te weinig keren eten per dag?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Ik geef becka al een tijd lang 2 keer per dag eten. sochtens en savonds. Ze mag dan in princiepe zoveel eten als ze wil en gaat daarna dan ook eerst slapen. Ik let er erg op dat ze niet druk gaat doen en rust neemt...


Nu kreeg ik onwijs veel kritiek op het Mopsforum ... ik zou namelijk mijn pup van 17 weken zeker nog 4 keer per dag eten geven... Want anders zou ze raar kunnen gaan groeien en overeten... nu ben ik daar dus wel van geschrokken...

Nu zal ik eerlijk bekennen, dat het me gewoon qua de eet tijden niet lukt haar 4 keer eten te geven. omdat ze vaak door de etenstijden heen slaapt. Terwijl ze dus sochtens na de eerste wandeling en rond avond eten sowieso wakker is. Dat past dus gewoon heel goed in onze levens...

Hoe hebben jullie dit gedaan? Maak ik daadwerkelijk mijn hond kappot door haar nu al 2 keer per dag eten te geven?

ze is 17 weken en weegt ong. 3-4 kilo

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Met Max zijn we met 4 keer per dag begonnen. Omdat hun maagje nog zo klein is, kun je beter kleinere hoeveelheden geven verdeeld over de dag. Ook is het beter voor dr maag zelf.... De maag is een spier, en die spier moet in beweging gehouden worden... Wanneer je dus vaker op de dag eten geeft, blijft de maag goed in beweging..

Ikzelf denk dus dat 4 x perdag voor een pup beter is, of je je pup kapot maakt door het niet te doen weet ik niet maar het lijkt me nogal dramatisch...

Toen we puppybrokken gaven kreeg Max 4x perdag (15 kilo zak), toen we junior brokken gaven kreeg Max 3 x per dag (15 kilo zak) en toen we overgingen op volwassen voer kreeg Max 2 x per dag. Dat was toen hij 6,5 maanden was

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

grote hondenrassen eten in het begin vijf tot vier keer per dag, jouw hondje is een mopshond, geen groot ras, inmiddels de vier maanden overschreden, je kan gerust 2 x per dag voeren, liefst smorgens en savonds.

kijk wat je hondje ongeveer nodig heeft. 2 x per dag kan heel goed al.


En dat iedereen wat anders zegt komt omdat het geen ijzeren wet is.
Durf ook wat te proberen om te kijken hoe de pup zich daarbij voelt.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

ik geef mijn pup (5maand) 3x per dag eten. Tot 16weken heb ik 4 keer per dag gevoerd, ik heb aan de puppytrainster gevraagd wanneer ik over kon gaan op 2 keer en het antwoord was na 7maanden.
Het schijnt idd niet goed te zijn voor de maag van de pup om in 2 keer de volledige hoeveelheid voedsel binnen te krijgen. Of dit verschilt voor een grote of kleine hond weet ik niet zeker. Of het schadelijk is weet ik niet. Ik lees mee.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Jack heb ik tot 3 maanden 4 x per dag eten gegeven, en tot 6 maanden 3 x daarna gewoon 2 keer per dag,

Jack kreeg ik trouwens veeeel te vroeg, de *ahum* ''fokker'' had zich zo'n 2 weken vertelt, 
en toen woog hij zo'n 1,5 KG (hij zou toen 7 weken en 3 dagen zijn toen we hem gingen ophalen... niet dus)
en hij was het trouwens niet eens gewend dat hij een bakje voor hem alleen kreeg, (schrokte heel erg, dus vandaar dat ik hem in het begin wat vaker per dag heb gevoerd,)

toen de hond van mijn ouders nog een pup was, en bowie trouwens ook stond er gewoon heel de dag een bak met brokken... was de bak leeg, dan werd deze weer gevuld...
wist eerder niet beter... nu ik op dit forum zit ben ik er inmiddels achtergekomen dat dat ook niet altijd even goed is, (kans is groter op maagtorsie etc..)

wat zou er gebeuren als je de voerbak eens voor een aantal dagen laat staan (gevuld),
en kijkt op de tijden dat je hondje eet... of gewoon is proberen om 3 x per dag de brokjes te geven.

Je hond kapot maken? denk het niet, klinkt alsof je een of andere sadist bent...
je zegt zelf al dat je hondje door de eettijden heen slaapt, als een hondje honger heeft  of behoefte heeft aan eten gaat hij echt niet slapen!
en ik neem aan dat ie heus wel n snackje of 2 per dag krijgt?

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Ze krijgt over dag zeker 3 tot 4 snacks en echt geen kleine hoor ! Soms zijn t hele maaltijden naar mijn idee, omdat ze gewoon een kleine hond is haha.

Vandaar dat ik ook niet het idee heb dat "haar darmen stil staan" ofzo...
hier wordt eigenlijk wel de hele dag door gesnackt :P

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

ik vind dat je tot 6 maanden toch wel 3x per dag hoort te voeren. Is veel beter voor de maag. Ik heb begrepen dat zelfs voor volwassen honden hoe vaker hoe beter is, ivm maagtorsie kan je beter kleine porties geven.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

wat is maagtorsie?  ik ken wel maagkanteling, wat kan ontstaan als je een hond met vollemaag laat spelen of rennen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Dat is een maagtorsie. Maar er zijn heel veel dingen waar van gezegd word dat het oorzaken kunnen zijn. Maar ze weten niets zeker. Ik ben dan van zo veel mogelijk van de "misschien oorzaken" vermijden.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

"  Ik heb begrepen dat zelfs voor volwassen honden hoe vaker hoe beter is, ivm maagtorsie kan je beter kleine porties geven. "


mij werd dus weer aangeraden om volwassen honden 2 x per dag te voeren, er moet dan zo'n uur tot 1,5 uur tussen het eten en wandelen zitten...

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

2x per dag is ook niet verkeerd, maar ik heb begrepen dat je 1x per dag beter niet kunt doen, en dat 3x per dag het best was.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

doorgaans raden ze aan om een pup meerdere keren per dag eten te geven, maar iedere hond is verschillend. 

Gaya was vanuit de fokker al gewend 2x per dag brokjes te eten, en kreeg smiddags een boterham met worst. Nu was ik van dat laatste geen voorstander dus voerde eerste week trouw 3 keer per dag haar portie vlees maar al gauw liet ze het staan. Geen zin om te eten. We oefende ook veel tussen door dus dr buikje zat ook gewoon al vol. Dus met 3,5 maand at Gaya ook al gewoon 2x per dag haar kvv. Zo was ze het immers al gewend. en tussen de middag kregen ze beide een pensstaafje. 

persoonlijk zou ik dus zeggen als Becka het prima doet op die twee keer voeren dan lekker zo laten staan. je traint ook nog natuurlijk, dus ze krijgt tussendoor neem ik aan ook meer dan genoeg. Als het goed gaat zou ik me er niet heel erg druk om maken. 
Ze loopt er niks van op, zeker als je merkt dat ze geen duidelijk honger gevoel heeft en dus genoeg aan die twee keer. Dat was hier ook zo.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik geef becka al een tijd lang 2 keer per dag eten. sochtens en savonds. Ze mag dan in princiepe zoveel eten als ze wil en gaat daarna dan ook eerst slapen. Ik let er erg op dat ze niet druk gaat doen en rust neemt... "


even nog klein stukje... ik neem aan dat je wel haar dagportie afmeet?
zoveel laten eten als ze willen zou ik persoonlijk niet doen. 
Niet iedere hond heeft een natuurlijke stop als ze genoeg gehad hebben, en zullen zich inderdaad gaan overeten. als ik hier bijvoorbeeld een kilo vlees neer gooi gaat het op en zullen ze niet denken o ik heb maar 200 gram per dag nodig dus de rest bewaar ik voor morgen. De natuurlijke stop die de wilde honden vroeger nog wel hadden en dus ook hun karkassen gingen begraven tegen dieven hebben onze gedomesticeerde huishonden vaak niet meer. dus zou ik wel zorgen dat je de dagporties afgestemd op fysieke inspanning, energielevel, ras, gewicht in de gaten houden. check ook regelmatig om ze niet te dik of te dun wordt en pas daarop aan.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

tot nu toe heb ik niks afgewogen, maar aangezien ze steeds ongeveer dezelfde portie eet en ook echt laat staan als ze vol is, weet ik ong. hoeveel ze eet.

Ik ga vd week een reis maken en moet dan eten meenemen, dan ga ik ook gewoon uit van die potries en meet het af.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bijna vijf maanden toch ? smorgens eten savonds eten, na de maaltijden rustig aan doen, niet overvoeren, maar als er een stop op zit dat ze genoeg heeft, goed zo.

wanneer je brokjes geeft dan is het verstandig om 2 x per dag te voeren, vlees ? nu nog niet maar in de toekomst als ze volwassen is tegen het jaar aan is 1 x per dag voldoende.
je gaat een reis maken, heel veel plezier, we nemen mee, de hond en zijn voer. :-D

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

ja willemijn ! vlees komt later (als ik een extra vriezer gekocht heb :P)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Zorg gewoon dat er altijd iets in haar bak ligt en laat haar zelf beslissen wanneer ze eet

honden page profiel Kat&CoKat&Co 3 doggies

honden foto van Kat&Co

Hoi Miss M, 

Ik heb mijn hondje vanaf zo'n 4-5 maanden ook 2 keer per dag eten gegeven. 
Ik vond het gewoon te onhandig om dit 4 keer te doen ivm het laten zakken van het eten enzo, niet rennen, wachten met lange wandeling...je moet er zoveel rekening mee houden...
Wij hebben besloten om vrij snel af te bouwen van 4 keer, toen ze 8 weken was en van de fokker kwam, naar 3 keer naar 2 keer. Wat een rust zeg. Ook geen rekening meer te houden met maagkanteling en dergelijk... 
Wat ik in de eerste week wel heb gedaan toen we naar twee keer voeren gingen is; iets van de maaltijd apart houden en dit gebruiken voor training (loslopen en komen/ trucjes, apporteren)..
Wel een beetje vies gevoel want wij geven kvv dus de beloning was plakkerig, maar dat had ik ervoor over.
Onze hond is niet kapot gegaan maar prima opgedroogd dus ik zou gewoon doorgaan zoals je nu doet....ik zou het voedsel alleen wel afwegen.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

precies , ik vond het ook onhandig....   goeie tip !

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Yep, je doet het goed. Gewoon zo doorgaan.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Ik geef onze pup 3 a 4 keer per dag eten. Ze is ook erg klein (chihuahua). Als ze teveel eet spuugt ze het weer uit. Dus kleine afgemeten porties. Daar doet zij het goed op. Maar dat is bij elke hond natuurlijk weer anders :-)

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ze eten hier tegen dan al gewoon 1 keer per dag.
in het nest geef ik 3 keer, uit het nest maximum 2 keer maar ook dat duurt meestal maar een week.

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Keeto stond vanaf 5 weken bij de fokker al op 3x per dag vlees. Ik heb hem vanaf 8 weken tot zeker 4/5 maanden 3x gegeven. En in de 6e maand het middag eten afgebouwd tot 2x per dag na de wandeling. Is de wandeling druk dan krijgt hij zeker een uur geen eten tot hij weer rustig is.

De husky's van een vriendin krijgen maar 1x per dag eten. 'Savonds na de laatste wandeling

Je hebt maar een klein hondje het is helemaal niet nodig om met zijn leeftijd 4x per dag te voeren.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Toen wij Evy ophaalde met 9.5 week kreeg ze al drie keer per dag te eten. Begeven moment liet ze de derde portie gewoon staan, ze had er geen zin meer in. Toen was ze een maand of vier. Vanaf toen kreeg ze dus twee keer op een dag te eten. Vervolgens liet ze rond de 7 maanden ook haar ochtend eten staan, dus sindsdien krijgt ze alleen nog maar in de avond.

Hier heeft de hond het dus zelf aangegeven. ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi krijgt op vaste tijden eten om 8 uur om 12 uur om 16.00 en om 20.00 uur.
Als ze door prikkels bijvoorbeeld, omdat we kinderen zijn tegen gekomen (waardoor ze giga gaat stuiteren)  later slaapt, stellen we de maaltijd een half uurtje uit slaapt ze dan nog maken we haar voorzichtig wakker mee naar buiten om de behoefte te doen (geen spel e.d. geen echt rondje lopen omdat te actief voor de maaltijd ook niet goed is, thuis wachten we dan nog 10 minuutjes krijgt ze eten en als ze dan niet zelf haar rust herpakt krijgt ze wat te kauwen waarna ze wel weer in slaap valt.

In combinatie met 1x per week wegen stemmen we de juiste hoeveelheid voer af in combinatie met observatie. Voer wordt voor elke maaltijd afgewogen.

Edit maar Sadi is wel een Berner een hond die groot wordt snel groeit en tevens extra gevoelig is voor maagdraaiing/maagtorsie, Sadi zal uiteindelijk over gaan naar 3 maaltijden per dag en daar blijft ze op.

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Hier stonden ze op die leeftijd ook op 2 maal per dag en rond 5-6 maand al op 1 maal per dag. Nooit problemen gehad (eten versvoer).

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wij deden tot 3 maanden 4x per dag en tot 7 maanden 3x per dag en daarna 2x per dag

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Max kreeg drie x eteb en nu twee maal

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik zou me geen zorgen maken over die 2x hoor. Op die leeftijd kan dat al prima, wel zou ik een beperking geven voor voer. Gewoon de juiste hoeveelheid geven en niet je hond zelf laten bepalen wat die eet.

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

bedankt voor alle reacties!

Volgende forumvraag: In de nacht niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^