Zijn bruine labradors hyperactiever dan andere kleuren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Wat is jullie mening hierover?

Ik heb hier over gelezen en wil natuurlijk niet zeggen dat elke bruine labrador dit is. Ik ken wel een heel onstuiming examplaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn bruine labradors hyperactiever dan andere kleuren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Volgens mij zijn de bruine labradors wel wat drukker ja

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Volgens mij zijn de bruine over het algemeen drukker ja. Maar dat komt niet zo zeer door de kleur zelf natuurlijk. Door op kleur te selecteren met fokken zijn de "bruine" lijnen wat drukker/actiever/hyperder. (Drukke ouders krijgen drukke kinderen) Maar dat betekent niet dat ze allemaal zo zijn natuurlijk

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

in het asiel ben ik al heel wat blonde labradors tegen gekomen die veel drukker waren als de bruine dus ik denk niet dat dit 100% klopt

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik vind ze ook absoluut drukker!
Steigeren, opspringen en het bekende ''onarmen'' is echt bruine lab eigen!

Toch houd ik echt van deze honden.
Bruisende dieren met veel kwaliteiten, ze moeten alleen hun maat leren te houden, voldoende uitdaging aangereikt krijgen en structuur hebben.

Dan vind ik het top honden. Intelligent, met een flinke dosis hardheid voor zichzelf en een onuitputtelijke drive om de baas te behagen en hard voor hem te werken!

Mooie honden, dapper en levenslustig! Spijtig dat zo veel baasjes er een volgevreten hobbezak van maken. Maar dat neemt niet weg, dat deze honden van naturen 'prachtexemplaren' zijn!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Mooi geschreven Suzan, vooral dat laatste.. zo jammer dat 9 van de 10 labjes die ik tegen kom veel te dik zijn. Het zijn zulke mooie leuke beesten.
Of bruin echt drukker is? Ik zou eerder denken de blonde.. ken er nogal wat en dat zijn allemaal stuiterballen.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Ik heb van allebei mogen (en nog aan het) genieten maar er is bij ons geen verschil tussen blond en bruin.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Nee kwestie van opvoeden en oor voldoende beweging zorgen. Ze dijn misschien wat eigenwijzer.

Bruine labradors zijn een mode verschijnsel geweest. Waardoor vele mensen brood zagen in de fok van bruin labradors. Daarbij werd niet gekeken naar karakters maar naar geld.. Ik denk dat daar een groot deel van t probleem ligt.

Ze zijn misschien minder snel voldaan maar opspringen steigeren etc is echt en kwestie van opvoeden. Casper doet t ook wel eens hoor maar ik zie veel labradors die een slechte opvoering hebben dan dus rondrennen als een ongeleid projectiel...

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Interessant!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik had ook zoiets opgevangen. Daarom wil ik dit topic volgen:-D

honden page profiel SharaShara 3 doggies

Ik vind persoonlijk de blonde labradors een stuk drukker. Ken er niet 1 die een beetje rustig is, en daarentegen wel een aantal rustige bruine ladradors..

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Grappig topic, met een interessante ondertoon.

Nou ken ik veel te weinig labs, dus ook weinig bruine om daar een onderbouwde mening over te kunnen hebben.

Wat ik dan weer wel gemerkt heb bij de bonte (zwart/witte) Newfy's die heel vaak wat stugger/feller zijn dan hun bruine of zwarte soortgenoten.
Dus dat kleur, en karakter iets met elkaar te maken zouden kunnen hebben?....absoluut.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Hmmm,kan eigenlijk alle kleuren druk /opdringerig en niet te stoppen vinden..want in het ras zit dat sociale gedrag al ingefokt...en dan gaan mensen ze ook nog eens extra sociaal maken,wat inhoudt iedere hond lastig vallen en beuken ;-)wat dus vooral asociaalheid wordt!
Zo gaat het vooral in mijn omgeving,dus misschien zijn er ook mensen die labjes wel normale begrenzing geven..
De bruine teef ;-) nooit problemen mee, altijd zachtaardig en onderdanig,moet de eerste opdringerige nog tegen komen.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Grappig topic, met een interessante ondertoon.

Nou ken ik veel te weinig labs, dus ook weinig bruine om daar een onderbouwde mening over te kunnen hebben.

Wat ik dan weer wel gemerkt heb bij de bonte (zwart/witte) Newfy's die heel vaak wat stugger/feller zijn dan hun bruine of zwarte soortgenoten.
Dus dat kleur, en karakter iets met elkaar te maken zouden kunnen hebben?....absoluut. "


Ach.. een ondertoon die er echter wel 'dik' bovenop ligt, toch? ;-)

Het 'tot nog toe' uitblijven van opmerkingen als ADHD honden, stuiterballen en ongemanierde honden, heeft me dan ook blij verrast!

Ik ken heel veel Labs, ligt het aan de buurt waar ik woon? buren die elkaar graag na doen, zou kunnen! Het gros hier is bruin, een enkele zwarte en ik ken slechts 1 blonde!

Ja, ik vind ze over het algemeen 'behoorlijk' aanwezig! 
Een loslopende Lab. tegenkomen vind ik meest geen feestje. Vooral wanneer ik mijn eigen honden fietsend bij me heb, ik hun focus op mij kan houden, maar de enthousiaste Lab. zijn achtervolging inzet... ondanks geroep van zijn baas. 
Ja, balen.. vallen, fiets op de grond laten knallen en uiteraard proberen uiterst vriendelijk te blijven... zucht...

Maar toch ondanks.. vind ik Labradors super beesten. Een Labrador waar goed mee gewerkt wordt.. man, daar kan ik soms jaloers op raken.
Ook is hun hardheid, zoals ik al eerder noemde, een eigenschap die ik aan ze waardeer. 

Wie zich serieus verdiept in dit ras en zijn oorsprong, zijn historie en kwaliteiten. Zal meer waardering voor deze hond gaan krijgen.

En de irritante exemplaren (zoals je ze van elk soort tegen komt) 
Gemiste kansen van het baasje zullen we dan maar zeggen?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik denk dat het niets met kleur te maken heeft maar puur de opvoeding.

Ze lopen hier in verschillende kleuren, maar in totaal is er maar 1 van die alle goed opgevoed.

Wat me dus daarbij erg opvalt is dat als een Lab niet opgevoed wordt ze vreselijk agressief zijn.
Er lopen hier 2 blonde Labs van een fokker (met stamboom), niet opgevoed en zo vals als maar zijn kan, de eigenaren hebben er 3 maar omdat ze uit de show lijnen komen zijn ze niet te houden, ze vliegen dus echt op je honden af en grijpen ze direct.

Een bruine hier in de buurt komt niet van een fokker ( dat is op te maken uit de verhalen die de mensen vertellen) is ook niet opgevoed en dus ook agressief, de eigenaar kan soms de hond nog bij zich roepen, maar meestal gaat hij direct in de aanval.



Wat me dus vooral opvalt is dat men een LAB neemt en denkt, makkelijke huis- gezinshond. Maar ze doen er niets mee, jammer vind ik dat, terwijl ze als ze goed opgevoed zijn en voldoende uitdaging krijgen hele leuke honden kunnen zijn. Hier in de buurt is dat er zoals ik al zei dus maar 1 een bruine Lab echt een schatje, die heerlijk kan spelen met mijn honden.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik ben het inderdaad met je eens dat veel mensen een labrador nemen om gewoon te hebben. En ik persoonlijk vind dat heel zonde van het ras. Ik heb voor een lab gekozen omdat ik het mooie vriendelijke werk honden vind. Ik wilde graag een hond waar je wat mee kan doen. Het liefst wil ik jacht training gaan doen helaas is er op het moment geen plek maar zodra er plek is gaan we en nu volgen we gewoon de gehoorzaamheids cursussen waar die heel gedreven in is. Ook train ik hem zelf met apporteren op het land en water. Ik merk echt dat als ik bezig ben met me hond hoe jong die ook is nu 6 maanden, hij heel gefocust is dingen heel snel leert geweldig om te zien. Zo jammer dat sommige niet zoveel met de hond doen. En weet je wat het is met de labrador, het is een vriendelijk ras wat zich snel aanpast zo dus ook in een situatie als er niets mee gedaan wordt. Of ze worden dik sloom en doen niks meer omdat ze niet de kans krijgen om zich te ontwikkelen of ze worden vervelend omdat er gewoon niets mee gedaan wordt. 
En even over de kleurtjes, ik denk dat het echt per hond verschillend is hoe druk of rustig ze zijn. Ik heb een blonde hij kan heerlijk relaxen en rustig zijn en soms door het dolle heen zijn.

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

Ik heb de bruine wel drukker ervaren, maar dat is omdat 2 van de drie bruine lab's die ik ken, pubers waren , waarvan eentje die niet genoeg beweging en opvoeding kreeg. de derde bruine lab die ik kende was opgevoed, uit het puberen maar wel veeeel enthousiaster dan de blonde lab's die ik ken.. maar zal wel aan opvoeding en leeftijd liggen
vind ze overigens prachtig , zeker de bruine

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Zelf heb ik die ervaring niet met bruine Labradors en ik kom ze hier met regelmaat in alle geuren en kleuren tegen. Ik zie verschil per hond maar en niet per kleur maar heb er wel ook vaker over gelezen zowel in Labrador lectuur als op verscheidene internetsites.

Helemaal vreemd vind ik het niet dat met de populariteit van de 'chocolade' labrador er dus ook ontzettend onverantwoord mee gefokt is geworden en er daardoor 'drukkere instabiele' generaties door voornamelijk de welbekende 'fokkers' op de wereld zijn gezet daar het hun alleen maar om de 'verpakking' gaat.

Aan de andere kant zou het niet zo vreemd zijn dat vachtkleur deels invloed heeft op gedrag. Als je studies leest waarin staat dat met het fokken op minder schuwheid(tam maken) van andere dieren na verloop van generaties ook hun uiterlijk veranderde waarom zou dat dan bij vachtkleur(ander genen pakketje) niet zo kunnen zijn?

Wat me dus bij Labradors wel opvalt is dat de hulphonden vrijwel altijd blond zijn. Zou daar een gegronde reden voor zijn? Opvallendere kleur???

Verder denk ik dat veel mensen idd. helaas denken dat een Labrador zichzelf opvoedt en hem daarom tot ergernis van anderen maar zijn gang laat gaan. Dat is jammer. Aan de andere kant heb ik mijn kereltje wel naar behoren naar volwassenheid begeleid en ben ik een van de miljoenen supertrotse Labrador mensen, trots op het ras en nog trotser op mijn hond; Locootje een WERELDHOND;-);-);-).

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Even off-topic maar niet geheel ;-).......

Was vandaag een paar namen op de pedigree van Loco aan het researchen en kwam (ik weet niet meer hoeO-)) op deze website terecht.

http://www.lorkenfarms.com/chocolate_lab_lines.htm

Een stukje geschiedenis van de 'bruine' labradors die dus via een welbekende zwarte voorvader (eigenlijk nog een St. Johns hond) in het ras terecht is gekomen. Ergens op die site of misschien wel elders (ja weer teveel gelezen vandaag) staat dus dat de bruine 'variant nog eerder geregistreerd was als de blonde. Vond ik wel weer een leuk 'weetje'!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

interessant!

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik denk dat ze wat drukker zijn ja.
Dat is wel mijn ervaring. :-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Mij is verteld dat wanneer beide ouders bruin zijn je grotere kans hebt op een zwakkere hond. Of eentje met bepaalde gedragsproblemen. Misschien dat een hond ook hyperactiever is als beide ouders bruin zijn?

Normaal is eentje bruin en eentje zwart volgens mij en die krijgt dan zwarte en bruine pups. Omdat de vraag naar de bruine ineens veel meer was zijn sommigen begonnen met twee bruine ouders omdat je dan zeker bent van bruine pups. Volgens mij kunnen toch ook twee zwarte ouders wel bruine pups krijgen overigens? Ik ben geen fokker, dus weet niet hoe het allemaal precies zit.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Bij borders wordt veel bruin x bruin gefokt (kleur staat los van ras) zonder problemen. Voor zo ver ik weet kun je bruin gewoon met bruin combineren. Het kan wel zijn dat bij de labs specifiek de gezondheid onder de bruintjes wat slechter is, dat weet ik niet, maar dat staat los van de kleur. Heeft dan meer te maken met de lijnen waar ze in voorkomen, en de gezondheid van voorouders enzo, maar het komt niet OMDAT ze bruin zijn.

Bruin is recessief ten op zichten van zwart. Zwart is dus dominant. Om bruin te krijgen moeten beide ouders drager OF bruin zijn. Maar wel inderdaad alle twee. Als je twee zwarte labs gebruikt om bruine pups te krijgen, dan MOETEN ze bruin dragen, en dus hebben ze ook ergens bruin in hun achtergrond/voorouders.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Dank je wel voor je uitleg.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 2 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

De drukste labs hier in de buurt zijn de blonde eigenlijk haha maar volgens mij kan elke kleur er wel wat van. De ene helft hier is heel hyper en druk en buldozert zo over mijn (inmiddels) doodsbange sheltie heen, de andere helft is veel te dik en hobbelt maar een beetje rond. Ik vind het hartstikke lieve honden hoor, maar qua uiterlijk kan ik er gewoon niks mee, je ziet ze veel te veel en bijna allemaal te dik. Een mooie zwarte werklijn-lab kan ik dan nog wel waarderen, maar verder vind ik ze veel te standaard. Elke simpele ziel die een hond wil neemt maar een chocolab, zonder te kijken wat ze nodig hebben.. In onze straat alleen wonen al 5 labradors!

honden page profiel Melanie, Benji & DieselMelanie, Benji & Diesel 3 doggies

" . Elke simpele ziel die een hond wil neemt maar een chocolab, zonder te kijken wat ze nodig hebben.. In onze straat alleen wonen al 5 labradors! "


Jammer deze reactie..

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Jammer deze reactie..
"


Nou sorry hoor maar volgens mij zeg ik hetzelfde als de mensen hierboven! Mensen die graag een hond willen nemen zomaar een chocoladelabrador omdat deze er zo leuk uit zien en zo lief zijn, zonder te kijken naar wat ze nodig hebben. Het enige wat jammer is aan mijn reactie is dat het de harde waarheid is en dat er daarom zoveel te dikke labradors rondlopen die niet de stimulatie krijgen die ze nodig hebben en niet altijd even goed opgevoed worden. Pfff ;-)

honden page profiel GinaGina 3 doggies

honden foto van Gina

Mijn vorige hond Luna was een bruine labrador maar volgens mij wist ze dat zelf niet. Ze was zo rustig dat we niet eens in de gaten hadden dat we een hond hadden binnen. Met de hondenclub ben ik na twee jaar maar gestopt omdat ze het niet leuk vond. Misschien was ze een  uitzondering, maar er zijn ook rustige labradors. :-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier in de buurt ook een paar van die lieve lobbessen hoor! Het zijn echte tegenstellingen, de rustige hobbelaars die het allemaal wel prima vinden en de bulldozers. Dat is dan ook wel weer grappig. Onze buurhond is ook een chocolab en die is volgens mij hetzelfde als jouw oude lab. We hebben daar tegenover dan ook een blonde lab die mensen omver rent en elke wandeling groen uit de sloten komt waar ze eigenlijk helemaal niet in mag O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ja ik 'krab me ook vaak achter de oren' als ik lees hoe het beeld van de Labrador bij de gemiddelde HP-er is. Bijt op mijn lip en haal mijn vingers van het toetsenbord af.;-) 

Maar ja we hebben zo ieder onze voorkeuren en helaas lopen er veel te veel onverantwoorde hondeneigenaars rond. (Voor)oordelen hebben hoort nu eenmaal bij de mens.;-)

En ik houd wel van standaard, een hond zonder toeters en bellen en lichamelijke overdrijvingen. Ik zal nooit een hond uitzoeken op 'apartheidsfactor of op (tijdelijke) populariteit'.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn bruine labradors hyperactiever dan andere kleuren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^