Jaarlijkse enten, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jaarlijkse enten, ja of nee? Poll

Ja (18)
 
Nee (45)
 
(3)
 

We moeten onze hond(en) ieder jaar in laten enten

Ja
Nee

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Wat vinden jullie?

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik ben tegen jaarlijks enten. Ik laat Romeo titeren. Door te laten titeren kun je bepalen of en hoeveel antistoffen de hond nog heeft. Als ik Romeo had laten enten, had hij twee jaar op rij een overdosis gehad van 3 onderdelen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hey ik lees veel over het titeren, weet je toevallig welke dierenarts dit doet bij ons in de buurt? Ik wil dat ook laten doen bij Maylo, vind het inenten ook niet echt wat en zou je mij in een PB er eens meer over willen vertellen?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hiet ook titeren na drie jaar

ik heb ze wel voor weil laten enten (in overleg met holist)ivm amsterdam vol met ratten en poep eter en zwemmer die ook water overal water drinkt  hier.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ligt eraan.
ontwijkt je hond water, dan heb je weil niet nodig in theorie
gaat je hond naar de hondenschool of een opvang, dan heb je kennelhoest enting nodig

titeren is een goede manier om te bepalen of enten nodig is

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier ook titteren, alleen de ziekte van Weil elk jaar, omdat we hier fanatieke zwemmers hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



http://huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-niet



Vaccinatie honden Ja of Nee?

Is het vaccineren van onze hond belangrijk? Recent onderzoek toont aan dat het inentingsbeleid van de laatste jaren achterhaald is. Wij mensen laten ons ook niet elk jaar tegen polio en tetanus inenten. Omdat vaccinaties zéér belastend zijn voor uw hond, zouden we tegenwoordig uit moeten gaan van de gedachte; ”Zoveel als nodig, maar zeker zo weinig mogelijk, aangepast aan het individuele risico dat een hond zou kunnen lopen. Onderschat de bijwerkingen van vaccinaties niet. Behalve de inentingsstof zitten in de prik namelijk chemische stoffen zoals Thiomersal bestaat voor 50% uit kwik, kankerverwekkende formaldehyde, paraffine, aluminium enz. die het immuunsysteem en de hersenen van het dier ernstig aan kunnen aantasten. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen bijvoorbeeld allergiën, epileptie, auto-immuunziektes en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat. Vooral de cocktail entingen zijn zeer belastend voor de hond



Ziekte van Weil / Leptospirose

Aangemerkt moet worden dat deze ziekte voornamelijk door de serovars groepen, grippotyphosa, bratislava, sejroe, pomona en saxkoebing wordt veroorzaakt, waar tegen de vaccinatie NIET beschermt, omdat deze groepen in de entstoffen die momenteel gebruikt worden, niet zitten. Als u de hond laat enten voor de ziekte van weil, denkt u natuurlijk zo mijn hond is nu veilig, maar niets is minder dan waar. De dierenarts hoor je niet over, maar vaccinatie tegen weil (leptospirose) is een verraderlijke enting, omdat deze bij veel bacteriën gewoon niet werkt, en de hond gewoon deze ziekte op kan lopen. De enting werkt maar bij enkele bacteriën, terwijl er momenteel wereld wijd 200 verschillende bacterie groepen bestaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wie kunnen er Weil ( leptospirosis) krijgen?

Dieren die geen goed immuunsysteem hebben, Pups, oude honden en dieren die al gezondheidsklachten hebben door een verminderd immuunsysteem. Enig risico is laat in de zomer in stilstaand water, wat boven de 22 graden is, als er botulisme en blauw algen heerst. Dan kunt u de hond beter niet laten zwemmen in dit water, voor de rest loopt het niet met zo’n vaart. De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren, hersenen en immuunsysteem van uw hond beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit. Deze enting is zéér belastend voor uw hond, en zeker niet ongevaarlijk .Tevens werkt deze vaccinatie niet preventief, bied maar enkele maanden bescherming, daarna loopt hij weer onbeschermd rond.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Hangt er vanaf,
Ik laat het wel bij Romi doen aangezien zij naar de hondenschool gaat en wedstrijden gehoorzaamheid doet.

Bijvoorbeeld bij honden in het asiel vind ik het ook belangrijk ter preventie van kennelhoest.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Gucci gaat nooit naar een kennel, maar is net 1 jaar. Moet ik hem dan wel zijn enting laten geven? Hij zwemt wel redelijk vaak (vooral met warm weer).

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb Romeo niet meer voor Weil laten enten. Daar heb ik lang over moeten nadenken, maar als ik bv. de vorige hond van mijn overbuurvrouw neem, die altijd ge-ent werd, ook voor de ziekte van Weil en hij toch gestorven is aan de ziekte van Weil, vind ik de beslissing om Weil te enten, moeilijk. Als ik hier op hondenpage nu zie, dat er al zoveel baasjes laten titeren, vind ik dat een heel mooie ontwikkeling.

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik ent ze gewoon jaarlijks. Ivm veel reizen, veel contact met andere honden, en de sport clubs waarbij dit verplicht is. :-) Vind het ook stom omdat titteren geld kost, en als je dan moet enten ben je dubbel zoveel geld kwijt.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is niet dubbel Patricia. Er is grote kans dat je hond niet ge-ent hoeft te worden. Er zijn dierenartsen die zelfs zeggen dat na de puppie-entingen de hond levenslang beschermd is. Daarom titer ik ook. Kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent ? Waarom honden en katten dan wel ? Waaraan je misschien niet denkt, is de chemie die de hond binnenkrijgt. Als een dierenarts op datum ent, bv. 1 juni 2010 is het toch absurd dat precies op 1 juni 2011 of voor rabbies precies op 1 juni 2013 alle antistoffen totaal weg zijn ? Een hond bouwt de antistoffen zelf op. Of een hond nog genoeg antistoffen heeft, kun je alleen te weten komen als er bloed afgenomen wordt. Een hond kan ook een overdosis krijgen. Veel hondenscholen en asiels zijn niet bekend met titeren en daarom "eisen" ze de entingen. Onbekend maakt onbemind. Er zijn gelukkig hondenscholen die titerbepalingen accepteren en het worden er gelukkig steeds meer. Het zou zo moeten zijn, dat de dierenarts standaard vraagt of de hond getiterd moet worden, dat zou pas een ommeslag zijn !

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voor zover ik weet staan entingen momenteel ter discussie althans in Amerika.
Het schijnt dat er in Amerika al best veel honden en katten eerder zijn overleden door de entingen. Ik hoop dat ze in Nederland ook grondig onderzoek gaan doen en tot op de bodem gaan uitpluizen wat en hoevaak nou wl goed is en wat niet.

Beauty is altijd elk jaar geent.

Ik wil zelf straks bij mijn dierenarts ook dit onderwerp ter discussie stellen.

Wheil enting vind ik heel belangrijk omdat we ook naar water gaan maar de andere delen van de jaarlijkse enting wil ik graag weten wat er eigenlijk echt noodzakelijk is en of het inderdaad voor de hond niet beter is bepaalde dingen minder vaak te enten.

Uhm vraag?    titeren is mij onbekend, wat is dat? wat houd het in?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Sorry dat ik hier dit topic voor gebruik, maar wellicht kunnen jullie mij wat advies geven.

Punk is gewoon jaarlijks geënt, en dat moet herhaald worden (volgens de dierenarts dus, ik twijfel). Punk wordt over twee maanden veertien jaar oud, komt niet echt op plekken met veel honden, zwemt nagenoeg niet. "Gewoon" laten enten heb ik al uitgesloten als optie, maar ik twijfel tussen titeren of overslaan. Wat zouden jullie doen?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou het overslaan. Ze heeft haar hele leven wel genoeg gehad lijkt me.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn oude Kooiker heb ik vanaf zijn 13e ook niet meer laten inenten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bij titeren wordt bloed afgenomen en onderzocht op antistoffen. Dus als jij bv. normaal de grote cocktail zou geven, van 3 onderdelen, zou je de titerbepaling kunnen laten doen van deze 3. Romeo is getiterd en volgens mijn dierenarts was Romeo toe aan de grote cocktail. Toen ik hem daarna vroeg, zei hij dat ze alles precies bijhielden in de PC en dat het nodig was. Ik ging elders, want zij titeren niet en Romeo had nog meer dan genoeg antistoffen, waarvoor ze hem wilden enten. Net als het jaar daarna ! En waarschijnlijk dit jaar ook weer ! Er zijn zelfs dierenartsen die zeggen dat een hond na de puppie-entingen levenslang beschermd is ! Kinderen worden toch ook niet elk jaar, levenslang ge-ent ! Romeo kreeg een body-checkup, hart,longen,bloeddruk ed. er werd om 3 uur bloed afgenomen en om half 5 kreeg ik een telefoontje dat hij niets nodig had. Een dierenarts die op datum ent kan nooit zeggen of er nog genoeg antistoffen zijn,dat kan alleen via afname van bloed ! Het is absurd om bv. wat ik veel om me heen zie, een hond te laten enten op 1 juni 2010 en precies rond deze datum hem op 1 juni 2011 een bepaalde injectie te geven. Dat geldt dus ook voor de rabbiesenting na 3 jaar. Want ook dan kan de hond een overdosering krijgen. Als ik had gedaan wat de dierenarts adviseerde, had Romeo twee jaar op rij een overdosis gehad van 3 onderdelen ! Er is een omslag in het enten, maar veel dierenklinieken enten jaarlijks, maar ook hondenscholen eisen entingen. Ik heb nu een hondenschool gevonden die titerbepalingen wel accepteert ! Maar dat is wel een hele zoektocht geweest !Net zoals in mijn woonplaats toen ik Romeo wilde titeren, Mijn zoektocht staat bij : medisch/alternatief : Romeo wordt getiterd in Meijel !
Geen enkele dierenkliniek wilde titeren, het werd me zelfs ontraden. Gelukkig zette ik door !

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Flauwekul om een hond van 14 jaar nog volledig te vaccineren. Jouw hond heeft zeer waarschijnlijk voldoende titers uit de DHP voor nog 2 hondenlevens en alles wat je daar bovenop nog vaccineert, kan schade toebrengen. Weil en Kennelhoest zijn geen core vaccinaties en geef ikzelf beslist niet. Zou daar juist ook bij een oude hond zeer voorzichtig mee zijn. Die kan het (net als een jonge hond overigens) maar beter hebben van zijn weerstand. Misschien heb je hier iets aan:
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm

Mijn honden van ruim 11,5 en 10 worden vanwege hun gezondheid vanaf hun 7e niet meer gevaccineerd (ze hebben 5 jaar deel vaccinaties gehad) en zwemmen dagelijks. Een toekomstige pup laat ik vanaf 3 maanden titeren en ook niet met Weil en Kennelhoest vaccineren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

mmm.. Hij pakt mijn 'nee' stem niet..

Ik zou dus niet jaarlijks enten. Zowiezo is enten ongezond en werkt de cocktail minimaal 3 jaar. Weil zou wel jaarlijks moeten volgens de richtlijnen, maar het schijnt dat de weil variant waarvoor men ent, niet of nauwelijk in NL voor komt. In NL komen andere weil varianten voor waar je niet voor kunt enten (ik vergelijk het met de griepprik voor mensen).
De kennelhoest enting is helemaal te vergelijken met de griepprik voor mensen.

honden page profiel --

honden foto van -

Ja... Maar dat komt omdat ik het niet voor het zeggen heb ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Waarom niet? Juist jij moet dat voor het zeggen hebben...

honden page profiel --

honden foto van -

Nee hoor, mijn ouders zijn degene die het voor het zeggen hebben... ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

OK, op die manier....de gezondheid van je dier heb je altijd zelf in de hand, ook je ouders. ':-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


http://huisjebiobeestje.nl/page/vaccineren-ja-of-niet



Vaccinatie honden Ja of Nee?

Is het vaccineren van onze hond belangrijk? Recent onderzoek toont aan dat het inentingsbeleid van de laatste jaren achterhaald is. Wij mensen laten ons ook niet elk jaar tegen polio en tetanus inenten. Omdat vaccinaties zéér belastend zijn voor uw hond, zouden we tegenwoordig uit moeten gaan van de gedachte; ”Zoveel als nodig, maar zeker zo weinig mogelijk, aangepast aan het individuele risico dat een hond zou kunnen lopen. Onderschat de bijwerkingen van vaccinaties niet. Behalve de inentingsstof zitten in de prik namelijk chemische stoffen zoals Thiomersal bestaat voor 50% uit kwik, kankerverwekkende formaldehyde, paraffine, aluminium enz. die het immuunsysteem en de hersenen van het dier ernstig aan kunnen aantasten. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen bijvoorbeeld allergiën, epileptie, auto-immuunziektes en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat. Vooral de cocktail entingen zijn zeer belastend voor de hond



Ziekte van Weil / Leptospirose

Aangemerkt moet worden dat deze ziekte voornamelijk door de serovars groepen, grippotyphosa, bratislava, sejroe, pomona en saxkoebing wordt veroorzaakt, waar tegen de vaccinatie NIET beschermt, omdat deze groepen in de entstoffen die momenteel gebruikt worden, niet zitten. Als u de hond laat enten voor de ziekte van weil, denkt u natuurlijk zo mijn hond is nu veilig, maar niets is minder dan waar. De dierenarts hoor je niet over, maar vaccinatie tegen weil (leptospirose) is een verraderlijke enting, omdat deze bij veel bacteriën gewoon niet werkt, en de hond gewoon deze ziekte op kan lopen. De enting werkt maar bij enkele bacteriën, terwijl er momenteel wereld wijd 200 verschillende bacterie groepen bestaan.


.


Wie kunnen er Weil ( leptospirosis) krijgen?

Dieren die geen goed immuunsysteem hebben, Pups, oude honden en dieren die al gezondheidsklachten hebben door een verminderd immuunsysteem. Enig risico is laat in de zomer in stilstaand water, wat boven de 22 graden is, als er botulisme en blauw algen heerst. Dan kunt u de hond beter niet laten zwemmen in dit water, voor de rest loopt het niet met zo’n vaart. De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren, hersenen en immuunsysteem van uw hond beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit. Deze enting is zéér belastend voor uw hond, en zeker niet ongevaarlijk .Tevens werkt deze vaccinatie niet preventief, bied maar enkele maanden bescherming, daarna loopt hij weer onbeschermd rond.


honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Te vaak wordt er belang gehecht wat de dierenarts in deze adviseert ! Het zou ook zo moeten zijn, dat de dierenarts vraagt of de hond getiterd moet worden ! Niet standaard honden van allerlei leeftijden, met ziektes, met hart en vaatproblemen, zelfs oude honden, enten. Het heeft vaak met geld te maken. Ik vind wel dat je ouders net als jezelf verantwoordelijk zijn, net wat hierboven gemeld wordt, voor de gezondheid van de hond. Waarom, laat je je ouders deze reacties niet lezen ? Na de dood van Luca ben ik mij gaan inlezen in al die zaken, waaronder titeren. Ik ben ervan overtuigd dat Luca nog geleefd had, als ik had geweten wat ik nu weet. Luca stierf aan levernecrose.

honden page profiel --

honden foto van -

Dat zal, maar mijn ouders kennen zoveel honden die elk jaar geent werden en ook 15jr zijn geworden. 
Er zijn zoveel dingen waar mensen het niet mee eens zijn... Net als dat we commentaar kregen over het geven van Max zijn voeding.... Tja, zo kan ik het ook..... Ik heb jet er heus met ze over gehad hoor, maar datbhij over ging op vervlees ging ook niet van de ene op de andere dag  ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pauline een hond van 14 jaar niet meer enten. daar kleven te veel risicoos aan, en jouw 14 jarige heeft voldoende antistoffen bij zich.

honden page profiel CatoCato

honden foto van Cato

Onze da raadde Kennelhoest zelfs af. Is net als met de griepprik was haar uitleg; ze kunnen evengoed Kennelhoest krijgen als ze gevaccineerd zijn!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: zware diarree met bloed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^