profiel --

honden foto van -

Ok, nu weer on-topic lijkt me ;-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Geheel off topic jongens...

Ik heb een heel schooljaar een project moeten doen over konijnen
En deze beesten leven graag in groepen, of in ieder geval met een soortgenoot. Het zijn vluchtdieren.
Je kan een konijn zelfs heel goed trainen en alle aandacht van de wereld geven. Het konijn hoort met meerder te zijn

honden page profiel --

honden foto van -

Hoe zit het dan met honden? Zijn toch ook roedeldieren, worden ook alleen gehouden?



Ok, back on topic. ;-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes

honden foto van De Draakjes

Honden zien de mens als deel van hun roedel. Een konijn doet dat niet
Echter rassen als saarloos wolfhonden kun je beter met 2 of meer houden

Idd ontopic

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ach ja.. ik geloof dat dieren in gevangenschap de verzorging verdienen die bij hun natuurlijke gedrag hoort.

Verder wil ik er niet verder over doorgaan, want het is nogal offtopic en ik denk dat het de topicstarter weinig verder helpt.

honden page profiel MattieMattie

Ik vind het zelf geen prettig idee dat de hond steeds een aantal uren alleen is en een Golden heeft wel aardig wat beweging nodig en geen wandelingen van max. 30 minuten. Ik vind dat een hond wel vaker aandacht nodig heeft dan eens in de paar uur. Ik ben veel thuis en vind het heerlijk om veel met mijn hond bezig te zijn. Wij hebben een herplaatser en daar heb ik in het begin wel mee aan de slag gemoeten want ze had wel het een en ander meegemaakt en was ook niet helemaal zinnelijk. Persoonlijk zou ik in jullie situatie niet voorveen hond kiezen maar een of twee lieve katten een nieuw thuis geven vanuit het asiel. Als de kids straks ouder zijn en meer hun eigen leven krijgen, kijken zij vaak ook niet meer naar de hond om. Wat goed dat je wel zelf duidelijk hebt hoe jullie tijd is voor een hond. Succes met je keuze maar denk er goed over na. Als het qua tijd toch tegen valt is dat erg verdrietig.

honden page profiel Myrthe & DirkMyrthe & Dirk

honden foto van Myrthe & Dirk

en zoiets als deze? Al oudere pup en al getraind om alleen te zijn, zoekt nieuw huis ivm scheiding : 

http://www.baasjegezocht.nl/index.php?dn=4&aangeboden=1&search=labrador&searchB=Zoek&mid=3&page=0

(Labrador pup Bas)

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

waarvoor lenen jullie niet tijdelijk een hond van iemand, het is niet zomaar iets wat je aanschaft.
dan kun je meteen kijken of jullie de verantwoording aankunnen , en of het wat voor jullie is.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ja, okee.
Lang alleen..
Buiten het feit dat er geen gebruiksaanwijzing op een hond zit, (5 uur, 5,5 uur, 6 uur alleen).
Dan ook nog een pup, waarvan je geen gebruiksaanwijzing hebt,
Ja, okee,
"het ras" kan 4,25 uur per dag alleen zijn.
Zijn allemaal geweldige plaatjes, maar godzijdank levende wezens die soms heel anders opgroeien dan dat er in de meegeleverde gebruiksaanwijzing staat vermeld.
Heeft de hond dan extra aandacht nodig , is daar dan tijd voor.?
En niet op de tijdstippen die vrij zijn gemaakt in de agenda.
Of mensen die geen tijd hebben , en dus een uitlaatservice inschakelen die hun pup op gaan voeden.

Buiten dat...
Qua ras/ model moet het dan ook nog in een plaatje passen.

Zijn eigenlijk heel veel eisen.
En ik zou dus eens goed gaan zoeken op de div herplaats site's.
Of , ben je eruit wat voor ras jullie willen hebben, dan inschrijven bij de vereniging voor een herplaatser.

Schattig zo'n kleine pup.
Maar na 8 maanden wordt het knuffelgehalte al stukken minder met het sloopgedrag als je pech hebt.
Buiten dat..
Wat voor karakter zit er in de hond.?
Raseigenschappen zeggen veel, maar er bestaat geen 1 op 1 gebruiksaanwijzing.

En niet dat ik negatief wil zijn over een hond die alleen zit.
Onze Landseer teef en Newfy kruising reu zijn soms 7 uur alleen.
Of, nouja, dan liggen ze naast elkaar te snurken.
Als ik in het weekend thuis ben....liggen ze gemiddeld ook 10 uur te snurken op het erf..
Ze hebben zich aangepast aan ons leefritme...relaaaax.
Onze buuf heeft 2 kleine schattige hondjes, die na 2 uur met het bankstel beginnen te slepen.(bijvoorbeeld ;-))

Buuf kan met haar hondjes gemakkelijk overal naartoe.
En wij zitten met onze beren vast aan huis omdat ik het vertik om met 110KG hond bij iemand op bezoek te gaan.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Nou sorry hoor maar zijn jullie 24/7 thuis. En zijn jullie 24 uur met jullie hond bezig?
Denk dat dit hondje het een stuk beter gaat treffen als de gemiddelde hond. Honden die van 9 tot 5 alleen zitten.
Dit hondje zit s ochtends 3,5 uur alleen dan is er iemand 1 uurtje thuis en dan nog even 2 uurtjes alleen. "

Nee heb goede oppassen geregeld(dat klinkt makkelijker dan het is...maar had dit al voor elkaar voor de honden kwamen) en haal en breng ect...
kost veel tijd naast mijn fulltimebaan
Maar mijn hondjes hebben het super!

en mij zijn ze de moeite meer dan waard
.

honden page profiel VidaVida

honden foto van Vida

Hoi hoi,

Mijn vraag is eigenlijk of je je al goed hebt ingelezen over een hond als huisdier?

De tijden dat er iemand thuis is en de hond alleen is vind ik voor een hond die goed getraind is prima kunnen! Echter een paar dingetjes waardoor ik denk dat je misschien niet zo goed hebt gelezen over het in je gezin halen van een hond;

Je geeft aan dat een Golden 5 uur alleen kan blijven. - ben ik het niet mee eens, de een kan het 5 uur en de ander nog geen 5 min.

Je kunt geen vrij regelen als je de pup krijgt (want je wil toch echt een pup begrijp ik). - deze pup komt uit zijn lekkere nestje met broers zusjes en moeder en moet ineens 3 uur lang alleen blijven? Ik vind dat niet kunnen.

Je wilt een pup 5x per dag uitlaten. - pups moeten er uit na het eten, na het drinken, na het spelen, na het slapen. Dat kan neerkomen op meer dan 10x per dag!

2-3 keer per dag 20 minuten met een hond wandelen is niet goed genoeg voor de meeste rassen. Het kan echt verkeerd gaan met honden die te weinig beweging krijgen dus lees je goed in over welk ras bij je past. Karakter is namelijk belangrijker dan het uiterlijk van een hond!

Ik begrijp dat je een hond wilt, en ik bedoel dit zeker niet op een slechte manier! Ik hoop alleen dat je er goed over nadenkt, de gevolgen en hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor een hond.

Groet!

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Helaas, het is niet goed gegaan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^