Waarom nemen sommige mensen een hond???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Soms snap ik het toch niet hoor :(
In mijn kennis-kring zijn er nu twee gevallen waar ik mijn hoofd over breek waarom zij een hond hebben genomen (beide een pup).
De eerste heeft gekozen voor een border collie, zeer bewust zijnde dat die veel hersenwerk en beweging nodig hebben (want ze leest er veel over), maar als je dan doorvraagt bij haar komt de aap uit de mouw. De hond mag niet binnen, moet in een kennel buiten leven want hee, dat maakt anders het huis vuil! Hondenschool of hondensport? Niet nodig, genoeg beweging in dat stadstuintje toch? Arm beestje :(
De tweede heeft een chihuahua gekocht nadat ze door Kilo haar vriend heeft kunnen overtuigen. Hij dacht dat chihuahua's gedragsgestoorde honden waren en zag nu ook dat ze best wel tof zijn ;-) Ze hebben nu een pup en plots kwam ze met de vragen: hoe maak je die zindelijk op de kattenbak?
HUH?! Jah, met een chihuahua moet je toch niet wandelen? En tuurlijk krijgt die allemaal kleertjes enzo, zelfs de kat draagt daar een jasje -_-'

Ik heb zo'n compassie met die beestjes, gaan zij wel een gelukkig leven tegemoet waarin zij de kans krijgen open te bloeien en stabiel te worden?
Hebben jullie ook zo'n gevallen dat jullie kennen?

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ach jee ik kan er een boek over schrijven. En dan kan ik me vooral kwaad maken over vachtverzorging (werk in een trimsalon). Honden die in de vilt zitten en dan volgend de baas wel meevalt. Of we het er niet gewoon uit kunnen kammen? Uh nee! Ik ga dr hond geen pijn doen omdat u dat mooier vindt!! Dan ga je scheren en staan ze na een uur alweer in de winkel met de vraag of ie nog niet klaar is, nee duurt nog wel ren paar uur hoor! En dan niet eens vragen hoe het gaat met de hond! 

Of iedere keer weer vol met klitten maar de hond moet wel lang blijven. Weet dat er een heleboel mensen hier op het forum zitten die tegen scheren zijn (waarom weet ik niet) maar als dr hond steeds vol met klitten zit zrg ik lekker kort ermee! 

Ken helaas ook een aantal mensen die nestjes maken onder het zogenaamde oepsnesten. Die wil je ook eens tegen de muur knallen maar helaas kan je dat niet doen. Je kan wel advies geven maar als mensen niet willen luisteren./.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ohjah, met mijn stage trimmen (en in het asiel ook) heb ik ook al zo'n gevallen tegen gekomen :( 
Met mijn vrijwilligerswerk bij MDI vzw (klachten behandelen over dierenmishandeling/verwaarlozing) kom ik ook schrijnende dingen tegen :(
Je zou voor minder voorstander worden van een soort examen voor mensen die een hond willen!

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ja he! Maar goed zolang broodfok blijft bestaan gaat dat niet gebeuren:( zolang hun maar geld blijven verdienen. Komen zovaak mensen in de winkel met een pup die totaal niet weten waar ze aan begonnen zijn! Nog geen spullen of voer. Het pupje ziet er vaak slecht uit en ligt er maar wat te liggen. En dan vraag waar ze vandaan komen weet je al genoeg. 

Terwijl ze ook van te voren naar ons kunnen komen voor advies, we willen zelfs heel graag mee zoeken naar een pup of herplaatser! Maar als mensen niks vragen...

Zelfs een keer iemand die stond te vertellen dat ze zo'n spijt had dat ze de hond (staffordpup) had gekocht omdat ie alles onderpiste en der bankstel kapot beet terwijl haar pitbull dat nooit had gedaan. Sta je dan met je goede bedoelingen;-)

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Zo wat iedereen uit de buurt waar ik vandaan kom zou geen honden moeten hebben. De meeste weten niets van op voeden, lopen allemaal met een slipketting en krijgen er nog een paar tikken bij als ze niet luisteren naar het geschreeuw. En dan boos worden om blaffen, tsja.. En daar zijn niet zo maar oeps nesten hoor, oh nee, pretnesten. Doen we gewoon even! Nooit van testen gehoord.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

of pfoeh, deprimerend :'(

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik snap je helemaal.

Hier in de buurt een paar mensen die ook een pup namen naar aanleiding dat keeto wel erg schattig was als puppy.
Maar ze hebben nu de puberteit bereikt en je ziet ze niet meer buiten. 
Meenemen naar activiteiten met het gezin zit er ook niet in, de hond hiernaast zit gerust van 's ochtends tot 's avonds helemaal alleen. Wandelen kennen ze hier ook niet, een standaard 5 minuten rondje moet genoeg zijn zeker voor een grote hond.
Ook heb ik er genoeg gezien die de hond een schop of klap geven wanneer hij niet luisterd... er iets van zeggen werkt niet. Je zou bijna hetzelfde bij hun doen even zien of hun het leuk vinden. 
Overigens lezen ze hier totaal niet in over rassen. Een shiba inu als eerste hond? prima. Om later te zeggen dat iedereen uit de buurt moet blijven want hij is dominant. En vervolgens komt hij niet veel uit de tuin :( erg jammer

Maar aan de andere kant hebben we in deze omgeving ook mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun beestjes

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Naar die laatste moet je het meeste zien, dat probeer ik toch. Alleen is het niet altijd simpel he?
Het belangrijkste is natuurlijk nog wel dat je eigen hond gelukkig is, maar het is moeilijk om de gevoelens van andere honden te negeren :(

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Inderdaad. Vind het heerlijk wanneer ik iemand tegen kom waarbij de hond gewoon bijna straalt en waar mijn hond lekker mee mag spelen. 
Je zou het liefst alle beestjes in een goed huisje zetten :(

En inderdaad zolang de mijne gelukkig is. (en dat is hij zeker :-D )

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Of iemand die komt vragen of we aan een bijtarm kunnen komen, vraag je wat voor hond ze hebben en of ze meedoen met pakwerk etc. Nee een stafford voor de leuk;-) waar ben je dan mee bezig??

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

WAT?! Dat is gewoon gevaarlijk om als amateur even aan te leren aan een stafford (geen vooroordeel, maar met hun bijtkracht!!)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Is geen vooroordeel, tis gewoon niet erg slim! We hebben ook nee verkocht en het zwaar afgeraden. Gelukkig heeft ie wel geluisterd.

honden page profiel AliceAlice 3 doggies

honden foto van Alice

Hier tegenover ons is pas nog een hond in laten slapen,..die was vanuit het asiel met verhaal dat ie niet heel sociaal zou zijn. Een heel groot ding. Heb 'm in de 2 jaar dat ik hier woon nog geen 1 x gezien!! En volgens de buren gingen ze er zo nu en dan mee weg om 'm ergens los te laten lopen. Maar in de 3 jaar dat ze 'm hadden heeft hij de genzinsleden al meerdere keren gebeten, waarbij 1x het bazinnetje gehecht moest worden...Een laatste aanval aan het zoontje die alleen thuis was, en schijnbaar de deur open wilde doen voor visite was de druppel...

Maar wat dan van al die oudjes die na hun oude hondje weer aan een pup beginnen,..wordt ik ook zo moederloos van...pff

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Oh pfoe, die hond moet een verwarrend leven gehad hebben :'(

En inderdaad, daar kan ik soms ook kwaad om worden! Hoeveel honden uiteindelijk in het asiel belanden omdat hun oude baasjes niet meer voor hen kunnen zorgen, en dan gaat het 9/10 over jonge honden!

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Daar kan ik heel kort over zijn; Ik vraag me dat af bij ongv 95% van de hondeneigenaren.

 Ze doen er weinig tot niets mee, snappen ze niet en kunnen ze niet de leiding en zorg bieden die ze nodig hebben. Soms zijn ze overduidelijk alleen maar lastig en vermoeiend, dan kan je niet anders dan je afvragen: waarom??

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Oh, die vraag stel ik me ook vaak!
Blijf het wel sneu vinden voor die honden, die gewoon een rotleven krijgen :'(

honden page profiel DreamteamDreamteam 3 doggies

honden foto van Dreamteam

Ik volg

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik ken het ook, weet niet of je in Nederland of België woont, maar in België is het soms drama.. 
Sommige mensen geloven niet dat je moet wandelen met een hond, aangezien de meeste mensen hier een tuin hebben en de honden daar hun behoefte kunnen doen en energie kwijt kunnen. Mijn tante en haar dochter zijn ook zo'n mensen, gaan nooit met hun honden wandelen. Mijn tante is helemaal trots op de pup van haar dochter, want de pup is zo braaf.. Waarom is ze braaf? Omdat ze zindelijk is.. Dat is blijkbaar de definitie van een brave hond, eentje die proper zijn behoefte buiten in de tuin doet. Niet te vergeten dat dat mens haar hond heeft laten inslapen op 7jarige leeftijd aangezien deze weer in huis deed. Dierenarts heeft het nog afgeraden, asiel voorgesteld maar nee dat wou ze niet. Triest mens, maar ik ga niet op haar in want anders gaat ze mijn moeder stalken (heeft ze namelijk bij haar andere zus al gedaan).

Mja, en als ik dan met Saffira op de markt was, kwamen we hun tegen. Mijn moeder was er een praatje mee aan het maken en er kwam een andere hond aan Saffira snuffelen. Ze was meteen weg, want daar kan ze niet tegen 2 vreemde honden bij elkaar. Want dat vecht! ;-)Mja, ik was stiekem blij dat ze wegging, rotmens :-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Ik ben van België, en inderdaad, hier hebben veel mensen een tuin & honden die er niet buiten komen :(
Pfoe, ik zou gek worden van zo'n tante!!!

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Tja hoe weet je dat als je een tuin voorbij wandelt en daar zit een hond in die je nooit op straat ziet dat die hond dan ook nooit buitenkomt? Want vaak word die conclusie getrokken. Mijn honden zitten ook vrij veel in de tuin en mensen zullen mij maar heel zelden over straat zien wandelen (uitlaten niet nodig, hondentoilet in de tuin). Maar wat ze niet weten is dat ze met de auto naar het bos gaan en naar de training.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja of veel mensen zijn verbaasd dat wij 2 grote honden hebben zonder grote tuin... Dan zeg ik ja voor hen is dat geen probleem hoor, ze krijgen genoeg beweging en kunnen zich uitleven tijdens de wandelingen. Blijkbaar is het ontbreken van een reusachtige tuin en wandelen vreemder dan je hond alleen uit te laten in een grote tuin :-)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Gelukkig niet in mijn familie of vrienden zulke mensen. Wel broodfok of wat weinig beweging, maar niet zoals jij hier beschrijft gelukkig. Zijn allemaal blije honden waar veel moeite voor wordt gedaan. 

Maar wel familie van familie, die hebben een king charles spaniel genomen omdat ze die zo schattig vonden... Totaal niet ingelezen, weten niks van gezondheidsproblemen. Zwager had ze nog geprobeerd te vertellen maar kon ze niks schelen.... Zucht.

Oh en buren van familie, dat is ook echt heel erg. Die hadden een jonge labrador, hebben ze op een gegeven moment weggedaan omdat hij 'te druk' was. (Eh, nee, die hond had gewoon fatsoenlijke wandelingen en mentale uitdaging nodig). Wat doen ze vervolgens... Een nieuwe labradorpup halen!!!?!
En zij gaan serieus wandelen op zondag, voor het eerst in de week, en dan nemen ze de hond niet mee.
Ehhhhhhh?!!?!!! 

Ik kan die mensen wel schieten, echt, ik wil zo graag die hond meenemen naar huis. Nu een ongeleid projectiel maar zo lief en aanhankelijk, en dan ligt ie alleen op het erf te verpieteren daar :( maar haal de hond weg en ze nemen zo weer een pup. En hij wordt ook niet mishandeld, krijgt goed te eten en dierenarts enzo... Dus wat doe je daar nou aan...

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Dat is het rotte he, die dieren komen enorm veel te kort, maar je kan er niets tegen beginnen want eigenlijk doen ze niks fout.. En je kan uitleggen wat je wil, maar die mensen denken dat jij overdreven bezig bent met honden en dat dat allemaal niet nodig is. Het zijn tenslotte "maar" dieren.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Hoe zit het dan met "geestelijke" mishandeling bij honden?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Heeeh??? Waar zit die mensen hun verstand seg???

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

" Daar kan ik heel kort over zijn; Ik vraag me dat af bij ongv 95% van de hondeneigenaren.
 Ze doen er weinig tot niets mee, snappen ze niet en kunnen ze niet de leiding en zorg bieden die ze nodig hebben. Soms zijn ze overduidelijk alleen maar lastig en vermoeiend, dan kan je niet anders dan je afvragen: waarom?? "


95% ? Is dat niet heel erg veel? ...

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Misschien een tikje overdreven, maar nog steeds ben ik van mening dat het gros van wat ik op straat of in het park tegen kom geen verstand heeft van honden. Dat staat voor mij gelijk aan de vraag; waarom neem je dan een hond? Grootste deel van de hondenbezitters hier in de buurt bezoekt 10 jaar lang, 3 keer per dag, hetzelfde park of veldje. Verder wordt er niets gedaan met de honden. Ik vind dat behoorlijk triest en afstompend.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Dat idee heb ik bij ons in de buurt ook wel, die zie je 3x per dag naar het uitlaatstrookje langs de weg lopen. Of alleen bovenaan de dijk staan terwijl ze hun hond naar beneden sturen. Maar ik weet niet of die mensen niet 1x per dag in de auto stappen om anderhalf uur door het bos te sjouwen, of 3x per week flyball doen. Dus ik durf toch niet te oordelen dat de border collies van verderop in de straat te weinig uitdaging krijgen, hoewel ze wel overkomen alsof ze helemaal hyper zijn omdat ze veel te veel energie hebben...

honden page profiel KoedooderKoedooder 3 doggies

honden foto van Koedooder

JA veel gelezen maar zolang er mensen zijn die een hond nemen als statissimbool
Het wordt tijd dat ze horen en weten dat een hond je maatje wordt voor 17 jaar of meer
dan behoor je tot de gelukkige de hond kan dan heel wat geheimen vertellen die die aan moest horen van zijn baas. denk daar is aan.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ja, het is maar hoe je het bekijkt.

Wat is een slecht leven.?.
Dat een eigenaar geen enkel benul heeft van wat hij in huis heeft gehaald is altijd jammer, ellendig voor de situatie van de hond.

Maar het van buitenaf bekijken van een baas/hond situatie, en daaruit dingen opmaken durf ik eigenlijk nooit.
Als ik pas geleden een obediance wedstrijd meemaak, en daar 3 collie's totaal onder stress het veld op zie lopen.
Maar de baasjes zijn dus wel de hele week bezig met deze honden.

Of dan een boer hier verderop die af en toe wat voer bij z'n border gooit, maar er verder nooit naar om kijkt.
En die border bewaakt de boel een beetje, en houdt de kippen en pauwen in de gaten of ze niet over de afrastering komen.
Of een schaap wat over de dam komt.

Zit een hond een hele dag in een nieuwbouwhuisje, met 1 wandeling per dag.?
Da's nooit goed voor zo'n beest natuurlijk.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: vakantieappartement kust gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^