broodfok hetzelfde als adoptie uit het asiel? ....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

Met respect voor het uiten van jouw mening kan ik me niet voorstellen dat je werkelijk de overtuiging hebt dat iemand die een van oorsprong broodfok asieldier of herplaatser adopteert medeplichtig acht aan instandhouding van broodfok.

Zoals hierboven al werd opgemerkt steun je hiermee niet de instandhouding van broodfokker. Je hebt alleen invloed op het walgelijk hoeveelheid aanbod van pups als je ook direct deelneemt aan het proces van vraag en aanbod in de broodfokhandel. Dit is in geval van asieldier/herplaatser totaal niet aan de orde, als je al zou weten dat het dier van oosprong uit de broodfok afkomstig is.

En even cru gesteld zal het een broodfokker geen moer uitmaken wat er met afgedankte broodfok nakomelingen gebeurt, hij heeft z'n geld al binnen van degene die besloot daar een pupkje te halen. Die broodfokker is enkel geinteressseerd in die mensen die te paaien zijn voor de snelle koop.

Overschot aan pups gaat echt niet naar het asiel hoor.
Dit zijn de al wat meer opgegroeide en weer afgedankte honden die om wat voor reden dan herplaatst moeten of gedumpt zijn. Wat zou er volgens jou dan moeten met al die van oorsprong broodfok asiel en herplaatsdieren als niemand ze meer adopteert omdat ze hiermee beschuldigd worden van instandhouding van broodfok? Een spuitje dan maar?

"


Petra, ik schijf volgens mij nergens dat ik vind dat je het in stand houdt, of ik mis een stukje wat ik zelf geschreven heb. Ik denk alleen dat het ook niet helpt het niet in stand te houden. Natuurlijk koop je niet bewust een broodfokpup, tenminste, ik niet. Ik vraag me alleen af wat er aan de hond veranderd als hij als broodfokpup gekocht wordt en dan in een asiel beland en geadopteerd wordt. Het blijft dan toch nog steeds de hond afkomstig uit de broodfok? Nee, je betaald niet aan de broodfokker, maar de broodfokker heeft er wel voor betaald gekregen. Denk je dat het dit broodfokker ook maar iets kan schelen wat er met de hond gebeurd? Hij heeft zijn doel bereikt, dat is geld verdienen en verder zal het hem "worst" zijn wat iemand er daarna mee gaat doen.

Iedereen weet dat veel broodfokkers honden vanuit de Oostbloklanden naar hier halen om te verkopen. Ik ga er dan ook maar zo vanuit dat veel buitenlandse adoptiehonden vanuit de Oostbloklanden eigenlijk ook uit de broodfok komen. Dat weet ik niet, maar daar ga ik dan vanuit.

Je kunt het ook zo zien. Ik bel mijn vriendin en zeg dat ik een geweldige pup heb gezien op marktplaats. Zelf koop ik geen hond uit broodfok, mijn vrienden overigens ook niet, maar ik vind de pup zo leuk dat mijn vriendin de pup koopt. Ze wil hem zelf niet houden en vraagt of ik hem wil. Dus krijg ik een herplaatser. Toch? De broodfokker heeft zijn geld ontvangen en ik heb een broodfokhondje, maar dat heet niet zo omdat ik hem niet zelf gekocht heb. Vind ik een beetje een kromme gedachte.

Zo lang mensen nog broodfokhondjes blijven kopen, of ze deze welf niet zelf houden, wordt de broodfok in stand gehouden, want ze blijven er nog steeds bakken met geld aan verdienen. En nee, ik vind niet dat als een broodfokhondje in een asiel beland dat deze dan maar daar moet blijven of ingeslapen moet worden. Natuurlijk niet.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Tot twee maal lees ik in dit topic dat nestoverschotten niet naar asiels zouden gaan. 
@Petra
Quote Overschot aan pups gaat echt niet naar het asiel hoor unquote
 
@Angélique
Quote Ik weet heus wel dat broodfokkers het overschot niet naar het asiel brengen unquote
 
 
Nestoverschotten van br**dfokkers verdwijnen helaas wel degelijk ook in asiels.
 
Google maar eens. Bovendien zijn er legio nestoverschotten die in een asiel gedumpt zijn, die niet op internet te vinden zijn:
 
http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4MXGB_nlNL509&q=nestoverschot+naar+asiel "


In hetzelfde stuk van mij waaruit je de zin gequoted hebt staat toch ook dat ik denk dat er echt overschotten in asiels belanden. Met de eerste zin bedoelde ik dat dit een normaal gegeven is en dit standaard het geval zou zijn.


Oeps, sorry! Dat staat in een andere reactie van mij :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Precies, het gaat om diegene die de broodfok in stand houden door daar een pup rechtsreeks vandaan te halen. Dat zijn de mensen die op hun verantwoording aangesproken dienen te worden. Dat zijn de mensen die bewust gemaakt moeten worden dat hun koop gedrag dergelijke dierenmishandeling in stand hand.

Als via die weg de broodfok en broodhandel uitgeroeid is zitten we ook niet meer met broodfok herplaatsers en asieldieren.

Overigens in jouw voorbeeld vind ik jullie beiden medeplichtig aan broodfok in stand houden. Je vriendin haalt met jouw medeweten doelbewust een pup uit de broodfok en jij neemt hem over. Dit zijn akties met voorkennis van de herkomst van de hond.

Van de meeste herplaatsers en asieldieren weet je de herkomst niet. Al kun je er soms wel je vermoedens over hebben.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Precies, het gaat om diegene die de broodfok in stand houden door daar een pup rechtsreeks vandaan te halen. Dat zijn de mensen die op hun verantwoording aangesproken dienen te worden. Dat zijn de mensen die bewust gemaakt moeten worden dat hun koop gedrag dergelijke dierenmishandeling in stand hand.

Als via die weg de broodfok en broodhandel uitgeroeid is zitten we ook niet meer met broodfok herplaatsers en asieldieren.

Overigens in jouw voorbeeld vind ik jullie beiden medeplichtig aan broodfok in stand houden. Je vriendin haalt met jouw medeweten doelbewust een pup uit de broodfok en jij neemt hem over. Dit zijn akties met voorkennis van de herkomst van de hond.

Van de meeste herplaatsers en asieldieren weet je de herkomst niet. Al kun je er soms wel je vermoedens over hebben. "


Het was dan ook een stel dat, of voorbeeld. Ik zou nooit een hond uit de broodfok kopen zoals ik al aangeef en mijn vriendin ook niet.

Je hebt gelijk dat van de meeste herplaatser helemaal niet bekend is waar ze vandaan komen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat je met asielhonden en broodfokhonden het wel over dezelfde honden hebt. Okee, in het asiel zal ook een percentage oeps en lukrake fok nestjes zitten, maar het grootste aantal zal toch wel uit de broodfok komen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Pups/honden afstaan aan asiel kost geld. Ik denk niet dat broodfokkers en/of handelaren hun 'zuur' verdiende geld steken in het afstaan van overschotten pups aan het asiel.



Hoe het in genoemde situaties dan wel gebeurt dat overschot pups in het asiel belanden heb ik geen idee van.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Te erg zeg! Ik lees net via de link over overschotten naar asiels dat er asiels/stichtingen zijn die de overschotten bij de broodfokkers opkopen om zo door te verkopen. In dit geval ging het overigens om een niet zo "goed" bekend staand "asiel" in België maar ik denk dat dit dan in Nederland ook wel gebeurd.

Petra, hier dus alvast een antwoord over het hoe.

Wederom verdient de broodfokker er dus gewoon geld aan en zal het hem echt helemaal niks kunnen schelen wat ermee gebeurt.....

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het opkopen van nestoverschot van broodfokker...

Ik heb alleen een link, naar een forumdiscussie, kunnen vinden waarin iemand stelt dat dit gebeurt en die daarin tegengas krijgt. Ik kan nergens een bewezen feit terugvinden dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, of ik moet niet goed genoeg gelezen hebben.

Ik lees in andere links dat er inderdaad pups (met vermelding nestoverschot) aangeboden zijn/worden, aantal valt me dan nog reuze mee gelet op de grote van en de hoeveelheid broodfokfabrieken, maar hieruit is niet op te maken waar de pups exact vandaan komen en hoe ze daar terecht gekomen zijn. Komen ze van particulier nest of broodfokker, is er afstand gedaan, gedumpt, zijn ze opgekocht? Allemaal hoe,wat en waarom vragen waar in deze links geen eenduidig antwoord op te vinden is. Ook is nestoverschot is een begrip wat zich niet enkel beperkt tot broodfokkers.

Hiermee stel ik dus niet dat het onwaar is, noch dat het waar is. De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat ik er geen feiten in kan ontdekken die voor mij de bewering "asielen kopen bewust nestoverschotten op van broodfokkers" kunnen staven.

Ik weet het dus simpelweg niet en ik wil er ook niet over gaan speculeren zoals nu voor mijn gevoel wel wordt gedaan.

Wel vind ik dat wanneer er gerechtvaardigde twijfels zijn over deze praktijken van asiels, instanties ingelicht moeten worden die daar onderzoek naar kunnen verrichten en wel de feiten boven tafel kunnen krijgen. Want als dit waar is... ALS ... moet dit stoppen.


honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik ben heel goed op de hoogte van het fenomeen 'broodf*k' maar ik vind niet dat ik iemand moet gaan aanvallen als zij verkiezen om domme dingen te doen. Natuurlijk geef ik hen wel een uitgebreide uitleg over broodf*kkers en dat hun toekomstige hondje uiteindelijk toch meer gaat kosten dan enkel de aankoopprijs door medische problemen (aangezien meestal de prijs het heikele punt is). Meestal hebben deze mensen toch oorkleppen aan en kan het hen niet schelen wat je zegt.

Ik snap dus wel dat je kennis zich verveeld zou voelen door de discussie (omdat ze ergens weet dat je gelijk hebt) en dan zou uitvallen naar Romi toe. (Ik keur het zeker niet goed!)Het is inderdaad zo dat een heleboel broodf*kkers hun 'overschot' kwijt raken aan asielen, rechtstreeks of onrechtstreeks. Maar ja, wat moeten we dan doen? Alle asielen sluiten en alle broodf*k of gedumpte dieren overlaten aan de wrede wereld? Ik dacht het dus niet hoor...

Voor mij zit er wel degelijk een verschil tussen een hond aankopen in een winkel of een hond adopteren uit een asiel. Jij hebt het hart op de juiste plaats zitten en ik ben er zeker van dat jij elke broodf*kker hoogstpersoonlijk hun vet zou geven als je de kans had. Trek je dus a.u.b. niet te veel aan van zo'n opmerkingen en geniet ten volle van Romi, broodf*khondje of geen broodf*khondje.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Sommige mensen zullen het nooit begrijpen .. Gewoon dom 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^