Janken in bench 's nachts; in hoeverre normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Djago piepte eerst ook in de bench.
Vaak halverwege de nacht.

We hebben er een deken overheen gelegd en sindsdien hebben we hem niet meer gehoord.
Uiteindelijk werd het in de zomer natuurlijk te warm en toen hebben we het kleed er half afgelaten en later helemaal niet meer erop gelegd.
Nu slaapt ie dus zonder kleed in de bench.

Hij heeft tot 2 jaar dingen gesloopt als we weg waren en hij was los.
Nu zit hij dus al ruim een half jaar los in huis als we er niet zijn.
Hij zit alleen 's nachts in de bench.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Zindelijkheid duurt iets langer maar de aanhouder wint gewoon blijven belonen wat netjes buiten word gedaan en zo gauw ze haar tanden in iets zet dat niet de bedoeling is reiken we wat anders aan waar ze wel op mag bijten/kauwen, verder is bedrading e.d. weggewerkt of buiten bereik.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ja...ik zit me helemaal suf te verzinnen met welke mega ingewikkelde opvoedkundige gedachte gang wij onze Landseer pup zonder bench hebben groot gebracht.??

En eerlijk is eerlijk.....ik heb echt geen flauw idee.

En ja, de kranten gingen eraan, dus sliep ze de eerste 2 maanden onder het bed bij ons op de slaapkamer.
Dingen die gesloopt konden worden , werden buiten bereik geplaatst.
Verse botten, knaagspul, verse penslap..
Als die tandjes maar konden malen..
Ze heeft volgens mij 2 keer in de nacht gejankt..en dat was omdat ze eruit moest.
Qua zindelijkheid .....we kregen onze pup van een absolute droomfokker die haar al voor 95% zindelijk had gemaakt.
Overdag , als we weg gingen lag ze in de keuken...tegels...dus mocht er eens iets gebeuren...no problemo.

Enigste probleem is dat ze nog steeds onder ons bed slaapt...enkel past ze niet meer..;-)
Dus zou het niet te angstig bekijken, en kijken in welke situatie de hond zich het lekkerst voelt.
Zit natuurlijk ook een stukje karakter in zo'n ras, hoeveel tijd heeft de fokker aan het opvoeden van de pups besteed.?
Ik kan makkelijk schrijven dat het hier op totaal relaxte manier met enkel een heerlijke mand is gelukt.
Maar dat wil niet zeggen dat elke pup zo is natuurlijk..

Hoop voor jullie dat het wat rustig gaat worden, met welke oplossing je ook vind.;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Het is echt zoals een klein kindje in huis, ik was de eerste weken ook zo moe...Constant opletten, die gebroken nachten...gelukkig gaat het bij een pupsel wat sneller :-D Genieten zeggen ze dan hé, maar als je er als een spons bijloopt vergeet je dat soms wel eens, haha, nog een paar maand en je weet niet meer wat er zo 'zwaar' aan was ;-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Brengt wel herinneringen boven.

Toen we Koda net hadden kon die ook flink te keer gaan, dat er zoveel lawaai uit zo'n klein hondje kan komen. Sliep mijn dochter enigszins door had ik een jankende hond ;-)

Koda was volgens mij best snel aan de bench gewend ik heb wel beneden geslapen volgens mij een week of 3.

Bij hem had ik toen hij klein was wel doek over de bench en een muziekje aan.

Ik wilde vanwege allergieen geen hond boven.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Denzel had ik ook gewoon in de bench beneden. De eerste twee nachten heb ik op de bank geslapen. Als hij er dan in moest om te slapen begon hij ook te janken. Wat ik heb gedaan is tegen de bench gaan zitten met mijn rug er tegen aan. Zo kon hij mij toch een beetje aanraken en snuffelen. Ik zei verder niks. Duurde ongeveer een 20 min en hij viel in slaap. Wat bij hem ook werkte is als ik er tegen aan zat om heel duidelijk en rustig te ademen zodat ie het goed kon horen op de een of andere manier werd hij er rustig van. En na die twee nachten voordat ik naar boven ging deed ik hetzelfde en als die sliep ging ik heel voorzichtig naar boven en dan juist heel duidelijk hardop ademende waardoor ie niet wakker werd. Dit heeft ongeveer een weekje geduurd en daarna piepte hij alleen snachts als hij eruit moest en ging daarna weer keurig slapen. Nou moet ik zeggen dat ik wel geluk heb gehad hij heeft nooit echt heel lang gepiept. Kan me voorstellen dat je nu even zoiets hebt van wow en waar blijft mijn rust. Ik was ook de eerste drie weken echt een wrak energie loos Maarja het is dan ook net een kind he haha. Maargoed dit is wat bij ons werkte.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor alle reacties weer! Ik ga ze in de komende dagen nog allemaal stuk voor stuk goed doorlezen, als ik weer wat meer fut heb.

Vannacht heeft Nika het trouwens best goed gedaan... is gaan slapen nog voordat we naar bed gingen (al was dat ook pas rond 01.30u) en heeft vervolgens zeker zo'n 5 uur doorgeslapen. Hopelijk is dat een voorbode voor de toekomst. ;-)

Het zijn honden van een bepaald kaliber, dat heeft de fokker ons ook gezegd. Hondjes die niet zomaar opgeven, als ze ergens hun zinnen op hebben gezet. Het zal dus sowieso wel even doorbijten worden... flink tanden op elkaar en hopelijk weten we dan over een paar weken inderdaad niet meer waar we ons zo druk over gemaakt hebben. ;-)

Zolang er verbetering in lijkt te zitten, wil ik proberen de bench nog aan te houden. Mocht ik merken dat ze zich echt niet prettig zou voelen daarin 's nachts, dan gaan we zeker de optie overwegen haar in de slaapkamer te leggen of een deel van de kamer af te gaan schermen, zodat ze daar los kan lopen. Ik hou jullie op de hoogte... en tips blijven natuurlijk welkom!

honden page profiel Miss M.Miss M. 3 doggies

honden foto van Miss M.

Hoe oud is ze ??!! Becka heeft nog zeker tot dat ze 12-13 weken was elke nacht rond 2-3 uur een plassen moeten doen ! Misschien is dat het gewoon ! Even eruit , plasje doen en meteen weer erin.

Verder: bench naast je bed zetten !! zorgen dat je pup niet alleen is ... (is toch ook veel leuker samen met je dier in 1 kamer te slapen?!)

Als het met jou niet goed gaat: haal er hulp bij. Zoek iemand die overdag misschien wat met je pup kan overnemen zodat jij wat kunt rusten. Ga overdag samen met je pup rusten. Zorg iig voor jezelf !

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ze is nu 9,5 week oud... nog jong dus. Maar ze gaat er in de nacht nog uit om te plassen, maar dat doet niks af aan het feit dat ze maar al te graag ook daarna nog haar keel openzet. ;-)

De bench in de slaapkamer is eigenlijk geen ideale optie; onze huidige bench past daar niet en vooral mijn vriend is er geen fan van om huisdieren in de slaapkamer te laten slapen.

En ik sta er gelukkig niet helemaal alleen voor... m'n vriend is een enorme steun en ook m'n beste vriendinnetje is regelmatig hier om te helpen, dus daar ben ik heel blij mee. :-)

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Hier een pup die, zoals je weet, samen met moeder bij is komen wonen, is natuurlijk niet met jouw situatie te vergelijken maar ik geef maar door wat wij gedaan hebben. Eeste nachten moeder en pup samen in de hal, geen gepiep met slapen gaan maar wel twee honden die in de nacht uitgelaten moeten (pup) en willen (moeder) worden. Tevens maakt pup moeder vroeg wakker terwijl moeder nog wil slapen. Vanaf 5 dagen pup alleen in de hal en moeder apart. Wij hebben kantoor aan huis dus moeder slaapt echt elders. Pup is overdag een slopertje dus flos, hertengewei, dekentje van nest in bench en blèren, blèren uren lang tot ik het opgaf. Pup uit bench en alle spullen ook en duimen maar. Hoewel wij haar overdag echt in de gaten moeten houden sloopt ze 's-nachts in de hal helemaal niets. Overdag taant ze niet naar de flos etc, maar 's-nachts is ze daar nog even mee bezig en dan stil en slapen tot ca. 5 - half zes, piepen, snel eruit,  even een plasje en dan is ze tot 7 uur zoet met d'r spulletjes. Daarna is ze het zat hoor en wil ze echte aandacht.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik heb ook een pup gehad, die weigerde de bench te accepteren
hij vond het overduidelijk vreselijk ingesloten te worden en te blijven
en wij kregen er geen goed gevoel van, eerder een negatief gevoel

wij zijn er toen ook vrij makkelijk mee geweest...... hoppa eruit die bench
de eerste weken heeft die hond bij ons geslapen in een grote doos naast het bed
hup handje erbij...... puppie sliep, en hoe, hij was prompt 7-8 uur stil en
we zijn er nooit meer uit gehoeven.

zindelijkheid ging als een speer, en die doos.... daar vroeg tie savonds zelf om

moet ik eerlijk zeggen dat het geen sloper was, hij wilde wel natuurlijk, maar we konden dat vrij goed bijsturen, bovendien hadden we nog een reu in huis, die denk ik wel dingen duidelijk heeft gemaakt ook. tuurlijk heeft hij weleens wat gepakt en/of stukgemaakt, het blijft een jong hondje, maar we waren zelf super opruimerig en het is heel goed gegaan.

later sprak ik een trainster van MG (bij MG in Lelystad) en kwamen we op dat bench gedoe terug, en zij zei, dat ze wel degelijk behoorlijk wat honden had leren kennen/getraind, die perse geen bench accepteren, die dat als zo enorm tegen natuurlijk ervaren, omdat ze , en dat was haar uitleg: hun instinctieve waak-taak niet kunnen uitvoeren, dat zit zo diep in sommige honden, dat ze veel rustiger zijn als je ze een bepaalde ruimte geeft hun "werk" te doen.

een schnauzer een uit originele russische lijn is geen doetje...
dat was tie dus ook niet, maar die bench, die is het nooit geworden
het paste ook, gezien later wie en wat hij was, totaal niet bij zijn persoonlijkheid.
een drukke ongemanierde hond was het ook niet, in tegendeel, en zijn rust kreeg
hij ook gewoon, hij was de meest bedaarde hond die ik ooit in huis heb gehad.
, die kalm zijn plaats in nam, maar evengoed over behoorlijk temperament beschikte.

ik weet niet wat ik met een volgende hond zou doen, misschien toch wel weer een bench proberen
maar als dat langdurig zoveel stress blijft geven bij zo'n hondje.... is dat dan wel goed voor hun ontwikkeling? wij hadden er toen geen goed gevoel bij, en met doos en al sliep die pup destijds binnen een week of 3-4 op de gang, later doos steeds lager gemaakt, opening gemaakt, en mocht de pup slapen waar hij wilde in de grote hal/gang....... nooit 1 probleem gegeven.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Wat herkenbaar dit! Wij hebben nu ruim 1 week een pup van 10 weken in huis (chihuahua).  Wij hebben het geluk dat ze vanaf de eerste nacht al doorsliep in de bench naast ons bed. Nu staat de bench op de overloop en de komende nacht gaan we het onderaan de trap proberen.
Overdag is de bench echter een drama als ik weg ga. Maar ja, ik wil niet dat ze de boel gaat slopen in huis. Ik ben steeds niet langer dan 15 minuten weg (even naar school), maar de laatste tijd piept en jankt ze alles bij elkaar.
Over een paar maanden lach ik er waarschijnlijk om ;-). Maar voor nu is dat nog wel even zwaar

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

hier komt wifi ook niet in de slaapkamer. hier stond de banch voor de open deur en wij sliepen met onze hoofden aan het voeteneinde.

alleen uit de kamer komen leverde wat problemen op :-)

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

wat een mooie rottweiler pup :-D, over 2maanden is zij niet meer die kleine pluizenbol :P

Ik het ook de eerste paar weken constant druk met de pup, echt heel extreeem druk.
Hij wou niet slapen overdag, overprikkeld en bijtgraag. Na volhouden aan een constante ritme elke dag neemt hij nu zelf (vaak)zijn rust. VOLHOUDEN!!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier ook, als ze echt overprikkeld is en niet wil slapen en geven we een kauwbotje waar ze even op kan uitleven en dan valt ze uiteindelijk wel in slaap. Alleen wel zorgen dat ze niet de connectie legt met kauwbotje en tanden in meubels of wat anders zetten (dan gewoon speeltje gebruiken). 

Als we buiten kids zijn tegen gekomen waarvan ze sowieso vreselijk gaat stuiteren en haar rust niet meer neemt krijgt ze bij thuiskomst direct een kauwbotje. 

Edit: en kauwbotje door een pup nog niet in een keer tot t laatste stukje (dat je weghaalt) laten opkauwen, want anders kan ze wat aan de dunne raken ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Myla met haar mama Faya
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^