Piroplasmose! Wat te doe? Update: vliegtuigproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb ook even stilletjes meegelezen..

Wat heftig dat je nu met je zieke hond vast zit op het vliegveld!
Heb je inmiddels contact weten te krijgen met je eigen dierenarts? Je zegt dat je zijn email adres niet weet, hoe heet je dierenarts, of waar zit hij/zij, dan kunnen we dat hier wel even voor je opzoeken? Ik denk dat ik het al fijn zou vinden om even bij een dierenarts die ik ken en vertrouw (!) mijn verhaal zou kunnen doen, misschien kan hij je wel geruststellen, of contact opnemen met zijn collega ter plaatse?
Misschien kan je dierenarts een soort van verklaring aan de luchtvaartmaatschappij geven dat Cody wel mag vliegen? (Als hij niet mag vliegen, vooral niet doen dan!)

En misschien heel raar om te bedenken, misschien is de trein een optie? Of anders zou ik inderdaad, zoals iemand al opperde, een auto huren (mits je een rijbewijs hebt :-) ) en later wel bedenken hoe die kosten weer recht gebreid kunnen worden. Ik denk dat als ik jou was ik maar 1 ding zou willen, en dat is naar huis! Ik zou je bijna op komen halen, maar dat is ook weer zoiets..

Zou in ieder geval proberen je eigen dierenarts te pakken zien te krijgen..
Hou vol, we leven met je mee!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Tjonge wat een toestanden allemaal.

Van wat Cody heeft weet ik niets over te vertellen, heb er geen ervaring mee.

Vindt het wel heel vreemd dat je op de papieren die je hebt het land in mocht, maar er niet weer uit.

Ik wens jou beterschap voor Cody en zelf heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat jullie veilig terug gaan komen!

honden page profiel ..

honden foto van .

Mijn ma is wel vertrokken en die gaat na aankomst gelijk contact opnemen met onze DA. De namen van alle medicatie heeft ze ook bij zich en ik houd contact met haar via skype. Inmiddels zijn Cody en ik weer in het huis van mijn tante hier in de stad. Op het vliegveld werden er allemaal mensen bijgehaald die verstand van zaken hebben, maar allemaal zeiden ze dat Cody niet door mocht zonder dat papiertje. De trein is helaas geen optie, ten eerste omdat het vreselijk duur is, ten tweede omdat ze daar op de grens alles kunnen gaan controleren. Als ik er daar uit word gezet heb ik een nog groter probleem.

Nogmaals heel erg bedankt voor de lieve reacties allemaal! 

Ik blijf even wachten tot mijn ma de kijk van onze DA op de situatie doorgeeft. Als hij zegt dat we door moeten gaan met deze medicatie, dan houden we dat nog een weekje vol. Nog even een update over Cody zelf.. Het gaat steeds beter met hem, buiten wilde hij steeds rennen en was best actief. Zijn plas is nog wel vrij donker. Vannacht was zijn ademhaling normaal. Het kuchen/keel schrapen doet hij ook niet meer. Én hij begint weer kleine, kleine beetjes te eten.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Hier nog een meelezer die nu toch echt moet reageren.

Wow! Wat een gedoe. Ik vind het heel knap van je dat je dit allemaal zo goed doorstaat, en ik ben erg blij voor je dat je bij familie bent. Jeetje, en dan om zo'n papiertje niet mee mogen, ongelofelijk! Je zou zeggen dat het paspoort voldoende is.. Fijn om te horen dat het met Cody in ieder geval beter gaat.

Ik volg nog even mee en duim voor een goed verloop en een spoedige goede reis.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Enorm balen dat je vakantie zo moet eindigen. 5 dagen van tevoren een papiertje stempelen, rare manier. Maar goed, gelukkig is Cody aan de beterende hand en kan je over een week alsnog samen naar huis.

Veel sterkte!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Gelukkig dat je er niet alleen voorstaat maar bij familie zit. Balen dat het voor zo'n stom papiertje is en niet vanwege zijn ziekte en dat hij zich weer wat beter voelt.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een vreselijk gedoe.
Heel vervelend dat je moeder nu alleen terug moet reizen en Cody niet mee mocht en jij daar nu nog een week moet blijven.
Wel heel prettig dat je familie daar hebt wonen, waar je kunt logeren.
Je hebt alles secuur uitgezocht en nu mis je toch nog een geldig document.
Het is inderdaad vreemd, dat je er wel ingekomen bent zonder dit geldige papier en nu er niet uit mag.
Dit is een vakantie, die je nog lang zult heugen en helaas de laatste dagen niet in positieve zin.
Dat Cody weer begint op te knappen en wat eet, is goed nieuws. Hopelijk hebben de dierenartsen daar de goede behandeling gegeven.
De komende week toch goed doorkomen, ook al is de reden van je langere verblijf verre van leuk.
Verder beterschap voor Cody en jij heel veel sterkte.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" And the nightmare goes on. Cody is het vliegtuig niet ingelaten. "


:'(

kan niks anders zeggen

echt heel erg.... @#*$&$&#@()@@!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

najha...

2 dingen gaan goed
cody wordt alweer beter
en je mist toch wat school ghehee O-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Wat fijn dat cody opknapt,.dat is wel een groot goed en alle misere.

Hopelijk over 5 daagjes naar huis gewapend met heel wat meer info die je moeder gaat verzamelen.

Ik heb bewondering voor de rust die je berichtjes uitstralen....

Hier duimen we voor een compleet herstel van Cody

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Excuus,.1x was genoeg

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Jeetje Chris ,zo jong en dan zo heel veel aan je hoofd.Heftig hoor,maar vind het dapper hoe je er mee omgaat.Ben ook blij te lezen dat het weer beter met Cody gaat ,dat zag er echt niet goed uit.Mag je evt wel met de auto het land uit? Dan is het misschien een idee een oproep te plaatsen je mee te laten reizen met mensen die weer naar Nederland terug komen.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

oh jeetje chris, ik had al gehoord van je zondag via de app, maar je topic verder gemist. Ik dacht, geen nieuws is goed nieuws! Fijn om te lezen dat het beter gaat met cody, of tenminste zo op het eerste gezicht!

Maar jeetje, balen dat je niet met t vliegtuig mocht omdat je een papiertje miste... Cody was op de heenreis toch ook Cody? Kunnen ze daar de chip niet lezen?
Ik zou zo in de auto springen en je ophalen, als dat alleen al niet een week reizen zou zijn, en ik vanavond en morgen toch echt naar de begrafenis van mn oma moet. Sterkte ermee, en hopelijk hoor je dan snel wat van je moeder kwa medicijnen en de dierenarts van hier.

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Jeetje wat een ellende allemaal zeg. Heel veel sterkte

honden page profiel ..

honden foto van .

Dank jullie wel. Momenteel ben ik wat rustiger en heb ik besloten het beste uit deze week te halen. Op het vliegveld had ik werkelijk het gevoel te ontploffen, sowieso heb ik de laatste dagen vrijwel niet geslapen aangezien ik Cody zo veel mogelijk in de gaten probeerde te houden. Ben nu dus vrij prikkelbaar en stresserig. 

Ik heb het document opgezocht, ook bij het reizen met de auto is dit papiertje nodig als ik de grens over wil. We gaan asap naar een kliniek om dat ding te halen. Nu kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik in NL alles in het Nederlands en ik het Engels opgezocht heb, maar niet in het Oekraiens heb gegoogled (okay, ik kan totaal niet omgaan met dat alfabet, maar toch). Het document is hier in het land niet onbekend en is in principe wel in elke kliniek te krijgen.
Verder heeft mijn ma gebelt, alleen was ik toen met Cody aan het lopen en hoorde ik het bij terugkomst van mijn tante. We gaan deze week verder met de inentingen, mocht het heel goed gaan dan kunnen we een dag overslaan en kijken hoe het gaat. Ik moet ze zelf zijn huid in spuiten en moet toegeven dat ik daar best zenuwachtig over ben.
Wat erg van je oma Patries, veel sterkte! Cody's chip kunnen ze wel lezen maar ze willen toch echt dat papiertje hebben. Grr, ongelovelijk gewoon. Dit is hoe dat ding er ongeveer uitziet:

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

goh wat lastig.

injecties geven, met name in de nek is niets spannends aan. Gewoon een hand vol nekvel pakken en dan je spuit er in doen. Voelen ze als het goed is neits van.
Ik heb t hier met mijn da ik heb al zoveel ervaring en ze kennen me goed dat ik dat soort dingen ook vaak gewoon thuis mag doen.

ik hoop dat je morgen snel dat papiertje kan krijgen datje gewoon over 5 dagen wer in nederland bent.

ps. ja erg jammer, maar ze is toch mooi 93 geworden

honden page profiel ..

honden foto van .

Blijkbaar kregen we het verkeerd te horen en moet dat papiertje niet minimaal, maar maximaal  5 dagen van te voren gemaakt worden.. Wat een gedoe. Verder nog meer slecht nieuws. In het vliegtuig waar ik nu mee vertrek (5 september) laten ze geen honden toe die meer wegen dan 32 kilo inclusief de kennel. Dat betekent dat Cody in cargo moet vliegen, en dat kan enkel op 10 september..
:'(

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Och jeetje het word wel erg naar allemaal zo.
Dan kan je pas over 1 1/2 week terug komen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Nou, ik kan mijn vlucht niet meer cancelen/verplaatsen aangezien dat nog eens een dikke 300 euro gaat kosten. Terwijl het al veel gekost heeft om het naar 5 september te verplaatsen. Heb dus geen idee wat ik hiermee aan moet. Het idee dat hij als cargo -en dus in een ander vliegtuig- zou reizen vond ik al eng, maar dat hij hier nog 5 dagen zonder zijn 'roedel' moet blijven...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Gaat het met Cody steeds beter? Doet ie het goed? In dat geval, slaag je er misschien in de zorgen van je af te schudden en nog te genieten van een extra week vakantie!
Ik hoop zo dat je mooie mannetje snel weer helemaal de oude is! Kan jij weer opgelucht ademhalen!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Wauw, dat is lastig ja.
Zou je tante dat wel willen?
Tante toch? O-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Heb dus geen idee wat ik hiermee aan moet. Het idee dat hij als cargo -en dus in een ander vliegtuig- zou reizen vond ik al eng, maar dat hij hier nog 5 dagen zonder zijn 'roedel' moet blijven... "


Nee, joh! Nooit je hond alleen laten reizen! Niet doen!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

oh nee he! Ik zou Cody ook niet achterlaten, dan gaat die ook echt niet uitgerust met de reis beginnen. Heb je het papiertje nu al wel geregeld?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook een lezer die alles even gevolgd heeft van jou en je hond.

wat een pech heb je , iedere keer weer uitstel van terug vliegen.

lees dat het met Cody steeds beter gaat, gelukkig, nu snel naar huis ... hoop dat dat heel gauw gebeurt.

honden page profiel ..

honden foto van .

We zitten hier keihard te bellen naar het vliegveld. Mijn tante wil Cody eigenlijk niet verzorgen op die dagen, die werkt dan en de kids moeten naar school.. Dan zit Cody de hele dag opgesloten en dat wil ik ook niet natuurlijk. Heb echt géén idee wat ik moet doen.


Ik kreeg ook net een telefoontje van mijn ma (die ook druk zit te bellen met de vliegvaartmaatschappij) en die gaat kijken of mijn ticket op de een of andere manier verzet kan worden zonder die torenhoge prijs. Mocht dat niet lukken, dan zit er helaas niks anders op dan hem hier laten voor 5 dagen, hoe veel pijn dat mij ook doet. :'(


Voor dat papiertje is er contact met de kliniek opgenomen, maar dat ding bleek maximaal 5 dagen voor vertrek geldig te zijn. Aangezien we nog niet precies weten hoe of wat, hebben we het dus nog niet laten maken. Stel dat Cody op de 10de vertrekt, dan kan dat papiertje pas vanaf 5 sept gemaakt worden.


Met Cody gaat het wel veel beter trouwens! Hij eet, drinkt, doet zijn behoeften, rent, speelt, zeurt..

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Gelukkig gaat het wel veel beter met Cody.
Dat is dan een zorg minder.

Hopelijk valt er nog wat te regelen met vliegen!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Fijn om te horen dat het met Cody beter gaat.
Ik sluit me bij de mensen aan die Cody niet per Cargo zouden willen vervoeren.
Natuurlijk als er geen andere optie is.
Maar je loopt ook nog eens de kans dat jij in Nederland zit te wachten en Cody in bijvoorbeeld Duitsland word afgegeven.
Dit is mijn tante overkomen, vandaar dat ik je het toch even schrijf.
Succes met alles.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je laatste berichtje..... speelt rent zeurt, poept, enz. en dat gaat goed, fijn geweldig zelfs.

als ik jou was, zou ik blijven bij je tante, en samen terug gaan met de hond. als dat mogelijk is. dat je dan te laat komt op school, het zij zo, als je thuis bent, werk je de weekenden door, de hond gaat nu voor.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

God zeg dát zijn pas problemen.....hoop dat ze een oplossing vindt, ook voor Cody. Denk wel dat hij al iets aan de beterhand is zo te horen, maar niet mogen terugvliegen....nachtmerrie;-)

honden page profiel  Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van  Ingrid

Ik lees gewoon mee en wil je toch even een hart onder de riem steken en zeggen dat ik erg veel met je meeleef, wat je daar allemaal moet meemaken. je zou al voor minder beginnen stressen. Goed te horen dat Cody erop vooruitgaat. En nog een geluk dat je daar niet helemaal alleen op de wereld bent maar nog bij familie terecht kan.
Chapeau voor jou dat je als jong meisje van 17 zo hard je best doet voor je hond en probeert alsnog oplossingen te vinden.
Hopelijk staan jullie rap terug veilig en wel op eigen bodem.
Zal je alvast veel te vertellen hebben op school i
Ik wens je het allerbeste toe met Cody !

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: hond treurt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^