Ontstoken oogje? Spoedlijn DA bellen? Of wachten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat Misia's oog ontstoken is.. Vanmorgen zag ik opeens een dikke groen/gelige klodder naast haar oog..en haar oog was wat waterig en het oogwit rood.. Het blijft ook maar doorgaan, die groene afscheiding blijft zich maar vormen.. Moet ik hiervoor de DA vandaag nog bellen? Of kan ik het zelf schoonmaken (met afgekoeld gekookt water) en morgen gaan?
Ik zit er een beetje over in.. Ook blaft ze nu wat meer.. dus ik weet niet of dat komt omdat ze pijn heeft oid??

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ik zou het schoonmaken met afgekoelde kamillethee. En als t morgen niet minder wordt de DA bellen. Heel af en toe heeft mijn reu er ook last van (hij rolt nogal graag, soms komt er wat viezigheid in zn oog terecht) maar dat is in 3 dagen over als ik t goed schoonmaak. Hij is getest in zijn ogen, alles is goed. Dus ik maak me er niet al te druk om eigenlijk.

Tweede dag moet overigens wel al minder zijn dan de eerste dag, anders zou ik ook naar de DA gaan. Ik zou hem er dus niet te lang mee laten lopen, het is wel natuurlijk een gevoelig gebied.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ernstig knijpen met het oog, veel erover wrijven, veel pijn, een wit/blauw verkleuring van het hoornvlies, zichtbare schade van het hoornvlies, hoornvliesperforatie zijn iig spoedgevallen. 
Kijk zelf goed onder de oogleden of je iets ziet zitten. Ik heb laatst een grasaar onder het bovenooglid gevonden bij mijn hond.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

ze knijpt er niet veel mee en wrijft er ook niet in..zie verder ook geen verkleuring.. Vriend zijn net dat ie wel een haartje zag zitten in haar oog..en toen ging ie snel een watje met water pakken om het voorzichtig er uit te wrijven..maar toen ie terug kwam was het al weg.. kan dat de boosdoener zijn geweest?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Lijkt me sterk, zeker als een haarje er wat langer zit dan komt er een slijmlaagje omheen. Een bindvliesontsteking kan ook zonder iets in het oog ontstaan.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Nou.. net even goed schoongemaakt weer..en een wandeling gemaakt..en er komt geen slijm meer uit op dit moment, alleen nog wat rood en het traant soms even.. Ik kijk het toch nog even aan denk ik..en bel morgen eventueel de DA als het er niet goed uit ziet..

Volgende forumvraag: Gezwel aan penis?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^