wat doen? Is dit de ziekte van Lyme?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

Na de vakantie in de Ardennen heb ik ong. 4 teken verwijderd bij Senne. 2 weken erna viel het op dat hij slomer was. Hij kwam 's ochtends niet meer kwispelend naar me toe en was veel minder actief dan anders. Ik ben met hem naar de DA geweest en hij had 39,4 graden koorts. Heb een antibioticakuur van 10 dagen meegekregen. Zondag heb ik hem de laatste pil gegeven, maar nog steeds zie ik weinig verbetering. Wanneer we gaan wandelen gedraagt hij zich wel normaal en met spelen ook, maar hij is veel sneller moe dan anders. Zijn tong is ook roder. Normaal gewoon roze, nu af en toe donkerrood. De dierenarts zei dat ik me daarover geen zorgen hoef te maken, heeft met de bloedsomloop te maken. Maar dit heeft hij sinds ong. 2 weken.
Daarnaast heeft hij een wond aan zijn pootje, waarschijnlijk vorige week in een schelp gestapt in de zee.
Wat denken jullie: zou het de ziekte van Lyme zijn, of iets anders? En wat zouden jullie doen, even afwachten of weer naar de DA?

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ik heb gehoord  dat er testjes bestaan om te kijken of je lyme heb, voor mensen toch, kan me voorstellen dat je ze ook voor honden kan gebruiken , zou zeker eens luisteren als het mijn hond was

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als een hond koorts heeft (gehad) en sloom blijft, zou ik sowieso een bloedtest laten doen. 
Lyme (borrelia) kan opgespoord worden, maar ook andere infecties.
Hoop dat ie snel weer beter is!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

We doen het niet maar je zou haast de teken die je verwijderd bewaren om indien nodig aan je da te laten zien.Er zijn tegenwoordig best veel teken die zeer ernstige ziektes over brengen maar ook veel verschillende,zie dit verhaal.http://www.hondenpage.com/hondenforum/165283/piroplasmose!-wat-te-doe?-update:-vliegtuigproblemen.php.Hoop dat je hond snel opknapt maar indien je het niet vertrouwd zou ik zeker nogmaals een da raadplegen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

TEKENRADAR.NL ... je kan een teek dan opsturen, kijken of tie besmet is, gewoon zeggen dat tie van jezelf is, een teek zoek niet speciaal een hond uit kan ook bij jou dus zitten, bij tekenradar kijken ze na of de teek besmekt is, maar.... dan kan je wel iedere dag een teek opsturen, vooral als je in teken gebied wandeld.

twee weken na de beet een antibiotica kuur gehad, meestal is dat voldoende, heb je toch twijfels, terug naar je dierenarts en meer onderzoekjes laten doen.

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

bedankt voor de reacties. Willemijn, wel een goed idee, een teek opsturen, maar inderdaad dan blijf ik bezig. Heb in het jaar dat we Senne hebben al aardig wat teken verwijderd. Ik ga elke dag met hem naar het bos, strand of losloopweide en daar liggen helaas veel teken op de loer.. Ik keek niet op van een teek meer of minder, maar nu.. ik haat ze!!
De dierenarts zei dat een antibioticakuur van 10 dagen genoeg moet zijn. Maar ik ben zo bezorgd. Wat als hij echt lyme heeft? Heeft iemand een hond met lyme, en heeft jullie hond er veel last van?
Het is heerlijk dat hij wat rustiger is hoor, maar dit is niet de hond die ik ken. En die heb ik toch miljoen keer liever!
Ik schreef erbij dat hij een wond aan zijn poot heeft, omdat 1 van de symptomen van lyme kreupelheid is. Maar dit kan dus bij Senne ook zijn omdat het wondje pijn doet. Is het trouwens normaal dat een wondje na 1 week nog niet dicht is? Ik smeer er af en toe wat zalf (calendulan, purol) op, maar het is nog steeds open. Zou ik hier ook mee naar de DA gaan?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Je schrijft in je openingstopic dat jullie in de Ardennen zijn geweest op vakantie,daar ging het me meer om .Hier weet je meestal wel om welke teek het gaat.

Wat het wondje betreft is het rood en vochtig dan zou het een hotspot kunnen zijn.

Volgende forumvraag: Cyste in bot, mank lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^