naar aanleiding op mijn vorige topic!! toch een wolf??? kan een schokkende foto zijn!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GilbertGilbert 3 doggies

honden foto van Gilbert

Ik vind het een vreemd verhaal, de eerste wolf in Nederland na zoveel jaar, en dan meteen in het midden van het land? Als ze vanuit Duitsland hier naar toe komen zou je toch eerder verwachten dat ze eerst aan de grens gesignaleerd worden, zeker in zo'n dichtbevolkt land als Nederland.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Hier ben ik het mee eens

honden page profiel AnnetteAnnette 3 doggies

honden foto van Annette

Toch zielig, snap,ook niet dat iemand door kan rijden. 
Persoonlijk hoef ik hier geen wolfen,heb lange tijd in het buitenland gewoond en daar trokken hele  roedels de buitenwijken in tijdens strenge winters. En ja, ze vielen ook mensen aan. Gevolg, ze werden afgeschoten net als de roedels zwerfhonden. Heel sneu :(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Vandaag in een Belgische krant.......doodgereden wolf had bever in maag....???
Dus twee keer ocharme.....

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Ik vind het een vreemd verhaal, de eerste wolf in Nederland na zoveel jaar, en dan meteen in het midden van het land? Als ze vanuit Duitsland hier naar toe komen zou je toch eerder verwachten dat ze eerst aan de grens gesignaleerd worden, zeker in zo'n dichtbevolkt land als Nederland. "
Hadden wij het hier van de week ook al over, als ik hard doorloop zit ik in ruim een kwartier in Duitsland, hier geen wolf gezien.
Maar het kan natuurlijk ook dat iemand een wolf had, en deze is losgebroken, achtergelaten.
Als mensen exotische aapjes en weet ik wat in huis schijnen te hebben, waarom geen wolf.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Ik vind het een vreemd verhaal, de eerste wolf in Nederland na zoveel jaar, en dan meteen in het midden van het land? Als ze vanuit Duitsland hier naar toe komen zou je toch eerder verwachten dat ze eerst aan de grens gesignaleerd worden, zeker in zo'n dichtbevolkt land als Nederland. "


Onze natuur grenst dicht aan de Veluwe en wij wonen ook niet in een stedelijk gebied dus in die zin kan ik me wel voorstellen dat hier dat soort dieren een goed thuis vinden.
Al ben ik het met je eens hoor dat het wel heel wat zou zijn als de Noordoostpolder de eerste wolf in jaren heeft, ook ik had die eerder op de Veluwe of zo verwacht! ;-)

Feit dat die een bever in zijn maag had doet mij inderdaad nog meer twijfelen over het wolf verhaal... Kan me niet voorstellen dat een hond gauw zo een groot beest zou opeten maar goed, misschien is het ook nu wel een beetje de media hype waar ik in op ga hoor. Hahaha!

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Update nos vanmorgen:

Onderzoekers van Naturalis in Leiden doen vanmiddag verder onderzoek naar het kadaver van het dier dat mogelijk de eerste wolf in Nederland is sinds 150 jaar.
Het dier werd donderdagochtend gevonden langs een weg in de Noordoostpolder. Onderzoekers willen vaststellen of het om een wolf gaat of om een wolfshond. Eerder werd al DNA naar Duitsland gestuurd en werd het lichaam ontleed door dierpathologen van Naturalis. Het bleek een volwassen vrouwtje te zijn met resten van een bever in haar maag.
Bij het onderzoek van vanmiddag probeert een zoogdierdeskundige aan de hand van uiterlijke kenmerken vast te stellen of het inderdaad om een wolf gaat.
Bron:http://nos.nl/artikel/527186-wolf-vanmiddag-verder-onderzocht.html

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

het zou toch doodzonde zijn, en wat een toeval
is er een wolf, loopt ze voor een auto

of zouden er ook wel wolven ontsnappen of losgelaten worden
mensen hebben tegenwoordig alles in huis, als het maar "apart" is
tot het hen te veel wordt

deze kon wel jagen, ook weer doodzonde van de bever trouwens

van mij hoeven die wolven niet, ik vind het prachtige dieren, om stil van te worden
maar niet in ons overbevolkte nederlandje, en als dit inderdaad een "wilde" wolf is
lijkt me dat, gezien dit gebeuren, ook een heel redelijk standpunt

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Zoë de gevlekte

Ben erg benieuwd!
Volg dit onderwerp ook al een poosje en het is al een tijd duidelijk dat de wolf de grens over zal trekken, de vraag was alleen `wanneer?'
Ik ben absoluut gek op wolven, maar houd mijn hart vast als ze zich hier in Nederland gaan vertonen. Dat ze hier ooit leefden is geen gegarandeerd succes voor hun terugkeer.
Nederland is ernstig versnipperd in de afgelopen 100 jaar (heel veel wegen) en de kans is veel te groot dat ze voor de auto eindigen. Als ze slim zijn blijven ze in Duitsland waar ze in verhouding meer de ruimte hebben.
Wolven op de Veluwe lijkt me evenmin een strak plan. Ik woon op de Veluwe en ze hebben het gehad over het herstellen van natuurlijk evenwicht door het uitzetten van wolven, maar je stuit op hetzelfde probleem. De Veluwe is best groot, maar ook hier lopen toch veel wegen. En er wonen veel boeren die bij voorbaat al een heksenjacht zouden gaan houden. Voorlichting is mooi, maar wordt ook het vee vergoed dat ze verliezen?

Ik weet dat er mensen zijn die het toejuichen, de wolf terug in Nederland, maar ik kan er nog niet zo enthousiast over worden.
Een solitaire wolf kan overigens wel een enorme afstand afleggen in zijn eentje op zoek naar voedsel. Maar ook daarbij zou hij al zeker op meerdere wegen gestuit moeten zijn (en makkelijk te pakken boerderijdieren). Misschien heeft hij geluk gehad tot op dat moment. En ja, misschien is het toch wel niet helemaal een zuivere wolf.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hoorde net op de radio dat het zo goed als zeker een wolf is (geweest). 
Bericht van NU.nl

Staat 1 foto in het bericht en een fotoserie (moet je apart aanklikken), geen bloederige horrorfoto's hoor (vind het zelf interessant om te zien en bloederige horrorfoto's kijk ik niet want dan kan ik de rest van de week niet slapen...).

honden page profiel SallySally 3 doggies

honden foto van Sally

Ben benieuwd wat het DNA gaat opleveren.
Het zou toch wel heel erg zijn als het gaat om een wolfhond die wel een baasje bleek te hebben en dan deze foto's ziet.... wat een circus erom heen met al die journalisten en publiek erbij....

Al acht ik de kans klein dat dit om een dier gaat met baasje aangezien het ook geen chip o.i.d. had en wolfshonden nou ook niet in grote getallen voorkomen... dan zou een vermissing ook wel opgevallen zijn ... en dumpen lijkt me sterk want deze honden kosten een behoorlijk bedrag en is volgens mij ook altijd wel te herplaatsen.... illegaal naar NL gehaald?... dan is er ook vast een zwarte markt als je er weer vanaf wilt voor een jong vrouwtje van 2 a 3 jaar oud..... illegaal, niet gechipt en ontsnapt... zou mogelijk nog kunnen.....O-)

honden page profiel wolfwomanwolfwomanbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van wolfwoman

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Tjonge zeg.
Heb het de laatste dagen zo druk gehad dat ik geen journaal gehoord of gezien heb. Ik had er dus ook nog niks van gehoord woon nog wel in de polder.
Ben erg benieuwd naar de uitslag. Vind een wolf een zeer fascinerend dier waar ik veel respect voor heb. Ben er nog niet uit of hij in dit huidige Nederland past. We zijn en blijven toch een klein landje en wees eerlijk als hij " overlast" veroorzaakt is hij zijn leven niet zeker meer. Er zijn altijd rare mensen die zelf iets ondernemen. ;-)

Ik blijf volgen

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Net bij het RTL Nieuws... Het is voor 98% zeker dat het om een wolf gaat. Nou dat zegt een hele hoop denk ik, jeetje. Heb er erg gemengde gevoelens over, kan me dus ook erg vinden in de woorden van 'Zoë de gevlekte' hierboven. Het was hier 's avonds al altijd extra uitkijken voor herten e.d. maar daar komen dus nu wellicht wolven ook nog bij.

honden page profiel Teckeltaartje wendyTeckeltaartje wendy 3 doggies

honden foto van Teckeltaartje wendy

Ik vind her ook vreselijk zonde zeg, en zielig. Maar heel veel zeggen: dan is er 1 en dan is hij dood. 

Ik vraag me nu juist af. Als het een wolf is, wat nu dus redelijk lijkt te kloppen. 
Waarom zou het er dan maar een zijn? 
Er kunnen er echt wel meer zitten. 
Ze kunnen zich goed verstoppen, ook in onze relatief kleine natuurgebieden. 
Er zijn er volgens mij al veel meer gezien, ook rond de veluwe. 
Maar niet te bewijzen natuurlijk. 
Een dode wolf is verselijk maar dus wel bewijs. 

 ''Vanaf de grens naar de Noordoostpolder is een afstand die een wolf makkelijk in een nacht aflegt.'' Van der Mije en Mulder sluiten ook niet uit dat er al meer wolven rond Luttelgeest zijn. ''Je weet pas echt zeker dat ergens wolven zitten, als er eentje wordt doodgereden die je kan onderzoeken.''
Staat bij nu .nl

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik hoop dat de wolf terugkeert naar nlErg jammer dat er eindeliji weer een wolf wordt gesignaleerd, hij dood word gereden
Eerlijk gezegd weet ik zeker dat dit een wolf is...

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Erg jammer dat er eindelijk weer een wolf wordt gesignaleerd, hij dood word gereden "


Ik denk dat zoals hierboven ook gezegd is dat wel de realiteit is in ons land, wij hebben niet de natuur voor wolven om zorgeloos te kunnen leven. In dat opzicht is ons land gewoon te klein en ook te erg niet op dieren gericht. Want er zijn genoeg mensen die ook echt niet op letten midden in de nacht op landwegen hoor!
Ik vrees dat als de wolven terug zijn dit dus niet het laatste nieuwsbericht is van een dode wolf...

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Klinkt alsof het tijd wordt om me in te lezen in 'wat te doen als je een (hongerige) wolf tegen komt... Vind het mooie beesten maar ik ben niet zo een held... En ik denk niet dat ik veel van mijn leeuwen jager hoef te verwachten O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier zitten heel veel herten en vossen, overdag zie ik ze af en toe, 's avonds een stuk meer. Dat stukje 'weg' (zo'n bakstenen hobbelweg) waar ik dan rijd mag je 60. 
Ik durf er niet te rijden als het stikdonker is, ben als de dood dat ik een hert, vos of konijn aan gort rij. Als daar ook nog wolven bij zouden komen...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ja inderdaad.. Wat moet je doen als je een wolf tegen komt? Die zijn immers niet zo tam als onze 'wolven' (honden)....

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Op RTL4 nieuws lieten ze een stuk van de ontleding van het dier zien. Daar werd volgens mij verteld dat het een wolf is (was half aan het luisteren).

honden page profiel wolfwomanwolfwomanbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van wolfwoman

" Ja inderdaad.. Wat moet je doen als je een wolf tegen komt? Die zijn immers niet zo tam als onze 'wolven' (honden).... "


Jullie vergeten het karakter van een wolf...!!
en dat is vluchten....hij zal zich echt niet aan jullie laten zien....en aanvallen al helemaal niet...of je zou haar jongen moetn bedreigen...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Mocht je er wel uit zien als een schaap....
;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik ben er ook niet zo 'scheutig aan'; gerust in....wil dat zeggen.
Blijft een echt wild dier.
Daar komt onze wildste hond qua karakter nog niet in de buurt.

Wild heeft niks agressiefs voor mij, maar wel iets 'oers', wat ik niet kan controleren, omdat de wil en de drijfveer van zo'n dier enorm zijn.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Zelfs in gebieden waar veel wolven zitten is de kans er 1 te zien minimaal. Bang zou ik niet zijn, ze gaan ons mensen echt wel uit de weg...Ik heb ze 1 keer in de verte horen huilen, in Canada' 'snachts. Prachtig geluid, lag in mijn tentje maar vreesde eerder dat er een eland over de tentlijnen zou struikelen dan dat we wat te duchten zouden hebben van de wolven..,

Maar de 'dodenrit' van doctorandus P blijft leuk :-) 
http://youtu.be/jrt71Q3nKRA

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ik woon in Duitsland, en de wolf van Meppen zat hier toch vrij dicht in de buurt.
2 jaar geleden vond ik tijdens een boswandeling, naar ik dacht, grote hondensporen in de sneeuw, in een maïsveld.
Er liepen geen mensensporen naast. Aangezien het ijskoud was en ik al "arme stakkerhond" dacht ben ik die sporen gaan volgen.
Ja, je laat immers geen hond doodvriezen in het bos (maïsveld lag midden in het bos) enfin, ik die sporen volgen, en het viel me op dat die sporen in 1 rechte lijn liepen. Ik vond het wel grappig, zei nog tegen mijn vriend, nou dat is een precieze hond.
De sporen liepen het bos in en daar ben ik ze kwijtgeraakt. Ik heb nog geroepen en gedaan (sukkel sukkel die ik was) maar niks hoor.

Pas toen de wolf uit Meppen zich meldde ging er bij mij een lampje branden en ik legde mijn hele verhaal uit aan iemand die ik ken en die erg veel verstand van wolven heeft. Zij vertelde me dat alleen wolven honderden meters precies rechtuit kunnen lopen. Honden wijken af.
Als ik dat had geweten, dan had ik absoluut naar pies, poep en haren gezocht.

Als je wolf van Meppen neemt, hoe lang heeft dat dier daar wel niet gelopen? Niemand heeft iets gemerkt, als er niet toevallig een cameraval had gestaan dan had nog steeds niemand iets geweten.
Het dier is nooit "live" gezien, ondanks alle inspanningen.

Als mens, zelfs met hond, heb je niets te vrezen van een wolf. Ze mijden je. Als je al het geluk hebt om sporen te vinden mag je jezelf rijk prijzen.
Ze zijn bijna niet te vinden en weten zich vrijwel onzichtbaar te gedragen. Ze gebruiken al hun zintuigen om mensen uit de weg te gaan.

En wat betreft de verhalen uit het buitenland waar wolven schooieren en mensen aanvallen. Wolven zijn oppurtinisten. Als ze bij menselijk afval kunnen komen, komen ze dus bij mensen. Vaak gaan mensen ze ze dan voeren, en dan is het hek van de dam.
Ik heb een poos in Azië gewoond en daar had je hetzelfde euvel met apen. Gewoon nevernooit niet voeren en je troep opruimen, dan hoef je ook geen problemen te verwachten.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

;-)

Even een pluim, ik vind het altijd heerlijk om jouw stukjes kennis te lezen!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Vergeet niet hoe de Wolf een Hond werd.Juist door in onze omgeving te blijven voor de kliekjes..en via die weg zijn de Wolven van toen..de huishonden van nu geworden.

Wolven leren na verloop van tijd dat ook in steden en dorpen voedsel te halen valt bij de mensen.
In de container, op de composthoop, mensen die brood strooien voor de eenden.
Na verloop van tijd zullen enkele wolven minder bang van mensen worden en meer brutaal gaan worden.

Ik vind wolven mooi..en zie ze ool graag.
Maar het probleem is dat Nederland zo overvol is qua mensen.
Eigenlijk ben ik ook voor dat wolven weer terug komen.
Maar ik begrijp ook zeker de reactie van mensen die niet willen dat de wolf terug komt in Nederland.

Als ik nu alleen al kijk naar vossen.
Er zijn tegenwoordig zeer veel stads-vossen.
Het natuurgebied word steeds kleiner waardoor vossen de stad en dorp maar intrekken voor voedsel.
En ze leren dat er toch heel wat voedsel in de steden en dorpen te halen valt.

Kijk alleen al maar naar alle roofvogels.
De populatie is enorm toegenomen doordat veel prooidieren worden platgereden door auto's.
Daardoor hoeven ze niet meer zoveel te jagen...de prooi licht toch al dood langs de weg.
Ik zie gewoon dat roofvogels ook steeds minder bang worden.
Ze raken steeds meer gewend aan mensen en blijven ook langer zitten als er een mens in de buurt komt.
Ook leren ze dat mensen over die steene gladden dingen rijden (de weg) en daar niet vanaf wijken.
Ze leren onze patronen en leren steeds meer.
En doordat ze die kennis opdoen, raken ze steeds minder bang.
(Een berucht en beroemd voorbeeld zijn zeemeeuwen die gewoon het brood letterlijk uit je handen jatten...ze zijn erg brutaal geworden)
Eenden die naar je toezwemmen voor brood
Duiven die zeer dicht in de buurt komen van mensen voor het brood.

Dit zijn maar enkele voorbeelden.
Dus ja..ik begrijp zeker alle voor en nadelen.
Van burgers, boeren en zelfs de natuurstichting.

honden page profiel @nita & hoby@nita & hoby

honden foto van @nita & hoby

nou ik vind het allemaal maar bijzonder hoor!! Wel heel spijtig dat ik hem dood gezien heb..
Maar levend had ik hem vast niet gezien.

Toen ik vanavond op RTL 4 dat zijn ontlede vel dat... tja dat deed me toch wel wat.


Afgelopen donderdag zien ik hem liggen en denk ik dat het nog een weggelopen hond is... en na het weekend zie je hem op de tv ontleed en wel en allemaal aandacht van alles en nog wat.

Ja ik weet niet het doet me gewoon wat.. kan niet goed beschrijven hoe...

Maar ik hoorde gister dat eind mei bij ons achter de stal een half aangevreten reekalf lag. Wij zitten met de stal ongeveer hemelsbreed 5 km van de plek waar hij gevonden is. Wie weet heeft hij dat wel gedaan...

Ook vroeg ik me af en misschien kunnen jullie mij daar antwoord op geven.
Leven wolven niet in een roedel?? of leven ze ook wel alleen?
En dit was een teef die alleen leeft, maakt dat nog verschil??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^