Sterilisatie Doen of Niet doen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Ik zou het ook laten doen.
Heb net 1 van mijn teefjes laten doen voor de eerste loopsheid, de reden hiervan is omdat mijn andere teefje wel haar eerste loopsheid heeft gehad en ze heeft hier enorm opgezwollen tepels aan overgehouden en het lijkt of er schijfjes onder haar tepels zitten die hard aanvoelen.
Zij staat nu gepland eind deze maand  om te laten steriliseren, normaal gezien pas september oktober maar omdat ze last heeft van die opgezwollen tepels word het dus vroeger gedaan.
Met dit teefje heb ik speciaal gewacht omdat de ene zei niet voor de eerste loopsheid want ze zijn niet volgroeid, ze hebben die hormonen nodig om volwassen te worden enz...  en omdat zij geen stabiel hondje was heb ik dus gewacht, de ander zei dan weer dat het geen kwaad kon maar je begint dan ontzettend te twijfelen, maar als ik haar nu zo zie heb ik toch spijt dat ik gewacht heb.
Veel succes met je keuze, mocht je die nog niet gemaakt hebben. ':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sterilisatie Doen of Niet doen ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik vind steriliseren om latere medische problemen te voorkomen wat twijfelachtig. Steriliseren scheelt wel wat op eventuele aandoeningen maar at gaat niet om wereldschokkende percentages. Bovendien kan steriliseren z'n eigen complicaties met zich meebrengen. Ook dat gebeurt trouwens niet vaak. Ik denk dat het een heel persoonlijke keuze is op basis van gevoel en wat je zelf belangrijk is.

Steriliseren/castreren om gedrag te beinvloeden vind ik de grootste onzin.

Steriliseren om zwangerschappen te voorkomen vind ik wel een terechte reden. Een loopse teef doet vreemde dingen, zeker bij mensen die misschien wat minder scherp zijn op hun honden dan velen op HP die toch veelal anders naar honden kijken dan de gemiddelde eigenaar op straat. Ik snap daarom ook heel goed dat dierenartsen dit standaard aanbevelen.
Tegelijkertijd, als je als eigenaar die verantwoordelijkheid wel neemt gedurende die 6 weken per jaar is dat risico vrijwel geheel te beperken. Maar de asiels zitten te vol om steriliseren ter voorkoming van nestjes geheel te verwerpen. Ik begrijp de dierenartsen in deze dus prima.

Al met al het een keuze die je met je verstand dient te maken denk ik. Ik zie ook geen goed of fout. Ik zie wel goede of foute redenen om ervoor te kiezen.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Misschien is het ook wel een beetje gemakzucht maar ik heb altijd gecastreerde dieren gehad.

stuk voor stuk leuke dieren zonder enig verandering in karakter wat ik hoor.
Wat betreft vacht veranderin zou best wel eens kunnen geen verstand van. Maar als dat het ergste is..

Het argument dat je op moet passen als je een loopse teef hebt ( wat gelukkig dan maar 3 weken achterelkaar is) is logisch maar niet meer nodig wanneer geholpen.

dus ja wel gemakzucht maar voor mij fijn door geen angst voor wat als en het constant opletten. en voor de hond geen hormoon dingen waar het dier zich niet aan mag toegeven(paringsdrang) altijd fijne rustige honden gehad die echt niet ongelukkiger of ongezonder waren als ongecastreerde dieren.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou zelf, maar dat is mijn mening, een hond niet laten steriliseren of castreren, zonder medische noodzaak. Er zijn naar mijn gevoel heel veel baasjes, die een reutje al laten castreren, omdat hij reutje is of omdat een kennis het reutje of het teefje ook heeft laten helpen. Ik heb twee ongecastreerde reutjes in huis gehad en nadat Luca 1 keer ontsnapt was, is het me daarna nooit meer gebeurd. Luca was erg op de teefjes, Romeo ook wel, maar veel minder. Toen Romeo een hele tijd geleden eens speelde met een teefje en ik er net op tijd achter kwam, dat mijn ventje het hondenmeisje wilde dekken, was de baas in geen velden of wegen te bekennen. Na een tijdje kwam het baasje aanlopen met de mededeling : ze is wel loops ! Dus hij liet zijn teefje gewoon los en spelen met andere honden, dus ook reutjes. En dan de opmerking, die hij daarna maakte, sloeg nergens op : dan laat je je hond maar castreren, heb je nergens last van ! Nu zal ik mijn hond echt niet laten castreren, omdat er bazen zijn die hun teven los laten lopen. Dan te weten, dat een reutje een loops teefje op 5 km. afstand kan vinden. Als we allemaal, bazen van teven en reutjes een beetje rekening met elkaar houden, is er niets aan de hand. Mijn overbuurvrouw heeft een teefje en daar hebben wij nog nooit last van gehad. Zij houdt er duidelijk rekening mee, houdt haar hond aangelijnd en gaat alleen in gebieden met de hond wandelen, waar geen honden komen. Zo kan het ook !

honden page profiel NickyNicky

honden foto van Nicky

Thanks voor jullie reacties . Veel verschillende meningen. Aan alles zit een voor en nadeel. 
Ik vind het een moeilijke keuze.  Dus vind het erg fijn om jullie meningen te horen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps nestjes. ik loop toch iedere dag met Bamse buiten, kom nimmer een reu tegen, misschien dat mijn blik genoeg zegt / ?

wat lavendel druppels op haar flanken en geen reu die naar haar toe komt, een oepsnestje ? die verantwoording die heb ik ... kort aangelijnd houden.

over een schutting klimmen ? nee heb ik nog nimmer mee gemaakt, ook geen loslopende goosers om bamse heen.

voordelen die zullen er zeker zijn, maar ook nadelen, ieder maakt zijn keuze daarin, maar een oepsnestje niet willen en dan maar steriliseren castreren, dat is natuurlijk onzin, je bent daar zelf bij.

thuis laat je de hond niet alleen in de tuin dan, hou ze binnen. en nogmaals keuze maak je zelf waar kies je voor.

er zijn genoeg eigenaren die een loopsheid niets vinden, ridderen , aan de lijn houden, niet los kunnen lopen enz. de hond in de gaten houden, dat vind ik argementen, het niet prettig vinden van een loopsheid, maar een teef heeft een loopsheid. :-D

nogmaals de keuze is aan ieder, maar lees je goed in voor de voordelen maar ook voor de nadelen, incontinentie wordt niet vaak aangegeven, maar echt het gebeurt meer dan men denkt. zeker bij de grote rassen, ach er zijn pilletjes voor vertelt je dierenarts je dan, ook dat is waar, maar er moeten steeds meer pillen gegeven worden. dat wordt er niet bij vermeld.

hormonen vallen weg, voor een gezond skelet zijn hormonen nodig, niet alleen voor de mens maar ook voor dieren.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

hier heb ik het bij alle 2 gedaan en heb er zeker geen spijt van

wou ook geen nestje
nu kunnen ze gewoon altijd los en moet ik niet ongerust zijn
vacht is niet veranderd
en de jongste is aanhankelijker geworden 
dus alleen maar positieve dingen

wel of niet steriliseren, het heeft alle 2 zijn voor of nadelen
dus doe gewoon waar jij je goed bij voelt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sterilisatie Doen of Niet doen ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Paniek! Masha kwijt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^