Welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Oh dat kan inderdaad ook! Ik heb al een keer bij de rasvereniging van de Corgi's gekeken maar toen was er niet echt een geschikte maar ik natuurlijk nog een keer gaan kijken en dan ook bij andere rassen (die ons aanspreken).
Ik vind het inderdaad jammer dat je niet zeker weet hoe de hond nou was/is enz..
Ik weet wat een rugzakje is zeg maar, maar niet echt hoe je er mee om moet keren gaan en hoe je er een sterke band mee op moet bouwen, gewoon veel samen doen enzo of ook een bepaalde curcus?
Want een pup is natuurlijk heel schattig en leuk maar een herplaatser een nieuwe kans geven/helpen is ook leuk natuurlijk:-D

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Soms is het echt even zoeken en in de gaten houden of er een leuke herplaatser voorbij komt. Zeker als je het via de rasvereniging doet. Bij sommige rasverenigingen heb je ook wel een persoon die bijv de bemiddeling doet, die je dan kan mailen of bellen. Zij weten vaak ook wel wat meer (niet alle herplaatsers staan soms op de website... dat is afhankelijk van wat de eigenaar/fokker wilt)
Ik kwam van de corgi's toevallig deze tegen... is wel een buitenlands zwerfhondje geweest maar zoals ik lees verblijft hij nu in NL en is er al veel tijd in hem gestoken.
http://www.corgiherplaatsing.eu/te-herplaatsen-pembrokes/

Met een sterke band op bouwen bedoel ik....
Het zijn honden die een verleden hebben.... en soms is het niet helemaal duidelijk wat zij wel of niet kunnen, wat zij wel of niet geleerd hebben, hoe het vertrouwen naar de buitenwereld is enz.... het is vaak samen ontdekken en samen leren.... Je moet er een beetje vanuit gaan dat het ongeveer jaar kost voor je echt een beetje op elkaar ingespeeld bent en een goede band hebt samen... dat je kan zeggen, nu vormen we een beetje een team.... maar ook dat is totaal afhankelijk van welke achtergrond de hond heeft, hoe oud de hond is enz..... Maar net als bij een pup, ben je gauw een jaar verder voor het allemaal een beetje stabiel wordt. Een band opbouwen doe je bijv door samen een gehoorzaamheidscursus te doen, samen spelenderwijs elkaar te leren te kennen, weinig verwachting hebben en gewoon bij 0 beginnen.

Met een pup groei je daar wat gemakkelijker in.... het gaat allemaal vaak iets natuurlijker. Een pup is in het begin nog erg afhankelijk en stelt zich vaak ook zo op... een herplaatser is vaak al een volwassen hond en dus wat moeilijker te heropvoeden/ oude gewoontes die erin zitten om te buigen. Daarnaast is vaak het gedrag van een herplaatser zoals je het ziet in het asiel of bij een vorige eigenaar.... niet gelijk met zoals de hond zich in een totaal nieuwe omgeving met "vreemde" mensen voor de hond zich zal gedragen. Dat kan echt een verschil zijn van dag en nacht. Zeker honden die in het asiel zitten zullen zich daar heel anders op stellen dan hoe het zich thuis zal gaan gedragen.... bij de ene is dat juist super positief als het geplaatst wordt, de andere zal misschien toch problemen hebben, dan hoe het op het asiel/ of bij de eigenaar lijkt. Het vraagt zowel van de hond als het nieuwe baasje in het begin gewoon veel aanpassing.

Ik denk dat veel mensen soms nog al licht denken over het nemen van een herplaatser en een beetje het beeld erbij hebben, dat ze al een compleet opgevoed hondje in huis krijgen.... maar vaak blijkt het tegenover gestelde.... zeker bij honden uit het asiel. De reden dat de hond weg moest, is vaak niet omdat het al compleet goed opgevoed is... maar eerder omdat er juist problemen waren. Heel belangrijk is denk ik bij een herplaatser dat je direct een gevoelsmatige klik met het dier hebt, waarbij je denkt/voelt, wat er ook uitkomt, dat kunnen wij samen aan. Dus ga ook daarin niet over 1 nacht ijs, laat je goed informeren en neem het dier nooit direct mee naar huis maar gun jezelf even bedenktijd, al is dat maar dag 1.... denk er altijd even rationeel overna ;-)

Verder is herplaatser absoluut te vergelijken met pup als het om opvoeding gaat.... Ook een herplaatser moet vaak zindelijk gemaakt worden (maar als ze al goed zindelijk geweest zijn, is dat soms een kwestie van dagen... maar soms ook een kwestie van maanden!) ook een herplaatser moet geleerd worden alleen te blijven... hij/zij komt immers in een totaal vreemde omgeving, met vreemde mensen en zal daarin ook eerst heet vertrouwen met de mensen moeten opbouwen voor het alleen gelaten kan worden, en ook een herplaatser zal gewoon net als pups opgevoed en gesocialiseerd moeten worden en op cursus gaan....

Mocht je in asiels willen kijken kun je via deze websites eens gaan snuffelen.
http://www.dierenasiels.com/
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden

Waar ik persoonlijk een beetje op zou letten... als je tussen de jonge honden kijkt.... dat je op let met de pubertijd van de hond... dit is vaak erg ongunstig om een pup te nemen die midden in zijn pubertijd zit.... Dit omdat de pup dan absoluut niet in zijn stabiele zelf zit, absoluut niet in een stabiele situatie zit en dat kan een grote inpact hebben op zijn hele leven omdat hij dan net op het belangrijkste moment van zijn leven waarin juist alles veilig en stabiel moet zijn, zijn hele leven totaal overhoop ligt...
Bij sommige asiels maken ze ook gebruik van gastgezinnen... dan weet je ook al wat meer hoe het dier zich gedraagt in een huiselijke situatie...

Ik ben absoluut voor een herplaatser, maar wil het niet te mooi voorspiegelen, het is gewoon niet altijd makkelijk... Je moet er op zich open en bloot in kunnen stappen....zonder te hoge verwachtingen.... en een herplaatser via een fokker of rasvereniging is vaak wel een verschil over het algemeen met een herplaatser uit het asiel. Maar in grotenlijnen blijft een volwassen hond herplaatsen/ in huis halen een uitdaging... net als met een pup ;-)Je weet vooraf nooit hoe het zich zal ontwikkelen!

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ja het is inderdaad even opletten,
Dré had ik al gezien :-D. Ik vind hem leuk maar ik weet niet of het erg is dat hij geen respect heeft voor mensen in het begin...
Heel erg bedankt dat je het hebt uitgelegd! Het is nu veel duidelijker (ik weet nog niet veel van bijv. Herplaatsers) .
Die sites ken ik en daar ga ik ook zeker kijken ':-).

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Voor een herplaatser zou je een regeltje kunnen aanhouden als je gaat snuffelen...
- Als je helemaal geen enkel min punt kunt opnoemen van de hond, voor en na de kennismaking en geen min punt ziet tussen jullie wensen en wat de hond biedt, dan wordt het interessant!
Want als je helemaal geen enkel min punt kunt vinden/opnoemen op het moment van kennismaken... komen er altijd nog genoeg hobbels op je weg, als het daadwerkelijk bij je thuis is... maar die zijn dan waarschijnlijk wel goed te behappen samen!

- Als je al begint met ach, dat valt wel mee, en ach dat is niet zo erg als hij/zij dat doet of niet doet.... begin er dan niet aan! Let goed op je wensen/eisen die je stelt/hebt en ga daar niet te gemakkelijk mee om. Want dan krijg je er zelf last (misschien zelfs wel spijt) van, als je de hond eenmaal in huis hebt ;-)

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Bedankt voor de tip!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

" Ik ga even heel erg eerlijk zijn want ik zit heel erg te twijfelen over om een puppy van een fokker te nemen of een herplaatser(kan natuurlijk ook een pup zijn maar ja). Herplaatsers vind ik geweldig omdat je een hond "helpt" zeg maar en je kan bij een wat oudere hond het karakter al zien en je maakt zo zo blij .;-) Ik twijfel alleen omdat het natuurlijk leuk is als je de hond van kleins af aan kent maar dat maakt niet echt zoveel uit. Maar ik weet niet of ik/we dat aan zouden kunnen aangezien je meestal niet veel over het leven van de hond tot dan toe weet en dit wordt trouwens voor ons de eerste hond.... Dus als iemand tips/advies heeft: graag! "


Ik heb zelf geen asielhond maar ben wel vrijwilliger in een dierenasiel, ga elke zaterdag wandelen. En ze zijn het echt meer dan waard! ;-) De hond die ik nu heb, heb ik van pup en dat was geen meevaller! Tuurlijk je hebt er voordelen aan maar voor mij toch geen pup meer tot ik 40 ben ofzo (is echt niet simpel en veel werk), asielhondjes hebben altijd al een streepje voor gehad voor mij. Heb ook rapper die 'klik' met een hond omdat je hun karakter al kent en weet wat je eraan hebt, dat had ik met mijn hond zeker niet enkel na 2jaar had ik echt pas die 'klik' met haar.
Moest je ergens in je beurt een asiel hebben moet je maar eens met het gezin daar met wat hondjes gaan wandelen! Wie weet zit er dat 1ne hondje bij dat perfect is voor jullie!

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

wat leuk dat je bij een asiel werkt (als vrijwilliger)! Lijkt mij ook leuk maar kan niet bij het asiel in de buurt. :'(
Is een pup dan echt veel moeilijker dan een hond uit het asiel? Want zoals Ruby zei de hond moet je wel opvoeden en er een sterke band mee opbouwen maar ik snap ook wel dat een pup heel veel tijd kost met zindelijk maken en alleen zijn trainen en opvoeden enz...
Het is inderdaad leuk dat je al ziet hoe de hond een beetje is.
Wij hebben een asiel in de buurt een een wat verder weg maar ik weet niet of zij alle honden online zetten want als dat wel zo is is het een beetje jammer want ik zie bijna alleen grote honden maar we kunnen altijd gaan kijken! Lijkt me leuk om te zien of je dan echt een klik hebt!':-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik denk dat de Corgi zeker bij jullie past! Ik ken een Corgi en die is zo leuk, speels, actief, vrolijk. Hij doet het erg goed in behendigheid en Dogdance. :-)
Ik zou gewoon via de rasvereniging contact op nemen met fokkers, bij de honden kijken, al jullie vragen stellen.

Maar jullie willen eventueel misschien een herplaatser?
Misschien kun je even kijken op:
www.sos-strays.nl Daar staan honden op die uit het buitenland gered zijn (van straat of het asiel) en die nu in Nederland in gastgezinnen verblijven :-)

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Ik zou in dit geval geen buitenlandse hond adviseren!
zeker geen hond die nog niet in een NL gastgezin is.... die wel al in NL zijn... zou misschien wel een optie kunnen zijn, al zou ik dan kijken bij honden die al echt lang in NL zijn en niet pas een maand ofzo. Die honden hebben echt de tijd nodig om hier een beetje te aarde. Het blijft het een gok (qua karakter en ontwikkeling) en de keuze met op het oog probleemloze honden die al wat langer in NL zijn, is klein.

Waarom... deze honden hebben vaak nogal wat problemen (logisch) en als je zelf geen ervaring hebt met honden, is dat gewoon niet aan te raden... daarnaast kun je geen kennismaken met de hond voor je het adopteert als ze niet in NL verblijven en je zit er dus min of meer aan vast op het moment dat je de hond naar NL laat komen.... het gedrag van die honden in een buitenlands asiel is zo'n wereld van verschil met een thuissituatie in NL. Je weet gewoon niet wat je in huis haalt... niet qua karakter als niet qua problemen waar je tegenaan gaat lopen....

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik heb het inderdaad ook over de honden die al in gastgezinnen verblijven. Dan kun je kennis met ze maken, en zien hoe ze het doen in een huiselijke situatie.
Dat laatste kan niet bij asielhonden. En die hebben vaak ook problemen en een lastige achtergrond.

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ja ik heb er een paar in het echt gezien (nog niet veel) en ik vind ze zo leuk! Wat jammer is dat alle corgi-fokkers redelijk ver weg zijn maar toch wil ik gaan kijken.
Die site heb ik ook al langs zien komen!
Ik wou eerst informatie over herplaatsers voordat ik zou kijken op sites etc. Ik denk dat we goed na moeten denken over pup of herplaatser want ik weet niet echt wat beter bij ons zou passen. Maar ik weet al meer dan eerst.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

En ken je deze websites:

www.ikzoekbaas.nl
www.dierenasiels.com

Hier staan allemaal asielhonden op. Je kunt aanklikken wat je zoekt in een hond, en dan komen de honden die eventueel een match zouden kunnen zijn naar boven :-)

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ja die sites kende ik al!':-)
Het lijkt me inderdaad beter om te kijken naar honden die al in een gastgezin zitten/zijn aangezien we niet echt ervaren zijn.

honden page profiel loukalouka 3 doggies

een chihuahua lijkt mij ook leuk

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Een chihuahua is niet echt ons ding. Ik weet dat ze ook heel stoer kunnen zijn en ik vind ze heel leuk maar wij hebben er over nagedacht en vinden het niet helemaal bij ons passen. ;-)

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik heb zelf een Parson, heerlijke honden zijn dat. Kunnen wel eigenwijs zijn hoor. Als ze ergens iets niet het nut in zien...of hebben op dat moment geen zin heb je pech. Natuurlijk verschild dat wel per karakter. Maylo is ook een parson en verschilt heel veel met onze vorige parson.

Ik zie dat je de corgi leuk vind maar ik ken ook een ander ras die er kwa bouw een beetje op lijkt, maar wat verfijnder is.

De Vallhund (of Zwitserse herdershondje) namelijk. Iemand in mijn buurt heeft er eentje genaamd Molly (Maylo's beste vriendin). Geweldig hondje. Barst van de de energie en ze zitten momenteel op agility. Luisterd vrij goed, maar die eigenaar heeft er ook veel tijd en moeite ingestoken.

Dit is er eentje, ik vind ze echt heel leuk. Lijken net mini wolfjes.

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Wj zijn nog aan het denken over de Parson. ':-)
Ik vind het ook leuke honden maar wel eigenwijs hè :p.
Vallhund hebben we ook naar gekeken en ik vind het uiterlijk heel mooi. Het innerlijk ook wel maar ze zijn heel erg waaks heb ik gelezen en wat pittiger...

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Behoorlijk eigenwijs, maar ligt ook weer wat aan het karakter. Blaffen niet veel, mits je ze het niet aanleert. Ze kondigen meestal bezoek aan en maken af en toe een brommerige woef als ze een vreemd geluid horen.

Maar het zijn wel enorme knuffelkonten en lekker sociaal naar andere honden. Ze zijn ook heel erg leergierig en zijn echte clowns.

Maylo had gisteren weer een kuil gegraven, ik hem boos toe gesproken en hij kijkt me alleen aan met een blik van 'jonge....stel je niet zo aan' en zijn hele snor vol met zand....ik lachen.

+ je heb ze in 3 varianten ruw/brokenruw/gladhaar.

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ja het ligt inderdaad wel aan de hond en de baas natuurlijk. Maar ze lijken me inderdaad echte clowns :-D.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

De Västgötaspets of Vallhund zijn wel heel wat pittigere hondjes dan Corgi's :-) Ik vind ze ook erg leuk om te zien, maar vergis je niet in hun karakter...

Dit zijn veel meer werkhonden dan de Corgi's, vrij fel en heel actief. Ze kunnen ook prima als huishonden gehouden worden hoor, mits er genoeg mee gedaan wordt. Maar er wordt wel eens gezegd dat op Corgi's een "aan/uit knop" zit en op Västgötaspets niet ;-) Ze staan daarbij ook bekend als blaffertjes.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ja had al gemerkt aan Molly dat het een pittige tante is, vooral als Maylo over de grens gaat dan krijg tie een snauw, maar daarna is het alweer een ren feest. Op en neer, toch heb ik Molly nog nooit horen blaffen.

Maar ik denk ook wel weer dat het aan het karakter ligt en aan de baasjes wat ze toe staan kwa blaffen.

Ik vind persoonlijk pittige hondjes met een beetje karakter het leukst. Ik zou zelf nooit een border collie willen, mooie honden en kunnen geweldige dingen. Maar ze zijn mij veels te volgs.

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Hmm, ja ik denk dat het inderdaad heel erg aan de baas ligt. Ik ga denk ik toch nog even nadenken over de vallhund. ':-)

honden page profiel Sylvana & HummerkeSylvana & Hummerke 3 doggies

honden foto van Sylvana & Hummerke

Een (dwerg)keesje? :-)
Ze zijn best slim en je kan er mee naar de hondenschool om dingen te leren ;-)
Hij is waaks maar als je er vanaf het begin streng mee bent gaat hij niet TE waaks worden ;-)

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ja we zijn aan het nadenken over de keeshond (we weten nog niet precies welke groote we zouden willen;-)) .

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Geen idee of het al genoemd is, maar wat vind je van een nova scotia duck tolling retriever?

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Geweldig!:-D
 Maar ik dacht dat zij groter waren? of heb ik dat verkeerd (zou best kunnen).

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Geweldig!:-D
 Maar ik dacht dat zij groter waren? of heb ik dat verkeerd (zou best kunnen). "


Is dat op mijn reactie?
Grootte van de tollers verschillen nogal. Het verschil tussen teef en reu is vaak al heel erg groot. Ik heb zelf een teefje en zij is een kleinere toller. Je hebt ook tollers die hoger op de poten staan. Jayla weegt zo'n 16/17 kg. De meeste kooikers die ik tegenkom zijn ong. net zo groot als jayla.

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ja dat was op jouw reactie. ':-)
Oh oke. Bedoel je dat het per lijn verschilt of per hond?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

per lijn en per hond ;-)

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Haha oke ':-). Weet je misschien hoe veel een gemiddelde toller zou wegen? Misschien is dat namelijk ook oké.

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
Volgende forumvraag: bordeau dog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^