Kan een pup sterven door vacinaties?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FelizFeliz

honden foto van Feliz

"

.die van ons is ook pas na de derde heel erg ziek geworden, 
hebben ze geen sectie laten verrichten, dat zou ik wel gedaan hebben, gewoon voor me eigen gevoel, "
hij heeft mij niets meer laten weten toen ik vroeg of hij het niet heeft laten onderzoeken , nu denk ik eerder dat hij hem gewoon heeft verkocht omdat hij een kruising is van een pitbull/ stafford en deze zijn erg gewild omdat ze 'stoer' staan volgens bepaalde mensen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan een pup sterven door vacinaties?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

.de dierenarts die we nu hebben zegt toch duidelijk dat inenten met levend weefsel gevaarlijker is dan met dood weefsel, terwijl ze net zo goed beschermd zijn,.

maar schijnbaar weet jij het beter, dan iemand die al 2 jaar loopt te tobben met een erg ziek hondje, die gezond geboren is, bij mij krijg geen 1 hond een enting meer, of het moet echt met dood weefsel gebeuren, dit is nu mijn tweede hondje dat ziek wordt van inentingen, en ik vind dat toch genoeg hoor, "


.ik vind het gewoon snu dat je inentingen over het algemeen rommel vind.. meer niet

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

"

.ik vind het gewoon snu dat je inentingen over het algemeen rommel vind.. meer niet "


.hoe zou jij reageren als er twee hondjes op sterven na er doodziek van geworden zijn, 
het is bewezen dat het door de inentingen kwam, die hebben zijn hele immuun systeem kapot gemaakt, terwijl ze die toch het hardst nodig hebben,
dus ja ik vind het troep,

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" hij heeft mij niets meer laten weten toen ik vroeg of hij het niet heeft laten onderzoeken , nu denk ik eerder dat hij hem gewoon heeft verkocht omdat hij een kruising is van een pitbull/ stafford en deze zijn erg gewild omdat ze 'stoer' staan volgens bepaalde mensen "


.kan je daar dan niet op 1 of andere manier achter komen, 
want ik merk dat je je zorgen maakt,

honden page profiel FelizFeliz

honden foto van Feliz

"

.kan je daar dan niet op 1 of andere manier achter komen, 
want ik merk dat je je zorgen maakt, "
meschien via de dierenarts want hij heeft wel ooit op mijn naam gestaan mss kan zij zien of hij van eigenaar is veranderd

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" meschien via de dierenarts want hij heeft wel ooit op mijn naam gestaan mss kan zij zien of hij van eigenaar is veranderd "


.dat zou ik dan proberen, dan krijg je misschien wat rust,

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Als het lichaam niet op de juiste manier reageerd op het vaccin door bv een slecht immuunsysteem kan een dier aan die "ziekte" ( bacterie of virus) die men inspuit sterven. "


Dat kan alleen bij vaccins met levend verzwakt virus of bacterie en ik vraag me af of die bij honden nog veel gegeven worden?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" het is bij de 3de vacinatie gebeurd want ik zelf heb hem zijn eerste inentingen laten geven en ze zijn hem een paar dagen voor zijn 2de komen halen nu dacht ik echt dat hij zo goed zat omdat ze ervaring hebben met stafford maar nu gad ik viavia teweten gekomen dat hij gestorven is dus ik heb contact opgenomen en zijn uitleg was ; ik was opgetaan en hij lag dood in zijn bench de dag ervoor had hij nog goed gegeten dus het moet door vacinaties geweest zijn.

Ik geloof er gewoon geen bal van dit kan tog gwn niet ? "


Typische geval van gevaarlijke denkfout; als iets na elkaar gebeurt in de tijd, wil dat nog niet zeggen dat er verband is als in oorzaak en gevolg...

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

"

Dat kan alleen bij vaccins met levend verzwakt virus of bacterie en ik vraag me af of die bij honden nog veel gegeven worden? "


.de meeste dierenartsen gebruiken die, onze dierenarts een speciale ook, maar die gebruik op verzoek ook met dode weefsels, en ze gebruiken die ook voor zieke diertjes, 
als ze nooit meer beter worden dan he, anders wachten ze net zo lang tot hij beter is

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat ze inderdaad meer dode ziektekiemen gebruiken. Maar ik denk ook nog verzwakte

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Ik denk dat ze inderdaad meer dode ziektekiemen gebruiken. Maar ik denk ook nog verzwakte "


.nee hoor, vraag het maar na bij je eigen dierenarts, 

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_397-Gevaren-van-inenten...php

en lees deze pagina maar eens, misschien ga je dan eens anders denken,
ieder zijn eigen wil, maar ik ben al 2 jaar bezig, met medicijnen, en kapotte pootjes, bloedspugen, overgeven, diarree, en dan weer koorts, en de eerste 6 maanden was het zo'n gezond beessie lekker spelen, en gek doen, lekker op het gras, in het bos, en dat mag nu allemaal niet meer, alleen op de stoep, waar helaas ook straatgras groeit, dus weer kapotte pootjes, maar vraag het eens aan je dierenarts,

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zeg helemaal niet dat vaccins niet gevaarlijk kunnen zijn... het red meer levens dan dat er dood gaan... dat is gewoon wat ik duidelijk wil maken. Dat het geen rommel is. Alles heeft neven effecten of dieren die er anders op reageren.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Aangezien niemand hier wil snappen dat het honden puur op de emulgator reageren en niet op de entstof zelf, hier de info die ik gekregen heb van mijn Da en het stukje tekst wat ik mijn pupafnemers mee geef als de pup hier weggaat.

Dit stukje tekst is mijn tekst dus als mensen het ergens anders willen gebruiken prima (vooral prive gebruik is geen probleem, maar als men dit ergens anders wil gebruiken graag mijn naam erbij vermelden.


Extra info als er een entings reactie heeft plaats gevonden.

De pups zijn geënt en hebben daarbij de puppy DP gehad (parvo en Distemper).

Geen van deze pups hebben een reactie laten zien op de enting. Dit kan bij de volgende wel gebeuren en dan moet de volgende tekst aan de dierenarts gegeven worden zodat die weet wat er gedaan moet worden. De meeste dierenartsen herkennen het niet als een reactie. Het is bekend dat een Duitse Pinscher dit tot 14 dagen na de enting naar boven kan komen.

Diergeneeskundig centrum Hopmans adviseerd daarom de daarop volgende enting los van elkaar te geven. Met 9 weken zou dit inhouden dat “Lepto en Parvo” los van elkaar te geven, het liefst met een week verschil.
Ook niet combineren met kennelhoest, als die wel dan gegeven wordt ook los van de andere 2.

Met 12 weken zal de pup dan weer de Lepto en Distemper krijgen, deze moeten ook weer los gegeven worden. Dit omdat de DHP al gecombineerd is en de lepto gewoon los te geven is.

Het is van belang dat er 14 dagen rekening gehouden moet worden met de kans op een reactie op de enting. Het zijn dezelfde symptomen als een hersenvlies ontsteking, maar dit is het dus niet.

De pup zal snel een Dexamethason spuit moeten hebben of iets vergelijkbaars, als er maar de werkstof Cortizone sterioide in zit.
De pup is binnen 30 min al weer een heel eind opgeknapt en binnen 24 uur is de pup weer volledig normaal.
Wordt deze spuit niet gegeven is de kans aanwezig dat het alleen maar slechter zal gaan met de pup wat uiteindelijk dood tot gevolg kan hebben.

Vandaar dat wij dit alles ook op papier hebben gezet en vragen aan de nieuwe eigenaren het aan de dierenarts te overhandigen, wij hopen dan ook dat u hier zorgvuldig mee om zal gaan en de pup, als het nodig mocht zijn, de juiste behandeling zal geven.



Er bestaat een kans dan de pup na de enting (ook die van 9 en 12 weken) een reactie geeft.
Dat ziet er als volgt uit: Dronken, schuimen, slap, verwijde ogen, rillen, tijdens wakker zijn wel gewoon druk, niet eten, schrikt van dingen die voorheen normaal waren, herkend jou niet meer. En nog meer van dat soort rare klachten. Dit kan tot 14 dagen na de enting plaats vinden.
Als je er dan mee naar de dierenarts gaat is meestal de conclusie “Hersenvlies ontsteking”, maar dit is verkeerd, je krijgt dan antibiotica mee en moet afwachten of het aan slaat. Het risico wat je daar mee loopt is dat de pup overlijd. Vraag gelijk om een spuit Cortizone sterioide. Dit zorgt er voor dat de pup binnen 24 uur weer normaal is. Stel dat het wel iets anders was, weet je in ieder geval zeker dat het niet van de enting kwam. Ook kan je vragen of je de enting apart kan krijgen, juist het middel wat gebruikt wordt in de combi enting kan zorgen voor een reactie, dat is de stof die gevaarlijk is.


Veronique Janssen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik geloof je hoor!:-D

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik geloof je volledig Veronique!

Bonny reageerde ook behoorlijk op haar 3e enting (niet op de eerste 2)... reageerde ze? ja, ze werd afwezig, slapper dan normaal, ging rillen... en ik heb dan ook de hele nacht in direct sms contact gestaan met onze DA die op 5 minuten afstand woont en de cortisonen  spuit bij zich had als het idd verkeerd dreigde te gaan. (Bonny en Tess slapen bij ons op de kamer, Bonny die avond ook op bed)

is ze aan overleden... nee... ze is nog steeds spring levend, en binnen een paar uur ging het weer prima. lag het aan de ziektekiemen? nee, het lag aan de emalgulator (nobivac) Bij volgende vaccinaties zal ze dus voor iedere ziekte apart gevaccineerd worden. 

wat ik in dit topic wel apart vind is hondjes die pas 3 dagen later ziek worden "van vaccinaties"... in mijn ervaring gaat het eigenlijk veel sneller, binnen een paar uur... zeker als het ligt aan een emalgulator.... 

zoals ik hierboven schreef... Bonny reageerde de vorige keer heftig op nobivac.... maar geen haar op m'n hoofd die er aan denkt om haar dan maar niet meer te vaccineren... wij wonen in een dicht-behond gebied.... en er zijn naar mijn mening (zeker nadat ik op HP ben) te veel mensen die hun honden niet vaccineren onder het mom van "ja, er kleven risico's aan".... dan denk ik altijd "er kleven ook risico's aan het niet vaccineren maar dat schijnt altijd vergeten te worden" ik moet er niet aan denken dat een van mijn honden komt te overlijden aan een ziekte waarvoor ik ze had kunnen inenten...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Heel juist Claire.

Uiteindelijk denk ik dat alle mensen die niet gaan voor vaccinatie teren op de verantwoordelijkheidszin van de wel gevaccineerden.(veiligheidsgordel)

Even terugdenken aan de mazelenepidemie in de 'Bijbelgordel'....(mensen)

er is geeneen medicijn zonder bijwerkingen, maar we moeten heel blij zijn met alle levens die wel gered zijn, hoe triest ik het ook vind voor degenen die slecht of zelfs fataal reageren op een vaccinatie.

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Helaas... dit gebeurd! Ook bij mensen.
het zijn uitzonderingen... maar het gebeurd!

Heel plat samen gevat is een vaccinatie niets meer dan een dosis rotzooi inspuiten zodat het lichaam anti-stofffen gaat aanmaken.

Tragisch genoeg gaat dit een enkele keer bij mens of dier verschrikkelijk fout met als overlijden tot gevolg, na toediening van een vaccinatie.

Mijn eigen broertje is op de leeftijd van 9 maanden plots overleden. 3 dagen na een vaccinatie.
concrete aanwijzingen zijn nooit gevonden... maar het zou zo maar kunnen...

Mijn innige deelneming aan diegene die op deze wijze hun geliefde dier of zelfs broertje, zusje of kind hebben verloren. Maar nogmaals.. het kan gebeuren, en spijtig genoeg gebeurt het heel zelden ook echt!

Dit doet niet af aan de betrouwbaarheid van de vaccinaties. 
Laten we niet vergeten dat veel leed in dit leven ook veroorzaakt wordt door pure 'pech'

''Waarom ik'' 
''waarom zij''
''waarom nu''

Ja, waarom?
niet altijd is er een schuldige aan te wijzen!

Van harte sterkte toegewenst!

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

" Aangezien niemand hier wil snappen dat het honden puur op de emulgator reageren en niet op de entstof zelf, hier de info die ik gekregen heb van mijn Da en het stukje tekst wat ik mijn pupafnemers mee geef als de pup hier weggaat.

Dit stukje tekst is mijn tekst dus als mensen het ergens anders willen gebruiken prima (vooral prive gebruik is geen probleem, maar als men dit ergens anders wil gebruiken graag mijn naam erbij vermelden.


Extra info als er een entings reactie heeft plaats gevonden.

De pups zijn geënt en hebben daarbij de puppy DP gehad (parvo en Distemper).

Geen van deze pups hebben een reactie laten zien op de enting. Dit kan bij de volgende wel gebeuren en dan moet de volgende tekst aan de dierenarts gegeven worden zodat die weet wat er gedaan moet worden. De meeste dierenartsen herkennen het niet als een reactie.  Het is bekend dat een Duitse Pinscher dit tot 14 dagen na de enting naar boven kan komen.

Diergeneeskundig centrum Hopmans adviseerd daarom de daarop volgende enting los van elkaar te geven. Met 9 weken zou dit inhouden dat “Lepto en Parvo” los van elkaar te geven, het liefst met een week verschil.
Ook niet combineren met kennelhoest, als die wel dan gegeven wordt ook los van de andere 2.

Met 12 weken zal de pup dan weer de Lepto en Distemper krijgen, deze moeten ook weer los gegeven worden. Dit omdat de DHP al gecombineerd is en de lepto gewoon los te geven is.

Het is van belang dat er 14 dagen rekening gehouden moet worden met de kans op een reactie op de enting. Het zijn dezelfde symptomen als een hersenvlies ontsteking, maar dit is het dus niet.  

De pup zal snel een Dexamethason spuit moeten hebben of iets vergelijkbaars, als er maar de werkstof Cortizone sterioide in zit.
De pup is binnen 30 min al weer een heel eind opgeknapt en binnen 24 uur is de pup weer volledig normaal.
Wordt deze spuit niet gegeven is de kans aanwezig dat het alleen maar slechter zal gaan met de pup wat uiteindelijk dood tot gevolg kan hebben.

Vandaar dat wij dit alles ook op papier hebben gezet en vragen aan de nieuwe eigenaren het aan de dierenarts te overhandigen, wij hopen dan ook dat u hier zorgvuldig mee om zal gaan en de pup, als het nodig mocht zijn, de juiste behandeling zal geven.



Er bestaat een kans dan de pup na de enting (ook die van 9 en 12 weken) een reactie geeft.
Dat ziet er als volgt uit: Dronken, schuimen, slap, verwijde ogen, rillen, tijdens wakker zijn wel gewoon druk, niet eten, schrikt van dingen die voorheen normaal waren, herkend jou niet meer. En nog meer van dat soort rare klachten. Dit kan tot 14 dagen na de enting plaats vinden.
Als je er dan mee naar de dierenarts gaat is meestal de conclusie “Hersenvlies ontsteking”, maar dit is verkeerd, je krijgt dan antibiotica mee en moet afwachten of het aan slaat. Het risico wat je daar mee loopt is dat de pup overlijd. Vraag gelijk om een spuit Cortizone sterioide. Dit zorgt er voor dat de pup binnen 24 uur weer normaal is. Stel dat het wel iets anders was, weet je in ieder geval zeker dat het niet van de enting kwam. Ook kan je vragen of je de enting apart kan krijgen, juist het middel wat gebruikt wordt in de combi enting kan zorgen voor een reactie, dat is de stof die gevaarlijk is.


Veronique Janssen "


.ik zeg niet dat ik je niet geloof, maar wij zijn met ons hondje bij een goede dierenkliniek geweest, en nu bij een homeopatische en dierenarts, en die zeggen allebei na goed onderzoek,
dat ons hondje heftig gereageerd heeft op de entstof, 
de arts die we nu hebben vind het heel onverstandig om hem te laten enten, want de volgende keer kan het zijn dood zijn, omdat zijn immuun systeem helemaal kapot is, 
die zijn we nu aan het sterker maken,
en ik moet zeggen, behalve die kapotte pootjes en het krabbelen onder zijn kin doet hij het heel erg goed,

en voor degene die zeggen dat een inenting moet,ons vorige hondje heeft alleen de pupenting gehad, net zoals deze , en daarna nooit meer, en is 16 en een half geworden,
het enigste wat hij deed, was overgeven om de zoveel dagen door dat die entstof zijn maag en darmpjes kapot had gemaakt,
maar voor de rest nooit ziek,

ik ga hier verder ook niet meer op in, want jullie weten het allemaal beter dan iemand die er elke dag mee te maken heeft, die al weet ik het hoeveel artsen bezocht heeft,
kliniek in ,kliniek uit,
we weten door welke entstof hij zo reageerde, en dat vind ik belangrijk,
het is mijn  en die van de dierenarts de keus om hem niet te laten enten, 
en dat telt,
want anders krijgen we dat hondje nooit meer gezond,
die van ons heeft niet lopen schuimbekken, 
die van ons was na een tijdje gewoon ziek, slap en zat geen leven meer in,
toen de stafylokoccen bacterie, nu al die allergieen, 
en allemaal door die ene enting,
maar ach zoals hie enkele mensen zeggen, gewoon door blijven enten,
er wordt er altijd wel 1 ziek van,
nou neem ze dan lekker zelf, ik laat me hondje niet verder ziek maken,
het is mijn verantwoordelijk heid om hem zo gezond mogelijk te krijgen, en niet nog zieker,

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@gerrie en droopy, indirect zeg je wel degelijk dat je me niet geloofd maar prima. Succes ermee.


@ Claire, mijn pups hebben gereageerd bij de 1e enting, ongeveer zelfde symptomen als die jij beschrijft, dit was echter pas na 10 dagen en het kwam zeker weten door de enting.

Het is gebleken dat pups kunnen reageren tot 14 dagen na de enting.

honden page profiel MarijkeMarijke

Heel hartelijk bedankt voor je tekst en uitleg! Ik heb een hond gehad met postvaccinaal syndroom en begrijp nu ook waar het nog meer mis kan zijn gegaan. Kennelhoest heb ik nooit meer laten enten. Deze hond ik er wel weer bovenop gekomen. Ik ent nu wel, maar kritisch: geen cocktail meer en ook niet een aantal entingen tegelijk.
Ik heb op een kantoor gewerkt (20 jaar terug) met een blinde collega. Hij was blind geworden na een griepspuit... Het komt maar heel weinig voor, maar het zal je maar overkomen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Suzan; wat tragisch van je broertje. 
...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan een pup sterven door vacinaties?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: trimalon afbellen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^