: doe ik het goed ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Becka is (o.a door de warmte) de afgelopen dagen veel wakker geweest. Vandaag was weer een koeler dagje, en ik merkte meteen dat ze meer sliep.

Nu, als ze wakker is, speelt ze met zichzelf of ze snuffelt wat rond,
of ze begint in het hout van mijn tafel te bijten en ik heb hardplastice kisten staan waar ze ook graag aan knaagt.
Het is geen ramp dat er aan geknaagd wordt, maar ik wil niet dat ze het doet, omdat ik het haar niet aan wil leren. Dus wat doe ik:
ik zeg nee, hou mij hand ervoor er geef haar meteen de kauwstaaf waar ze wel aan mag kauwen.
Ik moet mezelf wel vaak herhalen. want dan kauwt ze 1 min. op haar staafje en dan gaat ie weer richtig tafelpoot of plastickist.. Ik herhaal mezelf weer.
Ik praat met hoge stem als ze op de kauwstaaf kauwt en zeg "goedzogoedzo, als ze  met de kauwstaaf ergens gaat liggen en rustig verder kauwt.

doe ik het goed door mezelf gewoon zolang te herhalen tot ze het 'snapt' (ik denk dat ze t dondersgoed snapt maargoed.

ik wil het niet 100% negeren, want dan ben ik bang dat ze gewoon lekker doowkauwt aan de tafelpoot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ": doe ik het goed ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Ik denk dat je goed bezig bent. Gewoon met veel geduld jezelf telkens herhalen. Je kunt ook proberen om tussendoor, als ze het slechte gedrag niet vertoont het kauwstaafje te pakken en te doen alsof het het leukste object ooit is. Gewoon het kauwstaafje super interessant maken.

Ze hebben het vaak wel al door, maar doordat wij het kauwen aan meubelen niet goed vinden, wordt het een soort van verboden vrucht. En dat is altijd leuker en spannender dan dingen die wel mogen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Inderdaad volhouden..misschien ook eens andere kauwstaafjes halen? of kauwspeelgoed misschien? En misschien kan je die plastic kist tijdelijk even ergens anders neerzetten.. want dit is echt een fase, waarbij ze alles ontdekken met de tandjes..en als die over is kan je die kist natuurlijk gewoon weer terug zetten :-)

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Becka heeft echt veel speelgoed.

1 kauwring
1 kong wubba
1 touw
1 bal met stekels zodat ze hem ook echt kan apporteren met dr platte bekkie
-ik wissen met de speeltjes, want vaak sleept ze het wel voor de woning, maar echt ermee spelen lijkt te oninteressant. dus dan leg ik ze weer weg en probeer te roteren. dan ligt die op de grond en dan weer die.
-ik speel met haar met het balletje en dat ligt dus ook niet rij rond.

1 kauwstaafje van runderkophuid (die ze ook echt heel erg lekker vind !!) (kan ze dagen lang mee doen)
en als die op is  1 van pens (die gaat iets sneller op)
1 botvorm van runderhuid

Ik heb t idee dat ze inderdaad dondersgoed weer dat ik het niet wil hebben en ze dan dus wel even kaan liggen kauwen als een brave pup maar dan toch weer "zich verveeld" ofzo en  gaat proberen. Maar ze is pas 13 weken, dus het is geen pubertijd gedrag ofzo, lijkt mij.

Ik vind het lullig, maar daardoor doe ik haar wel een paar keer per dag n de bench. wat overigens super goed werk. ze gaat dan meteen liggen en slaapt...
maar ik wil natuurlijk heel graag dat ze niet in de bench gelegd hoeft te worden en gewoon zelf ergens in de kamer kan gaan liggen ...!

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ik had eens een probleem met Murphy, niet hetzelfde als jij, maar ik was ook bezig met positief gedrag belonen, negatief negeren.

Ben naaar gt geweest, en die kwam erachter dat Murphy anticipeert, oftewel: als ik dit doe, dan krijg ik vervolgens koekje als ik stop. En hij maakte er ernstig misbruik van en werd alleen maar erger.

Toen ik overging op compleet negeren werd het beter. Nou snap ik dat het niet bepaald ideaal is te negeren als je meubilair naar de knoppen gaat. Maar misschien heb jij ook zo'n slimmertje lopen die het heeft gesnapt en heeft iemand anders een goed idee als dit het geval is :-)

Misschien een idee om dat nagelbijtspul voor mensen te smeren op de plekken, wat supervies smaakt? Dit is een idee wat me gewoon zomaar ineens te binnen schiet, dus heb niet opgezocht of dat schadelijk is voor honden, maar dat is vast makkelijk te vinden :-)

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

bedankt i ga het eens bekijken!!

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

"

Ben naaar gt geweest, en die kwam erachter dat Murphy anticipeert, oftewel: als ik dit doe, dan krijg ik vervolgens koekje als ik stop. En hij maakte er ernstig misbruik van en werd alleen maar erger.
"

off topic.
.Ja hier ook dit gedrag vorige week herkend na onze les bij de hondenschool. Namelijk altijd gaan zitten bij het uitlaten ." Oja als ik ga zitten roepen ze me en krijg ik snoep ." Dus nu een aantal keer gewoon genegeerd en naast hem gaan staan en hem mee gevraagd met een contact lijn ( hier bedoel ik mee beetje spanning) even kordaat mee geweest . En 10 seconden later beloond wanneer hij vlot meeliep. Met goed resultaat. Als hij nu nog te vaak wil gaan zitten gaat de afstand tussen ons naar naast met een slap lijntje en als hij door zijn beentje gaat maak ik contact en ondertussen is de boog uit de lijn halen al voldoende.
Is er stom in getraind mede door de warmte denk ik. Hond geeft zijn grenzen aan en word beloond en onthoud dit .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ": doe ik het goed ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Petitie broodfokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^