Pup vervoeren in kratje op de fiets?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

Ik wil graag Bella meenemen op de fiets.
Ik heb een mand voorop.
Heeft iemand tips voor me?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik heb er geen ervaring mee, maar het belangrijkste lijkt mij dat je zeker weet dat het mandje helemaal puppyproof is.
Dus dat je pup er niet uit kan vallen / springen, zich ergens aan kan bezeren of verwonden, nergens vast of tussen kan komen te zitten en natuurlijk ook zeker weten dat het mandje nooit van de fiets kan vallen en het gewicht kan dragen (ook bij beweging!).

Pas als je hier helemaal zeker van bent zou ik het gewoon opbouwen. Pupje eventjes erin zetten en als ze rustig zit even belonen en weer eruit. Dan een stukje lopen met de fiets aan de hand en zo verder tot ze er aan gewend raakt.
Maar nogmaals ik hem er geen ervaring mee :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam




Is. Zo'n mandje niks kan ze ook niet uit.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Iets op de bodem leggen, een handdoek of een kussen ofzo, zodat ze een beetje houvast heeft en lekker kan zitten.
Verder zorgen dat ze goed vast zit met de riem aan een tuig. Geen halsband want mocht ze uit de mand springen of vallen dan hangt ze aan haar nek.
Veel koekjes meenemen zodat je haar tijdens het fietsen kan belonen zodat ze het fietsen leuk gaat vinden.
Geef haar het commando 'zit' want een hond die constant gaat staan in een mandje is vervelend en gevaarlijk omdat je op de hond gaat letten ipv op de weg.
Oefen op een rustig stuk zodat het geen kwaad kan als je plots remt.
Laat haar er niet direct uit als ze gaat piepen want dan gaat ze voortaan elke keer piepen als ze geen zin heeft. Probeer haar gerust te stellen en als ze rustig is of netjes zit haal je haar eruit.

En als aller belangrijkste; Maak jezelf vooral niet druk of zenuwachtig. Dat merkt je pup. Neem de tijd en ga er gewoon vanuit dat het geen probleem zal zijn. Toen ik Twinko voor het eerst in z'n mandje zetten gaf ik hem een koekje, ging hij zitten en reden we zonder problemen naar werk ;-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

" /foto/foto/321627.jpg


Is. Zo'n mandje niks kan ze ook niet uit. "


Zo een heb ik ook voor aan het stuur ideaal!!!

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb er eentje met iets meer ruimte...



 Kan hij zelfs in slapen! :-D :-D :-D

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Lola kan er ook makkelijk in liggen heeft zelfs dan genoeg plaats over

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Goed hoor

Petra (Gast)

Hallo Janet.
Ik ben aan het rond kijken om een veilige en hippe manier te vinden om mijn pup mee te nemen die ik hoop aan te schaffen.
En kwam bij jou vraag terecht. Mét een foto van je pup! Wat een schatje.
Een ruwharige dwergteckel/konichen black an tan is mijn grote liefde maar ik zou heel graag willen weten wat voor een hondje jij hebt. Mag dat?

Met vriendelijke groet. Petra

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

In de eerste plaats is het belangrijkste dat het veilig is voor zowel jou als pup. Ik zou eerst het mandje dat je wil gebruiken gewoon in de woonkamer zetten en proberen of ie t al vast als een veilig plekje kan gaan zien. Want op de fiets beweegt het aan alle kanten en een pup kan dat dat eng ervaren maar als het mandje waar die in zit al als veilig voelt zal dat zeker helpen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Pas alsjeblieft wel op met die koepels voor over het mandje... Winter stak zijn smoel er door en zat vervolgens muurvast, die moest losgeknipt worden bij de DA (en probeer de koepel maar eens los te krijgen van de mand als je pup er in vast zit, wat een drama...)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Pas alsjeblieft wel op met die koepels voor over het mandje... Winter stak zijn smoel er door en zat vervolgens muurvast, die moest losgeknipt worden bij de DA (en probeer de koepel maar eens los te krijgen van de mand als je pup er in vast zit, wat een drama...) "


.Ai das wel goed inderdaad dan dat je daarvoor waarschuwt.

honden page profiel JanetJanet

honden foto van Janet

Inderdaad wat zul je zijn geschrokken zeg..
Ze vind het niet leuk in het krat want ze reageert erg op auto's 
Dus geen fiets voor Bella

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat je het heel erg rustig moet opbouwen. Eerst wat vertrouwen krijgen zonder fiets  De mand/krat als veilig plekje in huis gaan ervaren dan zal die misschien straks op de fiets ook iets veiliger voelen. Maar vergis je niet niet de auto's komen langs met lawaai (kan ze ze zien) horen en ruiken in elk geval wel, je fiets beweegt stuitert soms  en alles wat de hond ziet bewegen zijn ook prikkels en een jong pupje kan ook dat alles sneller langs beweegt als eng ervaren.

Sadi heeft in de auto ook echt tijd nodig gehad om daar aan te wennen en er niet onrustig en overprikkeld van te worden. Maar een auto zit/ligt wel comfortabeler, de hobbels die door de fiets op het wegdek veroorzaakt worden komen door zo'n krat best stevig door denk ik en kan ook als vervelend ervaren worden.

honden page profiel Tanja, Tommie&NikkiTanja, Tommie&Nikki 3 doggies

honden foto van Tanja, Tommie&Nikki

Ik heb voor mijn hondje ook een fietsmand voorop met een koepel, maar hij is een kleine pup en kon door de grootste gaten aan de zijkant. Die heb ik dichtgemaakt met touw.

honden page profiel Inge, baasje van Bo & JessyInge, baasje van Bo & Jessy 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik heb zelf een zwarte krat op mn fiets, een wat diepere....handdoek erin, extra riem die op een bepaalde afstand is afgesteld en meneer zit vast....zitten doet hij niet, hij gaat rustig staan, zit om zich heen te kijken en vind alles machtig interessant.....en zo crossen we door de stad heen, mensen moeten lachen als ze het zien :-D

Ik heb het niet echt opgebouwd...de eerste keer gewoon voorzichtig proberen, rustig fietsen en inderdaad op een rustig stukje...nu rent ie zelf al naar mn fiets toe :-D

Op de foto lijkt het misschien alsof ie er zo uit kan, maar dat kan niet hoor...zit aan de onderkant vast, hoger dan dit komt ie niet...hij probeert het ook niet

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hannah heb ik ook meegemaakt onlangs , Lance zag een andere hond en stak zijn kop tussen de tralies door. Ik kreeg hem ook haast niet terug vrij , domme hond ;-).....dat was even zweten.

En Lance die staat dus ook altijd recht en valt van links naar rechts van opwinding .....

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 1 doggies

honden foto van aussie en nero

Wat een leuke mandjes hier allemaal en die chihuahua of pincherke.. sorry als het fout is... is echt het toppunt haha echt leuk..

Ik ben vandaag gaan fietsen met mijn meisje.. de heen weg heeft ze zelf gelopen en heb haar een stukje in mijn eigen bak achter op de fiets gezet.. en fijn dat ze het vond. Terug weg heb ik haar in mijn jas geduwd.. hahah en genieten dat ze deed.. helaas geen foto van..
Maar komt nog wel..

Maar ik wil gewooon zo'n fiets waar ik voorop een bak kan neerzetten maar die fietsen zijn peperduur.. grrr

honden page profiel Iris & TaraIris & Tara 3 doggies

honden foto van Iris & Tara



Ik nam Tara ook mee in een mandje op de fiets toen ze nog niet zo ver kon lopen maar ze werd wel snel te groot en te zwaar voor de mand.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Geweldig koppie heeft Tara zeg, en ja groeid hard he merken we hier met Sadi ook hoe snel het gaat. Ik kan haar al niet meer tillen Tjaard nog net. Eerste ronde moet ze nog wel eens getild worden omdat ze anders niet kan ophouden tot buiten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^