hoe kan ik mijn mama overtuigen????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChelseaChelsea

Hallo, 5 jaar geleden hadden wij een hondje gekocht een bordeauxdog Xira, het was een schat van een beest! alleen als ze iets kon pakken dan kon ze wel vals uit de hoek komen! dus heel hard grommen en blaffen. dus dat was niet zo leuk! toen was de druppel overgelopen bij mijn ouders ze werd in geslapen :( omdat ze valser en valser werd als ze iets kon pakken! :( ik mis die hond enorm! maar ik wil heel graag een puppy om zo mijn gedachten te verzetten! mijn papa wilt dat ook een nieuwe hond! MAAR mijn mama wilt het  niet terwijl ik weet dat als ze een hondje zou hebben dat ze  er zielsveel van gaat houden! maar ik kan ze niet overtuigen!  weet iemand hoe ik mijn mama kan overtuigen? hopelijk kan iemand mij helpen!!!!!! mvg

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Het is geen goed idee om een hond in huis te pakken als niet iedreen van het gezin er achter staat. Zo ga je problemen creeren, familiaal en dat gaat zich ook op de hond afspiegelen. Zolang dat je moeder niet uit zichzelf 100 % overtuigd is, zou ik iets anders zoeken om je gedachten te verzetten. En  een hond is geen hulpmiddel om je gedachten te verzetten. Daar moet je ook over nadenken !

honden page profiel ChelseaChelsea

ik weet dat als mijn mama een hond zou hebben dat ze er van gaat houden, en dat er dan geen problemen komen. maar ik moet ze alleen zien te overtuigen van de voordelen. want opzich wil ze wel een hond maar ze is bang van de reacties van andere mensen. en ze wil er niet alleen voor opdraaien maar heb haar al 1000 keer gezegt dat ik er ook voor ga zorgen. want heb zelf ook 2 konijnen die ik helemaal zelf moet verzorgen!

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Praat eerst eens met je mama waarom ze het niet wil? Wat zijn haar redenen en zijn deze inderdaad logisch? Want als jij en je papa weg zijn (je papa werken, jij naar school) dan is er een grote kans dat je mama dus veel met de hond moet doen (zindelijk maken, commando's leren etc) en er voor moet zorgen en dan is het wel belangrijk dat je mama daar ook zin in heeft..

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Hoe oud ben jij?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heeft jouw vorige hond eigenlijk gebeten ? Want grommen en blaffen is niet automatisch vals..

Dus ik vind het geen goed idee dat er terug een hond zou komen. Een hond hoort bij de hele familie en kan niet als niet iedereen erachter staat.  Een hond is geen hulpmiddel zoals Koen reeds aanhaaldde. Want anders loopt het weer verkeerd...

honden page profiel ChelseaChelsea

bijten deed ze niet maar ze gromde echt super hard en mama had advies aan de dierenarts gevraagt en die zei dat dat het beste was want hier komen ook veel kleine kindjes.... het was echt met pijn in het hart!!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat een moeilijke beslissing zou het geweest zijn om je hondje zo vroeg in te laten slapen..

Ik denk dat je moeder daarom ook voorzichtiger is. Misschien is het een idee om haar mee te nemen naar open dagen van asielen of stichtingen. Deze houden regelmatig open dagen. Dan kan ze zien hoeveel inzet jij wilt tonen en hoe jij met honden omgaat, hoeveel jij om ze geeft.

Maar zolang ze er niet achter staat, kunnen wij op HP ook niet veel tips geven.

honden page profiel ChelseaChelsea

" Hoe oud ben jij? "
16 waarom? :-D

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 2 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Dan moet je denk ik nog wel naar school..en dadelijk studeren en wil je uitgaan en naar je vrienden en misschien nog een bijbaantje ook ;-) Snap je dat er dan veel voor je moeder overblijft betreffende de zorg voor een hond :-) Wacht nog een paar jaar, tot je klaar bent met een studie etc en je samenwoont en misschien dan meer tijd hebt voor een hond..is dat geen goed idee?
Ik wou vroeger ook graag een hond, maar dat mocht niet van mn moeder..en dat was best verstandig..want als 16jarig was ik druk bezig met mn studie, zeker met stagedagen was ik veel van huis en ja, thuis moest ik huiswerk maken of wou ik naar vrienden.. Dus veel tijd had ik toen niet gehad voor een hond.. Pas bijna 8 jaar later kreeg ik voor het eerst een hond ;-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Wat je wel kan doen is misschien een oppashondje zoeken? Of een uitlaathondje (of zelfs meerdere)?En anders vrijwilliger worden bij een asiel :-D

Zo kan je toch lekker bezig zijn met hondjes, maar zit je moeder niet vast aan verplichtingen!

honden page profiel KoedooderKoedooder

honden foto van Koedooder

Kijk eens op mijn site en kies voor een familie hond dat is rustiger de hond moet bij je passen dat is het belangrijkst.overhaaste beslissingen komen hond en eigenaar niet ten goede.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Sorry ik snap je niet helemaal.. eerst een hond nemen en die vervolgens in laten slapen.. ik weet niet wat er allemaal aan het 'probleem' gedaan is natuurlijk..
Maar nu dan weer een hond willen? en als die een keer iets fout doet of gedragsproblemen gaat vertonen ook in laten slapen zeker..

nu ben ik vast weer te kort door de bocht en alles.. maar ik vind het een beetje sneu hoe je het verteld..

ik zou geen hond meer nemen, of een oudere hond uit het asiel die dringend een baas zoekt..

En moeders wil is wet, dus nee is nee en daar gaat zeuren ook geen verandering in brengen

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

" 16 waarom? :-D "
Omdat jij nu op een heel drukke leeftijd bent gekomen : school, uitgaan, pubertijd , veel fun gaan maken en dat is heel normaal en dat moet ook. Als je dan nog een paar jaar ouder bent : verder gaan studeren, een vriendje, mss gaan samen wonen. Met dit alles is het heel logisch dat jij niet altijd voor de hond kan zorgen en dat je moeder een  groot deel van de tijd voor hem zal moeten zorgen.Je moet ook rekening houden dat en hond 10 of hopelijk 15 jaar wordt, en dan ben jij misschien al lang het huis uit. En nu ga je zeggen : maar dan neem ik hem mee ! ;-) Maar wat als je vriend niet wilt, of dat er geen mogelijkheid is? Het is moeilijk, ik weet het en zeker als je graag honden ziet, maar het is een hele verantwoordelijkheid en hier geef ik je moeder dan toch wat gelijk hoor. Pas als je moeder er 200 % achter staat, vind ik het een goed idee om een hond in huis te halen maar anders zou ik toch nog even wachten hoor.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Lijkt mij geen goed idee..
Als je ouders zo'n opgevers zijn die niet aan een probleem willen werken kunnen nog veel honden worden ingeslapen door hun opvoeding..
Dat probleem van Xira had perfect opgelost kunnen worden.
Ik zou het dus niet doen, een hond word niet perfect meegegeven, daar moet aan gewerkt worden, die moet grenzen leren en als die niet duidelijk worden gemaakt dan heb je zo'n problemen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat werd er met de vorige hond gedaan? Hondeschool, hoeveel keer wandelen....?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben het ook met mijn voorgangers eeens... hop een hond inlaten slapen lekker snel en gemakkelijk inplaats van er even mee te werken...

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

" .. hop een hond inlaten slapen lekker snel en gemakkelijk inplaats van er even mee te werken... "


Vind dit wel erg hard hoor. Alsof je voor je lol een hond laat inslapen.

OT - het lijkt me geen goed idee je moeder over te halen aangezien je de zorg zelf niet volledig op je zal kunnen nemen op deze leeftijd. Dan moet iedereen er echt achter staan.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

eens... we weten er het fijne van, dus laten we daar maar niet over gaan oordelen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Geen enkele hond verdiend het ingeslapen te worden... je kan er altijd aan werken of een oplossing zoeken...

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik ben ook wel benieuwd naar wat jullie allemaal hebben gedaan aan de problemen met je vorige hond, want de gemiddelde DA laat een hond niet inslapen enkel en alleen omdat hij gromt, daar is prima aan te werken! En anders eventueel te herplaatsen, maar direct laten inslapen... :'(

Voor ik daar reactie op heb kan ik oordelen of het voor jullie wel verstandig is om weer een hondje te nemen. Iedereen moet er wel achter staan natuurlijk en als jullie er niet de tijd in kunnen steken om aan problemen te werken o.i.d. kan je misschien beter wachten tot je op jezelf woont. Hebben jullie wel met het hele gezin alles gedaan om de problemen van je vorige hond aan te pakken vind ik het wat anders, maar dat kan ik niet goed opmaken uit je verhaal.

Maar als vrouw zijnde die als kind nooit een huisdier mocht en haar eerste hond pas kon nemen toen ze uit huis ging zeg ik, heb geduld! Want als (een van) je ouders het niet willen, kan je ze toch niet dwingen en zij moeten toch het grootste deel van de zorg nog op zich nemen :-)

honden page profiel ChelseaChelsea

Ik vind het eigenlijk wel heel erg wat jullie allemaal zeggen! Wij hebben zo veel gedaan zodat we ze niet moesten laten inslapen! De laatste tijd werd het erger en erger we kunnen ook geen risicos nemen hier komen heel veel kleine kinderen! We zagen die hond graag en werd hier enorm geliefd! Het deed ons dan ook enorm veel pijn om ze te late. Inslapen! Ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad met het verlies van een dier! En het doet me ook pijn met wat jullie allamaal zeggen! Wij hebbben er ook niet vor gekozen dat ze agressief werd!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Praat eerst eens met je mama waarom ze het niet wil? Wat zijn haar redenen en zijn deze inderdaad logisch? Want als jij en je papa weg zijn (je papa werken, jij naar school) dan is er een grote kans dat je mama dus veel met de hond moet doen (zindelijk maken, commando's leren etc) en er voor moet zorgen en dan is het wel belangrijk dat je mama daar ook zin in heeft.. "

Dit is idd een iets waar je eerst achter moet komen. Wat zijn haar redenen. 

Je had het over het verzorgen van je konijntjes. Dat je er verantwoordelijk voor kunt zijn laat je  dan al wel zien maar een konijn hoef je geen basis commando's te leren, uit te laten in weer en wind, zindelijk maken etc. en helaas blijft het een feit dat de moeders het meest voor een hond moeten zorgen omdat man en kind ( eren ) werken en op school zijn. 

En als je moeder het gevoel heeft er nog niet aan toe te zijn dan houdt het helaas op.

honden page profiel --

honden foto van -

echt jammer dat die hond werd afgemaakt
was helemaal niet nodig denk ik
als jullie hem niet konden trainen, hadden jullie m beter kunnen herplaatsen ofzo, naar iemand brengen die hem wel kon trainen

maar daar ga ik t maar niet over hebben haha, is ook erg lullig om dat te zeggen, terwijl het al zo moeilijk was...

je moeder moet er echt achter staan...
want jij bent nu net zo oud als ik haha, en ik heb iedergeval al minder tijd dan vroeger om met olly bezig te zijn
mijn moeder moet nu veel meer doen
en bijv. als je moet gaan studeren, examens etc... 
:-)

honden page profiel ChelseaChelsea

" echt jammer dat die hond werd afgemaakt
was helemaal niet nodig denk ik
als jullie hem niet konden trainen, hadden jullie m beter kunnen herplaatsen ofzo, naar iemand brengen die hem wel kon trainen

maar daar ga ik t maar niet over hebben haha, is ook erg lullig om dat te zeggen, terwijl het al zo moeilijk was...

je moeder moet er echt achter staan...
want jij bent nu net zo oud als ik haha, en ik heb iedergeval al minder tijd dan vroeger om met olly bezig te zijn
mijn moeder moet nu veel meer doen
en bijv. als je moet gaan studeren, examens etc... 
:-) "
,!

Het was wel nodig en ik heb geen zin dat iedereen dat blijft zeggen ik vind het al erg genoeg dat ze er niet meer is en er kon niets meer aan gedaan worden wat we hebben veel geprobeert maar niets hielp het werd steeds erger!!! Stel, we deden ze naar andere mensen en ze beet daar ieman en viel die mensen aanmoes dood geschoten worden? Ze is nu in vrede gegaan en ik wil niet dat iedereen zo grof doet! Jullie hebben ze niet gezien hoe ze was als ze iets kon pakken!!!!!!!

honden page profiel ChelseaChelsea

"
Dit is idd een iets waar je eerst achter moet komen. Wat zijn haar redenen. 

Je had het over het verzorgen van je konijntjes. Dat je er verantwoordelijk voor kunt zijn laat je  dan al wel zien maar een konijn hoef je geen basis commando's te leren, uit te laten in weer en wind, zindelijk maken etc. en helaas blijft het een feit dat de moeders het meest voor een hond moeten zorgen omdat man en kind ( eren ) werken en op school zijn. 

En als je moeder het gevoel heeft er nog niet aan toe te zijn dan houdt het helaas op. "


Haar redenen zijn dat ze er alleen voor zou staan, maar dat is niet waar ik heb gezegt dat ik hem haar eten zou geven als ik van school kom en dat ik er mee ga wandelen de commando's van onze vorige heb ik allemaal aangeleerd want ik vind het echt super om met honden bezig te zijn! :-)

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

en wat als je dadelijk gaat studeren? dan ben je misschien wel nog langer van huis of zelfs op kamers?En je moeder zal de eerste tijd toch de pup zindelijk moeten maken en minder makkelijk van huis kunnen.. Je kan het er nog eens rustig over hebben met je moeder,maar uiteindelijk moet het een gezamelijke beslissing zijn..want ondanks dat jij smiddag wel wil uitlaten en wil helpen met de commando's..zal je moeder er het meeste werk aan hebben..

honden page profiel Koen VerwimpKoen Verwimp

honden foto van Koen Verwimp

Chelsea, ik geef toe dat sommige reacties misschien wat hard zijn zonder dat de juiste omstandigheden gekend zijn en dat wij geen recht hebben om te oordelen zonder alles juist te weten. Maar zet dit even van je af en denk aan wat wij je hebben aangeraden betreffende terug een hond in huis te halen.  Als je alles wat naleest , hebben wij het goed voor, voor jou en de hond. Als je dan zelf eens goed nadenkt zal je misschien wel inzien dat wij het juiste geadviseerd hebben. Wacht nog enkele jaren tot je zelf de volledige verantwoordelijheid kan nemen en dan kan je zelf helemaal genieten van je eigen hond. Tracht te genieten van je grote vakantie en ga misschien naar een asiel waar je verschillende honden nog mooie momenten kan geven door te gaan wandelen, spelen enz. Zo doe je ook ervaring op voor als je later je droom kan waarmaken! ;-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"

Haar redenen zijn dat ze er alleen voor zou staan, maar dat is niet waar ik heb gezegt dat ik hem haar eten zou geven  als ik van school kom en dat ik er mee ga wandelen de commando's van onze vorige heb ik allemaal aangeleerd want ik vind het echt super om met honden bezig te zijn!  :-) "

Ik geloof dat hier tussen jou en je moeder een eh .... hoe moet ik het zeggen .... verschil van: er alleen voor staan is. 

Ben ervan overtuigd dat je deze dingen ook echt allemaal gaat doen. En je je moeder helpt daar waar je kan maar ...... er zijn dagdelen dat je moeder alleen met je hondje is en denk dat zij daarmee bedoelt ... ik sta er alleen voor. 

Zodra jij naar school bent, je vader naar zijn werk is ... dan staat je moeder er alleen voor. 

Wat als je hond ziek wordt, wie moet er dan bij blijven ook 's nachts. Wat als je voor school een aantal dagen op kamp of zo bent .... en idd straks met je vervolg opleiding. 

Dan nog oplossing vinden voor als jullie op vakantie gaan, dit zijn dingen waar je moeder wellicht aan denkt en daarom het niet ziet zitten om nu een andere hond te nemen.

honden page profiel ChelseaChelsea

" Geen enkele hond verdiend het ingeslapen te worden... je kan er altijd aan werken of een oplossing zoeken... "


We hebben alles geprobeert maar niets hielp! Moeten wij dan gebeten worden? En dan de hond worden ingeslapen door de politie in een kwade bui? Nu is ze in vrede gegaan!! En het doet me pijn dat iedereen zo grof is!!!! Ik heb niet gevraagt om verwijten maar om tips!!!!!! En hopelijk gaat niemand nu nog commentaar geven!!!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: even onze Flynn voorstellen :-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^