heeft de akita zich aan mij onderworpen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lavina (Gast)

Hallo allemaal,
Ik laat nu al minimaal een half jaar, wss langer een akita reu uit. Hij is super lief tegenover iedereen, altijd s ik hem kom halen, op zaterdag laat ik hem altijd uit van 11.30-16.00 staat hij te kwispelen, hij blaft ook nooit als ik voor de deur sta, als er iemand anders staat wel altijd. Hij wil me dan ook altijd likken, liefst mijn mond, mag niet omdat hij dan ook tegen me aan springt.. ik laat hem.ook in het bos loslopen en hij blijft ook altijd in de buurt en anders komt hij meteen als ik fluit. Zijn bazen laten hem niet los omdat ze dat niet durven. Hij is ook vriendenlijk naar andere honden, maar nu vroeg k mij af, aangezien hij zo braaf bij.mr blijft en me graag ziet en.ook vind ik goed naar mij luistert, heeft hij zich dan aan mij onderworpen?
Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!
Groetjrs, lavina

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Onderworpen...? Nee hoor, denk dat jullie gewoon dikke vrienden zijn en dat er een basis van plezier en vertrouwen is. Geniet van elkaar en maak je niet druk om termen als onderwerping.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Onderwerpen is een beetje een ouderwetse term denk ik. Het klink zeker alsof hij je vertrouwd, je hebt een maatje erbij. :-)

Gewoon lekker veel plezier aan beleven je je niet druk maken over dat soort termen zoals Petra als zei! :-D

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Wij hebben nu 6 weken onze akita pup in huis. En hij heeft duidelijk wel een voorkeur voor een eigen baasje. Echter vind die het bij ons allebij wel erg leuk. Maar ik denk dat jij bij de akita in een hoger schuif ligt dan zijn eigen baasjes. Waarschijnlijk zul je heel duidelijk voor hem zijn . Anderzijds schrijf je dat hij ook los kan . Dus het vertrouwen in jou zal echt wel groot genoeg zijn. Doe jij een andere wandeling met hem dan de eigenaars. Kan me goed voorstellen dat hij het steeds de moeite vind om naar jou toe te lopen . Geniet ervan zou ik zeggen.
Hoe oud is de reu nu ? Is hij gecastreerd ?

lavina (Gast)

Heel erg bedankt voor alle, snelle, reacties! Ik zal me inderdaad niet zo zorgen maken om de onderwerping ii vroeg het me eens af en vroeg ne af hoe andere erover dachten, en hij is zeer zeker een goede vriend, waardoor ik toch steeds weer naar zaterdag uitkijk :-)
Kito: o super zo n eigen kleine akita! Ja ik ga altijd met hem naar het bos, wat de bazen niet doen, blijven altijd wel in de buurt van et huis, waar redelijk veel groen in hoor, niet dat het bos ver weg is, maar ze vertrouwen hem niet helemaal met andere honden, hij is nu ong. 3,5 jaar oud en is gecastreerd ik ga zeker van hem genieten!

Lavina (Gast)

Heel erg bedankt voor alle reacties!
Het is inderdaad mijn maatje, en kijk ook altijd er uit naar de zaterdag :-)
@ kito
lijkt me heerlijk zo een eigen dondersteen in huis :-)
Ik loop ook anders dan de eigenaren, ik loop zoiezo een stuk langer, in het begin moest hij ook echt naast mij lopen, dit omdat ik hem gewoon wilde leren kennen en zijn reactie op alles dan ook gemakkelijk kon zien. Met meer en meer vetrouwen zat hij gewoon aan het einde van zijn 1,5 m riem en uiteindelijk gewoon over op los. Dit wel alleen op plaatsen waar veilig zoals het bos, want hij wil wel nog alles besnuffelen. Zijn bazen durven hem niet los te doen, omdat ze hem niet met andere honden vertrouwen, dus ik denk dat dat ook een groot verschil maakt.
Hij is nu ong. 3,5 jaar en is met 2 - 2,5 jaar gecastreerd.
Groetjes, Lavina

Arend Huttinga (Gast)

Mijn American Akita is nu precies 1,5 jaar oud. Erg gehoorzaam, loopt in het bos ook altijd los en luistert iig ook als ik hem roep. Spelen met andere honden vind hij erg leuk en is dan ook niet te houden. Woon midden in een vrij drukke woonwijk, en zelfs het uitlaten is hij vaak niet aan de lijn, en blijft op commando die ik om de minuut wel  blijf herhalen netjes naast me lopen. Alle verhalen dat een akita, eigenwijs is, niet los kan lopen ivm dominantie etc etc kan ik nog niet echt beamen. Waaks is hij zeker sinds een paar maanden, als er iemand aan de poort staat die hij niet kent dan gaat hij keurig goed tekeer :-) In het bos vind hij het helemaal geweldig, en verbaas me op z,n snelheid en behendigheid vooral als hij achter wild aan gaat. Nadeel daarvan is dat ik dan gerust ruim tien minuten gewoon op een boomstronk kan gaan zitten want roepen en fluiten heb ik al afgeleerd. Hij is nog steeds netjes terug gekomen. Al met al ben ik onwijs blij met hem, wil hem voor geen goud kwijt :-)  

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Toch neem je wel een risico om een hond van iemand anders los te laten terwijl de baasjes reden zien om dit niet te doen. Weten ze er van?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je hond achter wild laten gaan en hem dan enige tijd kwijt zijn is om meerdere redenen niet echt slim te noemen.

Volgende forumvraag: Zelfbeheersings oefening met eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^