Bachbloesems? - Update 1

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hallo allemaal,

Zojuist heb ik voor Babs een flesje Bachbloesem op maat besteld in de hoop dat ze zich buiten, met name aan de lijn, daarmee wat meer kan ontspannen en niet meer constant op haar hoede is, als een dolle aan de lijn gaat hangen, blaffen en uitvallen naar mensen en honden.. Ze lijkt dan bijna in paniek te raken waardoor ik geen contact meer met haar krijg. Op dat moment kan ik haar niet corrigeren en haar op een rustige, kalme manier laten zien dat er tijdens de wandeling niets engs gebeurd..

Zijn er mensen hier die ook Bachbloesem voor hun dieren (of voor zichzelf) hebben gebruikt? Of nog gebruiken? En hoe zijn de ervaringen?
Op het moment ben ik nog redelijk sceptisch, maar het zou zo fijn zijn (voor Babs en voor mijzelf) als het werkt en we straks eens normaal over straat kunnen..

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik lees even mee. :-)
Ik heb zelf geen ervaringen met Bachbloesems maar ik ben wel geïnteresseerd om het te gebruiken bij Charlie. Hij is nogal een stresskip en stressvolle situaties hebben een gigantisch effect op zijn darmen.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

ik hou je op de hoogte, ben zelf ook benieuwd, maar van wat ik zo begrepen heb zou het inderdaad ook voor Charlie kunnen werken..

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Ik lees even mee. Ik trek namelijk volgend jaar bij m'n vriend in en ik wil het dan voor m'n kat gaan gebruiken zodat het wat minder stressvol voor hem is. Chewie maakt het niet uit waar hij is, zolang ik er maar ben.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Helemaal niemand?

Ik verwacht de op maat gemaakte druppels begin komende week.. Lynn en Amanda, ik hou jullie op de hoogte van de (hopelijke) werking van de bloesems..

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Mijn vriendins moeder maakt ze, onze hond heeft ze ook gehad toen hij heel stressvol naar de cursus ging. Het hielp, hij werd rustiger maar wij ook waardoor het steeds beter ging. Na een paar weken was het over, maar stopten 2 weken later ook met de cursus want hij had zijn diploma gehaald. Ik kan vragen aan mijn vriendins moeder of ze er iets aan jullie wil vertellen of ik vraag het even en geeft het door aan jullie.

honden page profiel GinaGina

honden foto van Gina

Ik gebruik op maat gemaakte Bach bloesem voor Joris. Hij heeft hetzelfde gedrag als Babs buiten. In het begin dacht ik dat het werkte, maar zijn gedrag blijft. Wel wisselend, de ene keer kan ik hem met een "het is goed" geruststellen en een andere keer in dezelfde situatie gaat hij compleet over de rooie. Ik zou er geen wonderen van verwachten, maar misschien wel een klein beetje ondersteuning.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Bloesems werken erg goed, mits je een goede  samenstelling hebt die door een specialist is gemaakt. 
Op mijn oude stage bedrijf (holist) heb ik zeer goede resultaten gezien, en tevens mensen die ik ken boeken er goede resultaten mee.
Als het niet of onvoldoende werkt dan heb je niet de juiste samenstelling. Elke bloesem heeft zijn eigen werking en dat werkt allemaal samen.
Ook kan het zijn dat het na verloop van tijd wat minder werkt, dan is het tijd voor een nieuwe samenstelling.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

" Ik lees even mee. Ik trek namelijk volgend jaar bij m'n vriend in en ik wil het dan voor m'n kat gaan gebruiken zodat het wat minder stressvol voor hem is. Chewie maakt het niet uit waar hij is, zolang ik er maar ben. "


.Dan zou je eventueel Guardian Spray (alaskan flower essences) in huis kunnen sprayen, dat geeft een rustgevende sfeer. Ook zou je een bloesem erbij kunnen geven. Op bloesemremedies.be staan een  aantal omgevingssprays en bloesemremedies. Al zou ik voor advies toch naar een holist gaan maar op die site heb je een idee van bepaalde producten.

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

Bedankt voor de tip. Ik zal tegen die tijd eens kijken. :-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb voor Babs inderdaad een mix laten maken, aan de hand van een hele lange mail waarin haar precieze problemen heb omschreven. 

Het zou al geweldig zijn als ze ook maar een klein beetje zouden werken, want wandelen met haar is echt niet leuk zo, terwijl ik juist een actieve hond (boxer) gekozen heb omdat ik zo graag met mijn hond wilde gaan wandelen.. Maar met de blaren op je handen van de lijn en een hond aan de andere kant die constant 'over de zeik' gaat en niet ophoud met trekken, blaffen en uitvallen is de lol er gauw af..

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Probeer eens een follow me, halti of gentle leader. Bij een cursus genootje met een sterke boxer hielp het erg goed. Doe dit wel even met een persoon die er verstand van heeft! Hier is ter verduidelijking een filmpje.(Gentle leader)Edit: Sorry beetje off topic

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Yvonne,
Ik heb zowel voor mezelf als voor Romy Bachbloesem gebruikt. Volledig apart van elkaar hoor. Had dus niets met elkaar te maken.

Ik ben er heel positief over. Het heeft even tijd nodig voor je er resultaat van ziet was mijn ervaring en het is een 'hulpmiddel'. Dus er blijft werk aan de winkel om het probleem op te lossen.

Succes!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

@Gitte,

Ik gebruik inderdaad al jaren een halti, op zich ideaal bij sterke honden, alleen trekt Babs hier gewoon doorheen. Het lijkt echt alsof ze zowat in blinde paniek/woede is zodra ze een andere hond ziet, ruikt of denkt te zien. Ook als ze niets of niemand ziet, kan ze zelfs met de halti om niet rustig meelopen en blijft ze trekken.. Ze lijkt pas weer te ontspannen als we weer thuis zijn.. Het laatste stukje naar huis trekt ze echt heel erg, volgens mij heb ik de enige hond die graag naar huis gaat :-)
Ze gaat ook graag mee hoor, maar zodra we het padje voor mijn huis afgelopen hebben gaat Babs 'op alert' en ontspant niet meer voor we weer thuis in de gang staan..

Wat ik wel jammer vind is dat heel veel mensen het gebruik hiervan zielig vinden, of denken dat je hond met een muilkorf loopt.. Trek ik me niets van aan hoor, als de hond niet trekt, heeft hij er geen last van en kunnen baas en hond lekker ontspannen wandelen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Yvonne,
Misschien kun je er achter komen waarom je hond 'op alert' gaat zodra je het padje af bent.  Allerlei middelen gebruiken zonder de oorzaak te achterhalen lijkt me niet werken.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ze heeft heel haar leven bij een fokker gewoont (ze is nu 4,5 jaar), waar ze niet goed gesocialiseerd is en waar ze nooit blootgesteld is geweest aan allerlei 'normale' zaken, zoals bijvoorbeeld een stuk door de buurt wandelen aan de lijn, en onderweg andere mensen, honden, fietsers, auto's etc. tegen te komen.

Ik wil haar graag helpen en dat gaat me ook vast lukken, maar zolang ze niet kan ontspannen en overal als een dolle stier op reageerd, kan ik haar ook niet laten zien dat het allemaal zo eng niet is.
Ik moet ook zelf wel bekennen dat het mij ook steeds meer energie kost om haar gemoedstoestand niet zelf over te nemen, dan is het einde zoek.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Een eerste update, ik gebruik nu bijna een week de Bachbloesems. Ik heb voor Babs een op maat laten maken, die ik haar gedurende de dag geef. Daarnaast heb ik ook een flesje Rescue druppels besteld. Deze geef ik haar vlak voordat we gaan wandelen.

Nu, een kleine week later dus, kan ik zeggen dat ik toch wel een verschil begin te merken. De Rescue druppels zorgen ervoor dat paniekaanvallen voorkomen worden en de op maat gemaakte helpen haar meer vertrouwen te hebben in 'de buitenwereld' en in mij.
Ze valt nog wel uit, maar is vaak (niet altijd, ligt ook aan de hond die we tegenkomen) milder, kalmeert sneller en zoekt eerder steun bij mij. Ook heeft ze soms de rust om met de neus op de grond te gaan lopen snuffelen, volgt dan hele sporen in het park. Gisteravond was ze zo bezig met het besnuffelen van een bosje dat ze niet eens zag dat er een kat op nog geen meter van haar weg schoot..
We zijn er nog lang niet, maar vooral 's avonds laat als het wat stiller is op straat gaat het best goed! Gaan dus met baby-stapjes vooruit, maar ik probeer elke overwinning te vieren met een klein feestje!!

honden page profiel GitteGitte 3 doggies

honden foto van Gitte

Top, ga zo door! Jullie komen er!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Dank je, we doen ons best.

Heb er nog heeeel veeeel werk mee en soms wil ik echt de handdoek in de ring gooien hoor, maar ik zet door. In huis is ze geweldig, ze verdient het om er uiteindelijk achter te komen hoe mooi een hondenleven ook kan zijn..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik lees even mee. Cas is enorm gestressed en zenuwachtig, misschien is dit ook wel iets voor hem.

honden page profiel ozzyozzy

honden foto van ozzy

Mag ik vragen waar jullie het bestellen? Ik zoek namelijk ook  een mix wat bij ozzy past
En heeft het gewerkt?

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

" Mag ik vragen waar jullie het bestellen?  "

http://www.bachrescue.nl/con_waar_te_koop.asp 
Bestellen hoeft dus niet. ':-)

honden page profiel ozzyozzy

honden foto van ozzy

Ik zoek een verkooppunt die me kan adviseren in de juiste mix:-)

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

" Ik zoek een verkooppunt die me kan adviseren in de juiste mix:-) "

Ow dat weet ik niet ... wel weet ik dat een goeie reform huis wel het één en ander moet weten.
Ik dacht dat ik in de andere Bach topic zat, dus ik kom nu zo ineens om de bocht scheuren.
 
Succes ! :-D

honden page profiel Miepje en Keetje.Miepje en Keetje.goedgekeurde fokker

honden foto van Miepje en Keetje.

Heb de cursus gevolgd bij Civas.
Bachbloesem therapie voor dieren.
De remedies doem met regelmaat goed zijn werk hier!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^