Wie is Jack???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik moet het gewoon ff kwijt... ff delen met jullie...

Vorig jaar september hebben wij Jack uit het dierenasiel gehaald (dierenasiel het Noordbroek).
Nu liepen wij tegen een aantal dingen aan met Jack... hij luistert perfect (basis commando's), alleen loslopen is een echte ramp.
Destijds heeft het dierenasiel hier niets over gezegd... erg jammer, want als ik eerlijk ben had ik er dan nog een keer héél goed over nagedacht.

Jack woont nu bij ons en ik wil hem nu absoluut niet meer missen... hij is ons maatje, maar ik had deze informatie graag van te voren willen hebben omdat we zeer vervelende situaties hadden kunnen voorkomen, zoals het doodbijten van de kip op de camping.

Ik heb contact opgenomen met de vorige eigenaar van Jack (deze stond vermeld in zijn boekje)... van haar heb ik deze reactie gekregen...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jack is inderdaad van mij geweest. (dat andere mailadres is van mijn ouders)
De vragen verbazen mij eigenlijk. Het asiel had dit toch moeten doorgeven.
Ik vraag me nu af wat voor reden ze hebben gegeven dat ik hem weg heb gedaan...
Ik heb Jack gekocht toen ik nog alleen woonde, het leek me zo leuk bij de paarden/pony’s en als gezelschap in huis.
 
We zijn naar 2 puppy cursussen gegaan en hij vond dat geweldig! En deed het ook erg goed! Op het examen moest in plaats van de riem laten vallen en achter hem aan ‘slepen’ ineens de riem los. Ik had al gezegd dat dat geen succes zou worden maar het moest toch omdat hij dat makkelijk kon volgens de instructeur. Toen hebben we met 10 man een uur door de binnen manege achter hem aan lopen vangen...
 
Wij wonen buitenaf en Jack ontdekte het ontsnappen hier al vrij snel. Hij moordde de kippen in de buurt uit. Wij hebben ook wel eens 3 uur naar hem moeten zoeken. Hij reageert dan inderdaad nergens op. Op het laatst hadden we overal traphekjes en tuinhekjes om er voor te zorgen dat hij binnen bleef. Dit ging uiteindelijk nog wel eens mis. De buren werden er niet vriendelijker op natuurlijk na de zoveelste dode of kale kip. Uiteindelijk ontsnapte hij uit de riem en heeft hij de (net nieuwe) haan van de buren gegrepen, waar ik bij stond. Dat was voor mij de druppel.
 
Wij hadden op dat moment een baby van 1/2 jaar en hij vertoonde naar haar toe ook wat jaloers gedrag. Op andere kinderen had hij dat nog nooit gedaan. 
 
Je koopt een hond niet om hem weer weg te doen. Het was ook zo moeilijk omdat het leek of hij 2 persoonlijkheden had. Wij hadden een kachel en daar lag hij altijd zo liefjes naast en in huis was het verder een heerlijk hondje. Gelukkig heb ik het een beetje kunnen afsluiten en volgens het asiel heeft hij een heel goed huis gekregen. Wij hebben de rust waar ik zo naar verlangde. En hopelijk is Jack ook gelukkiger want hij belandde op het laatst toch vaak in zijn Bench.
 
De reden die wij hebben aangegeven bij het asiel was dus het ontsnappingsgedrag met daarbij de drang naar de kippen en het negeren van alle commando’s. (hij doet gewoon of hij je niet ziet/hoort) En daarbij het jaloerse gedrag naar onze baby.


Volgens het asiel is Jack terecht gekomen bij mensen met 2 mechelse herders en kon hun kind niet spelen met die honden, dus vandaar een hond erbij.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Wat vervelend voor je dat dit gedrag van Jack zoveel inpakt heeft. Heb je het asiel ook laten weten dat je teleurgesteld bent in het geven van de juiste informatie?

Ik vind het wel fijn voor je dat de eerdere eigenaar van Jack je zo goed heeft geïnformeerd over Jack. Je blijft wel met zijn probleem zitten, maar het is dus zeker niet zo dat het gedrag van Jack bij jullie ontstaan is.

Ik hoop dat je voor Jack een goede manier vind om hiermee om te gaan en dat je ook van het asiel nog op zijn minst een luisterend oor en een excuus krijgt over hoe zij jou geïnformeerd hebben.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Wat vervelend dat het asiel naar beide kanten dingen heeft verzwegen/gelogen.
Dat zou niet moeten, je moet eerlijk zijn naar de nieuwe eigenaren.

Ts maar goed Jack nu een fijn huisje heeft.
Het moet ook fijn zijn voor het oude baasje, zat ze weet dat het met Jack nu goed gaat.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Hmm heel vervelend :'(

Geniet van de goede momenten die je met Jack hebt en kop op!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Vreemd dat het asiel zulke belangrijke dingen verzwijgt...
Gelukkig weten jullie nu van elkaar hoe het nu echt zit met Jack!

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Wat een rare manier van doen van dat asiel zeg. Vind het eigenlijk niet kunnen om zowel het oude baasje als het nieuwe baasje zo voor te liegen. Schandalig.

Lijkt me wel prettig om nu duidelijkheid te hebben.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Bedankt voor jullie lieve reacties... ;-)
Jack is er absoluut niet minder om... het geeft wel rust nu we meer achtergrond hebben en we kunnen nu ook de hoop loslaten dat Jack ooit kan loslopen.

We hebben het dierenasiel nog niets laten weten.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk wel dat ik er alsnog contact over op genomen zou hebben met het asiel.
Het asiel behoort aan de nieuwe of mogelijk nieuwe baasjes alle informatie over de hond te verstrekken die beschikbaar is dat baasjes weten waar ze aan beginnen en wat ze kunnen verwachten.


Op dat vlak hebben ze gefaald, dit bespreekbaar maken lost niet de situatie voor jullie op, maar kan wellicht wel er toe leiden dat toekomstige baasjes van de honden die er nu zitten of nog komen wel alle info gaan krijgen. 


Wel erg vervelend voor jullie dat jullie door het verzwijgen van het asiel in deze situatie zitten het is zo heerlijk je hond los te zien genieten van de vrijheid energie kwijt te kunnen e.d. Tuurlijk zijn looplijnen en lange lijnen, maar niet wat je invoren wenst.

honden page profiel Anja, Skippy & FayAnja, Skippy & Fay

honden foto van Anja, Skippy & Fay

Vind het ook belachelijk hoe het asiel heeft gehandeld maar gelukkig wou zijn vorige eigenaar je een goed verslag over hem geven. Bij de cursus luisterde hij wel als hij zijn riempje "meesleepte", misschien is dat een probeersel waard? (Danwel ergens waar je hem  nog aardig snel weer kan vangen, wat dan ook makkelijker is als er een riem achter hem aan meegesleept wordt). Gelukkig zijn er wel lange looplijnen van soms 8 meter, en dat is nog altijd beter dan altijd maar aan een korte leren riem waaraan hij geen kant op kan.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Om Romeo te trainen gebruik ik een lijn van 25 mtr. Die heb ik ooit laten maken voor Luca, ook een Jack, om hem te trainen. Straks als ik met Romeo naar de zee ga, krijgt hij deze riem aan zijn tuigje. Want Romeo met de blik op oneindig zou wel eens zo enthousiast kunnen zijn, dat hij de zee opzwemt en niet meer terug kan ! Hij is echt een waterrat en door zijn tomeloze energie, houd ik overal rekening mee !

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Dat is inderdaad heel vervelend, ik zou het ook zeker terugkoppelen naar het asiel hoor. Dit is gewoon niet netjes. Ze hebben dus ook niet de juiste informatie teruggekoppeld naar de oude eigenaresse. VInd ik allemaal zeer kwalijk. Fijn dat je het via een omweg toch nog heb kunnen achterhalen.

Ik herken wel heel erg in mijn Jack, wat jij beschrijft. Het is ook heel lastig om hiermee om te gaan. Nu heb ik het geluk dat die van mij vanaf pup bij me was en dat ik een oudere, stabiele en vooral heel baasgerichte Jack rond heb lopen waar ze een beetje van geleerd heeft gelukkig. Liz luistert inderdaad perfect, ik doe gehoorzaamheid met haar etc. maar zodra ze doorheeft dat ze wegkan probeert ze het uit. En, kleine dieren zijn echt niet veilig bij haar. Echt lastig.

Maar wat ik vooral wil zeggen, geef de moed niet op! Bella en Caelin hebben op jongere leeftijd allebei dit gedrag vertoont (weliswaar in iets mindere mate), en Lizzy zit er dus nu middenin en is dus heel erg... Soms sta je met je handen in het haar, enorm frustrerend! Maar zowel Bella als Caelin hebben dit gedrag vanaf een jaar of 6 a 7 niet meer vertoont.

Het duurt lang.. Maar het wordt dus echt minder naarmate ze ouder worden. Nu is Jack 5 jaar (toch?) en het is een herplaatser, hij heeft ook waarschijnlijk (te) veel successen geboekt, maar ik denk echt dat met tijd het wel goedkomt! En misschien trekt hij wel bij met Max. Wat al eerder gezegd is, miss een lange lijn. En heel veel (lekkere) snoepjes. Wat ook zou kunnen, wat ik zelf ook wil gaan doen met Liz is speuren, zodat zijn jachtinstinct wat verzadigd wordt.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik kreeg eens een hele tijd geleden een of ander hondenspel van Faunaland. Ik heel blij met het ding naar huis. Ik deed allerlei lekkere koekjes in de vakjes met een schuifje en ik dacht, nu is Romeo wel even bezig. Net wat de man van Faunaland zei. De honden zijn er wel even mee bezig. Ik geloof dat Romeo er nog geen 5 min. over gedaan heeft om alle koekjes te pakken te krijgen, hij keek me aan, zo van : en was het dat ? Wat gaan we nu doen ? Ik lag gewoon in een deuk. Omdat Jacks zo enthousiast en eigenwijs zijn, een tomeloze energie hebben heb ik ook voor dit ras gekozen. Een Jack is een maatje voor het leven ! Een Jack geeft nooit op. Dus niet opgeven : het komt goed !

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Zou het dierenasiel even melden dat ze betere info moeten geven, dan weet je op voorhand waar je tegenaan loopt en waarmee je rekening moet houden. In het asiel waar ik ga, doen ze dat zeker en dat is normaal. Naar de oude bazen toe info geven, doen ze volgens mij niet, honden afstaan geeft je niet al te veel krediet, ook bij mij niet trouwens O-) (voor de duidelijkheid, ik heb het over de vorige baasjes, niet over jou hé ':-))

Maar voor de rest...ok hij kan niet loslopen, dat lukt met mijn Tibo ook niet altijd even goed, maar ook ik zie hem daar niet minder graag om :-D niemand is perfect....

En jouw hondje is een ras met tomeloze energie en zoveel liefde te geven, maar het komt beslist in orde, zo lang je de liefde en geduld opbrengt en zo te lezen lukt dat wel !! Veel succes hoor !!!!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Thx voor jullie reacties & ervaringen... ;-) ;-) ;-)

Inmiddels heb ik contact opgenomen met het dierenasiel... ik heb ze laten weten dat ik meer weet over de achtergrond van Jack en ook de werkelijke reden van afstand.
Ik ze ook aangegeven dat als ik deze info had, ik niet voor Jack had gekozen.
We willen Jack nu absoluut niet meer missen, daarvoor ben ik veel te gek met hem... :-D

Ik heb het dierenasiel aangegeven dat ik beter voorgelicht had willen worden... dat ik het wel een pluspunt vond dat er gevraagd werd naar de gezinssituatie en dergelijke, maar dat ik meer info over de hond had willen hebben.

De beheerder van het dierenasiel heeft oprecht haar excuses aangeboden... ze schrok hier van.
Iemand van het dierenasiel heeft 2 botten gebracht voor de honden... ;-)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Voor Jack heb ik inmiddels een lijn van 15 meter aangeschaft, zo kan hij in het bos toch lekker struinen... ;-)

honden page profiel loukalouka 3 doggies

jack russels hebben zeer veel energie je moet vaak met ze gaan wandelen . ik denk dat jack de kippen heeft doodgebeten door zijn instinct

honden foto van Kim, baasje van Laika, Caelin, Lizzy en Bella +

Fijn dat ze het zo oppakken! Netjes, en hopelijk letten ze hier voortaan beter op.

Ook fijn dat jullie Jack bij jullie willen houden. Menig ander had hem weer retourtje asiel gedaan (hoe vaak lees je niet op asielsites dat een hond al voor de tigste keer terug is gebracht)
;-) petje af voor jullie!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De asiels zitten overvol met Jacks, helaas. Dat deze prachtige beestjes in het asiel terechtkomen is niet de schuld van de Jack, maar meestal van de baas. Het wordt dan steeds moeilijker een mandje voor zo'n hondje te vinden. Heel triest, want het zijn zo'n leuke honden Ik ben in elk geval heel blij dat dit Jackje een gouden mandje bij jullie heeft gevonden ! Ik hoop dat hij nog lang bij jullie mag zijn in goede gezondheid ! ;-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Soortgelijke ervaring met een asiel..
Zwarte herder (mijn eerste, eigen hond toen ik op mezelf was gaan wonen) van 9 jaar.
Volgens het asiel erg sociaal naar honden en andere dieren.. Als agressief het zelfde is als sociaal hadden ze gelijk, ze viel alles op 4 poten aan, met het doel te doden..

Wel fijn dat je excuses en lekkere botten gehad hebt.. Hier riepen ze dat het niet waar was en dat ik haar verpest had (na 2 dagen al..)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik ging al veel wandelen met de honden... 3x per dag 15 - 30 minuten en 1x per dag circa een uur... de wandeling van een uur heb ik nu verplaatst naar een bos, zodat Jack ook meer energie kwijt kan... verder is het gewoon een ontzettend lieve schat... ;-)

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Wat vreemd zeg dat het asiel er niks over heeft gezegd, ik Vind het heel goed van jullie dat jullie jack gewoon hebben gehouden dat zou niet iedereen gedaan hebben, super ! 
Nog veel geluk met jack !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^