Wat is er aan de hand met onze hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

Onze hond is sinds enkele dagen ziek. Ze doet bijna niet anders of slapen,heeft nu en dan koorts, kan momenten hebben dat de ademhaling serieus versneld en ze loopt echt heel weinig rond. En als ze rond loopt is het van heel korte duur en kan ze bijna niet op haar poten staan. Ze wankelt dan of zakt soms door de achterpoten.
Ze ligt daar maar meestal levensloos voor zich uit te staren. Af en toe kwispelt ze wel eens met haar staartje. Reeds een paar keer bij de DA geweest. Die heeft spuiten met antibiotica gegeven, koortswerend middel en nu geven we haar iedere ochtend ontstekingsremmer. Bloedtesten laten nemen...en daarop was niets abnormaal te zien. Echter was de Calcium waarde iets te laag..maar dat is dan ook alles. Daar zijn we nu ook mee begonnen om die waarde via pilletjes op te krikken. Maar of dit de boosdoener is betwijfel ik ten stelligste.

Hoe kan een hond zo ziek zijn als er niets negatief aan de bloedwaarden te zien zijn? Onze huidige DA zie je zo onzeker zijn..hij weet het ook niet. Hij zegt dat de Calciumwaarde niet zo echt veel lager is (deze is 6,8 terwijl die normaal tussen de 9 en 12 moet zijn) maar toch heeft hij Calcium/Fosfor pilletjes voorgeschreven.

Vandaag second opinion bij een andere DA..onze huidige DA kan niet zeggen wat ze eigenlijk heeft.

Iemand enig idee wat het kan zijn of serieus advies kan geven?

Alvast bedankt voor de reacties!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er aan de hand met onze hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat naar, niets bijzonders buiten opgegeten ? dat de bloedwaarders goed zijn zegt niets over wat tie heeft, dat gebeurt meer , terwijl de hond dan toch behoorlijk ziek is.

wil je niet ongerust maken, maar zou er een specialist bij halen, dan kan het nog zijn dat er niets uitkomt, vandaar, mijn vraag , toch niet iets opgegeten waarvan je de oorzaak niet kan achterhalen ?

serieus advies, je bent al naar je dierenarts geweest, het enigste wat ik kan zeggen, ga naar een kliniek en naar een specialist.

honden page profiel LeoLeo

Ziekte van lyme????

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

Vergiftiging sloot de dierenarts uit. Daarbij, dat zouden ze gezien hebben aan de uitslag van de bloedtesten.. rode en witte bloedcellen zijn goed..bij vergiftiging zijn deze toch niet goed?
Onze hond heeft de laatste weken enkel in de tuin gelopen en daar heb ik niets verdachts opgemerkt..enkel een mierenlokdoos. Maar dat sloot de dierenarts ook uit.

Bij vergiftiging gaat een hond toch braken? Ze eet en drinkt.;en de stoelgang is ok!

De dierenkliniek ..daar heb ik ook al aan gedacht....Maar waarom raadt de DA dat dan niet aan?

Alvast bedankt voor je reactie hoor!

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

Ziekte van Lyme? Zou me sterk verwonderen..dat zie je ook aan de bloedtesten..ze heeft geen gezwollen lymfeklieren en ze eet nog...

honden page profiel LeoLeo

Als ze er niet op is getest kun je ook niks uitsluiten

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Zijn er Röntgen foto's gemaakt?
Misschien iets met het hart,of longen?

''Ze doet bijna niet anders of slapen,heeft nu en dan koorts, kan momenten hebben dat de ademhaling serieus versneld en ze loopt echt heel weinig rond. En als ze rond loopt is het van heel korte duur en kan ze bijna niet op haar poten staan. Ze wankelt dan of zakt soms door de achterpoten.''

Koorts is zover ik weet een reactie van het lichaam op o.a. een ontsteking,maar dan zou je dat aan de witte bloedlichaampjes moeten kunne zien op het bloedbeeld..

Laat de second opinion effe weten!
Heel veel sucses en sterkte!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ruggenmerg of hersenvliesontsteking.

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

Eerst lang wachten..dan testen..testen en nog eens testen. Uiteindelijk gaf één van de artsen ons de mogelijke diagnose dat het een nek-hernia zou kunnen zijn.
Begon ze dan ons te informeren van al de mogelijkheden en scans die er mogelijk waren. In het beste geval mochten we rekenen op een bedrag van 2000 euro!
(scan's en operatie)...we kregen dan effe bedenktijd. Ik en mijn partner hebben dan besloten om het voorlopig daarbij te houden en alles eens goed te laten bezinken en geen overhaaste 
 beslissingen te nemen. Eén van de artsen heeft haar nog een inspuiting gegeven met pijnstiller en een voorschrift mee gegeven om het weekend door te komen zodat onze hond geen pijn heeft.
Thuis gekomen direct naar onze DA gebeld en samen met hem hebben we besloten om onze hond via medicatie(Cortizone behandeling enz.) eerst te proberen helpen.   

Al die Scan's en testen..daar heeft de hond zelf nog geen baat bij, wel de kliniek. En dan nog is het niet zeker dat het een hernia is!
Wij hebben zelf ook aan een hersenvliesontsteking gedacht, die symptomen leunen er ook goed aan. Die aandoening is ook niet uit te sluiten.


Maandag starten we de behandeling.

Alvast vriendelijk dank voor de reacties!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

contrast fotoos zouden dat kunnen beamen, maar contrast fotoos zijn niet ongevaarlijk.

een nekhernia, cortisone en rust, na een tal weekjes moet je verbetering zien, mijn hond, niet Bamse heeft ook een nekhernia gehad, en met rust ging dat over.

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

" contrast fotoos zouden dat kunnen beamen, maar contrast fotoos zijn niet ongevaarlijk.

een nekhernia, cortisone en rust, na een tal weekjes moet je verbetering zien, mijn hond, niet Bamse heeft ook een nekhernia gehad, en met rust ging dat over. "

We hopen het Willemijn..we hopen het.
Het doet hartepijn je beestje in zulke toestand te zien.

Had jouw hond ook die symptomen? Ben je ook naar de dierenkliniek geweest?

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

UPDATE:

Een papje gemaakt van hondenbrokken getrokken in bouillon gemengd met cesar en corned beef...
Zo heeft ze toch wat voedsel naar binnen kunnen werken. Daarna ook nog wat water...

Morgen bij de DA om de cortisone kuur.
En misschien woensdag naar Dr. Aharon van de Orthomanuele Dierengeneeskunde 

http://www.kreupeldier.nl/

Misschien kan zij helpen!?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Is de schildklier van je hond in het bloed mee genomen? Aangezien je een ras hebt dat erg gevoelig is op schildklierfalen/epilepsie en je hond ook een redelijk calcium tekort heeft en nu dan blijkbaar een nekhernia of in elk geval een vorm van gewrichts-/spierfalen plus sloom gedrag vertoont, zou ik adviseren om het gehele panel schildklier te laten onderzoeken.
Hoe is die mogelijke diagnose nekhernia tot stand gekomen?

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

Het Calcium gehalte was toch ok, dat hebben ze bevestigd in de Universitaire Dierenkliniek te Merelbeke.
Ook zijn er geen afwijkingen van de schildklier en bijschildklieren vastgesteld.

Te Diagnose is gebeurd door een neurologe van de Universitaire Dierenkliniek.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

ben benieuwd of de kuur aanslaat..
Vanuit mijn werk (met mensen) geloof ik dat je 50-50% kans hebt dat het iets voor je doet..ik hoop dat het werkt!
toitoitoi!

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

Bedankt hoor!

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

UPDATE!
Vandaag heeft onze Shanti toch serieus progressie gemaakt.
Ze heeft redelijk veel gewandeld in huis en in de tuin uit eigen beweging!
Haar reactievermogen was heel wat alerter dan de vorige dagen en vooral..ze heeft uit eigen initiatief gedronken..zin naar eten heeft ze nog niet, maar dat is voorlopig nog geen enkel probleem zegt de DA.

Haar zien drinken gaf zo'n euforisch gevoel..en de cortisone kuur moet nog starten.
Onze hoop neemt toe!

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

;-) ;-) ;-)

honden page profiel ilonailona

fijn dat het lijkt aan te slaan. Erg naar om je hond zo te zien en niks te kunnen doen...

ik wil even wat uit de wereld helpen. Het is niet zo dat ze lyme altijd in bloed kunnen zien. in heel veel gevallen is er niks te vinden in het bloed, zeker niet als de besmetting onlangs heeft plaatsgevonden.

ik ben zelf behandeld voor lyme en de ene keer konden ze wat in mijn bloed vinden, de volgende keer niks

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik vind eigenlijk dat je hond toch al veel chemie heeft gekregen, zonder dat ze wisten wat er aan de hand was : antibiotica, koortswerende middelen, onstekingsremmers, calcium/fosforpilletjes. Nu dan de cortisone-kuur. Ik dacht dat er eerst een diagnose gesteld moest worden, alvorens medicatie toe te dienen. Ik ben in elk geval blij dat ze wat beter is.

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

" Ik vind eigenlijk dat je hond toch al veel chemie heeft gekregen, zonder dat ze wisten wat er aan de hand was : antibiotica, koortswerende middelen, onstekingsremmers, calcium/fosforpilletjes. Nu dan de cortisone-kuur. Ik dacht dat er eerst een diagnose gesteld moest worden, alvorens medicatie toe te dienen. Ik ben in elk geval blij dat ze wat beter is. "

Er is een diagnose gesteld... 2 keer zelfs. Eén keer door onze DA en één keer door een DA uit de Dierenkliniek Merelbeke. Beiden kwamen tot de zelfde vaststelling: Nek-hernia. Als ik moet kiezen tussen enerzijds Scan's(CT scan, MRi,enz..) te laten nemen en dan operatief te werk gaan waarbij je nadien nog geen zekerheid hebt dat het goed komt en anderzijds de medicatieve weg, dan kies ik de laatste. Een hond heeft geen baat bij scan's .;testen en nog eens testen. Of ze nu Lyme heeft, nek hernia of wobbler, cortisone komt er sowieso aan te pas. Ik ken mensen die een operatie laten doen hebben bij een ezeltje ...5000 euro betaald hebben aan scan's, testen en operatie..om nadien het ezeltje een week later dan toch te moeten laten inslapen. Geef mij dan maar de "chemie" hoor!

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

" fijn dat het lijkt aan te slaan. Erg naar om je hond zo te zien en niks te kunnen doen...

ik wil even wat uit de wereld helpen. Het is niet zo dat ze lyme altijd in bloed kunnen zien. in heel veel gevallen is er niks te vinden in het bloed, zeker niet als de besmetting onlangs heeft plaatsgevonden.

ik ben zelf behandeld voor lyme en de ene keer konden ze wat in mijn bloed vinden, de volgende keer niks




Ze hebben het toch gevonden bij jou he...Labo testen zijn niet altijd 100% betrouwbaar..daarom dat je idd. beste meerdere bloedtesten laat afnemen

We hebben al 3 keer bloed laten nemen, waarbij 2 keer specifiek op Lyme...en de uitslag was telkens negatief. Als er 2 DA's beweren dat het een nek-hernia is, dan leg ik me daarbij neer. Wij zijn daar maar leken in op dat gebied, zij zijn de prof's! Daarbij,mocht het toch Lyme zijn..welke is de behandeling denk je? Juist..antibiotica/cortisone!

We maken ook veelal de fout om de zaken te gaan vergelijken met individuele...de ene hernia is de andere niet..de ene is gebaat met cortisone..de andere niet.

Onze hond is nu al veel beter ( en dat is het belangrijkste he!), ondanks zij nog maar begonnen is met de cortisone.
Osteopathie zal ook volgen nu, want dit werkt ook bevorderend aan het herstel van een hernia en dat gaan we zeker ook laten doen.

Als cortisone nu niet moest aanslaan, dan kan je misschien nog een operatie overwegen, maar operatie is ook geen 100% garantie op volledige genezing. Maar de slaagkans is bijna 50/50..als het met cortisone niet aanslaat dan zal een operatie in vele gevallen ook niet echt helpen voor zulk geval.
"

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Fijn dat het al iets beter gaat met je hond.
Wat die nekhernia betreft. Het blijft natuurlijk vaag als het niet bevestigd is op foto's. Vandaar dat ik het vroeg. Maar veel nekhernia's hoeven niet geopereerd te worden, dat is in elk geval geen standaard vervolg. Met name acupunctuur kan hierin erg goed ondersteunen en ook bij osteopathie zijn er positieve resultaten bij zowel honden als paarden.

honden page profiel ilonailona



ik bedoelde niet te zeggen dat jou hond lyme heeft, want ik denk niet dat het zo is nl

ik bedoelde alleen maar dat mensen heel snel aannemen dat als lyme niet wordt gevonden in het bloed, het er ook niet is. Bij mij is het toevallig gevonden, maar bij de helft is dit helaas niet zo.

nogmaals denk dus helemaal niet dat je hond lyme heeft en denk dat het prima is om te proberen hoe je het nu doet. Scans e.d. zijn ook niet goedkoop en dan zal die idd alsnog of geopereerd moeten worden of aan de medicatie.

verder wil ik je wel aanraden om een orthopeed te raad plegen, mochten zich andere dingen voordoen

honden page profiel SteveSteve

honden foto van Steve

UPDATE

Onze Shanti is er praktisch helemaal bovenop. Gisteren hebben we nog met haar bij de osteopaat geweest. Het heeft haar duidelijk goed gedaan. Ze loopt ook al stabieler rond. Gewoon nog de cortisone kuur uitnemen.
Iedereen hartelijk bedankt die hier zijn/haar advies en steun geboden heeft!!!

Wat mij betreft mag dit topic gesloten worden.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als een dierenkliniek doet wat ze moeten, dan ;-)
aangezien de bloedwaardes en parathormoon ok waren, dan ;-)

nu werken aan de hernia.

(laat even de CK waarde van het hart bepalen) kalium/fosfor/calcium, belangrijke waardes voor de hart-en spierwerking

beterschap!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er aan de hand met onze hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vraagje voor mensen met een vijver
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^