Fair voor de hond, naast studie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hallo ik ben hier nieuw 
Ik wil echt al heel lang een hond, maar mijn ouders staan daar niet achter dus houdt het simpelweg op. Als ik dan eindeijk op mijzelf ga wonen betekent het dat ik student ben.


Mijn idee was dan of ik tijdens mijn studie een hond kan nemen. Dit is een schets van hoe ik de situatie voor mij zie:

Ik zou een jaar na de middelbare vrij nemen om lekker tot mijzelf te komen en een hond op te voeden, na dat jaar op mezelf wonen samen met mijn beste vriendin, die ook helemaal weg is van honden. Wij zouden onze uren op de hond afstemmen, zodat hij zo weinig mogelijk alleen is.

In de drukke periodes zou die dan naar mijn ouders kunnen. Daarnaast houd ik niet van uitgaan en mocht dit nog komen zou ik een oppas kunnen regelen.

In de weekenden, ochtenden en middagen zou ik lekker willen trainen en lange wandelingen doen.



Maar is het fair om naast een studie een hond te nemen en zou dit kunnen of idealiseer ik dit nu?

Heeft iemand ervaringen van studie en hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fair voor de hond, naast studie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

eitje!
Je hebt veel meer vrije tijd, je kan evt. nog wat skippen. Ik kan ook veel via mijn laptop online volgen en zou niet eens de deur uit hoeven, dat doe ik niet, maar alles behoort tot de mogelijkheden...

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

al een plan voor langdurige (buitenlandse) stages?
verder moet je als uitwonend student ook nog een baantje dat tijd kost ;-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

ja, daarbij zal ik eerlijk zeggen dat ik die niet heb. Ik mijn honden altijd bij mijn ouders kan laten. En dat ik geen baantje heb als uitwonend student (zoals velen tegenwoordig)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb een hond naast mijn studie. 
Op zich gaat het wel, maar ik woon wel nog thuis dan.

Ik loop 's ochtends een half uur met hem, daarna krijgt hij eten en dan ga ik naar school. Als ik 's middags thuis kom, gaan we een uur samen weg en daarna is het weer etenstijd. Tegen een uur of 10 gaan we nog een half uurtje. 
Ik ga nooit uit, dit gaat gewoon niet vanwege Odi. Ook bij iemand anders logeren ofzo doe ik niet.
Met een excursieweek zorgen mijn ouders voor hem, dit is nog nooit voorgekomen en dat vind ik dus wel heel erg spannend...

Het is alleen, als je graag nog wilt leren voor een tentamen, zit die hond je smekend aan te kijken, want hij wil zo graag iets samen doen...

honden page profiel LisaLisa

Hmmm dat is ook nog waar
Ik twijfel gewoon enorm, ik wil niet dat het tegenvalt en dat de hond daar de dupe van wordt...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Lukt het je financieel ook als het tegenzit?qua gezondheid of ongeval?
voor de rest ...als je je qua tijd goed indekt lukt het wel.
let op mensen zeggen regelmatig dingen die ze niet doen als het er op aan komt!
dus dek je goed in ;-)

honden page profiel Sab.Sab. 3 doggies

honden foto van Sab.

Ik ben ook uitwonend studente met een hond en ik vind het ideaal!

Zara is hier gekomen aan het begin van mijn zomervakantie (vorig jaar), waardoor ik ruim acht weken fulltime bij haar kon zijn. Op die manier heb ik ruim de tijd gehad om haar alleen te leren zijn en heeft ze alle tijd gehad om rustig te wennen. Na die acht weken hoefde ik maar af en toe een paar uurtjes naar college en dan kon ze makkelijk thuis zijn. Wanneer ik meer dan 4 (en later meer dan 5) uren weg was, zorgde ik dat er iemand was om haar uit te laten en om thuis nog even bij haar te zitten.

Ik heb ook heel lang getwijfeld of het wel een goed moment was om aan een hond te beginnen, maar ik ben heel blij dat ik het toch gedaan heb. Ik moet wel zeggen dat ik veel zelfstudie heb, dus veel thuis ben. Tijdens mijn stage (tien minuten fietsen) ben ik steeds tussen de middag een half uurtje naar Zara toegegaan, ik werkte dan 's middags een half uurtje langer door.

Het is wel belangrijk om te bedenken wat je na je studie gaat doen. Ik weet dat ik na mijn studie fulltime wil werken. Doordat ik het onderzoek in wil, is er voor mij grote kans dat ik Zara uiteindelijk mee kan nemen naar kantoor of dagen thuis kan werken. Ook heb ik al voordat Zara kwam meerdere oppasadressen geregeld, mensen die haar kunnen uitlaten als ik weg ben, mensen waar ze eventueel kan logeren en ik heb als back-up vast gekeken naar hondenuitlaatservices in de buurt. 

Kortom: je kunt prima een hond nemen, maar je moet wel vast nadenken over situaties waarin je minder thuis zult zijn en bereid zijn hier eventueel geld voor neer te leggen (want een uitlaatservice kost nu eenmaal geld en oppas soms ook). Verder is het wel belangrijk om te zorgen voor voldoende financiële speling. Ik heb een zorgverzekering voor Zara afgesloten om grote kosten te dekken en al voordat zij kwam heb ik gezorgd dat ik een paar honderd euro op mijn spaarrekening had en dit vul ik iedere maand aan met een klein bedrag. Ik ben van mening dat je je hond geen medische hulp kunt ontzeggen omdat je niet genoeg geld hebt...

Edit: Het is ook wel handig als mensen in je omgeving een beetje meewerken (of je ze simpelweg mee laat werken ;-)). Als ik overdag weg ben, ga ik 's avonds niet ook nog weg, dan vraag ik of mensen bij mij komen. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld ook een hond en hij en Zara zijn zo gek op elkaar dat ze elkaar maar moeilijk met rust kunnen laten :p Wij wisselen daarom steeds van huis. Bijvoorbeeld 's middags bij de één en 's avonds bij de ander, zodat beide honden niet te lang alleen zijn. Allemaal kleine dingetjes waar je omheen moet zien te plannen :-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik had meer tijd voor mn hond toen ik nog studeerde dan nu ik werk.... Doen dus :p
Mits het financieel wel mogelijk is.. :-D

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

ik volg ook even ik wil ook graag een hond bij wij hebben al een labrador maar wil heel graag nog een bij die voor mij zelf is maar ik zet ook met studeren komende 3 jaar ik woon nog wel thuis dus dat is iets makkelijker

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Hmmm dat is ook nog waar
Ik twijfel gewoon enorm, ik wil niet dat het tegenvalt en dat de hond daar de dupe van wordt... "


.bij twijfel niet doen.
je hebt nog een heel leven voor je waarin je veel hondjes kunt houden en liefhebben ;-)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Lijkt mij een goed plan als het inderdaad finacieel mogelijk is want het kost wel wat zeker de DA kosten.

Had je al een idee welk ras of waar je hem vandaan wilt halen?

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik heb zelf gewacht tot ik mijn diploma had. Ik wilde het risico niet lopen ivm (buitenlandse)  stages en de financiën die zowel een studie als een hond met zich meebrengen. Ik denk dat het voor een groot deel ook ligt aan het soort opleiding dat je gaat doen. De keuze is helemaal aan jou, het is haalbaar, maar of het de verstandigste keus is weet ik niet. Zoals hierboven iemand zei: Bij twijfel, niet doen. Het is die paar jaar extra wachten echt waard hoor. En dan kun je tijdens je studie nog gewoon lekker genieten/ feesten/ reizen etc. ;-)

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik denk dat het makkelijk haalbaar is!
Ik ben het zelf van plan te doen en mijn moeder is er nog altijd om voor oppas te spelen als ik naar school moet. Over 3/4 jaar komt er hier een hond bij en dan ga ik juist gaan studeren, maar ik heb al veel ervaringen gehoord dat het haalbaar is mits het finanicieel mogelijk is.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

toen ik ging studeren had ik, samen met mijn ouders, 2 honden. ik ging meteen op kamers in Rotterdam, mijn ouders woonden in Hengelo, ruim 2 uur met de trein verder. tijdens normale weken, als ik college moest volgen en van het studentenleven genoot, was het echt geen doen om de honden op mijn kamer/in mijn huis te houden.... ik was heel simpel niet genoeg thuis om ze te kunnen bieden wat ze nodig hadden, en dus bleven ze heel blij bij mijn ouders. Tijdens tentamen periodes waren ze wel gewoon bij mij... ik had geen college, was voornamelijk in m'n eigen huis aan het studeren... en tijdens vakanties waren ze ook bij mij....en in die tijd hadden m'n ouders weer hun vrijheid. 

In mijn studententijd kende ik ook genoeg mensen die wel zelf een hond hadden... en om heel eerlijk te zijn... ik had altijd medelijden met die honden. Of ze kregen te weinig aandacht, of juist teveel waardoor ze heftig overprikkeld werden.

Toen ik eenmaal afgestudeerd was en full-time ging werken, waren de honden al oud... en ook toen hebben mijn ouders en ik doorgezet dat de honden bij mij kwamen als ik vakantie had, of een lang weekend... 

kortom... ik had een heel fijn vangnet voor mijn honden voor het geval het nodig was (en van dat vangnet heb ik behoorlijk veel gebruik moeten maken).... en als je nog jong bent en gaat studeren, dan moet je naar mijn mening wel vooraf zo'n vangnet zeker stellen... zowel voor je studie-tijd als voor als je daarna gaat werken....

honden page profiel Marleen,, & AilaMarleen,, & Aila 3 doggies

honden foto van Marleen,, & Aila

Ik denk dat het er aan ligt welke studie je wilt gaan doen. Bij de ene zit je veel thuis, bij de andere niet. En je moet inderdaad kijken of je het financieel wel kunt redden.

En wat ga je na je studie doen, heb je dan nog genoeg tijd voor je hond? Denk wel dat je daar ook goed over na moet denken.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

En dan nu wat kritische dingen op een rijtje:
- na de middelbare school tot jezelf moeten komen...? Like OMG... :S
- je vergeet dat je als student veel gaat stappen
- je vergeet ook dat je als student veel op stap wil gaan met je OV jaarkaart
- je vergeet ook dat je hele nachten van huis wilt wegblijven voor weer een nieuw vriendje/ vriendinnetje
- je vergeet dat een student niet veel geld heeft dus het lijkt mij sterk dat je een oppas gaat betalen voor als je weg gaat

Je neemt een hond en vooraf haal jij er allerlei zaken bij waardoor jij de hond van je af kunt schuiven en je lijkt het misschien niet eens door te hebben. Van je beste vriendin (die ook nog niets weet over haar studierooster en of stage uren) naar je ouders (die geen hond willen) naar een oppas.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

gaat zeker en vast!! ik studeer en mijn vriend werkt! max zit nooit lang alleen! tijdens de examens ben je thuis, 3 maanden in de zomer, ...
mijn vriend is zelfstandige en ik woon nog tthuis. Mijn moeder heeft een eigen winkel en daarboven een appartement altijd wel iemand die max kan uitlaten wat eigenlijk zelden nodig is want ik heb niet veel volledige dagen dat ik naar school moet :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

ik werk op zaterdag om mijn paard (deels) te kunnen betalen mijn ouders betalen zowizo 200 euro per maand voor mijn paard alles wat er boven komt moet ikzelf betalen en daarmee betaal ik deels max, max is ook van mijn vriend dus die betaald mee

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb niet alle reacties gelezen maar heeft iemand al gevraagd wat je ná je studie gaat doen? Een hond wordt hopelijk ouder dan dat jou studie duurt en ik neem aan dat je daarna wil gaan werken. Weet je al hoe je leven er dan uit gaat zien? Past een hond dan nog steeds in je leven? 
Als je echt wil is er natuurlijk altijd een oplossing te bedenken maar of dit altijd ideaal is voor je hond dat moet je zelf bepalen. Sommige mensen vinden het prima te combineren; werken en een hond, andere vinden dat je hond dan te weinig aandacht krijgt. Allemaal dingen om over na te denken dus :-)

Ik zou zelf wachten tot je een wat 'stabieler' leven/inkomen hebt. Zelf heb ik pas een pup gekocht toen ik een baan had gevonden waarbij de hond mee mocht. Daarbij komt dat ik in de creatieve sector werk waarin het meestal geen probleem is als je een hondje meeneemt naar werk (mocht ik dus ooit van baan wisselen). Ook heb ik bewust een klein ras gekozen. Bazen doen daar vaak minder moeilijk over als je die mee wil nemen en ook een last minute oppas vinden is makkelijker.
Heb ik allemaal al over nagedacht O-)

honden page profiel LisaLisa

Ik hen inderdaad al een idee van mijn toekomst en dan zal het niet een groot probleem zijn. Helemaal handig als de hond meekan naar het werk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Het is natuurlijk fijn dat er altijd iemand op je wacht als je thuiskomt. ':-)  Kleine kamer, grote kamer, appt ? huisbaas ? Allemaal overdenken.
Een grote hond vraagt echter veel wandelen, kijk goed welk ras ge dus gaat nemen.....en eens je studies gedaan, werk .....alle dagen ?....hond alleen heel de dag ? Steek hem aub niet altijd in een bench. 
Denk goed na, ge begint aan iets voor twaalf dertien jaar......maar het kan heel tof zijn dat is waar. ':-)

honden page profiel LisaLisa

De bench lijkt mij ook heel zielig voor die uurtjes alleen...

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik heb eigenlijk maar 1 vraag voor je....

Hoe wil je 1 jaar lang "vrij" nemen om tot je zelf te komen en ook nog een hond opvoeden?
Word alles betaald voor je ofzo O-)

honden page profiel LisaLisa

Haha, nu wordt alles nog betaalt, maar als ik op mezelf woon zal ik moeten werken en al mijn spaargeld geven.

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto 3 doggies

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Hier ook een hond naast een studie. MAAR... ik hoef maar 2 dagen in de 2 weken naar school en daarnaast werk ik 29 uur..
Ik hoef dus maar weinig naar school en mijn werk is onregelmatig, zodat mijn vriend weer bijna thuis is. zo is Djyla nooit heel lang alleen.
Dus, opzich het kan wel, maar bekijk voor jezelf kritisch wat je er voor wil laten en of je het financieel redt, naast een studie en je eigen huisje/kamer..

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Een hond gaat in alle waarschijnlijkheid je studies overleven... tenzij je voor dokter en specialisaties gaat ;-)

Denk daar goed over na: meestal heb je tijd zat tijdens je studies. Daarna werken + huishouden = veel minder tijd en de hond langer alleen thuis.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

" En dan nu wat kritische dingen op een rijtje:
- na de middelbare school tot jezelf moeten komen...? Like OMG... :S
- je vergeet dat je als student veel gaat stappen
- je vergeet ook dat je als student veel op stap wil gaan met je OV jaarkaart
- je vergeet ook dat je hele nachten van huis wilt wegblijven voor weer een nieuw vriendje/ vriendinnetje
- je vergeet dat een student niet veel geld heeft dus het lijkt mij sterk dat je een oppas gaat betalen voor als je weg gaat
"


Haha! Dat is wel heel cliché hoor, Gerard! Ik was zo absoluut niet toen ik studeerde en hierboven lees je ook een aantal reacties van mensen die anders zijn dan de doorsnee party-student. En wat kosten betreft als er oppas nodig is? Tsja, ik leende wat extra van de IB-groep. Nu moet dat terugbetaald worden, maar dat kan ook makkelijk omdat ik een goede baan heb.

Stappen, slempen en sletten is iets wat een deel van de studenten doet, maar een groot deel ook niet. Ik ken echt genoeg studentes die hun vrije tijd liever aan hun hond of paard besteden. Ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik mijn hond tijdens mijn studie heb gekocht. En toen ik stage liep kreeg ik stage- en reiskostenvergoeding en daarvan betaalde ik de dagopvang van mijn hond. Ik vond het ideaal. Nu ik werk heb ik veel minder tijd voor mijn hond dan tijdens m'n studie. Niet dat hij nu tekort komt, maar toen had ik echt veel meer tijd.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

inderdaad. toen ik op de middelbare school zat ging ik veel uit. Nu ik op de hogeschool zit veel minder :-D ook omdat ik een vaste vriend heb denk ik. We gaan nog wel eens een avondje weg maar dat is niet zoals vroeger elke avond

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Zoals je zelf al zegt: een deel van de studenten is dus wel zo. En wij weten niet hoe Lisa zich zal ontwikkelen na haar break van 1 jaar na haar middelbare school.

Wat wel interessant is, is dat iedereen (zie de reacties) 'hulp' lijkt te hebben om een hond te combineren met studie en bijbaan. Is dat de bedoeling? Ik schaf een hond aan en op een ochtend laat ik hem gewoon achter bij mijn ouders omdat ik een tentamen week in ga? Ik vind het niet volwassen maar dat ligt misschien aan mij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fair voor de hond, naast studie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: K*Y*L*I*E* 11 jaar !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^