zorgen jullie net zo goed voor je zelf als voor je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Een rare tekst misschien,
Wat ik bedoel is dit:
Ik vind het mooi en inspirerend om te lezen dat héél veel hondenliefhebbers op het forum het aller beste voor hun honden overhebben,en dan bedoel ik ook echt het állerbeste!
De meeste van ons verdiepen zich volledig in de zoektocht naar het beste voer voor je hond en vullen dit evt aan met voedingssupplementen.
We zijn dan ook meestal fel tegen de "gewone brok " omdat we weten welke risico's hieraan vast zitten.....

Ik ben al een tijdje erg benieuwd hoe jullie zelf omgaan met je eigen voeding?
Heb je hier ook zo goed in verdiept en gun je jezelf als baasjes ook het aller beste?!!!
Er is voor ons mensen ook heel veel informatie over voedsel bekent,de gemiddelde nederlander ontzettend slecht eet ( zelf de mensen die denken dat ze redelijk gezond eten),te veel,zout,suiker verzadigde vetten te weinig fruit,groente,vette goede olie etc
Om maar niet te spreken van onze vleesindustrie,gespoten groente etc.
Op dit moment zitten zelf in onze "gezond" voedsel veel minder werkzamen voedingsstoffen dan een aantal jaren geleden.
Dit alles zorg voor veel onbekende ziektes,waar deze link met ons voedselpatroon nog niet vast is gesteld en natuurlijk ook met de bekende ziektes zoals heel veel soorten kanker,hart en vaatziektes en suikerziektes!

Ik zelf merk dat ik het soms echt lastig vind om net zo goed voor mij zelf te zorgen als ik voor mijn hond doe.
Een hond voeren is makkelijker omdat ik alles voor hem kan bepalen.
Zelf ben ik zelf ook een produckt van deze ongezonde maatschappij geworden.
Om gezond te eten moet je goed nadenken en vaak meer moeite voor doen en een ijzersterke disipline voor hebben!
Gelukkig zorgt al deze informatie er wel voor dat ik ook ontzettend mijn best doe voor mij zelf en mijn gezin om zo gezond mogelijk te eten!
We eten zo veel mogelijk eerlijk eten en vullen dit aan met de belangrijkste voedingsupplementen.
Maar helaas gaan we ook regelmatig "de mist in"
Ik vind het eigenlijk wel slecht omdat de risico's enorm zijn......

Hoe zit dit bij jullie?
Zorgen jullie net zo goed voor jezelf als voor je hond en waarom wel of niet?

gr mariaa












Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zorgen jullie net zo goed voor je zelf als voor je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Mariaa,

Ik ben ook benieuwd hoe iedereen hier op antwoord. Het is echter heel moeilijk om hier antwoord op te geven. Wie bepaalt dat iets goed is voor je hond of voor de mens? Dus kwa voeding denk ik dat ik met mijn honden wel op 1 lijn zit. Zij krijgen een compleetvoer vlees en ik eet ook zo gezond mogelijk....Met hier en daar natuurlijk een uitzondering, maar dat moet kunnen! Iets wat lekker is, is over het algemeen vaak ongezond. Maar mijn honden krijgen ook snacks, dus nog steeds op 1 lijn. Als ik ga kijken naar de DA of voor mij de dokter, dan loop ik eerder met mijn honden naar de DA als dat ik zelf met iets naar de dokter ga. Voor mij zelf stel ik een doktersbezoek altijd uit en voor mijn honden ga ik het liefst zo snel mogelijk als ik merk dat er iets niet goed is. Op dat gebied zorg ik beter voor mijn honden als dat ik dat voor mijzelf doe.

1 ding staat voorop....mijn honden hebben een goed leven en krijgen wat ze nodig hebben/verdienen. Ze komen niets tekort, maar dat zal bij vele van ons het zelfde zijn....

Groetjes Monique

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hoi Mariaa,

Ik vind het wel een mooi onderwerp,maar het gaat niet over honden...

Nou,daar komt ie...ik ben zelf wel heel bewust bezig met wat ik eet.Was al 10 jaar vegetariër vóór ik naar Frankrijk vertrok.Dit uit liefde voor de dieren,omdat daar slecht mee omgegaan werd vóór ze op je bordje belandden.Dus slechte voeding voor de dieren,slechte huisvesting,nare transporten met veel stress,over het slachten nog maar niet te spreken.En alle stresshormonen en andere vuile dingen krijgt de mens,die het eet weer binnen.Erg ongezond lijkt me.
Ik probeer zelf zo gezond/eenvoudig mogelijk te eten hier.Nu mijn honden vers vlees eten en ook veel groenten/fruit krijgen ben ik nog bewuster gaan kijken en meer groenten en fruit voor mezelf gaan maken/eten.Liefst rauw,want zij eten het ook rauw.Ben dit jaar op zoek gegaan naar iemand,die biologische groenten verbouwt en dat blijkt in een dorp een kwartier rijden van hier te zijn.Ook Nederlanders.Dus ik wil bij hen gaan kopen voortaan.
Dat ik wel vlees koop voor mijn honden is een hele overwinning voor mij geweest,beseffend dat er dan weer dieren voor hen geslacht moeten worden.Nu ik kennis heb gemaakt met een jager via zijn jachthond,die bij mij kwam aanlopen,ben ik nog van plan om hem eens te vragen of hij slachtafval heeft van de dieren,die hij jaagt en of ik die mag hebben voor mijn honden.Dan gaat er niets verloren van het dier,wat gedood is tijdens de jacht..en het is puur natuur...

Maar ook ik ben een zoetekauw en kan een lekkere koek niet weerstaan!En natuurlijk een lekker,frans wijntje,maar dan met mate...

Salut!

Ingrid en haar honden

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

uhm tja ik werk in een groenten en fruit winkel en vind het heerlijk om een mandarijntje..appeltje enz tussendoor te nemen!dus kwa fruit zit het wel goed!

groentes das een ander verhaal! eigenlijk eet ik alles uit pot haha
ik ben veel te lui om iets anders klaar te maken..een potje is zooo makkelijk!

kwa drinken ( alcohol ) soms drink ik WEKEN niet en dan zit er in 1 x een weekend tussen dat het wel wat minder had gekunt!

en snoep,chips, chocola HEERLIJK vooral nu het sneller donker word en we toch meer gaan bankhangen!

mn man zegt dan weleens wil je wat lekker?! dan ben ik heel sterk en zeg ik NEE HOOR maar... hij komt wel met een lekkere zak chips naast me zitten
en in 1 x ben ik niet meer zo sterk en eet ik haast de hele zak leeg!!
ERG!!!!!!

groetjes

Denise (Gast)

Aadje uit een potje eten is gelukkig niet zo ongezond hoor! er zitten bijna even veel vitaminnes in als in verse groente. Dus liever uit een potje dan helemaal niks. Zelf vind ik alles heerlijk zolang ik er maar niet dik van wordt. (alles waar je dik van wordt is helaas het alleeeerlekkerste!!!) Toch denk ik dat het niet zo erg is om af en toe wat slechts binnen te krijgen. We worden tegenwoordig al ruim 80. Dat kan je van vroeger (toen ze nog onbespoten groente hadden) niet zeggen.

denise (Gast)

Word! (geen wordt!!!)Moet ik na 20000 spellinslessen nu wel eens weten! Sorry

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

In dat opzicht ben ik behoorlijk saai!

Ik drink absoluut geen alcohol en eet gewone gezonde (2 a 3) maaltijden per dag.

Koffie gaat met liters tegelijk naar binnen. Mijn handige Senseoapparaat maakt dagelijks overuren, ik kan er niet mee zitten.

Daarnaast snoep ik af en toe. Vooral chocolade.......en mijn tijd komt er weer aan! Sint en Kerst..hmmmmmm.

Eigenlijk eet Barca dus ook zo. Gewoon, super gezond met af en toe iets lekkers.

Met af en toe bedoel ik dus niet drie keer in de maand. Hoogstens 1 keer in de drie maanden. Zijn gezonde kluifbotten reken ik dan niet mee. Wat ik ook niet meereken zijn de trainertjes. Al zijn ze wel vers, (hart, runderlap, biefstuk of gerookte kipfile)maar ik beschouw dat niet als zijnde een volledige voeding.

Barca is beslist niet te dik.

Daarnaast krijgt hij visolie omdat hij geen vis lust. Vraag me niet hoe dat komt, hij eet geen zalm of haring. Over de rest nog maar te zwijgen. Ook geef ik hem vitamine C voor dieren. Dus beslist niet onze vitamine C.


We wandelen samen best wel veel en dan krijgt hij onderweg -net als ik- een hapje fruit en een slokje water.

Zo te lezen hebben wij het helemaal zo slecht nog niet. :-)

honden page profiel 3 doggies

Jazz voer ik holistisch, 100% natuurlijk. Zelf kies ik meestal voor biologisch vlees en eieren van kippen uit de wei. En hoewel het niets met verzorging/eten te maken heeft: Ik recycle al het papier en karton wat hier binnenkomt en ik gebruik voor mijn winkel papieren draagtasjes en biologisch afbreekbare 'plastic' draagtassen. Ook met de inkoop van artikelen kies ik als het mogelijk is bij voorkeur voor milieu- en/of sociaalbewuste spulletjes.

honden page profiel nele - Tiëstonele - Tiësto 3 doggies

honden foto van nele - Tiësto

amai... ik moet jullie bewonderen hoor. Hier in West-Vlaanderen zijn we echte Bourgondiërs en hoe vettiger hoe prettiger zeggen ze hier.

Ik vind het al een prestatie om elke dag verse soep te drinken en 1 stuk fruit te eten. Het avondeten bereid ik meestal wel met verse groeten of diepvriesgroenten want naar het schijnt zijn die soms gezonder dan vers omdat ze onmiddellijk na het rooien en kuisen worden ingevroren op een supersnelle manier dus...

En ja... wat alcohol betreft... elke avond een apérootje en een glaasje rode wijn... 't zal de invloed van de franse grens zijn zeker... hihi
Wij wonen vlak aan de franse grens. We leven graag goed in Vlaanderen want het leven is toch zo kort.

Wat Tiësto betreft, die krijgt heel binnenkort diepvriesversvoer van het merk Duck en dat zal toch al stukken beter zijn dan z'n bento kronen brokken met af en toe wat afval van ons eten erdoor geroerd é.

Ciao
Nele en Tiësto

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Het gekke is dat hoe meer ik probeer op te letten dat ik gezond eet, hoe meer trek ik krijg in ongezonde dingen... tot een onbedwingbare trek :-)
En dan begin ik weer opnieuw met 'gezond eten'.
Toevallig dat ik vanmiddag nog: en nu ga ik stoppen met tussendoortjes en chocola enzo!
Biko krijgt daarentegen zijn farmfood en rawhide kluiven, alleen gezond. Niets tussendoor. Heel af en toe een beetje gekookte kip met rijst als dat over is of als hij zich niet zo lekker voelt, maar verder niet.

Met mijn siamees ben ik dan weer minder kieskeurig, die lust graag chips, dus die krijgt af en toe een heel klein chipje, of een stukje aardappel, groente of vlees van mijn bord, hij lust zelf spaghetti.. ;-)
Tot grote ergenis van mijn vriend, want geen dier mag van mij bedelen aan tafel, behalve Dieseltje, mijn lieve kleine siameesje :-D
Erg he!

Groetjes, Margje

honden page profiel Mary-AnnMary-Ann 3 doggies

honden foto van Mary-Ann

Ik vrees dat wij niet zo heel erg gezond eten. Mijn hubbie en ik zijn beide echte lekker bekken.
We snoepen zelden of nooit maar als het om eten draait komt er meestal allerlei ongezonde maar oh zulke lekkere dingen op tafel. kaasjes, sausjes, tappas,stokbrood etc etc

Mijn hubbie eet in het kader van moeten afvallen veel fruit ik zelden of nooit. Hooguit in de zomer ( gek op zomerfruit )Ontbijten doe ik ook niet, met vlagen krijg ik er ineens weer trek in en dan eet ik cornflakes met soja melk. tussen de middag wel een boterhammetje of 3.( of beter gezegd gebakkies ) Ouwe kaas, yorkham, eitje, rucolasla en zongedroogde tomaatjes en dat allemaal bij elkaar ;-)
Koffie gaat bijna intravaneus.
Drinken doen wij echter bijna niet.

Howy krijgt RC puppievoer met beloningsnoepjes tussendoor, en die varieren van merk en grootte.
En vandaag heeft hij zijn eerste runderoor gekregen.
Wild is ie ervan !;-)

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi mariaa
Nou ik kan wel zeggen dat we meestal wel gezond eten 3 keer perdag s avonds lekker fruit en geen alcohol lust ik niet wat taat betreft die lust echt alles steelt zelf radijs maar ze krijgt van mij goede brokken en wat vers vlees er door dus gezond vedder krijgt ze s avonds ook wat fruit en een kauwkluifje bij de koffie en dan de lekkere dingen als we aan het wandele zijn stukje kaas of worst nou ik geloof dat wij met zen drieen hier best wel gezond bezig zijn of schoon je het tegen woordig niet echt meer wet wat gezond is

groetjes joke en taat

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Nele, mag ik vragen waar jullie wonen ? Mijn ouders wonen in Geluwe, dus ook vlakbij de Franse grens. Ik ben er opgegroeid ! Wie weet is het vlakbij waar jullie zijn!
Wat nu deze vraag betreft, ik ben een jojo typetje dat eens gezond eet en dan afvalt en zich fit en gezond voelt, en dan weer lekkers wil en niet meer kan stoppen, waardoor de kilo's eraan vliegen, de cholesterol weer de hoogte ingaat en er van die fitheid niet veel overblijft. Maar recent werd bij mij een auto immuunziekte vastgesteld, en de wetenschap kan niet verklaren hoe ik die heb opgelopen. Zo'n ziektes zijn de trend tegenwoordig, en onze levensstandaard zal ook wel een rol spelen. Daarom ben ik nu wat bewuster met mijn gezondheid aan het omgaan, alhoewel ik een stukje cake, een lekkere reep chocola, of een glaasje sterk water, af en toe toch niet afsla...

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch 3 doggies

honden foto van mandy missy molly en butch

Ik moet zeggen dat ik nu sinds zo een 2 jaar echt ben aan het letten wat ik eet omdat ik toch redelijk wat gewicht ben bijgekomen en dat er graag weer af wil hebben.
Zout eet ik niet genoeg blijkbaar want ik heb een te LAGE bloeddruk haha

Maar mijn honden komen op nummer 1 ik ben meer bezorgt om hun gezondheid dan mijne, maar dat heeft iedereen hier denk ik wel.

Ik moet zeggen 1 keer in de 2 weken eten we iets ongezonds zoals frietjes of pizza, maar dat is nou niet echt ongezond denk ik

honden page profiel ChrisChris 3 doggies

honden foto van Chris

Hoi,

Ik eet zeer onregelmatig en zeer ongezond, daar komt nog eens bij dat ik een wijnliefhebber ben en da's soms ook een beetje teveel van het goede.

Probleem is (volgens mij) dat ik totaal niet op mijn gewicht hoef te letten, ik heb al jaren met een BMI van 24.9 wat normaal is voor iemand van mijn leeftijd.

Groetjes,
Chris

honden page profiel rosannerosanne 3 doggies

honden foto van rosanne

Eeuhm gezond eten? Wat is dat?

Het liefst eten we elke dag pasta met stokbrood en kruideboter.. Of lekker pizza,Turkse pizza, gewoon lekker ovenschotels... En vooral savonds als je op de bank gaat zit dan krijg ik al spontaan lekker trek de ene keer zalmsalade zelf maken.
De andere keer lekkker chips of lekker een zak snoep heerlijk:-)


Of juist tegen 10 uur nog de frietpan aan te zetten doen we nooit hoor:P

Hahaha:-D

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Wat leuk om al deze reacties te lezen!
het is opvallend dat de meeste onder ons ook bewust bezig zijn met eigen voeding.
Dan zijn er 3 conclusies (zover ik kan bedenken):
1. als je eenmaal hebt verdiept in goed hondenvoedsel dan "gebruik" je deze informatie ook voor jezelf.
2. Als je altijd al bewust bezig bent met je eigen gezondheid dan wil je ook het beste voor je hond.
3.Je houd zoveel van de hond,dat je hem een super gezond baasje gunt:-)

Soms best jammer dat ik geen hondje ben van een super baas,dan krijg ik alleen het aller beste....en geen frietjes,chocola,wit brood,chips etc etc meer

Fijn weekend,
gr mariaa

honden page profiel ToshiToshi 3 doggies

honden foto van Toshi

Ach, hier ten huize van Toshi proberen we toch een beetje gezond te eten, maar dat valt niet altijd mee, wij drinken graag een glaasje wijn en genieten ook graag van lekker eten zelf gekookt of op restaurant en dan is het soms moeilijk om in de lijntjes te blijven.
Onze lieverds krijgen toch ook wel eens een lekkertje of wat anders teveel of niet soms?
Zolang men met niks overdrijft en alles met mate, wel dan denk ik dat wij hier gezond leven.

groetjes
Patsy & Toshi ;-)

PS: het leven is al kort genoeg ;-)

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Trillende knietjes...de jagers komen langs met 4 auto´s en gaan jagen op de heuvel t.o.mij.Mijn ´grote vriend´ van wie ik 2 weken geleden zijn jachthond ving,kwam me de hand schudden en ik heb gevraagd of hij pens van het wild,wat hij schiet aan mij wil geven voor de honden.Geen probleem zei hij,ik zal het apart houden en als toegift dook hij in zijn auto en toverde een reep chocola met noten tevoorschijn en gaf mij die...haha...ik probeer mijn honden gezond te voeren en nu krijg ik dit,maar ik peuzel hem lekker op hoor!


A plus!(tot later)

Ingrid en haar roedel

honden page profiel Marcel SteenbergenMarcel Steenbergen 3 doggies

honden foto van Marcel Steenbergen

nouja ik hou van koken en sta dan ook vaak lang in de keuken maar of het altijd gezond is niet echt denk ik maar wel erg lekker en zo gaat het net zo bij onze hond en onze overleden hond Cora, en is toch bijna 15 geworden.

ik hou van lekkere dingen en honden ook dus alles in mate moet kunnen

en mijn mechelaar is een echte groente en fruit gek( ja zo erg dat ze rustig een bak aardbeien van het aanrecht jat)

groetjes marcel

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Oké, ga mijn menu eens blootleggen. haha. De honden, ja, die gaan binnenkort over op farmfood en worden via Duck of Carnibest overgezet. Na vele info heb ik ontdekt dat ik helemaal fout zat met te denken dat ze gezond eten kregen, wist niet beter maar komt goed.
Voor verbetering is het nooit te laat.

Wat mezelf betreft, ik kook vooral vers, sta urenlang soms achter de potten. Kook dan wel bijvoorbeeld spaghetti-saus in grote hoeveelheid en vries het in. Maak veel in grote porties en kan ik invriezen zodat het bij weinig tijd ook nog gezond blijft. Vooral vers komt hier op tafel als is een Belgische friet ook altijd een welkom, moet ook eens kunnen.
Snoepen is niet zo mijn ding, alcohol eigenlijk ook niet, alleen een glas champagne kan er wel met plezier in en met mate.
Yoghurt, fruit en groente zijn dagelijkse kost. Ik was 3 jaar geleden verslaafd aan cola, 2 liter op een dag ging erin. Nu drink ik 1 klein flesje op mijn werk van cola light en that's it. Gewone suiker heb ik vervangen door Canderel en wit brood eet ik niet meer. Ben op die manier 15 kg kwijt, zonder dat ik honger heb geleden. Mogen er nog wat af maar die zien het precies niet zo goed zitten en blijven blijkbaar liever bij me.
Enfin, ik zondig ook eens op mijn eten, maar eerder beperkt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zorgen jullie net zo goed voor je zelf als voor je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^