het verschil tussen een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en een Golden retriever?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

hallo,
weet hier iemand misschien een verschil tussen een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en een Golden Retriever? Ik ben in verwachting van ons 1e kindje en wil dus een goede leuke kinder vriend die wel tegen een stootje kan (ik weet dat dit natuurlijk ook met de opvoeding te maken heeft!) Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij een golden, een toller of een markiesje. Wat is jullie advies?

Groetjes Kim

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het verschil tussen een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en een Golden retriever?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

een toller heeft wel echt heel veel beweging nodig.
echt een hele actieve hond. ook wel drukker in huis dan een golden. (tenminste, de toller van een vriendin van me :-D )

en een baby en een hond is veel werk. ik zou dan geen Toller nemen...

liefs, Uma

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Golden Retriever

De Golden Retriever, een van de meest vriendelijke honden, is het resultaat van een poging van een Schot om de perfecte retriever te fokken. In 1865 heeft Lord Tweedenham een gele puppy met een gegolfde vacht genaamd Nous, meegenomen naar zijn landgoed in Inverness. Gedurende meer dan twintig jaar heeft hij gefokt met de gele pups van Cowslip, de dochter van Nous en haar nakomelingen. Aan het begin van de twintigste eeuw was de Golden Retriever zeer populair, dank zij zijn uitstekende kwaliteiten.

Ook Amerikaanse jagers kwamen onder de indruk van deze sterke intelligente retriever, en gebruikten hem bij de jacht op de overvloed aan wild in de moerassen van hun land. Hoewel het jagen als sport is afgeschaft, is de Golden Retriever populairder dan ooit, omdat hij door zijn vriendelijkheid, zijn geschiktheid om in gezelschap te verkeren en zijn gehoorzaamheid de perfecte gezinshond is.

Zelfs president Gerald Ford had een Golden Retriever, genaamd Liberty. Op zekere dag nam de president zijn hond in de vroege ochtend mee om haar uit te laten, toen ze buiten werden gesloten. Liberty was toen zwanger van negen pups. Een van de puppies uit een worp van het Witte Huis is blindengeleidehond geworden. Doordat de president een Golden Retriever als huisdier had, werd dit ras zelfs nog populairder in de Verenigde Staten: dit ras hoorde al snel tot de top tien van rassen die geregistreerd waren bij de American Kennel Club.

Het is natuurlijk geen wonder dat de Golden Retriever zijn populariteit behouden heeft. De honden van dit ras hebben een temperament dat ieder zou wensen voor zijn hond, of zelfs voor zijn vriend. Trouw, beminnelijk, speels, actief en met de wens om te plezieren, wie zou er nog meer te wensen hebben dan wat de Golden Retriever te bieden heeft? Ook als werkhond wordt de Golden Retriever door geen ander ras overtroffen. Door zijn aangeboren kwaliteiten als intelligentie en het vermogen om te leren is de Golden Retriever makkelijk af te richten. Deze honden blinken uit als geleidehonden - zowel voor blinden als voor doven -, als drugshonden, als hulp bij zoek - en reddingsoperaties, en op vele andere gebieden. Volgens de AKC is ruzieachtig gedrag of vijandigheid naar andere honden of mensen in gewone situaties, of een ongewenst vertoon van angstigheid of nervositeit niet in overeenkomst met het karakter van de Golden Retriever.

De Golden Retriever is een fantastische hond als gezinshond, vooral omdat hij het met kinderen zo goed doet. Maar door zijn zachtaardige karakter is hij minder geschikt als bewakingshond. Hoewel hij wel hard blaft wanneer hij vreemden ziet, zal de Golden Retriever zelfs met een inbreker snel vrienden worden.

Deze middelgrote hond heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 jaar. Deze hond verhaart gemiddeld en is makkelijk te onderhouden. Hoewel deze hond niet vaak in bad hoeft, moet de vacht regelmatig worden gereinigd met een stevige borstel. De Golden Retriever is net zo gek op het apporteren van ballen en stokken als op het apporteren van fazanten, gevogelte of andere prooi. Dankzij de Retriever afkomst is het makkelijk om deze hond in beweging te houden. Houdt in gedachten dat deze hond beweging nodig heeft en dat het goed is om deze hond mee te nemen voor een lange wandeling. Tot de gezondheidsproblemen die bij dit ras voorkomen behoren huidallergieën, heupdysplasie en aangeboren oogproblemen.

Kim (Gast)

hallo,
ik begrijp dus dat de toller veel drukker is?
De golden en het markiesje, zit daar ook veel veschil in zit kwa drukte? Het is ook de boedoeling om een hond te nemen als het kindje ongeveer 1,5 jaar is!

Groetjes Kim

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

nou... de meeste tollers best druk.

dit heb ik nog even van de rasvereneging:

Het karakter van de Toller
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is gefokt als werkhond en dankt veel van zijn karaktereigenschappen juist aan het specifieke werk waarvoor hij is gefokt. In Nederland zal over het algemeen slechts van de apporterende eigenschap van de Toller op de praktische jacht gebruikt gemaakt worden. De Toller is een gepassioneerde apporteur die over genoeg kracht moet beschikken om een volwassen gans aan land te brengen. Het spreekt voor zich dat niet van elke Tollereigenaar verwacht wordt dat hij met zijn hond de jachtsport gaat beoefenen, andere hondensporten liggen ook binnen zijn mogelijkheden. Denk hierbij aan behendigheid, obedience en gehoorzaamheid. De Toller is een zeer intelligente hond met een groot uithoudingsvermogen. Hij is een kundige en sterke zwemmer en een natuurlijke en goede apporteur op land zowel als uit het water, waarbij hij zichzelf snel in actie brengt zodra er een indicatie gegeven wordt dat apporteren gewenst is. Zijn sterke wil om te apporteren en zijn speelsheid zijn essentieel voor zijn “Tolling” eigenschap. Zelfs een taak als hulphond of reddingshond zijn op zijn lijf geschreven.
De natuurlijke wil om te apporteren en zijn speelsheid zijn noodzakelijk voor de "tolling" eigenschap. Zoals ook van "voorstaan" bij staande honden kan worden gezegd, geldt dat de "tolling" eigenschap erfelijk bepaald is en niet of nauwelijks kan worden aangeleerd. De honden hebben een intens en natuurlijk plichtbesef. Met pups, jonge én volwassen honden moet worden getraind, maar het opbouwen van een hechte relatie door de kinderen balletjes te laten weggooien, die de Tollers steeds weer met plezier zullen gaan halen, is ook trainen. De mensen in Nova Scotia spreken ook niet van werken met de hond maar van "playing the dog". Andere eigenaren zeggen dat het apporteer-maniakken zijn. "Als ooit iemand een balletje weggooit blijft de Toller hem net zolang terugbrengen totdat de arm van deze ongelukkige eraf valt". Er is een verhaal bekend van een Toller die steeds zijn balletje meeneemt naar de top van een heuvel om hem daar te laten vallen. Vervolgens loopt hij er hard achteraan in een poging het balletje te pakken te krijgen voordat het beneden is. Dit spelletje kon zich uren lang herhalen.
De Toller vertoont in gedrag overeenkomsten en verschillen met andere retrieversoorten. Het ras is gevoelig en erg gehecht aan zijn roedel. De Toller is niet altijd zo'n allemansvriend als de Golden Retriever. Ten opzichte van vreemden stelt hij zich soms wat gereserveerd (maar zeker niet agressief) op. Ook in de training onderscheidt de Toller zich door de hoge mate van intelligentie. Een Toller zal niet klakkeloos doen wat zijn baas van hem vraagt, maar zelf nagaan of er niet een eenvoudigere manier is om het door de baas gewenste resultaat te bereiken. Dit maakt dat voor een goede training een geduldige aanpak is vereist. Het is deze gevoeligheid die in het hele wezen van de Toller zichtbaar is en het trainen tot een aparte uitdaging maakt. Het is dus ten zeerste aan te bevelen met de hond te wandelen, te trainen, te spelen, te sporten en/of te werken. Mits aan deze voorwaarden wordt voldaan, kan de Toller en leuke en rustige “huishond” zijn.




ik weet niet echt het verschil tussen het markiesje en de Golden.
hopelijk reageren er wat mensen met een golden. en misschien kun je aan Fanny van het forum vragen...

liefs, Uma

Suzanne (Gast)

Hoi!

Ik heb zelf een Golden Retrieverpup van nu 5,5 maand. Ze kan soms behoorlijk druk zijn, maar dit heeft zeker ook met je opvoeding te maken. Buiten en in de tuin mag ze van mij rennen en vliegen etc, maar binnen in huis moet ze rustig zijn. Heb zelf een bench en ook als ik thuis ben ligt ze daar regelmatig in. Wat betreft honden en kinderen, wat je zelf al zegt, het heeft zeker met de opvoeding te maken. Maar ik denk toch dat Goldens de meest geschikte honden zijn als je de opvoeding maar consequent aanpakt. Heel veel succes met je keuze!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Een toller zou ik idd niet zo snel aanrader in combi nu met een eerste kindje, je kindje vergt al veel tijd en aandacht en ene toller is echt een veel grotere werken dan een golden.
Een markiesje werkt ook wel graag, maar legt zich ook bij minder neer en is natuurlijk wat handzamer.

Je zou een show kunnen bezoeken waar de golden en markiesje te zien zijn en eens met de fokkers en eigenaars daar praten.

Kim (Gast)

hallo,
oke dus de toller is bij mij eigenlijk wel afgevallen. en net zoals suzanne ook schrijft, in huis moet ze rustig zijn maar buiten mag ze rennen en vliegen etc. Dat moet je natuurlijk de hond leren!
Ik ben afgelopen zaterdag al naar markiesjes wezen kijken, echt helemaal super vind ik ze! De golden retrievers heb ik ook al bij vrindinnen gezien en zijn ook helemaal super! Ik vind de markiesjes iets makkelijker ergens mee naar toe te nemen, maar met kinderen zijn die iets wilder en actiever op mijn idee of denken jullie hier anders over?

Groetjes Kim

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

heei,

volgendsmij hangt dat laatste een beetje van de hond af.
want ik ken ook Goldens die heel erg wild zijn naar kinderen toe. maar gewoon omdat ze ze zo leuk vinden.
dus kwispelend op het kind afrennen. soms zelfs springen en helemaal onde likken. :-D

dus het hangt volgendsmij ook een beetje van de hond af...

liefs, Uma

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een markiesje is een stuk kleiner/lichter dan een golden retriever. Een golden heeft een jachtinstinct dat zich uit in een passie voor apporteren en zwemmen. Een markiesje is ook een leuk hondje, daar kun je ook heerlijk mee wandelen. Goldens staan wel bekend als 'gezinshond', maar daar komt idd veel opvoeding bij kijken. En je moet geen doorgefokte golden nemen, die zijn erg agressief.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Denk dat dat niet veel uitmaakt bij die rassen. Het ligt aan jullie opvoeding.

Kim (Gast)

hallo,
als je kijk naar de betrouwbaarheid van de hond, als je een kindje van 6 b.v met een golden of een markiesje laat wandelen (natuurlijk wel met een volwassene) welk van deze honden kan dus ook een kind van 6 vashouden aan de riem? Of licht dat helemaal aan de hond en de opvoeding zelf?

Groetjes Kim

honden page profiel roosroos

honden foto van roos

Ik denk dat zelfs dat erg met de opvoeding te maken zou hebben.. Zelfs een deense dog kan je leren netjes en rustig aan de lijn te lopen dus in princiepe kun je dat elke hond wel aanraden..

Trouwes de tollers die ik ekn zijn heel erg lief en de goldens ook maar die zijn erg betrouwbaar en rustig.. Markiesjes? Heb ik geen ervaring eerlijkgezegt .. Liefs Roos en lyk van kyn ai hoor :-)

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

Ik heb geen ervaring met Markiesjes.
Mijn schoonmoeder heeft een golden, en die breekt het huis af, maar die gaat maar 4x per dag naar buiten voor een natje en een droogje, en daarvan wordt verwacht dat ze dan verder rustig is in huis.. Ik ben ervan overtuigd dat als je een golden voldoende beweging geeft, het hele goede gezinshonden zijn.

Ik heb een toller, en mijn toller is in huis heel rustig, en buiten flink speels. Maar wij doen heel veel met hem, en ik denk dat dat ook scheelt. Ik zou geen toller nemen als je je 1e kindje verwacht. Met een toller moet je veel doen, en inderdaad echt mee aan het werk. Ook zou ik een toller niet adviseren als 1e hond, tenzij je al wat ervaring hebt, omdat een toller echt een eigenwijze dondersteen is. Echt niet de makkelijkste hond hoor! Al zeggen wel veel mensen dat. Sprak vandaag nog iemand met een toller, en die zei ook dat het niet de makkelijkste hond is om op te voeden..

Maar Markiesjes, daar heb ik geen ervaring mee. Waarom neem je geen contact op met een verschillende fokkers? (en dan wel fokkers die zijn aangesloten bij de rasvereniging!)

Kim (Gast)

hallo,
zoals ik ook al zij ben ik afgelopen zaterdag ook al naar markiesjes wezen kijken. Ik ga dinsdag kijken bij een goede vrindin van me, die heeft 2 golden retrievers en is aangesloten bij de rasvereniging.
Ik ben benieuwd! Ik wil wel graag een teefje. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dat teefje wil laten helpen of niet. hebben jullie hier misschien nog tips voor en verschild dat persoort als je het hebt over markiesjes en golden retrievers?

Groetjes kim

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik weet dat ze bij het markiesje graag hebben dat je een geschikt teefje evt voor de fok inzet.
Verder zullen er denk ik niet veel verschillen zijn tussen wel of niet castreren van een teef.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou een kind van 6 niet de riem laten vasthouden. Een hond accepteert zo'n jong kind niet als ranghogere. Ik zou zelf een teefje niet laten helpen, tenzij het om medische redenen is. Maar als je haar laat helpen, zou ik wachten tot ze is uitgegroeid (na 1 jaar).

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wat ik van mensen met Goldens hoor zijn dat toch wel vrij actieve honden. Maar ik moet zeggen dat Sire na een paar dagen weinig uit ook een stuiterbal is. Een keertje minder kan wel. Ik weet niet of dat bij Goldens ook zo is.

Zoals mensen al zeiden je moet wel een goede fokker hebben van Goldens anders kunnen ze helemaal niet zulke vriendelijke honden zijn. Ik heb met twee honden van deze fokster http://www.bedrabbled.nl/index.htm op cursus gezeten. Ze is heel betrokken en haar honden zijn gezond, heel vriendelijk en ook nog eens mooi.

Ik denk dat Goldens ws. duurder zijn, zowel in aanschaf als ook in onderhoud. Ze hebben ook wat meer gezondheidsproblemen dan markiesjes, dus ook wat dat betreft is het belangrijk een goede fokker te vinden.

Ik ken ze beide als vriendelijke, vrolijke honden.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik ken de markiesjes niet zo.
Maar de een golden kan echt wel erg druk en sterk zijn,zeker de eerste 2 jaar.
Een toller zijn super honden....mits ze hun beweging krijgen.
Als ze dit krijgen en dan heb je een goude hond in huis.
Ik zou zeker bij verschillende fokkers gaan kijken van deze rassen.
Niet bij 1 fokker nee bij meerdere,dan kan je een indruk krijgen van deze rassen.
En ga eens op een show kijken en vraag dan maar raak,vinden fokkers alleen maar fijn.

En over een kind van 6 met de hond laten wandelen...alleen als er ene volwassen bij is.
Wat heel makkelijk is(deed dit ook met mijn nichtje en neefje)pak een riem en een uitlooplijn,geef de uitlooplijn aan het kindje en zelf de riem,dan kan er nooit wat gebeuren ;-)

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik ben zelf opgegroeid met een golden, daarnaast heb ik 1 golden gehad en nu weer een golden van 8 maanden. Mijn moeder heeft nu ook weer een golden, herplaatser van 4.

Ik vind het echt super honden. Bij alle goldens die we hebben/gehad hebben kon ik met gemak een x ziek zijn zonder gelijk drukke of lastige honden in huis te hebben omdat ze het daardoor met wat minder moesten doen. Zelf heb ik mijn eerste golden puppy genomen toen ik zwanger was en mijn tweede golden toen mijn dochter 1,5 was. Ze zijn/waren beide erg lief voor onze dochter, ook de golden van mijn ouders is heel erg lief voor de kinderen. Ze laten veel toe van kinderen en die ik ken zijn ook erg voorzichtig.
Ik denk alleen dat de fout hem vaak zit in het feit dat veel mensen denken dat een golden een huishond is die genoeg heeft aan 4 x een blokje om. Mijn ervaring is wel dat ook met deze hoeveelheid beweging ze zich uiteindelijk wel hierin aanpassen, maar of ze er gelukkig mee zijn is een ander verhaal.

Tot dat ze 1 waren had ik wel afentoe het idee dat mijn golden adhd had, zo hyper, maar eenmaal volwassen was ze zo aktief als wij wilden dus perfect voor ons.

Ik wil je alleen wel echt meegeven dat als je voor een golden gaat je echt heel goed moet opletten waar je de hond vandaan haalt. De goldens zijn ontzettend veel doorgefokt omdat het zo'n ontzettend populair ras is. Ik kan je dit uit eigen ervaring vertellen, zorg aub dat je een hond haalt waar de ouderdieren getest zijn op erfelijke ziekte's en de pups goed gesocialiseerd wordt!

Wat betreft sterrilisatie, persoonlijk doe ik het altijd met mijn teefjes. Ik voorkom liever een ongelukje en ik vind het gewoon prettiger. De hond wordt niet meer loops en dus minder last van de hormonen, geen gestoorde reutjes erachteraan en je hond niet voor een periode aan de riem hoeven houden enzo vind ik allemaal enorme pluspunten. Daarnaast heb je dus ook geen ellende dat stel dat er toch een reutje op springt je de pups moet laten weghalen of 8 weken lang vast zit in huis om voor de pups te zorgen enz enz.... Dit risico neem ik dus liever niet.

Veel succes met je keuze :-D

Kim (Gast)

hallo,
bedankt voor alle reacties! zij er verder nog verschillende karakter verschillen tussen de golden en het markiesje?

Groetjes Kim

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een Markiesje is ook wat waakser dan de Golden. De Golden heeft weer meer een jachtinstinct, wat het Markiesje niet heeft.

Sophie (Gast)

Hallo Kim,

Ik heb een Golden van 10 maanden. De eerste maanden ben je heel druk met zindelijk maken en opvoeden. Overal in-en aan bijten. Je hebt gewoon even een baby/peuter/puber in huis. Ik weet niet hoever je in je zwangerschap zit, maar ik zou of nu een pup nemen (via Golden retriever club kom je aan serieuze fokkers) of pas als je kind een jaar of 3, 4 is. Lees maar bij OPVOEDING hoeveel mensen met echt kleine kinderen problemen hebben met het opvoeden van de pup. Slecht gedrag negeren, zoals bijten, is lastig voor een lopertje van 1,5 jaar. Een pup, hoe lief ook, zal proberen wie hoger in rangorde is, hij of de baby. Onze Golden is met 10 maanden al veel rustiger in huis en weet haar plaats. Moet inderdaad wel minstens 1x per dag flink rennen, dus niet even een ommetje. Dus als je daar tijd voor hebt, heb je een GEWELDIGE hond in huis!
Succes ermee!

Anoniem (Gast)

Hoi Kim,

Ik was even benieuwd of je al een keuze hebt kunnen maken? Ik wil ook heel graag een hond en heb na uitgebreide orientatie besloten dat het een golden retriever of een markiesje gaat worden. Mijn vriend en ik werken nu beide nog fulltime, maar we willen in de nabije toekomst graag kinderen en dan wil ik ook graag een hond, o.a. zodat ze samen opgroeien. Denk er ook over om net na een zwangerschap een pup aan te schaffen, omdat je dan voor langere tijd thuis bent. Bovendien mis ik het heel erg om een hond in huis te hebben. Had vroeger (toen ik nog bij mijn ouders woonde) altijd twee honden om me heen, heerlijk. Maar ik twijfel dus ook tussen deze 2 rassen en denk er sterk over om me in te laten schrijven voor een markiesje, aangezien daar een lange wachtlijst voor is. Volgens mij kun je op het moment dat je een pup aangeboden krijgt, alsnog zeggen dat het je op dat moment niet past en dat je er vanaf ziet.
Pff, moeilijk hoor. Succes met jouw keuze in ieder geval.

groetjes.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi
nou als ik jou was zou ik eerst voorlopig maar even aan je kindje denken want de combinatie van pup en baby is heel moeilijk hoor je moet je baby elke 2 a 3 uur verzorgen en de pup moet elke 2 uur naar buiten heel druk
ikzelf heb de keuze gemaakt nadat we gestopt waren met herplaatsers om zwanger te worden hopen te worden hihi en dan als ze naar de peuterspeelzaal gaat een pup te nemen voor onszelf ik ben heel blij dat ik die keuze heb gemaakt want anders had ik nu echt een probleemhondje ik had er absoluut geen tijd voor

het ene kind is makkelijk mn eerste dus en de 2de had echt letterlijk 20 uur per dag mijn aandacht nodig een hondje op die momenten had geen leven hier
denk er even goed overna
want als je machteloos staat zal t hondje weer weg moeten en dat is voor jou niet leuk en voor t hondje

Anoniem (Gast)

Ik ben me er wel van bewust dat dat zwaar zal worden, maar zie niet zo goed wanneer het dan zou moeten. Want dan krijg je namelijk verlof en kun je fulltime thuis zijn en je aandacht dus goed aan de baby en de pup besteden. En kun je het verzorgen van baby en hond niet combineren? Ze slapen toch beide ook vrij veel.
Nou ja, misschien zie ik t toch te romantisch in allemaal, haha.
Ik begrijp dat jullie dus aanraden om pas een hond te nemen als je kind de peuter/kleuterleeftijd heeft?
groetjes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Op zich kan het wel Anoniem, maar je bent als je een kindje hebt vaak chronisch moe, omdat je veel slaap te kort komt en lichamelijk ook moet aansterken vaak. Door die vermoeidheid wordt het extra zwaar om en voor een baby te zorgen en voor een pup. Pups slapen idd veel, maar als ze wakker zijn, kunnen ze erg druk zijn en aandacht eisen. Je moet dan ook met ze wandelen, druk programma om te socialiseren (overal mee naar toe nemen) en dan je kindje nog verzorgen. Het is eigenlijk alsof je 2 kindjes hebt i.p.v. 1 kindje. Misschien als je veel hulp om je heen hebt dat het dan wel lukt, maar als je bijv. ook nog eens een lastige baby hebt en/of een lastige pup (die happerig is, de boel kapot maakt, alles omver gooit, etc.), dan kan het emotioneel heel zwaar worden.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor je heldere uitleg Angela, zal er nog eens goed over nadenken. Het is tenslotte ook nog niet zover ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Met een Golden kun je gewoon met een wat minder dagje toe. Ik ben een beetje in de lappenmand geweest de afgelopen anderhalve week. Dan weer dit, dan weer dat.

Net zoals een weekend, ik zou met een vriendin wat gaan doen. Ik geef Dobby een goede ochtend wandeling, maar was misselijk toen ik eraan begon. Nu maakt dat voor mij niet zoveel uit, al ga ik in het park over mijn nek, dan is dat pech. Ik bleef echter ziek, heb mijn afspraak afgezegd en ben mijn bed ingedoken. Dobby heeft als jonge hond van 1 jaar en 3 maanden die dag alleen nog 2 korte rondjes (10-20 minuten) gehad, en de dag erna ook. Maandag had hij pas weer een wandeling van meer dan een uur. Ik heb niets aan hem gemerkt.

Zo ook van de week. De buren kwamen een sleutel afgeven en degene die hem op kwam halen liet op zich wachten. Ik heb Dobby in de tuin laten ballen, binnen 15 minuten laten speuren naar stukjes worst. Ook heb ik een extra rondje met hem gelopen, korte versie want het was intussen donker in het park. Ik ga daar dan dus niet lopen. Weer beweging aan de magere kant, maar niets gemerkt.

Je kan dus best af en toe een keertje met minder toe met een Golden, maar ik zorg wel altijd dat ik het weer inhaal. Of met een zoekspelletje, of de volgende dag wat meer met hem doen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Anoniem, ik zou het echt niet doen als je net een kindje hebt. Ik had er niet aan moeten denken een pup in huis te hebben toen ik net bevallen was. Ik had toen wel al een hond van 9 maanden in huis en dat vond ik al druk en vermoeiend toen.

Als ik jou was zou ik inderdaad ook wachten totdat je kind/kinderen naar de peuterspeelzaal of de basisschool gaan.

Daarnaast vraag ik me af, je zegt dat je fulltime werkt en dat je juist een pup wilt na de zwangerschap omdat je dan veel thuis bent, maar ga je dan niet meer werken? Want als je na je verlof wel weer gewoon fulltime gaat werken lijkt het me zowiezo geen goed plan, maargoed.

Persoonlijk zou ik het in ieder geval niet doen. Ik heb trouwens ook een pup genomen toen mijn dochtertje 1 was en ook dat zou ik niet nog een x doen. Ik wil me hondje niet meer kwijt, maar het is gewoon wel heel veel werk zo. Je hebt gewoon 2 baby's in huis zeg maar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het verschil tussen een Nova Scotia Duck Tolling Retriever en een Golden retriever?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hij blijft angstig voor scooters
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^